Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ ερίζουν για την … Λιθουανία!

Flag of the European Union

Σε επιβολή κυρώσεων προχώρησε αργά προχθες το βράδυ η Ευρωπαϊκή Ένωση προς την Λευκορωσία μετά την αδιανόητη ενέργεια των διωκτικών αρχών του Μινσκ να «κατεβάσουν» επιβατικό αεροσκάφος της Ryanair που εκτελούσε την πτήση Αθήνα – Βίλνιους στην Λιθουανία.

Η Ευρώπη μάλιστα κλείνει τον εναέριο χώρο της στη Λευκορωσία που σημαίνει πως οι Βρυξέλλες συμβούλευαν όλες τις αεροπορικές εταιρίες να εκτελούν πτήσεις που παρακάμπτουν τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας.

«Επίθεση στη δημοκρατία», «επίθεση στην ελευθερία της έκφρασης», «επίθεση στην ευρωπαϊκή κυριαρχία»: με αυτά τα λόγια αναφέρθηκε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν στο γεγονός ότι πτήση της Ryanair εξαναγκάστηκε σε προσγείωση στο Μινσκ, κάνοντας λόγο για «πειρατεία από τις αρχές της Λευκορωσίας».

Βέβαια οΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως «η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη οφείλει να δώσει εξηγήσεις για ένα περιστατικό που εκθέτει τη χώρα.

Και να απαντήσει εάν το «επιτελικό κράτος» και οι ελληνικές Αρχές ελέγχουν τη δράση ξένων υπηρεσιών στο ελληνικό έδαφος ή ασχολούνται μόνο με τον «εσωτερικό εχθρό» για να γνωρίζουν «τι καπνό φουμάρει» ο κάθε νέος που συχνάζει στις πλατείες της χώρας».

Σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία καθώς με ανακοίνωσή της αντεπιτέθηκε τονίζοντας πως  «αντί να ζητάει εξηγήσεις από την ελληνική κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ για το περιστατικό της κρατικής αεροπειρατείας στον εναέριο χώρο στηΛευκορωσία, περιμένουμε να μας εξηγήσει γιατί στις 25 Νοεμβρίου του 2020 μαζί με τον κατάδικο Ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής Γ. Λαγό οι ευρωβουλευτές του ψήφισαν ‘όχι’ σε τροπολογία ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την καταδίκη του καθεστώτος Λουκασένκο και στην απόρριψη του αιτήματος της Λευκορωσίας που ζητούσε την έκδοση του Ρ. Προτάσεβιτς.

Συνεχίζει δε λέγοντας πως «χρειάζεται μεγάλο θράσος να ζητούν και τα ρέστα και να εμφανίζονται υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όντας υποστηρικτές του καθεστώτος Λουκασένκο

Τελικά όλα οι αποφάσεις έχουν ένα …τίμημα

Για άλλους μικρό και για άλλους …μεγάλο!

Για αυτούς όμως που είναι φερέφωνα, δεν είναι ούτε μικρό , ούτε μεγάλο….

Είναι απλά …προβλέψιμο!

Δείτε επίσης