Νοτοπούλου: «Ο Ζέρβας κάνει λάθη από κόμπλεξ»

Έντονη κριτική στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης με αφορμή την πολιτική που ακολουθεί, άσκησε η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπουλου, μιλώντας στο Politic Radio μέσα από τη συχνότητα του Flash 99.4 και στην εκπομπή «απλά επικίνδυνοι».

Τον χαρακτήρισε δήμαρχο κακέκτυπο και απομίμηση του Κώστα Μπακογιάννη.

«Ο κ. Ζέρβας απέδειξε απο την πρώτη μέρα πως δεν έχει σχέδιο και όραμα για την πόλη πέρα απο το να προσπαθήσει να μιμηθεί τον κ. Μπακογιάννη και μάλιστα με κάκιστα αποτελέσματα».

Στα σκουπίδια το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας

Αναφερόμενη στις αντιδράσεις για τον ποδηλατόδρομο η κ. Νοτοπούλου τόνισε ότι δεν έλαβε υπόψη το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.

«Έχει πεταχτεί το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας στα σκουπίδια», ανέφερε. «Βλέπουμε λοιπόν τον δήμαρχο που έχει μπερδέψει τα χρήματα του δήμου με την τσέπη του και κάνει πάρτι δεξιά και αριστερά, απευθείας αναθέσεις 24.000 ευρώ για μια συναυλία που δεν την πήρε χαμπάρι κανείς. Τη στιγμή που δεν έχουν πληρωθεί οι καλλιτέχνες που πήραν μέρος στις γιορτές των Χριστουγέννων».

Μίλησε για πολλές απευθείας αναθέσεις, για τις οποίες η παράταξη της θα ζητήσει στοιχεία. Μάλιστα όπως ανέφερε είναι αποφασισμένη η παράταξη της να κινηθεί νομικά σε περίπτωση που αρνηθεί ο δήμος να δώσει στοιχεία.

Στο θέμα του ποδηλατόδρομου και της συναυλίας έβαλε τα χέρια του και έβγαλε τα μάτια του ο δήμαρχος

Η κ. Νοτοπούλου δήλωσε απογοητευμένη από την πορεία του Κωνσταντίνου Ζέρβα στο τιμόνι του κεντρικού δήμου Θεσσαλονίκης.

«Δεν περίμενα τόσο γρήγορα να κάνει τόσα λάθη από κόμπλεξ. Διότι από κόμπλεξ τα κάνει ο κ. Ζέρβας αυτά τα λάθη. Στο θέμα του ποδηλατόδρομου και της συναυλίας έβαλε τα χέρια του και έβγαλε τα μάτια του στην πραγματικότητα», ανέφερε.

«Είναι εμφανές ότι δεν ασκεί αυτοδιοίκηση αυτή τη στιγμή ο κ. Ζέρβας. Ασκεί μια πολιτική του πως θα γίνει το καλό παιδί. Θα ‘ θέλε να’ ναι στην κεντρική πολιτική σκηνή; Ας κατέβει. Ας δοκιμαστεί. Για δήμαρχος της πόλης δεν κάνει γιατί ο ίδιος έχει επιλέξει να μην συμπεριφέρεται ως δήμαρχος. Να σας θυμίσω τα στημένα δημοτικά συμβούλια», είπε εξηγώντας τα περι κόμπλεξ.

Τα νησιά ζουν μόνο από τον τουρισμό. Είναι επιτακτική ανάγκη να παρθούν μέτρα σήμερα.

Αναφερόμενη στον τουρισμό μίλησε για εικόνα αποκαρδιωτική και για περιοχές που έχουν χάσει ολόκληρη την οικονομική τους δραστηριότητα.

Η κυβέρνηση αποτελεί αυτή τη στιγμή τον καλύτερο σύμμαχο του κορονοϊού με δύο έννοιες. Η πρώτη είναι υγειονομική.

Δεν μπορώ να σας πω ότι δεν φοβόμαστε βλέποντας τα κρούσματα να αυξάνονται και μια κυβέρνηση που παλαντζάρει μόνο ανάμεσα σε παλινωδίες και λάθη.

Τη μια εβδομάδα είναι επιτρεπτή η μη χρήση μάσκας, την επόμενη εβδομάδα γίνεται υποχρεωτική. Εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων τα δρομολόγια μειώνονται στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Το γεγονός ότι ο υπουργός Τουρισμού λέει ότι δεν πρόκειται να αυξηθεί η πληρότητα στα πλοία και την επόμενη μέρα ακριβώς ανακοινώνεται η αύξηση στο 80%.

Από το σάιτ politic.gr

Διαβάστε επίσης για τον Τάσιο: