Η Έμα Στόουν είναι η νέα μούσα του Γιώργου Λάνθιμου

Μετά την «Ευνοούμενη», η Έμα Στόουν έγινε η μούσα του Γιώργου Λάνθιμου και έτσι θα πρωταγωνιστήσει σε μια ακόμη ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη.

Πρόσφατα μάλιστα ανακοινώθηκε και το όνομα του Μαρκ Ράφαλο για το νέο εγχείρημα του δημιουργού.

Η ταινία Poor Things, όπως θα είναι ο τίτλος της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου, θα μεταφέρει και πάλι το κοινό στη βικτωριανή εποχή, ενώ πέραν της Έμα Στόουν και του Μαρκ Ράφαλο, στο καστ έχει ήδη ανακοινωθεί ο Γουίλιαμ Νταφόε.

Το σενάριο αποτελεί διασκευή του μυθιστορήματος του Άλασντερ Γκρέι.

Όπως διαβάζουμε στο αμερικανικό Variety, ο Γιώργος Λάνθιμος θα αναλάβει τη σκηνοθεσία και την παραγωγή του Poor Things, ενώ τη διασκευή του σεναρίου έχει αναλάβει ο Τόνι Μακναμάρα, ο οποίος συνεργάστηκε με τον Έλληνα δημιουργό στην «Ευνοούμενη» αποσπώντας μια υποψηφιότητα για Όσκαρ μεταξύ 10 υποψηφιοτήτων που έλαβε το φιλμ.

Τι πραγματεύεται η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου

Διαβάζουμε πως το Poor Things θα αποτελεί μια ταινία σε στιλ «Φρανκενστάιν» το οποίο περιγράφεται ως μια ιστορία «αγάπης, ανακάλυψης και επιστημονικής πρόκλησης».

Το φιλμ εστιάζει σε μια νέα γυναίκα την Μπέλ Μπάξτερ που επανέρχεται στη ζωή με τη βοήθεια ενός εκκεντρικού, αλλά ευφυούς επιστήμονα.

Εκτός από τον πρωταγωνιστικό ρόλο, η Έμα Στόουν αναλαμβάνει και την συμπαραγωγή του έργου μέσα από την εταιρεία που έχει ιδρύσει με την επωνυμία Fruit Tree Banner.

Στην συμπαραγωγή θα δούμε επίσης τους παραγωγούς που συνεργάστηκαν με τον Γιώργο Λάνθιμο σε όλες τους τις αγγλόφωνες ταινίες ως σήμερα («Αστακός», «Το κυνήγι του ιερού ελαφιού» και «Η Ευνοούμενη»).