H ΠΟΠΣΜ στο Ευρωκοινοβούλιο για την Μακεδονία!

H Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων μιλάει

Στο Ευρωκοινοβούλιο για την Μακεδονία

Η ΠΟΠΣΜ μαζί με τις Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου συνεχίζοντας τον αγώνα για την Μακεδονία και σε διεθνές επίπεδο, την προσεχή Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019 πάει στο Ευρωκοινωβούλιο.

Εκεί ο Σερραίος Πρόεδρος της ΠΟΠΣΜ κ. Γεώργιος Τάτσιος θα μιλήσει στο Ευρωκοινοβούλιο και προφανώς θα ξεσκεπάσει την αντιδημοκρατική συμπεριφορά της κυβέρνησης που οδήγησε στην επιβολή της κατάπτυστης «συμφωνίας» των Πρεσπών στον Ελληνικό λαό.

Είναι καιρός λέει ο κ. Τάτσιος, να μάθουν οι ξένοι την ΑΛΗΘΕΙΑ για τις μαζικές αντιδράσεις των Ελλήνων και την αυταρχική αντιμετώπισή τους από την ίδια την Κυβέρνησή τους.

Είναι καιρός να γίνει γνωστό στους Ευρωπαίους ότι ο τελευταίος Ευρωπαίος ηγέτης που επιθυμούσε διακαώς να βαφτίσει τους σλάβους ως «μακεδόνες» και προτάθηκε για Νόμπελ Ειρήνης ήταν ο … Χίτλερ!

Ποιοι μοίρασαν φυλλάδια σε Σέρρες για την

«Αυτονομία» της Μακεδονίας;

Το κακό ξεκίνησε με το ρεπορτάζ του BBC για την «αόρατη μειονότητα της Ελλάδας – τους Μακεδόνες Σλάβους» -σύμφωνα με τον τίτλο- μια «μειονότητα την ύπαρξη της οποίας αρνείται επί δεκαετίες», όπως υποστήριξε.

Το βρετανικό δίκτυο μίλησε μάλιστα και μ’ έναν 92χρονο συνταξιούχο δικηγόρο, που δίνει «μόνον το μικρό του όνομα για να προστατέψει την ταυτότητά του», όπως λέει.

Ο κ. Φωκάς λοιπόν «μιλά άπταιστα επίσημα Ελληνικά με μια χαρακτηριστική χροιά: η μητρική του γλώσσα είναι “μακεδονική”, μια σλαβική γλώσσα που σχετίζεται με τη βουλγαρική και ομιλείται εδώ και αιώνες σ’ αυτό το τμήμα των Βαλκανίων.

Μια πρόκληση από το BBC που δεν έμεινε αναπάντητη, μιας και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μακεδόνων κ. Γιώργος Τάτσιος, που μας είπε πως και ο ίδιος μίλησε στο BBC μόνο και δεν το έπαιξαν και φυσικά μίλησε για μεροληψία από τις δημοσιογράφους του BBC, καθώς η τοποθέτησή του δεν συμπεριλήφθηκε στο επίμαχο ρεπορτάζ.

«Είχα μιλήσει κι εγώ στο BBC και δεν το έπαιξαν», αποκάλυψε κ. Τάτσιος, και ενώ συνεχίζεται η θύελλα αντιδράσεων, για το δημοσίευμα του BBC που έκανε λόγο για «καταπιεσμένη μακεδονική μειονότητα».

Όπως ανέφερε ο κ. Τάτσιος, η δημοσιογράφος που έγραψε το συγκεκριμένο θέμα, του είχε πάρει συνέντευξη και είχε πει ο ίδιος τις απόψεις του.

Μόνο που στο άρθρο που δημοσιεύθηκε δεν αναφέρονται οι δικές του απόψεις. «Δεν τους συνέφερε να ακουστεί η αλήθεια», είπε χαρακτηριστικά.

«Η δημοσιογραφική έρευνα που έγινε για αυτό το θέμα, τόσο στα Σκόπια, όσο και στη Θεσσαλονίκη, έγινε λόγω του δημοψηφίσματος.

Βέβαια δεν περιμέναμε ότι θα το παρουσιάζουν έτσι μονόπλευρα το θέμα και ότι οι δικές μας απόψεις θα χαρακτηριστούν ως “εθνικιστικές”.»

«Οι δύο δημοσιογράφοι -ελληνικής καταγωγής– φαίνονταν πως δεν είχαν καμία σχέση με Ελλάδα, ήθελαν να κάνουν τη δουλειά τους, να ακούσουν αυτά που θέλουν να ακούσουν, και στη συνέχεια να επιλέξουν αυτά που θέλουν να δημοσιεύσουν», κατέληξε ο κ. Τάτσιος.

Μάλιστα είχαμε στο Νομό Σερρών, μια πρωτοφανή και ύποπτη πρόκληση, καθώς κάποιοι μοίρασαν φυλλάδια που μιλούσαν για… αυτονομία της Μακεδονίας, όπως αποκάλυψε το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Πέτρου Μποτσαράκου, για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.

«ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΙΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»

έγραφε το προβοκατόρικο και ανορθόγραφο φυλλάδιο που διακίνησαν ύποπτοι κύκλοι σε χωριά των Σερρών και μάλιστα το φυλλάδιο έγραφε και «μπράκα Μακεντόνσκι», δηλαδή «αδέλφια Μακεδόνες».

Το «αυτονομία της Μακεδονίας» βέβαια είναι στα ελληνικά με λάθος στο «της» που είναι με γιώτα αλλά και στα λατινικά, αλλά όχι στα κυριλλικά.

Ως συντάκτης υπέγραφε το VMRO Οbedineta που είναι η “αριστερή” πτέρυγα του κόμματος του ανθέλληνα Γκρουέφσκι, αλλά κάτι τέτοιο πολύ δύσκολα θα αποκαλυφθεί.

«Έχουν αποθρασυνθεί.

Κάποιοι μοιράζουν φυλλάδια στα χωριά των Σερρών και όπως μαθαίνουμε στα χωριά της Δυτικής Μακεδονίας, τα οποία μιλούν για αυτονόμηση της Μακεδονίας» επισημαίνει o Γιώργος Τάτσιος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων

που θα μιλήσει στο Ευρωκοινοβούλιο και θα ξεσκεπάσει την αντιδημοκρατική συμπεριφορά της κυβέρνησης που οδήγησε στην επιβολή της κατάπτυστης «συμφωνίας» των Πρεσπών στον Ελληνικό λαό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here