Κωνσταντίνος Μπούμπας προς Παναγιωτόπουλο για τις παραμεθόριες περιοχές και επιδόματα

Ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνος Μπούμπας με ερώτησή του προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας βάζει θέμα επιδοματικής διάκρισης παραμεθορίων περιοχών

Ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνος Μπούμπας με ερώτησή του προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας βάζει θέμα επιδοματικής διάκρισης παραμεθορίων περιοχών που υφίστανται οι υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, ενόψει ανασύστασης του ασφαλιστικού ειδικού – νόμου ο οποίος ρυθμίζει θέματα επιδόματος παραμεθορίου με το άρθρο 127 του νόμου 4472/2017.

Αναλυτικά:

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Σερρών , θέτει ένα σοβαρό θέμα της επιδοματικής διάκρισης παραμεθορίων περιοχών, αναφέρει ο Μπούμπας

  Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Σερρών , θέτει ένα σοβαρό θέμα της επιδοματικής διάκρισης παραμεθορίων περιοχών που υφίστανται οι υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών ενόψει ανασύστασης του ασφαλιστικού ειδικού – νόμου ο οποίος ρυθμίζει θέματα επιδόματος παραμεθορίου με το άρθρο 127 του νόμου 4472/2017.

Σύμφωνα με το άρθρο 9 του νόμου 3714/2008 (ΦΕΚ Α’ 231/7.11.2008) ορίζεται ότι « Το επίδομα της παραγράφου 4 περίπτωση γ’ του άρθρου 8 του ν. 3205/2003 (ΦΕΚ 297 Α’) χορηγείται από 1.1.2019 και στους υπαλλήλους του Δημοσίου , των Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α. που υπηρετούν στον Νομό Σερρών με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις χορήγηση του ανωτέρω επιδόματος»

Περαιτέρω το πρώτο εδάφιο της παρ. Ε’ του άρθρου 127 του νόμου 4472/2017  (Α’74) , αντικαταστάθηκε με το άρθρο 4 του νόμου 4553/202018 ( ΦΕΚ 119 Α’ ( 06.07.2018)  σύμφωνα με το οποίο ¨Στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής , καθώς και της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος που υπηρετούν εντός των γεωγραφικών ορίων της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου , της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου , της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (μόνο πρώην Ν. Δωδεκανήσου) καθώς και στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στις μονάδες Προκαλύψεως της ηπειρωτικής μεθορίου ( Ηπείρου , Μακεδονίας  και Θράκης) , στη νήσο Σκύρο και τις τοπικές κοινότητες Ζίρου και Παλαιοκάστρου του Δήμου Σητείας χορηγείται μηνιαίο επίδομα (100) ευρώ.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δοθεί μερική δυνατότητα ικανοποίησης  στα εν ενεργεία στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών με μοναδικό κριτήριο την υπηρέτηση σε μονάδες Προκαλύψεως, τόνισε ο Μπούμπας.

Προς προάσπιση και διασφάλιση των εργασιακών και οικονομικών θεμάτων των εν ενεργεία στρατιωτικών της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών και σύμφωνα με την αρχή της ισονομίας  και ισοτιμίας ζητούμε τη θεραπεία της νομοθετικής διάκρισης και την ένταξη του Νομού Σερρών στην περίπτωση Ε του άρθρου 127 του ν.4472/2017 ανεξαρτήτως οποιοδήποτε επιπέδου διάκρισης και φορέα υπηρέτησης των ενεργεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός :

Θα προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του προσωπικού των Ενόπλων  Δυνάμεων και να αποκατασταθούν οι αδικίες σχετικά με το επίδομα παραμεθορίου ;

Διαβάστε επίσης εδώ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here