Αλέξης Τσίπρας: Ζητά Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας ζήτησε έκτακτο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών σχετικά με το lockdown που επέβαλε στη χώρα ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην έκτη χειρότερη θέση στην Ευρώπη και χρειάζεται εθνικό σχέδιο για την ανάσχεση της πανδημίας.

Εθνικό σχέδιο με χρονικό ορίζοντα έξι μήνες και με τη συναίνεση όλων των πολιτικών δυνάμεων ζήτησε πριν από λίγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Για το λόγο αυτό, ο κ. Τσίπρας έθεσε ως προτεραιότητα να συσταθεί Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, με στόχο την εκπόνηση του κοινού σχεδίου σωτηρίας.

Στον αντίποδα, «ο κ. Μητσοτάκης βάζει λουκέτο στη χώρα, γιατί άφησε το ΕΣΥ στα όριά του, βάζει λουκέτο για δεύτερη φορά επειδή αδράνησε» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, θέτοντας ως προϋποθέσεις για τη συναίνεσή του το πάγωμα νομοσχεδίων όπως ο νέος πτωχευτικός νόμος, αλλά και η μη «ψήφιση νέων αντιλαϊκών νομοσχεδίων».

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην έκτη χειρότερη θέση στην Ευρώπη των 27 χωρών – μελών, ζητώντας παράλληλα να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά της επιτροπής των επιστημόνων.

Δείτε επίσης για το lockdown: