«ΞΕΦΤΙΖΕΙ» ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – «ΚΟΥΡΕΛΟΥ»

Για πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά χρονικά δεν πέρασε από Επιτροπή πρόταση υπουργού – Απέρριψαν οι βουλευτές την εισήγηση Γαβρόγλου

Ξεφτίζει κοινοβουλευτικά η κυβέρνηση «κουρελού» καθώς αδυνατεί να επιβεβαιώσει την πλειοψηφία ακόμα και σε διαδικασίες της Βουλής ήσσονος σημασίας.

Μετά την χθεσινή διαδικασία παρωδία με την ψήφιση του νομοσχεδίου για το ΑΣΕΠ, σήμερα ήρθε η σειρά της επιτροπής Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΔΕΚΟ) για να διαπιστωθεί το κοινοβουλευτικό μπάχαλο.

Η πρόταση του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου να τοποθετηθεί ο κ. Παντελής Κυπριανού στη θέση του Προέδρου της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ) έλαβε 10 θετικές ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ, 6 κατά από την ΝΔ, Χ.Α. και 5 «παρών» από ΔΗΣΥ, ΑΝΕΛ, Εν. Κεντρώων, ΚΚΕ και Σπύρο Λυκούδη (ως ανεξάρτητος). Αυτό σημαίνει ότι η επιτροπή γνωμοδότησε αρνητικά για πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά χρονικά καθώς τα «κατά» και τα «παρών» είναι περισσότερα από τα «υπερ».

Μετά το τέλος της διαδικασίας ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης εξήγησε ότι το αποτέλεσμα έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα και πως είναι στην αρμοδιότητα του κ. Γαβρόγλου αν θα επιμείνει στην επιλογή Κυπριανού.

via

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here