Όταν ο Πάνος Καμμένος αποχώρησε δεν έχασε μόνο την καρέκλα.

Όταν ο Πάνος Καμμένος αποχώρησε από την κυβέρνηση δεν έχασε μόνο την καρέκλα.

Έχασε και τη δυνατότητα να απασχολεί έναν αριθμό μετακλητών υπαλλήλων, μια στρατιά για την ακρίβεια.

Για του λόγου του αληθές 46 άνθρωποι μισθοδοτούνταν από την ελληνική κυβέρνηση για να εργάζονται τόσο για τον ίδιο όσο και για την υφυπουργό του και δική μας βουλευτίνα, κ. Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά.

Έκτοτε ο πρώην συγκυβερνήτης με ένα μπαράζ συνεντεύξεων απειλούσε τον Αλέξη Τσίπρα για να μην χάσει την Κοινοβουλευτική του Ομάδα, για την ακρίβεια τα προνόμια αυτής.

Εκτός, φυσικά αφενός από την δυνατότητα να ψηφίζουν οι ΑΝΕΛ ως Κοινοβουλευτική Ομάδα (στην Ολομέλεια αλλά και στις Επιτροπές) και αφετέρου το χρόνο των ομιλιών του (ως Πρόεδρος), ο Π. Καμμένος θα απωλέσει μια ακόμη στρατιά υπαλλήλων.

Για του λόγου του αληθές ο Κανονισμός της Βουλής προβλέπει ότι στο γραφείο του Προέδρου μιας Κ.Ο. συνίστανται:

  • Μία θέση με βαθμό Γ’,
  • Δύο θέσεις με βαθμούς Ε’ ή Δ’ ή Γ’
  • και Δύο θέσεις υπαλλήλων επεξεργασίας κειμένου με βαθμούς ΣΤ’ ή Ε’
  • ή Δ’ ή Γ’ ή βοηθητικού προσωπικού με βαθμούς ΣΤ’
  • ή Ε’ ή Δ’ (η μία θέση καλύπτεται υποχρεωτικά από υπάλληλο επεξεργασίας κειμένου).

Ανά τέσσερις (4) επιπλέον θέσεις για κάθε πενήντα Βουλευτές της κάθε Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ανά μία (1) επιπλέον θέση για κάθε Κοινοβουλευτική Ομάδα με αριθμό Βουλευτών μικρότερο των πενήντα και ανά μία (1) επιπλέον θέση για το γραφείο του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου κάθε Κοινοβουλευτικής Ομάδας, με βαθμούς Ε’ ή Δ’ ή Γ’.

Οι θέσεις των μετακλητών υπαλλήλων των Προέδρων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων μπορεί να καλύπτονται, κατ’ επιλογή αυτών, είτε με διορισμό μετακλητών υπαλλήλων που προτείνει ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είτε με τοποθέτηση υπαλλήλων της Βουλής είτε με απόσπαση υπαλλήλων από υπηρεσίες και φορείς του Δημοσίου.

Την ίδια ώρα, εάν είναι ένας απλός βουλευτής δικαιούται είτε έναν αστυνομικό και 4 αποσπασμένους υπαλλήλους, είτε δύο αστυνομικούς και 3 αποσπασμένους, τους οποίους προφανώς έχουν και σήμερα οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Να σημειωθεί επίσης ότι ενδεχομένως θα αναγκαστεί και να αφήσει τα γραφεία του πρώτου ορόφου και να βολευτεί σε… μικρότερα!

Γίνεται, λοιπόν, σαφές ότι ένας από τους λόγους που ο Π. Καμμένος βρίσκεται στα κάγκελα είναι (και) η απώλεια των εν λόγω προνομίων.

Ο Νίκος Βούτσης ήδη έχει κινηθεί στις παρυφές του θεσμικών του ορίων, προκειμένου να βρεθεί λύση.

Ο Πρόεδρος της Βουλής φέρεται να προωθεί λύση, σύμφωνα με την οποία θα διατηρηθούν ορισμένα από τα «καλούδια» που προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής.

Οπότε είναι απαραίτητη η παρουσία και της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ

Αν μη τι άλλο μόνο για τους Σερραίους;

Γιατί αλλιώς δεν θα πάμε να …ψηφίσουμε!

Πως λέει και ο Τούρκος Αγάς;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here