Voucher: Oι Σερραίοι Μπόλαρης, Αβραμάκης, Καρπουχτσής αντιδρούν!

Μπορεί να μην βρέθηκαν καν ποτέ μαζί, αλλά είναι δεδομένο πως την επόμενη φορά θα είναι αντίπαλοι


Ο λόγος για τους Μπόλαρη, Αβραμάκη και Καρπουχτσή που βρέθηκαν στα κάγκελα, για το voucher των επιστημόνων και την προσπάθεια συγκάλυψης που είναι αλήθεια ότι συνιστά όχι μόνο ομολογία αποτυχίας, αλλά πρωτίστως ενοχής βάση των λεγόμενων τους.


Το πρόγραμμα καταργήθηκε για τους επιστήμονες


Ας δούμε όμως τι λένε οι «δικοί μας» ΣΥΡΙΖΑιοι για το Voucher των επιστημόνων

Μάρκος Μπόλαρης τ.  Αν. Υπουργός ΣΥΡΙΖΑ

Μάρκος Μπόλαρης: ΥΦΟΣ ΚΑΙ ΗΘΟΣ σε εποχή Πανδημίας!


Όταν συμπεριφέρεσαι στον Επιστημονικό κόσμο της χώρας ως εάν είναι
αγράμματοι και πειναλέοι επαίτες της κρατικής επιχορήγησης.


Όταν δεν σέβεσαι Δικηγόρους, Μηχανικούς, Οικονομολόγους, Συμβολαιογράφους, Αρχιτέκτονες, Τοπογράφους, Γεωπόνους, Μηχανολόγους, Φιλολόγους και το λοιπό επιστημονικό δυναμικό κι επιχειρείς να τους ταπεινώσεις με την αθλιότητα των voucher.


Όταν μέσα στην όποια Πανδημία επιχειρείς και στήνεις αρπαχτή για να μοιραστείς με εσμό κολλητών Ευρωπαικά κονδύλια, εκτός του ότι θεωρείς ότι είναι έντρομοι ηλίθιοι άπαντες του Επιστημονικού Δυναμικού , εκτός του ότι αποδεικνύεσαι επίορκος Υπουργός στην κορύφωση μιάς κρίσης, θεωρείς ότι μπορείς να ασχημονείς με ξένα ευρωπαικά χρήματα, ενώ υπάρχουν εποπτεύοντες .


Όταν συνεπώς με παρέμβαση της Ευρωπαικής Επιτροπής αποδεικνύεται ότι η μικρή αυτή στήριξη προς τον Επιστημονικό κόσμο έπρεπε και μπορούσε να διανεμηθεί χωρίς τρίπλες λαμογιάς.


Όταν η δημοσιογραφική έρευνα αποδεικνύει την ένταση των προσωπικών – οικογενειακών σχέσεων του κυρίου υπουργού με το σύστημα διανομής τότε έχουμε πασιφανέστατα και απτά δείγματα του ήθους και του ύφους της κυβέρνησης !


Ναί, αυτής που ενσπείρει φόβο και απειλεί ψυχολογικά τον Λαό για να
τον καταστήσει ευκόλως διαχειρίσιμο .


Περιμένουμε την αντίδραση του κ.Πρωθυπουργού .


Σιωπή σημαίνει συγκάλυψη και συνενοχή !

Λευτέρης Αβραμάκης Νυν βουλευτής Σερρών ΣΥΡΙΖΑ: Η παραίτηση Βρούτση μετά το φιάσκο και το σκάνδαλο των Vaucher είναι μόνοδρομος για το Μαξίμου και τον Πρωθυπουργό!


Αυτή είναι μια μεγάλη νίκη της λογικής ,του ήθους, της αξιοπρέπειας, της διαφάνειας και της ισονομίας απέναντι στη αναξιοπρέπεια, τον παραλογισμό, την ανηθικότητα, την αδιαφάνεια και την ανισότητα.


Είναι μια νίκη των νέων ,των επιστημόνων και τέλος είναι μια νίκη της Αντιπολίτευσης που σήκωσε το θέμα σε όλα τα επίπεδα και ανάγκασε την κυβέρνηση σε τακτική υποχώρηση και στρατηγική ήττα με την ανάκληση της απόφασης της για την καταβολή του επιδόματος, χωρίς κατάρτιση μέσω των ΚΕΚ και των ημετέρων της κυβέρνησης.

Κώστας Καρπουχτσής Οικονομολόγος – Μέλος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ

Κώστας Καρπουχτσής: Η απόσυρση επιτέλους των ευτελιστικών για τους επιστήμονες προγραμμάτων τηλε -κατάρτισης συνιστά όχι μόνο ομολογία αποτυχίας, αλλά πρωτίστως ενοχής…


Οι οικονομικές συνέπειες της υγιεινομικής κρίσης, απαιτού ολοκληρωμένο σχεδιασμό και αξιοποίηση με σύνεση και λογοδοσία και του τελευταίου ευρώ που έχει προκύψει απο τους κόπους του ελληνικού λαού, και όχι «αλχημείες» επι τη ωφελεία ημετέρων..


80.000.000€ θα «χανόταν» απο τη μάχη αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης που θα βρεθεί αντιμέτωπη η ελληνική οικονομία, ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας, ο εργαζόμενος, ο άνεργος..

Ο κ. Καρπουχτσής είχε σχολιάσει και νωρίτερα τα προγράμματα voucher και τις αστοχίες ενώ δήλωσε με ανάρτηση του Χρόνια «αριστείας», χρόνια «Σκοιλ Ελικικού» και «κουμπιού βάφλας».


Όταν ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των voucher σύσσωμοι οι επιστημονικοί
κλάδοι αισθανθήκαμε, αν μη τι άλλο, κοροϊδία.

Δεχόμενοι όμως καλόπιστα
τις εξηγήσεις περί μοναδικού τρόπου αξιοποίησης πόρων ΕΣΠΑ, αναμέναμε…


Τα περίφημα όμως προγράμματα τηλεκατάρτισης ξεκίνησαν, και τα φαινόμενα «σκοιλ ελικικού» και «κουμπιά βαφλας», ανέδειξαν τόσο την προχειρότητα του εγχειρήματος όσο και του «εμπαιγμού» μας.


Συνδυαζόμενα όμως με τις αποκαλύψεις εγγράφων του υπουργείου Οικονομίας με ημερομηνία 8.4.2020 προς τις διαχειριστικές αρχές του ΕΣΠΑ, όπου φαίνεται καθαρά ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί επιλέξιμο στο ΕΣΠΑ και το επίδομα των 800 ευρώ στους αυτοαπασχολούμενους ΧΩΡΙΣ να καταφύγει σε προγράμματα τηλεκατάρτισης, εγείρουν υποψίες για την πραγματική σκοπιμότητα της κίνησης της κυβέρνησης να «πριμοδοτήσει» την «τηλεκπαίδευση», που δεν είναι άλλη εκτός από την πριμοδότηση «ημετέρων» στην «πίτα» του προγράμματος voucher .


Δεν είναι αργά όμως να αναθεωρήσει η κυβέρνηση.

Να δοθεί το επίδομα
χωρίς ευτελιστικές διαδικασίες και στους επιστήμονες.

Ένα ελάχιστο
βοήθημα στο μέγεθος της κρίσης που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.

Και όσο για την τηλεκατάρτιση;


Ναι… να αξιοποιηθούν σωστά οι πόροι του ΕΣΠΑ και γιατί όχι, με στόχευση σε ομάδες πληθυσμού που έχουν ανάγκη, τόσο την ουσιαστική γνώση, όσο και του οικονομικού βοηθήματος όπως οι μακροχρόνια άνεργοι και οι εποχικοί εργαζόμενοι στον κλάδο του τουρισμού που φέτος δεν θα εργαστούν.


Ας αφήσουν τις λογικές «κουμπιών βάφλας» και ας κάνουν επιτέλους
«άριστη» διαχείριση όλων των διαθέσιμων πόρων.

Αυτό που θα κληθούμε να
αντιμετωπίσουμε σύντομα απαιτεί σοβαρότητα και υπευθυνότητα…


Είναι ο μόνος τρόπος να ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ.

Διαβάστε επίσης εδώ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here