Μιχάλης Τζελέπης:Πάρα πολλοί αγροτοκτηνοτρόφοι παραμένουν ακόμα απλήρωτοι

Μεγάλη καθυστέρηση στην πληρωμή των δικαιούχων του Μέτρου 13

«Ενισχύσεις σε περιοχές που χαρακτηρίζονται από φυσικά ή άλλα ειδικά μειονεκτήματα» του ΠΑΑ 2014-2020 που περιλαμβάνονται στο δείγμα επιτόπιου ελέγχου του ΟΣΔΕ 2018 τονίζει ο Μ. Τζελέπης.

Ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών, κ. Μιχάλης Τζελέπης με την υπ’ αριθμόν Α.Π.: 5767/18-2-2019 Ερώτησή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σταύρο Αραχωβίτη, έφερε στην Βουλή το ζήτημα της «μεγάλης καθυστέρησης στην πληρωμή των δικαιούχων του Μέτρου 13 «Ενισχύσεις σε περιοχές που χαρακτηρίζονται από φυσικά ή άλλα ειδικά μειονεκτήματα» του ΠΑΑ 2014-2020 που περιλαμβάνονται στο δείγμα επιτόπιου ελέγχου του ΟΣΔΕ 2018».

Ειδικότερα, στην αρχή της Ερώτησής του, ο κ. Τζελέπης υπογραμμίζει ότι: «Έντονη δυσαρέσκεια επικρατεί στις τάξεις των δικαιούχων γεωργών και κτηνοτρόφων της Εξισωτικής Αποζημίωσης 2018. Η συγκεκριμένη επιδότηση καταβλήθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ σε 332.479 δικαιούχους του Μέτρου 13 στο 100%, παρ’ όλα αυτά πάρα πολλοί αγροτοκτηνοτρόφοι παραμένουν ακόμα απλήρωτοι λόγω του γεγονότος ότι συμπεριλήφθηκαν στο δείγμα επιτοπίου ελέγχου του ΟΣΔΕ 2018 και παρά το γεγονός ότι στον έλεγχο δεν υπήρχαν ευρήματα. Αυτή η μεγάλη καθυστέρηση του ΥΠΑΑΤ αλλά και του ΟΠΕΚΕΠΕ, είναι χωρίς σχετικό προηγούμενο και δικαιολογημένα έχει προκαλέσει την αγανάκτηση των απλήρωτων παραγωγών που εν μέσω της οικονομικής κρίσης και με τις υποχρεώσεις τους, ασφαλιστικές και φορολογικές, να διογκώνονται καθημερινά, θεωρούν, δικαίως, άκρως απαραίτητες για την επιβίωση τους, τις συγκεκριμένες μη καταβληθείσες, έως τώρα, ενισχύσεις».

Για τους παραπάνω λόγους, ο Βουλευτής ζητάει από τον Υπουργό να τον ενημερώσει ποιοι είναι οι λόγοι που έχει καθυστερήσει εδώ και δύο μήνες η πληρωμή των ενισχύσεων του Μέτρου 13 «Ενισχύσεις σε περιοχές που χαρακτηρίζονται από φυσικά ή αλλά ειδικά μειονεκτήματα» του Π.Α.Α 2014-2020 στους δικαιούχους που συμπεριλήφθηκαν στο δείγμα επιτοπίου ελέγχου του ΟΣΔΕ 2018, όπως επίσης και να του γνωστοποιήσει πότε προτίθεται να προβεί στην καταβολή τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here