Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Οδοντιάτρων: Ευχαριστεί τον Τάσο Χατζηβασιλείου

Ο πρόσφατος νόμος για τη Δημόσια Υγεία που κατατέθηκε στη Βουλή, περιείχε μια σημαντική αστοχία που αφορούσε τη στελέχωση των Κέντρων Υγείας. Συγκεκριμένα αφαιρούσε από τις υποχρεωτικές ειδικότητες ιατρών που στελεχώνουν τα Κέντρα Υγείας τους Οδοντιάτρους. Το αποτέλεσμα θα ήταν η ελαττωμένη παροχή οδοντιατρικής φροντίδας και περίθαλψης στο γενικό πληθυσμό. 

Το σωματείο μας, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Οδοντιάτρων Δημόσιας Υγείας κατόπιν τούτου προέβη σε αριθμό παρεμβάσεων σε θεσμικούς φορείς ώστε το νομοσχέδιο να διορθωθεί πριν κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή.

Στα πλαίσια αυτά, αντιπροσωπεία του Δ.Σ. επισκέφθηκε τον Βουλευτή Σερρών της Ν.Δ. κ. Χατζηβασιλείου και εξέθεσε το πρόβλημα. 

Ο κ. Χατζηβασιλείου κατανόησε και αναγνώρισε την ανάγκη για την απρόσκοπτη συνέχιση παροχής οδοντιατρικής φροντίδας στους πολίτες και έδρασε άμεσα και αποτελεσματικά. 

 Το νομοσχέδιο τελικά έλαβε υπόψη τις ευαισθησίες μας και ψηφίστηκε στη Βουλή. Ο Σύλλογός μας θεωρεί υποχρέωσή του να ευχαριστήσει θερμά τον βουλευτή Σερρών κ. Τάσο Χατζηβασιλείου που με την έγκαιρη και αποτελεσματική του παρέμβαση συνέβαλε στη λύση ενός σημαντικού θέματος για την υγεία των πολιτών. Ευχαριστίες, βέβαια, οφείλουμε και στον Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη και τον Γεν. Γραμματέα κ. Μάριο Θεμιστοκλέους για την πλήρη κατανόηση του ζητήματος και την αμέριστη στήριξή τους.