ΠτΔ: Ο πολίτης είναι γένους αρσενικού, η Δημοκρατία γένους θηλυκού!

«Ο πολίτης είναι γένους αρσενικού. Η Δημοκρατία, η Ελλάδα και η Πρόοδος, ωστόσο, είναι γένους θηλυκού. Και αυτές μάς καλούν στην μεγάλη υπέρβαση.

Με αυτά τα λόγια, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε διάγγελμά του το απόγευμα της Τετάρτης ανακοίνωσε ότι επέλεξε την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου ως υποψήφια για την Προεδρία της Δημοκρατίας και αυτή είναι μια καινοτομία για την θέση του πρώτου πολίτη της χώρας

Ωστόσο δεν θα είναι η πρώτη δικαστικός που γίνεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας, καθώς πριν από αυτή ακόμη δύο νομικοί και δικαστές έχουν εκλεγεί στο ίδιο αξίωμα.

Ο Μιχαήλ Στασινόπουλος που διετέλεσε πρώτος Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τη Μεταπολίτευση και ο Χρήστος Σαρτζετάκης που διετέλεσε Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας την περίοδο 1985-1990.

Η ουσία είναι πως ο Μητσοτάκης εξασφάλισε με αυτή του την πρόταση, την στήριξη όλων των κομμάτων, ή αν μη τι άλλο των κομμάτων με τους περισσότερους βουλευτές Από την μία «Ναι» στην υποψηφιότητα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας , μιας και η κ.Σακελαροπούλου δεν ήταν τυχαία επιλογή μας για τη θέση αυτή, αφού υπήρξε μια εξαίρετη δικαστής που υπηρέτησε με σθένος τη δικαιοσύνη, την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων και τη θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους.

Και δεν δίστασε να συνταχθεί ακόμη και με τη μειοψηφία για να υπερασπιστεί το δικαίωμα των παιδιών των μεταναστών που έχουν γεννηθεί ή έχουν πάει σε ελληνικό σχολείο, να αποκτούν την Ελληνική ιθαγένεια.

Η εκλογή της λοιπόν στο Ανώτατο Πολιτειακό αξίωμα δεν ακυρώνει απλά την άθλια προπαγάνδα επί 4,5 χρόνια της ΝΔ, ότι δήθεν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ χειραγωγούσε την ηγεσία της Δικαιοσύνης, αλλά επιβραβεύει και το περιεχόμενο των αξιών που η ίδια ως δικαστής υπερασπίστηκε

Αυτά τα είπε ο Τσίπρας, που θα σας θυμήσω ότι έριξε την συνκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το 2015, με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας

Αλλά στο χωριό μου λένε φρέσκα κουλούρια και το ίδιο κάνει και ο Τσίπρας που έχει από ότι φαίνεται επιλεκτική …μνήμη!

Και καλά κάνει από την πλευρά του, όπως καλά κάνει και η Φώφη που θα την στηρίξει, μιας και το αντίθετο για την ίδια θα ήταν …αυτοκτονία!

Η προσωπικότητα της ΠτΔ κ. Σακελλαροπούλου ανταποκρίνεται σε ουσιώδεις πλευρές της πρότασής μας» είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Παράλληλα η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ανέφερε ότι πρόκειται για μία γυναίκα η οποία αντιπροσωπεύει προοδευτικές αντιλήψεις, ενώ δήλωσε βέβαιη ότι θα εκπληρώσει με υπευθυνότητα τη συνταγματική της αποστολή.

Σιγά την αποστολή θα συμπληρώσω, μιας και μετά την συνταγματική αναθεώρηση ο ρόλος του Προέδρου είναι πραγματικά …διακοσμητικός!

Το ερώτημα βέβαια κάποιων Σερραίων Δημοτικών Συμβούλων παραμένει;

Το χρυσό κλειδί της πόλης τώρα το έχει ο Παυλόπουλος ή θα περάσει στην …Σακελαροπούλου;

Όχι τίποτε άλλο, αλλά για να ξέρουν από ποιόν θα το ζητήσουν πίσω!

Έλα μου ντε;

Διαβάστε εδώ την άποψη του κ. Τάτσιου για τη ΠτΔ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here