Η παράταξη «Πράξεις για την Μακεδονία» παραμένει ενεργή

Η Κεντρική Μακεδονία είναι μια ευλογημένη περιοχή.

Μιά τέτοια περιοχή είναι και η περιοχή του δήμου Ηράκλειας Σερρών που επισκεφθήκαμε ως παράταξη «Πράξεις για την Μακεδονία »  με κλιμάκιο αποτελούμενο από τον επικεφαλής Χρήστο Παπαστεργιου , τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Κέλυ Βαλταδώρου, Γιώργο Τρέντσιο, Δημήτρη Πουλτουρτζιδη, το μέλος της παράταξης Χρήστο Κουλιάλη και τον συντονιστή της Χρόνη Μακρίδη.

Συναντήθηκε και συζήτησε με τον δήμαρχο κ. Κουτσάκη Γιώργο καθώς και με τον πρώην δήμαρχο κ. Κοτσακιαχιδη Κλεάνθη θέματα που αφορούν τις ανάγκες του δήμου Ηράκλειας και κυρίως την ανάγκη σχεδιασμού και προγραμματισμού αναπτυξιακών έργων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Αναδείχθηκε η ανάγκη άμεσης χρηματοδότησης μελετών για έργα ζωτικής σημασίας για τον δήμο Ηράκλειας αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

Η ανεπάρκεια και η παλαιότητα  του οδικού δικτύου είναι φανερή.

Αναγκαιότητα είναι η μελέτη διαπλατυνσης και νέας χάραξης σε σημεία ώστε να καταστεί αυτό επαρκές και ασφαλές. Σημαντική είναι η διαπλάτυνση και η ποιοτική αναβάθμιση του περιφερειακού οδικού δικτύου προς την θάλασσα.

Η επίλυση των ζητημάτων της ασφάλειας των πολιτών, των επισκεπτών και της περιουσίας τους είναι βασική παράμετρος για την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής.

Η εκμετάλλευση του γεωθερμικου πεδίου είναι ικανή και αναγκαία συνθήκη για την παραγωγική ανάπτυξη της περιοχής κυρίως μέσω της δυνατότητας εξοικονόμησης ενέργειας σε παραγωγικές και τουριστικές δραστηριότητες καθώς και σε ενεργοβορες εγκαταστάσεις.

Η χρηματοδότηση από την περιφέρεια μελετών αξιοποίησης και ένταξης  έργων δικτύου διανομής σε προγράμματά της σε συνεργασία με τον δήμο ,ο οποίος κατέχει την εκμετάλλευση του πεδίου,θα έδινε την δυνατότητα να δημιουργηθούν παραγωγικές δραστηριότητες με  πολλές νέες θέσεις εργασίας , καθιστώντας πιο ανταγωνιστικά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της περιοχής.

Η ανάγκη διατήρησης της παράδοσης της περιοχής , ανάδειξης των  προϊόντων και του τουριστικού προϊόντος της καθιστά αναγκαίο έργο την χρηματοδότηση μελέτης και κατασκευής νέων συγχρόνων υποδομών στο χώρο της εμποροπανήγυρης.

Η καταπολέμηση των κουνουπιών είναι εκ των ουκ άνευ όρων για την ποιότητα της ζωής των κατοίκων και την απρόσκοπτη παραγωγική τους δραστηριότητα.

Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει έγκαιρη και ικανοποιητική απάντηση στο πρόβλημα από την περιφέρεια.

Η περιοχή χρειάζεται νέα πνοή και ιδίως πράξεις.

Χρειάζεται μελέτη για ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο ποιοτικής αναβάθμισης και αξιοποίησης των παραλιμνιων περιοχών εντάσσοντας σε αυτό υπάρχουσες εγκαταστάσεις και δραστηριότητες αλλά και δημιουργώντας νέες που θα σέβονται και θα αξιοποιούν το περιβάλλον.

Προυπόθεση είναι η εκβάθυνση του ποταμού Στρυμόνα καί της λίμνης Κερκίνης από τις φερτες υλες για την αναζωογόνηση του παραλιμνίου δάσους με την σταθεροποίηση της στάθμης των υδάτων αλλά και την αποφυγή πλημμυρικων φαινομένων.

Η Ελλάδα μετά την κρίση έχει ανάγκη έργων που

θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών και θα διαμορφώνουν συνθήκες δημιουργικής και παραγωγικής δραστηριοποίησης.

Τέτοιες αναγκαίες πρωτοβουλίες αναδεικνύουν οι πολιτικές που λειτουργούν με στρατηγική, σχέδιο και πραξεις.

Οι βερμπαλισμοι, τα μεγάλα λόγια και οι στείρες υποσχέσεις υποκρύπτουν ανεπάρκειες, ανικανότητα και ανυπαρξία στοιχειώδους σχεδιασμού.

Τι έκανε εδώ και μια δεκαετία η διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας γιαυτό;

Εμείς ως παράταξη «Πράξεις για την Μακεδονία» αναδεικνύουμε τις αναγκαιότητες και με ρεαλισμό προτείνουμε λύσεις ασκώντας τον θεσμικό μας ρόλο ως δημιουργική και χρήσιμη για τον τόπο αντιπολίτευση. 

Διαβάστε επίσης για τον Καράογλου: