Το Νοέμβριο οι εσωκομματικές εκλογές στο ΚΙΝΑΛ

Οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής δέχθηκαν την διαβεβαίωση της Φώτης Γεννήματα ότι το Σεπτέμβριο θα συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος η οποία και έχει την αρμοδιότητα να αποφασίσει τις διαδικασίες που θα γίνουν εντός του 2021 -πιθανότατα μέσα στο Νοέμβριο.

Στη συνεδρίαση της ΚΟ άνοιξε πάντως και το θέμα του μητρώου των στελεχών, δηλαδή του εκλογικού σώματος που θα κληθεί να αναδείξει τον επόμενο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ.

Αφορμή υπήρξε μια αναφορά του γραμματέα της ΚΟ Βασίλη Κεγκέρογλου σε συνέντευξη του όπου μεταξύ άλλων άφησε να εννοηθεί ότι προφανώς θα υπάρξει μια “κρησάρα” επιλογής καθώς «δεν μπορεί να ψηφίσουν για πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ «ο Αδωνις και ο Κύρτσος».

Βουλευτές του ΚΙΝΑΛ όπως ο Δημ. Κωνσταντόπουλος, η Νάντια Γιαννακόπουλου, η Εύα Καϊλή κλπ έθεσαν το θέμα ζητώντας να διευκρινίσει τι εννοούσε ο κ. Κεγκέρογλου, διατυπώνοντας ευθέως την αντίθεσή τους σε λογικές «κλειστού μητρώου» στελεχών ώστε να είναι ελεγχόμενο.

Η Φώφη Γεννήματα είχε απαντήσει εμμέσως στην πρωτολογία της λέγοντας πως στην ειδική σύνοδο της ΚΕ το Σεπτέμβριο θα αποφασιστούν τα πάντα και πως «είναι προφανές ότι η διαδικασία θα είναι διαφανής και ανοικτή».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος απέφυγε να μπει στα εσωκομματικά, λέγοντας πως «εγώ παγίως στην ΚΟ μιλώ για τα θέματα αρμοδιότητος μου» και ενημέρωσε την ΚΟ για την επίσκεψη Δένδια στην Άγκυρα.

Ωστόσο, άφησε αιχμές κατά της Φ. Γεννηματά λέγοντας πως «άκουσα βολές κριτικής, αλλά περίμενα να συνοδεύονται και από βολές αυτοκριτικής» για να προσθέσει: αφού τα βρήκατε όλα καλά στο εσωτερικό, θα σας μιλήσω για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε αναφορά στην αντιπολιτευτική τακτική του ΚΙΝΑΛ, ζητώντας «να αναδείξουμε το γεγονός ότι κάποιοι υπουργοί με λογική λαϊκισμού, μιλούν για Πάσχα στο χωριό ενώ όλα τα στοιχεία είναι απαγορευτικά» όπως και να βγει μπροστά για τα κορωνοπάρτι:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να τα καταδικάσει, εμείς θα καρπωθούμε τους πολίτες με τη φωνή της λογικής. Όσο η αντιπολίτευση είναι στοχευμένη και σοβαρή σε συνδυασμό με την φθορά της κυβέρνησης και την ελλιπή αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, εμείς μόνο να κερδίσουμε θα έχουμε».

Αναφορικά με τα μητρώα, τόνισε πως «δεν συζητάμε για κλειστές διαδικασίες, εμείς κάναμε την αρχή, πρέπει να είναι μια πολιτική γιορτή της δημοκρατίας και να κάνουμε πολιτικό restart της παράταξης» για να προσθέσει: «Πρέπει να σημειώσω ότι η ίδια η Φώφη έχει πει για εσωκομματικές εκλογές μέσα στο 2021, δεν χρειάζονται διάφοροι παράγοντες γύρω-γύρω να δημιουργούν νεφελώματα».

Πως το είπε ο Καζαντζάκης;

Η φυγή δεν είναι νίκη, τ’ όνειρο είναι τεμπελιά, και μόνο το έργο μπορεί να χορτάσει την ψυχή και να σώσει τον κόσμο….

Και από έργο…

Δείτε επίσης