ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης αλλάζει στρατηγική για εκλογές

Óõíåäñßáóç ôçò ÐïëéôéêÞò Ãñáììáôåßò ôïõ ÓÕÑÉÆÁ, ôçí ÐáñáóêåõÞ 18 Ïêôùâñßïõ 2019. (EUROKINISSI/ÓÙÔÇÑÇÓ ÄÇÌÇÔÑÏÐÏÕËÏÓ)

Στο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει εγκαταλείψει την επιθυμία του για άμεση προσφυγή στις κάλπες, απλώς έχει επιφέρει αλλαγές στη στρατηγική του για να το πετύχει προκειμένου να μην θεωρηθεί καιροσκόπος ταυτοχρόνως.

Γι’ αυτό και στην Κουμουνδούρου δίνουν μεγάλη έμφαση στα όσα δημοσίως είπε ο Γιώργος Γεραπετρίτης– «δηλαδή ο Μητσοτάκης», όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά- πως ναι μεν είναι ανήθικο να γίνουν εκλογές για να κεφαλαιοποιήσεις πολιτικώς μια μεγάλη υγειονομική κρίση, αλλά αν χρειαστεί η κυβέρνηση να αυξήσει τη φορολογία ή να μειώσει μισθούς και συντάξεις, τότε όλα είναι ανοιχτά.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζουν πως ο πρωθυπουργός έχει αντιληφθεί κι από τις δημοσκοπήσεις ότι θα πληρώσει την πρόωρη διάλυση της Βουλής μόνο και μόνο για να αξιοποιήσει την επιτυχημένη αντιμετώπιση της πανδημίας χάρη και στη στήριξη σύσσωμης της αντιπολίτευσης.

Συνεπώς, καταφεύγει στο τέχνασμα της αναγκαστικής αλλαγής πολιτικής, την οποία θα χρεώσει στον κορονοΐό κι όχι στο ότι άργησε να λάβει μέτρα, όπως τουλάχιστον σημειώνουν στο ΣΥΡΙΖΑ.

Θυμούνται τον Καραμανλή

Υπενθυμίζουν, πάντως, ότι ο τελευταίος πρωθυπουργός που οδήγησε τη χώρα σε εκλογές υποσχόμενος λιτότητα ήταν ο Κώστας Καραμανλής το 2009, με τις γνωστές συνέπειες για τη ΝΔ.

Όπως κι αν έχει, στην αξιωματική αντιπολίτευση εκτμούν πως ο κ. Μητσοτάκης έχει πάρει την απόφαση να εφαρμόσει μνημονιακές πολιτικές, είτε με αυτό το μανδύα είτε όχι, κι επιχειρεί να υφαρπάξει την ψήφο των πολιτών.

Από το σάιτ politic.gr

Διαβάστε επίσης για τον Κυριάκο Μητσοτάκη: