ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ: ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟ ΥΠ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΦΟ ΚΑΣΤΑ!

Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης

ΜΑΣ δουλεύει το Υπουργείο Πολιτισμού που ισχυρίζεται πως δουλεύει στο Λόφο Καστά

Τολμηρή δήλωση έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης για την ανασκαφή στο λόφο Καστά μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού

Μυθεύματα χαρακτηρίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού σχετικά με την ανασκαφή στο Λόφο Καστά.

«Μόνο ως απύθμενο θράσος μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι το Υπουργείο Πολιτισμού προέβη σε μια ανακοίνωση σχετικά με την ανασκαφή στο Λόφο Καστά, η οποία βρίθει ανακριβειών .

Στην εν λόγω ανακοίνωση το Υπουργείο ουσιαστικά ισχυρίζεται πως δουλεύει αυτή τη στιγμή στο Λόφο Καστά ,ενώ στην πραγματικότητα ΜΑΣ δουλεύει.

Λυπάμαι πραγματικά για την κατάντια του Υπουργείου, όταν φτάνει στο σημείο να υποστηρίζει πως «τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το μνημείο οφείλονται πρωτίστως στον τρόπο ανασκαφής του 2014», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση!!!

Όλα αυτά τα χρόνια η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δίνει αγώνα για την ανάδειξη του σπουδαίου αυτού μνημείου, με προεξάρχοντα τον Περιφερειάρχη.

Καταρχάς, αν δεν υπήρχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αυτή η ανασκαφή δεν θα είχε καν αρχίσει, καθώς ήταν η πρώτη που χρηματοδότησε το έργο.

Επίσης, αν δεν είχαν ασκηθεί ισχυρότατες πιέσεις από τον Απόστολο Τζιτζικώστα μπορεί να είχε χαθεί ακόμη και η χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ.

Χρήματα που κινδυνεύουν να μείνουν αναξιοποίητα λόγω της αδιαφορίας και της αδράνειας του υπουργείου.

Όταν μάλιστα ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε προσφάτως την πρόθεσή του να ακολουθήσει τη δικαστική οδό αν δεν κινητοποιηθεί το Υπουργείο, τότε και μόνο τότε άρχισαν να γίνονται κάποια ελάχιστα βήματα από μέρους τους για να φτάσουν τελικά σ’ αυτή την ανακοίνωση που υποτιμά την νοημοσύνη όλων μας.

Θεωρώ πως λόγω της πίεσης που τους ασκείται από την Περιφέρεια αλλά και λόγω του ότι οι εθνικές εκλογές πλησιάζουν , έπρεπε με κάποιον τρόπο να αντιδράσουν.

Κι αντί αυτό να το κάνουν με υπευθυνότητα , όπως αρμόζει σ’ έναν τέτοιο φορέα, το κάνουν συντάσσοντας μια ανακοίνωση που αποτελεί ουσιαστικά ένα «μυθιστόρημα».

Όσο για τις αναφορές περί «πολιτικής εκμετάλλευσης» του μνημείου προφανώς και αυτές δεν αγγίζουν την Περιφέρεια ,καθώς είναι φανερό πως δεν υπάρχει λόγος να εκμεταλλευτεί κάτι που η ίδια έχει ουσιαστικά «δημιουργήσει»

Διαβάστε το χτεσινό άρθρο για την Αμφίπολη εδώ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΤΥΜΒΟΥ ΚΑΣΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΦΤΑΙΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here