Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Καθαρή νίκη Ανδρουλάκη

Με το σύνολο των ψήφων να έχει καταμετρηθεί, το αποτέλεσμα στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών για την ηγεσία στο ΚΙΝΑΛ είναι πλέον ν τελικό. 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι πρώτος με 37,11%, ο Γιώργος Παπανδρέου δεύτερος με 27,6% και τρίτος ο Ανδρέας Λοβέρδος με 26,6%, ενώ οι κ.κ. Χρηστίδης, Καστανίδης, Γερουλάνος συγκέντρωσαν γύρω στο 3%.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κυριάρχησε στη νότια Ελλάδα -συμπεριλαμβανομένης της Κρήτης-, πρώτευσε στη βόρεια και στην κεντρική Ελλάδα, ενώ αντίθετα ο Γιώργος Παπανδρέου πρώτευσε στη δυτική Ελλάδα, ενώ στην Αττική πλειοψήφησε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Και στις Σέρρες η μάχη εξελίχτηκε σε παράσταση για ένα ρόλο

Στο Νομό Σερρών ήταν μια παράσταση για ένα ρόλο καθώς ήταν ένας θρίαμβος για τον Νίκο Ανδρουλάκη που έλαβε 1434 ψήφους σε σύνολο 3590 

Ο Ανδρέας Λοβέρδος πήρε 1033 ψήφους, ενώ τρίτος στις προτιμήσεις των Σερραίων εκλογέων ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου με 752 ψήφους.

Ο Χάρης Καστανίδης έλαβε 210 ψήφους, ο Παύλος Χρηστίδης 88 και ο Παύλος Γερουλάνος 41.

Στην μάχη του δεύτερου γύρου πρωταγωνιστής ο Ανδρουλάκης

Ισχυρή εντολή, που θα σφυρηλατήσει την ενότητα και θα λειτουργήσει ως το ιδανικό άλμα από το βατήρα εκκίνησης για την ανανέωση της παράταξης, αναμένει ο Νίκος Ανδρουλάκης από την μάχη του δεύτερου γύρου στο Κίνημα Αλλαγής.

Ο νικητής της χθεσινής, κρίσιμης αναμέτρησης για την πορεία του ΚΙΝΑΛ, ξεκινώντας με τη δύναμη και τη δυναμική της μεγάλης συμμετοχής στις κάλπες, φέρεται αποφασισμένος να συνεχίσει με την ίδια σαφή στρατηγική και μεθοδικότητα στην κατεύθυνση «αλλαγής σελίδας».

Θέλει να απευθυνθεί στη βάση της παράταξης με συγκεκριμένες δεσμεύσεις και σχέδια για την «επόμενη μέρα», που έχουν ως προτεραιότητα την πολιτική αυτονομία του «ΠΑΣΟΚ που επιστρέφει». 

Χωρίς καμία αναφορά στο ΚΙΝΑΛ ο κ. Ανδρουλάκης επιχειρεί να αξιοποιήσει τα μηνύματα της κάλπης για τα επόμενα αναγκαία βήματα, τα οποία και θα αρχίσει να αποκαλύπτει καθ’ οδόν, προς το δεύτερο γύρο. 

Παρότι ο κ. Παπανδρέου άφησε να εννοηθεί ότι το παιχνίδι θα μπορούσε ενδεχομένως να αλλάξει μέχρι τις κάλπες της προσεχούς Κυριακής, εντούτοις ο κ. Ανδρουλάκης πορεύεται διαμηνύοντας επί της ουσίας ότι η μάχη κορυφής έχει ήδη κριθεί κι ότι το στοίχημα που ανοίγεται μπροστά του είναι να αποκτήσει ξανά η παράταξη με τον ίδιο στο τιμόνι τη δυνατότητα ανατροπής των πολιτικών συσχετισμών στις εθνικές εκλογές.