Την Κοινότητα Προβατά επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του ΜέΡΑ25

Συνεχίζοντας την επαφή με τους κατοίκους των χωριών και τις κοινότητες, αντιπροσωπεία του ΜέΡΑ25 Σερρών, επισκέφθηκε την Κοινότητα Προβατά.

Σε συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο κ. Νικήτα Γεώργιο συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το χωριό καθώς και οι θέσεις του ΜέΡΑ25 για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Κοινή ήταν η διαπίστωση της έλλειψης αρμοδιοτήτων και πόρων από τους Προέδρους και τα συμβούλια των Τοπικών Κοινοτήτων καθώς, οι αρμοδιότητες των προέδρων, εξαντλούνται στην σύνταξη επιστολών προς τις Υπηρεσίες του Δήμου για την διατύπωση αιτημάτων.

Η άμεση πρόσληψη μόνιμου γραμματέα ή τουλάχιστον η απόσπαση κάποιου υπαλλήλου στην Κοινότητα θεωρείται αναγκαία.

Βασικό πρόβλημα της Κοινότητας Προβατά, σύμφωνα με τον Προέδρο κ. Νικήτα, είναι το αποχετευτικό.   

Τα περισσότερα οικιακά λύματα σήμερα οδεύουν στο δίκτυο ομβρίων υδάτων με αποτέλεσμα να υπάρχει δυσοσμία και ρύπανση .

Προς αποφυγή αυτού του φαινομένου φράζονται φρεάτια, πράγμα όμως που βλάπτει την αντιπλημμυρική θωράκιση του οικισμού που παρ’ ολίγο να αποβεί μοιραία στην τελευταία νεροποντή.

Σε κάθε νεροποντή και ειδικά τους χειμερινούς μήνες το Νηπιαγωγείο του χωριού γίνεται λίμνη και είναι πολύ δύσκολη η λειτουργία του.

Οι γονείς έχοντας τα παιδιά στην αγκαλιά διασχίζουν με λαστιχένιες μπότες, την κάθε φορά πλημμυρισμένη αυλή, για να πάνε τα παιδιά τους μέσα στο Νηπιαγωγείο.

Για παιχνίδι των παιδιών στην αυλή ούτε λόγος να γίνεται.

Είναι επιτακτική η ανάγκη για νέο κτίριο Νηπιαγωγείου ή η χρήση κάποιου υπάρχοντος και ως τέτοιο υποδεικνύεται από τον Πρόεδρο το πρώην Κέντρο Καταπολέμησης Κουνουπιών.

Ακόμη τέθηκαν από τον Πρόεδρο μια σειρά άλλων ειδικών ή γενικών προβλημάτων όπως η αξιοποίηση του παλιού κτιρίου της Αστυνομίας από την νεολαία του χωριού σε συνεργασία με την ΚΕΔΗΣ, προβλήματα οδοποιίας, το τεράστιο πρόβλημα της εγκατάλειψης του χωριού από τους νέους κ.ά

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του ΜέΡΑ25 Σερρών υποσχέθηκαν στον Πρόεδρο κ. Νικήτα ότι θα κάνουν ό,τι μπορούν για την προώθηση των προβλημάτων του Προβατά και συζήτησαν με τον Πρόεδρο της θέσεις του ΜέΡΑ25 για μια αυτοτελή, ανεξάρτητη, αμεσοδημοκρατική κοινότητα, με δικούς της πόρους και συμμετοχικό προϋπολογισμό.

Κατόπιν τα στελέχη του ΜέΡΑ25 Σερρών περιόδευσαν στο κέντρο του χωριού, συναντήθηκαν και συζήτη

Διαβάστε επίσης για το ΜέΡΑ25 στις Σέρρες: