Γιάντσιος Ιωάννης: Όχι σε κατάσχεση μισθών εργαζομένων

Ο Ιωάννης Γιάντσιος μιλάει περί την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών για τους μισθούς

Σύμφωνα με τον κ.Γιάντσιο, τον επικεφαλής της νέας ανεξάρτητης παράταξης της Κεντρικής Μακεδονίας καταγγέλετε με τον πιο έντονο και κατηγορηματικό τρόπο την απαράδεκτη πολιτική του Υπουργείου Οικονομικών και των κατά τόπων ΔΟΥ που προβαίνουν σε κατάσχεση των μισθών των εργαζομένων εις χείρας τρίτους, δηλαδή επιβάλλουν τους εργοδότες τους να παρακρατήσουν το μισθό ή μέρος του μισθού του εργαζομένου και να το αποδίδουν στην Εφορία, αδιαφορώντας με ποιο τρόπο θα μπορέσουν να διαβιώσουν οι εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους.

Ενώ υπάρχει γενικός νόμος για το ακατάσχετο έως 1.250,00 ευρώ, για την Εφορία αυτό δεν ισχύει.

Έχουμε περίπτωση/εις όπου εργαζόμενοι με μοναδικό έσοδο τον μισθό τους που ανέρχεται από 700,00 ευρώ και κάτω, με προβλήματα υγείας, στο νοίκι και να ζητούν την κατάσχεση του μισθού του. Κεφάλαιο οφειλής 12.500,00 ευρώ παρακαλώ!! 

Τα στοιχεία στην διάθεση του καθενός για να μην υπάρχει αμφισβήτηση.  

Μέσα σ αυτήν την καραντίνα, μέσα σ αυτήν την αβεβαιότητα, τώρα που ο καθένας με τεράστιες δυσκολίες τα βγάζει πέρα, εφαρμόζονται οι ποιο σκληρές και απαράδεκτες διαδικασίες είσπραξης οφειλών σε εργαζόμενους που δεν τους φτάνει ο μισθός τους να ζήσουν. Την ίδια στιγμή γίνεται δωρεά στην AEGEAN 120.000.000 ευρώ!!!  

Ζητούμε να αρθεί το μέτρο της κατάσχεσης σε εργαζόμενους, τουλάχιστον έως το ποσό των 1.250,00 ευρώ άμεσα. 

Οι πολίτες δεν είναι τα υποζύγια που μπορούν να ζήσουν με τον αέρα μόνο.. 

Διαβάστε επιπλέον για τον Ιωάννη Γιάντσιο: