Από τη διοίκηση και την αντιπολίτευση της Περιφέρειας: Κοινό μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού

Κοινή συνέντευξη τύπου για την προώθηση των εμβολιασμών ενάντια στην πανδημία του κορονοϊού παραχώρησαν σήμερα οι επικεφαλής παρατάξεων της διοίκησης και αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας.

Διοίκηση και αντιπολίτευση έστειλαν κοινό μήνυμα για την αναγκαιότητα των εμβολιασμών ως τη μόνη λύση για να αντιμετωπιστεί η υγειονομική κρίση, που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού και να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Στη συνέντευξη τύπου συμμετείχαν, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της παράταξης «Αλληλεγγύη» Απόστολος Τζιτζικώστας, οι επικεφαλής των παρατάξεων «Κοιτάμε Μπροστά» Χρήστος Γιαννούλης, «Πράξεις για τη Μακεδονία» Χρήστος Παπαστεργίου, «Οικολογία – Πράσινη Λύση» Φίλιππος Γκανούλης και «Εγγύηση για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Αδέσμευτος Συνδυασμός» Δημήτρης Βάνης.

Ο κ. Τζιτζικώστας ευχαρίστησε ειδικά τον κ. Παπαστεργίου για την πρότασή του να αναληφθεί αυτή η κοινή πρωτοβουλία για την προώθηση των εμβολιασμών και στην τοποθέτησή του επισήμανε: «Σήμερα είμαστε όλοι μαζί. Παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, ενώνουμε τις δυνάμεις μας, γι’ αυτό τον κοινό σκοπό για όλους τους συμπολίτες μας.

Στέλνουμε το πιο ηχηρό μήνυμα, ένα μήνυμα που ξεπερνάει τα γεωγραφικά όρια της Κεντρικής Μακεδονίας και απλώνεται σε ολόκληρη την Ελλάδα, σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας, ότι αφήνουμε στην άκρη όσα μας διαφοροποιούν και μαζί, ενωμένοι, κάνουμε την κοινή προσπάθεια για να βγούμε όρθιοι από την πανδημία και θα ξαναβρούμε τη ζωή μας».

Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι «τους τελευταίους 17 μήνες ολόκληρος ο κόσμος δίνει μία πολύ δύσκολη μάχη με τον κορονοϊό.

Μέσα σε αυτό το διάστημα έχουμε βιώσει όλοι, πρωτοφανείς καταστάσεις, καταστάσεις που αδιαμφισβήτητα έχουν στιγματίσει το κοινωνικό σύνολο και έχουν προκαλέσει ψυχολογικές, κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις.

Ιδιαίτερα μάλιστα, η περίοδος αυτή έχει χαραχθεί στη μνήμη ανθρώπων που νόσησαν, που νοσηλεύθηκαν, που διασωληνώθηκαν, αλλά και στα αγαπημένα πρόσωπα αυτών των ανθρώπων, που είτε πέρασαν μέρες αγωνίας για τον δικό τους ασθενή, είτε έχασαν τους συγγενείς τους.

Ουσιαστικά ο φόβος της ασθένειας, οι επιπτώσεις στην ψυχολογία μας και το τεράστιο οικονομικό πλήγμα που έχουν υποστεί επιχειρήσεις, επαγγελματίες και εργαζόμενοι δοκιμάζουν σκληρά της αντοχές μιας ολόκληρης κοινωνίας, που όλο το προηγούμενο διάστημα ένιωθε εγκλωβισμένη, σε μια παρατατεταμένη διαδικασία με απρόβλεπτες συνέπειες, χωρίς να βλέπει το φως της εξόδου από το τούνελ».

Ο κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε πως το μεγαλύτερο και πιο αποτελεσματικό όπλο απέναντι στην πανδημία, απέναντι στην ανατροπή της κανονικότητας και της ζωή μας είναι τα εμβόλια και έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους:

«Είναι ο μοναδικός δρόμος για την οριστική και τελική έξοδο από την πανδημία. Είναι ο μόνος τρόπος για να ξαναβρούμε πολύ σύντομα, τη ζωή μας.

Και αυτή τη στιγμή σε ολόκληρη την Ελλάδα γίνεται μια τεράστια, συλλογική προσπάθεια, με περισσότερους από τέσσερα εκατομμύρια συμπολίτες μας να έχουν ήδη εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις, ενώ συνολικά 5,3 εκατομμύρια συμπολίτες μας έχουν λάβει έστω τη μία δόση του εμβολίου.

Η προσπάθεια αυτή πρέπει να συνεχιστεί. Η κοινωνία μας θα ξεπεράσει οριστικά αυτή τη μάστιγα, όσο περισσότερο προχωρήσουν οι εμβολιασμοί, όσο περισσότεροι συμπολίτες μας εμβολιαστούν, ώστε να πετύχουμε τον κοινό στόχο της συλλογικής ανοσίας.

Στο ξεκάθαρο δίλημμα ή εμβολιαζόμαστε και προστατευόμαστε ή νοσούμε και αγωνιούμε, η απάντηση είναι εμβολιαζόμαστε».

Οι επικεφαλής των παρατάξεων της διοίκησης και της αντιπολίτευσης απηύθυναν έκκληση στις διαφημιστικές εταιρίες της περιοχής, ώστε στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την προώθηση, προβολή και στήριξη της εκστρατείας εμβολιασμού, προκειμένου η Περιφέρεια να υλοποιήσει σχετική καμπάνια.

Επικεφαλής της καμπάνιας θα είναι ο επικεφαλής της παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία», ιατρός, Χρήστος Παπαστεργίου.

Παρόντες στη συνέντευξη τύπου ήταν επίσης η Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Νιόβη Παυλίδου και ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Χρήστος Μήττας.