Πρόταση Τάσου Χατζηβασιλείου προς τιμήν του Γεωργίου Τοπτσή: Να μετονομαστεί οδός στη Νιγρίτα σε οδό Γεωργίου Τοπτσή

Μετά τον αδόκητο χαμό του Σερραίου Παραολυμπιονίκη Γεωργίου Τοπτσή, ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου απέστειλε επιστολή στον Δήμαρχο Βισαλτίας Αθανάσιο Μασλαρινό, με την οποία προτείνει τη μετονομασία μιας οδού ή μιας πλατείας στην πόλη της Νιγρίτας προς τιμήν του εκλιπόντος αθλητή.

«Η συμμετοχή του Τοπτσή σε 5 Παραολυμπιακούς αγώνες, οι διακρίσεις του και τα αθλητικά του επιτεύγματα μας γέμισαν εθνική υπερηφάνεια.

Αψήφησε τις δυσκολίες της ζωής και απέδειξε περίτρανα ότι με πείσμα, υπομονή και επιμονή, οι υψηλοί στόχοι μπορούν να επιτευχθούν», τόνισε ο κ. Χατζηβασιλείου.

«Στο πλαίσιο της τιμής που η τοπική μας κοινωνία μπορεί να αποδώσει στον Σερραίο Παραολυμπιονίκη, γέννημα-θρέμμα της Βισαλτίας, προτείνω σε εσάς και το Δημοτικό Συμβούλιο Βισαλτίας τη μετονομασία μιας οδού ή μιας πλατείας στην πόλη της Νιγρίτας προς τιμήν του εκλιπόντος αθλητή. Εκτιμώ ότι είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής προς έναν άνθρωπο που έκανε υπερήφανους όχι μόνο τους Σερραίους αλλά και όλους τους Έλληνες», κατέληξε στην επιστολή του προς τον Δήμαρχο Βισαλτίας ο Σερραίος βουλευτής.Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής. 

Αγαπητέ κ. Δήμαρχε,

Ο Παραολυμπιονίκης Γεώργιος Τοπτσής υπήρξε για εμάς, τους συντοπίτες του, καθώς και για ολόκληρη την Ελλάδα, ένα φωτεινό παράδειγμα θέλησης, εσωτερικής δύναμης και αυτοπεποίθησης.

Η συμμετοχή του σε 5 Παραολυμπιακούς αγώνες, οι εθνικές και παγκόσμιες διακρίσεις του και τα αθλητικά του επιτεύγματα μας γέμισαν εθνική υπερηφάνεια. Αψήφησε τις δυσκολίες της ζωής και απέδειξε περίτρανα ότι με πείσμα, υπομονή και επιμονή, οι υψηλοί στόχοι μπορούν να επιτευχθούν. Το παράδειγμα ζωής και δύναμης του Γεωργίου Τοπτσή αποτελεί μάθημα για όλους μας.

Η πρώιμη απώλεια του, σε ηλικία 64 ετών, μας γέμισε με θλίψη. Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του. Στο πλαίσιο της τιμής που η τοπική μας κοινωνία μπορεί να αποδώσει στον Σερραίο Παραολυμπιονίκη, γέννημα-θρέμμα της Βισαλτίας, προτείνω σε εσάς και το Δημοτικό Συμβούλιο Βισαλτίας τη μετονομασίας μιας οδού ή μιας πλατείας στην πόλη της Νιγρίτας προς τιμήν του εκλιπόντος αθλητή.

Εκτιμώ ότι είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής προς έναν άνθρωπο που έκανε υπερήφανους όχι μόνο τους Σερραίους αλλά και όλους τους Έλληνες.