Δημήτρης Τζανακόπουλος «Κανένα σενάριο ανακεφαλαιοποίησης δεν υπάρχει»

Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος

Κανένα σενάριο ανακεφαλαιοποίησης δεν υπάρχει

Συνέντευξη έδωσε ο Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, στον ρ/σ News 247 και τους δημοσιογράφους Βασίλη Σκουρή και Αγγελική Σπανού.

Στα διάφορα θέματα που συζητήθηκαν ο υπουργός μίλησε για τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών, τα κόκκινα δάνεια αλλά και τη αναμενόμενη ρύθμιση των 120 δόσεων.

Για τα τα σενάρια περί ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρει «Όλα αυτά δεν ξεκίνησαν καθόλου από κάποιες δηλώσεις του κυρίου Δραγασάκη, καθώς, κατ’ αρχάς, δεν ξεκίνησαν. Και αυτά τα σενάρια υπάρχουν μόνο στη φαντασία διαφόρων δημοσιογράφων, οι οποίοι νομίζουν ότι έχουν το ελεύθερο να επιχειρούν να αποσταθεροποιήσουν το τραπεζικό σύστημα.

Κανένα σενάριο ανακεφαλαιοποίησης δεν υπάρχει.

Η δήλωση την οποία έκανε ο κύριος Δραγασάκης -που δεν ήταν δήλωση, αλλά ήταν ένας πολιτικός διάλογος στο πλαίσιο του Κοινοβουλίου- σε καμία περίπτωση δεν άφηνε ανοιχτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Αντίθετα, διαστρεβλώθηκε με πολιτική σκοπιμότητα, για να δημιουργηθούν εντυπώσεις και να παραχθούν αποτελέσματα.

Σας λέω, λοιπόν, ότι ο κύριος Δραγασάκης αυτό το οποίο έκανε στη συζήτηση εκείνη, ήταν να εξηγήσει τους λόγους, για τους οποίους η καταπολέμηση του προβλήματος των κόκκινων δανείων δεν αποτελεί απλώς έναν στόχο εξυγίανσης του τραπεζικού συστήματος, αλλά, αντιθέτως, αποτελεί έναν κοινωνικό στόχο.

Και μάλιστα τούτο έγινε κατά τη διάρκεια ενός διαλόγου που είχε με τους βουλευτές του ΚΚΕ. Επομένως, θα ήθελα να είμαστε αρκετά προσεκτικοί στον τρόπο με τον οποίο διαβάζουμε αυτή τη συγκεκριμένη συζήτηση και να μην θεωρούμε ότι όλα ξεκίνησαν από μία δήθεν δήλωση του κυρίου Δραγασάκη.»

Σε σχέση με τα κόκκινα δάνεια ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε: «Mε τους πιστωτές έχει υπάρξει ήδη, από την περίοδο του προγράμματος, μία συμφωνία για τον ρυθμό με τον οποίο πρέπει να μειώνονται τα κόκκινα δάνεια, πράγμα το οποίο, από τη μεριά μας, υλοποιείται κατά γράμμα και πολλές φορές μάλιστα οι τράπεζες υπερβαίνουν και τους στόχους, οι οποίοι έχουν τεθεί για τη μείωση των κόκκινων δανείων.

Αυτό το οποίο αυτή τη στιγμή συζητείται, είναι το διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη, για το οποίο βρισκόμαστε σε εντατικό διάλογο και με τις τράπεζες και φυσικά με όλους τους ελεγκτικούς και εποπτικούς μηχανισμούς του τραπεζικού συστήματος, για να προχωρήσουμε με τρόπο, ο οποίος θα εμπεδώνει τη συνθήκη σταθερότητας και αξιοπιστίας των ελληνικών τραπεζών».

Σε σχέση με την ρύθμιση για τις 120 δόσεις, υπάρχουν και εκεί επεξεργασίες από τη μεριά των αρμόδιων υπουργείων και του υπουργείου Εργασίας και του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίες, εφόσον ολοκληρωθούν, θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματά τους και θα προχωρήσουμε σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες αναφέρει ο υπουργός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here