Κώστας Μπούμπας: Θα ανταποκρίνονται τα βιβλία θρησκευτικών στο φρόνημα των Ελλήνων;

Ερώτηση πραγματοποίησε ο βουλευτής Σερρών κ. Κώστας Μπούμπας προς την κ. Κεραμέως

Ερώτηση πραγματοποίησε ο βουλευτής Σερρών κ. Κώστας Μπούμπας    προς την κ. Κεραμέως, Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων με θέμα «Απόσυρση θρησκευτικών βιβλίων και αντικατάσταση τους με  καθαρά ορθόδοξα»

Αναλυτικά παρουσιάζεται η ερώτηση του Βουλευτή Σερρών κ. Μπούμπα.

                    Η προηγούμενη κυβέρνηση τόσο επί Υπουργού κ. Νικ. Φίλη όσο και επί Υπουργού κ. Κων. Γιαβρόγλου κυκλοφόρησε στα σχολεία , βιβλία Θρησκευτικών ( τους λεγόμενους φακέλους) για τα ορθόδοξα Ελληνόπουλα , τα οποία όχι μόνο δεν αντιπροσώπευαν τις πεποιθήσεις του Ορθοδόξου Ελληνικού Λαού αλλά δυστυχώς ήταν ανορθόδοξα αφού δίδασκαν σε μεγάλο βαθμό την πανθρησκεία , τον συγκριτισμό και τον οικουμενισμό.

Κατά αυτών των βιβλίων διάφοροι εκκλησιαστικοί φορείς και ιδιώτες προσέφυγαν στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο (Συμβούλιο της Επικρατείας) και δικαιώθηκαν σύμφωνα με τις αποφάσεις 660/2018 και 926/2018 που εξέδωσε Τα ΣτΕ σύμφωνα με τις οποίες ακυρώθηκαν τα προγράμματα διδασκαλίας των βιβλίων Θρησκευτικών τα οποία κυκλοφόρησαν επί Υπουργίας του κ. Φίλη καθώς και τα αντίστοιχα βιβλία Θρησκευτικών που εκδόθηκαν και επί Υπουργίας του κ. Γιαβρόγλου , με τις νεότερες αποφάσεις 1749 και 1750/2019 του ΣτΕ. 

Παρόλα αυτά τα συγκεκριμένα βιβλία των Θρησκευτικών παραμένουν ακόμη στα σχολεία και δεν έχουν αποσυρθεί παρά τις πρόσφατα εκδοθείσες αποφάσεις του ΣτΕ όπως μνημονεύθηκαν ανωτέρω.

Άλλωστε το περιεχόμενο τους έρχεται σε αντίθετη με την ορθόδοξη ελληνική πίστη όπως ορίζεται στο άρθρο 16 παρ.2 του Συντάγματος σε συνδυασμό του άρθρου 12 παρ. 1 και 2 του Συντάγματος και του άρθρου 2 του Π.Π.Π. της Ε.Σ.Δ.Α.

Στον αντίποδα , για τα παιδιά των Ρωμαιοκαθολικών , Μουσουλμάνων κ.α. ρυθμίσθηκε σύμφωνα με τον ν. 4386/2016 (άρθεο 55) να συντάσσεται τα βιβλία τους από τους δικούς τους φορείς και να τα διδάσκουν οι οριζόμενοι απ’ αυτούς δικοί τους εκπαιδευτικοί , σύμφωνα εμ τα δικά τους δόγματα.

Ερωτάται η αρμόδιος Υπουργός:

Προτίθεστε να αντικαταστήσετε τα παρόντα βιβλία των Θρησκευτικών με διαφορετικά τα οποία θα ανταποκρίνονται στο θρησκευτικό φρόνημα των Ελλήνων;

Και αν ναι πότε σκοπεύετε να το πράξετε;

Διαβάστε επίσης εδώ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here