Ο Κωστας Μπούμπας ζητά από την Υπουργό Πολιτισμού την ένταξη της Αμφίπολης στην Παγκόσμια κληρονομιά της Unesco

Κωστας Μπούμπας: Πότε σκοπεύετε να μεριμνήσετε για την έναρξη των απαραίτητων διαδικασιών προς ένταξη της Αμφίπολης στα μνημεία της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της «Unesco»;

Κωστας Μπούμπας: Το 2018 υπήρξε  προς τον Δήμο Σερρών προκειμένου να ενταχθεί η Αμφίπολη στα μνημεία της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco.

Με την απόφαση 1004/2018 του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών διατυπώθηκε η σύμφωνη γνώμη του Συμβουλίου για την ένταξη της Αμφίπολης στην Παγκόσμια Κληρονομιά της Unesco μετά από  την επιστολή του συλλόγου « CLUB SERRES FOR UNESCO».

Κωστας Μπούμπας: Μετά την σύμφωνη γνώμη του Δ.Σ Σερρών  η απόφαση εστάλη στην Διεύθυνση Αρχαιολογίας του Ν.Σερρών η οποί απάντησε θετικά. 

  Πρέπει να σημειωθεί στο σημείο αυτό , ότι εσείς , κ. Υπουργέ όταν υπηρετούσατε σε προηγούμενο χρόνο ως Γενική Γραμματέας Πολιτισμού είχατε διατυπώσει θετική απάντηση στην ανωτέρω προοπτική και περιμένατε σχετικό αίτημα το οποίο αποδεικνύεται από τα παραπάνω. Πέρασαν 2 χρόνια όμως και παρόλα αυτά η πρόοδος στο ζήτημα της παρούσας παρατηρείται στάσιμη , χωρίς να έχουμε ενημερωθεί για περαιτέρω εξελίξεις.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται η κ. Υπουργός :

Πότε σκοπεύετε να μεριμνήσετε για την έναρξη των απαραίτητων διαδικασιών προς ένταξη της Αμφίπολης στα μνημεία της Παγκόσμιας Κληρονομιάς , της «Unesco» , καθώς οι Φίλιπποι Καβάλας έχουν ήδη ενταχθεί σχετικά ;

Διαβάστε επίσης για τον Κώστα Μπούμπα: