Τάσος Χατζηβασιλείου στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ: Αποκλιμάκωση μόνο αν φύγουν τα τουρκικά πλοία

 «Ο Ερντογάν ρίχνει στάχτη στα μάτια της Δύσης και υποδύεται δήθεν τον συναινετικό ηγέτη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, μετά τις πρόσφατες διαρροές από την Άγκυρα

Ο βουλευτής δήλωσε ότι η αμοιβαία επωφελής λύση, που ζητά η Τουρκία, σκοπεύει σε έναν σφετερισμό των θαλασσίων ζωνών, μέσω της συνεκμετάλλευσης των φυσικών πόρων στο Αιγαίο χωρίς να προηγηθεί οριοθέτηση. 

«H πραγματική πρόθεση του Τούρκου Προέδρου έχει αποκαλυφθεί: Να προκαλέσει ένα σκηνοθετημένο θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο που θα το φορτώσει στην Αθήνα», εκτίμησε ο βουλευτής.  

Ένας άτακτος διάλογος, με χαλαρή ατζέντα που θα οδηγήσει σε ένα ανατολίτικο παζάρι, απορρίπτεται ευθέως από την χώρα μας, εξήγησε ο κ. Χατζηβασιλείου.

«Αποκλιμάκωση και διάλογος μπορεί να ξεκινήσει μόνο αν φύγουν τα τουρκικά πλοία», τόνισε ο βουλευτής, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι αυτός ο διάλογος θα αφορά το μοναδικό θέμα που εκκρεμεί, αυτό της οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών, αυστηρά πάντα στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου.

Διαβάστε επίσης για τον Τάσο Χατζηβασιλείου: