Ο Κωνσταντίνος Μπούμπας ζητά χρηματικό βοήθημα για τις πολύτεκνες και τρίτεκνες αγρότισσες μητέρες

Κώστας Μπούμπας: Όπως γνωρίζετε, η Διοίκηση του ΟΠΕΚΑ δίνει τη δυνατότητα σε πολύτεκνες και τρίτεκνες αγρότισσες μητέρες να υποβάλλουν αίτηση για συμμετοχή στο πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων.

Η δυνατότητα αυτή αφορά σε 4.000 τρίτεκνες και 1.000 πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες του λογαριασμού Αγροτικής Εστίας του ΟΠΕΚΑ, έτους 2019.

Για να ενταχθούν στο πρόγραμμα αυτό οι εν λόγω, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουν αποπληρώσει τις εισφορές τους στον ΕΦΚΑ, μέχρι το τέλος του 2019. Αυτό, όμως, έχει ως αποτέλεσμα, πολλές οικογένειες να μείνουν έξω από τις ρυθμίσεις και τα ωφελήματα της Αγροτικής Εστίας.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί :

Προτίθεσθε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να ξεπεραστεί το ως άνω κώλυμα προϋπόθεσης και να δρομολογηθεί με κοινωνικά κριτήρια και μόνον το εν λόγω χρηματικό βοήθημα στις παραπάνω μητέρες;

Ο Κώστας Μπούμπας καταγγέλει την έλλειψη αναισθησιολόγων στο Νοσοκομείο Σερρών

Όπως πληροφορούμαστε, το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών αντιμετωπίζει προβλήματα στην διενέργεια των τακτικών χειρουργείων του, λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων.

Για τον μήνα Ιούνιο, το Αναισθησιολογικό Τμήμα είναι στελεχωμένο με 3 Αναισθησιολόγους, αντί των 12 που προβλέπει ο οργανισμός του Νοσοκομείου.

Αντί, όμως, για την απόσπαση 3 Αναισθησιολόγων από άλλα νοσοκομεία θα καλυφθούν απλά 3 εφημερίες.

Κώστας Μπούμπας: Φυσικά, αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι, χρειάζεται άμεσα η προκήρυξη διαδικασίας πρόσληψης μονίμων αναισθησιολόγων, έτσι ώστε η λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών να είναι ασφαλής και όχι ριψοκίνδυνη.

 Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός :

Προτίθεσθε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να καλυφθούν άμεσα οι κενές οργανικές θέσεις με μόνιμους διορισμούς, όσον αφορά στους αναισθησιολόγους για το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών;

O Κώστας Μπούμπας αναλύει τα προβλήματα σχετικά με την μη ένταξη δικαιούχων στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού

Προβλήματα σχετικά με την μη ένταξη δικαιούχων στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού» Κύριοι, κύριοι Υπουργοί, Πληροφορούμαστε από πολλούς δυσαρεστημένους μη δικαιούχους των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού για το τρέχον καλοκαίρι ότι, υφίστανται πολλές αδικίες εις βάρος πολλών ενδιαφερόμενων για τον κοινωνικό τουρισμό συμπολιτών μας.

Συγκεκριμένα, υπάρχουν χιλιάδες συμπολίτες μας, που δεν δικαιούνται εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού, επειδή δεν έχουν εξοφληθεί οι εισφορές τους προς τον ΕΦΚΑ, έως τις 31/12/2019.

Δηλαδή, μένουν εκτός, όσοι έχουν αποπληρώσει τις σχετικές εισφορές τους μετά την 01/01/2020.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη, όμως, αποτελεί ένα επαχθέστατο μέτρο για χιλιάδες συμπολίτες μας, οι οποίοι, εν μέσω οικονομικής κρίσης, αδυνατούσαν να αποπληρώσουν τις εισφορές τους στις προκαθορισμένες καταληκτικές ημερομηνίες και για αυτό το λόγο, μένουν εκτός των δικαιωμάτων του κοινωνικού τουρισμού. 

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε να λάβετε τα απαραίτητα μέτρα, έτσι ώστε να αρθεί ο αδικαιολόγητος αποκλεισμός από τον κοινωνικό τουρισμό πολλών συμπολιτών μας, που εξόφλησαν τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις με μικρή καθυστέρηση;

Διαβάστε επίσης για τον Κώστα Μπούμπα: