Το πολιτικό μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ…η απορρόφηση του ΠΑΣΟΚ!

Τις τελευταίες μέρες παρατηρούμε μια άνευ προηγουμένου κόντρα στο χώρο της Αριστεράς τόσο σε όλη την Ελλάδα, όσο και στο Νομό Σερρών.

Σε πανελλαδικό επίπεδο γνωρίζαμε εκ των προτέρων ότι η Νέα Δημοκρατία θα κέρδιζε τις εκλογές, μετά και τις ανεπανάληπτες «κολοτούμπες» του ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ γνώριζε καλά πως θα χάσει τις εκλογές.

Αλλά αυτό ήταν κάτι που δεν τον ένοιαζε!

Αυτό που πραγματικά είχε σημασία για τον Τσίπρα, όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις του μετά τις εκλογές,

ήταν να εδραιωθεί ως το αντίπαλο δέος της Δεξιάς, θέση που κατείχε καλώς ή κακώς μέχρι και τα τελευταία χρόνια το ΠΑΣΟΚ.

Για αυτό και όλες οι δηλώσεις των κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ μιλούσαν για εδραίωση τους στο χώρο της Αριστεράς ( Ο Θεός να την κάνει αριστερά).

Χαρακτηριστικά ο Τσίπρας στη πρώτη δήλωσή του μετά τις εκλογές, μας είπε ούτε λίγο ούτε πολύ πώς «…το ποσοστό μας δείχνει ότι εδραιώθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ».

Και αυτό θα γίνεται από σήμερα.

Οι σκέψεις του Αλέξη ήδη λειτουργούν ως εσωκομματική εντολή για όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ανά την Ελλάδα, που όπως πολύ καλά γνωρίζουμε, πολλά εξ αυτών αφενός ξεκίνησαν από το χώρο του ΠΑΣΟΚ!

Και όλοι καταλαβαίνουν πως η εδραίωση του ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο της αριστεράς σημαίνει πρώτα από όλα την «απορρόφηση» του ΚΙΝΑΛ.

Μάλιστα κάποια στελέχη, όπως ο πρώην βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, κ. Δημήτρης Κρεμαστινός ο οποίος δεν κατόρθωσε να εκλεγεί στις πρόσφατες εκλογές ,  θεωρεί «μονόδρομο» τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ .

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «Τσίπρας και Γεννηματά θα έπρεπε να συνομιλήσουν. Αν το έκαναν μπορεί να ήταν και ….κυβέρνηση!»

Υπονοώντας σαφέστατα ότι θα να συνεργαστούν , είτε με μια απλή συνεργασία με κοινή γραμμή πλεύσης, είτε και για αυτή ένωση των δύο κομμάτων.

Από την άλλη «συντεταγμένο διάλογο και λύσεις», ζήτησε για την επόμενη μέρα του ΚΙΝΑΛ ο Νίκος Ανδρουλάκης

“Το αποτέλεσμα δε συμβαδίζει με τις προσδοκίες του κόμματός μας.

Οφείλουμε να συζητήσουμε τα αίτια και να δούμε συντεταγμένα τις επόμενες κινήσεις” είπε ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ.

Διαβάστε και αυτό

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here