Κωνσταντίνος Μπούμπας: Ουρές σε τράπεζες από πολίτες ευπαθών ομάδων εν μέσω κορωνοϊού

Κωνσταντίνος Μπούμπας: Σύμφωνα με το Βουλευτή Σερρών της Ελληνικής Λύσης τόσο κατά την ημέρα καταβολής των συντάξεων, όσο και σε καθημερινό πλάνο, παρατηρείται πολυκοσμία μπροστά από τα καταστήματα των τραπεζών.

Το τελευταίο είναι αναμενόμενο για την ημέρα του μήνα που γίνονται πληρωμές συντάξεων αλλά και όποτε είναι κοντά η ημ/νία λήξης της προθεσμίας εξόφλησης οφειλών προς την Εφορία.

Υπαρχόντων των αναγκών ρευστότητας, όλοι οι πολίτες είναι αναγκασμένοι –με μάσκες και με κίνδυνο– να βρουν τρόπο να κάνουν ανάληψη χρημάτων για να πληρώσουν οφειλές, είτε να προμηθευτούν τα απαραίτητα για τη διαβίωσή τους, τόνισε ο Κώστας Μπούμπας.

Λαμβάνοντας υπόψη όμως ότι, η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης δεν φαίνεται να τελειώνει σύντομα, είναι απαραίτητο να βρεθεί –τουλάχιστον για το διάστημα αυτό– ένας τρόπος ώστε, οι πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες –ηλικιωμένοι και συνταξιούχοι– να μην αναγκάζονται να ταλαιπωρούνται και να μπαίνουν σε κίνδυνο συνωστιζόμενοι, προκειμένου να εισπράξουν τα αναγκαία χρήματα από τον τραπεζικό λογαριασμό, όπου καταβάλλεται η σύνταξή τους.

 Με δεδομένα όλα τα παραπάνω

Ερωτάται ο κ. Υπουργός :

Προτίθεσθε να λάβετε άμεσα έκτακτα μέτρα, οργανώνοντας και επιβάλλοντας ειδικό πλαίσιο εξυπηρέτησης των ανωτέρω ευπαθών ομάδων από τους τραπεζικούς οργανισμούς, τουλάχιστον κατά την τρέχουσα περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού, προκειμένου για την κατά το δυνατόν πιο ασφαλή και ταχεία ανάληψη μετρητών από τον λογαριασμό μισθοδοσίας τους, έτσι ώστε να πάψουν οι εν λόγω να ταλαιπωρούνται και να συνωστίζονται στις τράπεζες, θέτοντας εαυτόν και σε υγειονομικό κίνδυνο;

Διαβάστε επίσης για τον Κώστα Μπούμπα: