Ο Κωνσταντίνος Μπούμπας ζητά την πρόσληψη μονίμων καθαριστριών στα σχολεία

Κώστας Μπούμπας: Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε., επεσήμανε, πρόσφατα, την ανάγκη τήρησης αυξημένων μέτρων υγιεινής και καθαριότητας των σχολικών μονάδων.

Σύμφωνα και με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, πέρα από τις συνήθεις εργασίες καθαρισμού, στα σχολεία, χρειάζεται συχνός και ενδελεχής καθαρισμός των επιφανειών που χρησιμοποιούνται συχνά (πόμολα, βρύσες, τουαλέτες), όπως και των αντικειμένων κοινής χρήσης (μπάλες, πληκτρολόγια υπολογιστών κ.α.).

Κώστας Μπούμπας: Οι σχολικές μονάδες θα πρέπει να καθαρίζονται δύο φορές την ημέρα.

Καθίσταται, επομένως, προφανές ότι, τίποτα από τα παραπάνω δεν μπορεί να τύχει εφαρμογής, χωρίς την αναγκαία παρουσία του απαραίτητου προσωπικού καθαριότητας, καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Κώστας Μπούμπας: Η μη πρόσληψη μονίμων καθαριστριών αποτελεί έναν ικανό λόγο για να μην ανοίξουν τα σχολεία

Διαφορετικά, η μη πρόσληψη μονίμων καθαριστριών αποτελεί έναν ικανό λόγο για να μην ανοίξουν τα σχολεία, την φετινή χρονιά, αφού, τα εν λόγω, υπό συνθήκες απουσίας καθαριστριών κατά τη διάρκεια της ημερήσιας λειτουργίας τους, θα αποτελέσουν υγειονομικές «βόμβες» για μαθητές και εκπαιδευτικούς. 

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί :

Προτίθεσθε να προβείτε στην στελέχωση όλων των σχολικών μονάδων, τόσο των Σχολείων Τυπικής Ανάπτυξης όσο και των Ειδικών Σχολείων, με προσωπικό καθαριότητας πλήρους απασχόλησης, το οποίο θα υπόκειται σε υποχρέωση παρουσίας και παροχής έργου, καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του κάθε σχολείου και όχι μόνο μετά την λήξη των μαθημάτων, αφού, μόνον έτσι μπορεί να διασφαλιστεί η σωστή τήρηση εφαρμογής των κανόνων υγιεινής και καθαριότητας για μαθητές και εκπαιδευτικούς;

Διαβάστε επίσης εδώ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here