Οχι από τα Σκόπια στην αλλαγή του συντάγματος

Οχι από τα Σκόπια στην αλλαγή του συντάγματος

Συνάντηση Τσίπρα – Zaev που μίλησαν χθες σε συνθήκες «μη λύσης» στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ

Πρόσεξα πάρα πολύ το τι είπαν και πως ξέφυγαν από την ουσία του προβλήματος

Γιατί το πρόβλημα είναι το Σύνταγμα των Σκοπίων

Δεν έχουμε ανάγκη από Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης , ούτε από την μία, ούτε από την άλλη πλευρά

Τι να τις κάνω τις συζητήσεις όταν γνωρίζω εκ των προτέρων ότι ο άλλος δεν μπορεί να αλλάξει το σύνταγμά του;

Ναι μπορεί ο Τσίπρας να μίλησε καθαρά για σύνθετη ονομασία έναντι όλων (αποφεύγοντας πάντως την αναφορά «για κάθε χρήση») και επέμεινε στην ανάγκη άρσης του αλυτρωτισμού με εγγυήσεις, ώστε να λυθεί συνολικά και οριστικά το πρόβλημα και να μπουν οι διμερείς σχέσεις σε νέα στέρεα θεμέλια, αλλά τι μπορεί να δώσει ο Zoran Zaev;

Τι κι αν λέει οτι η χώρα του δεν έχει εδαφικές αξιώσεις έναντι της Ελλάδας, και η λύση πρέπει να είναι αμοιβαία αποδεκτή, να μην προσβάλει την αξιοπρέπεια των δυο λαών και να «προστατεύει την εθνική ταυτότητα και την ταυτότητα του λαού μας»

Προσέξτε έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον ότι αυτή η τελευταία αποστροφή δεν υπάρχει στο κείμενο που δημοσιοποιήθηκε και αφαιρέθηκε πιθανόν από λάθος καθώς η μετάφραση έγινε από τα σλαβομακεδόνικα στα αγγλικά και μετά στα ελληνικά.

Όμως η αναφορά υπάρχει σε όλα τα σκοπιανά ΜΜΕ και στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΜΙΑ

Το καταλάβατε;

Άρα έχουν δίκιο όσοι λένε ότι ο κ. Zaev ουσιαστικά απέρριψε την ιδέα αλλαγής του Συντάγματος ώστε να απαλειφθούν αλυτρωτικοί όροι και να συμπεριληφθεί το νέο όνομα, εξηγώντας στον κ. Τσίπρα τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στο εσωτερικό της χώρας του.

 

Άρα ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση, υπό την πίεση της κριτικής που ασκεί η αντιπολίτευση, των ενδοκυβερνητικών τριβών αλλά και ενόψει της διοργάνωσης νέου συλλαλητηρίου στην Αθήνα ήθελαν απλά να αποδείξουν ότι η πολιτική που ακολουθούν αποδίδει καρπούς και έτσι επιστρατεύθηκε η δήλωση Zaev περί αεροδρομίου και αυτοκινητοδρόμου, ώστε οι κυβερνητικοί βουλευτές να έχουν ένα επιχείρημα, έστω και εύθραυστο, στα τηλεοπτικά παράθυρα των επόμενων ημερών.

Όσο για τον κ. Zaev πήρε και αυτός δυο πενιχρά ανταλλάγματα, προκειμένου να παρουσιάσει στο εσωτερικό της χώρας του ότι ανοίγει «χαραμάδα» στην ευρωπαϊκή προοπτική της ΠΓΔΜ, με την προώθηση της υποψηφιότητας της ΠΓΔΜ στην Συνεργασία Αδριατικής – Ιονίου και την κύρωση από την ελληνική Βουλή της Β’ Συμφωνίας Σύνδεσης της ΠΓΔΜ με την Ε.Ε..

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω βέβαια είναι τι ακριβώς δώσαμε για να πάρουμε το όνομα ενός …αεροδρομίου;

Related posts

Read previous post:
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Η ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΠΑΕΙ ΚΑΙ ΝΕΑ ΡΕΚΟΡ!

Ο Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών κ. Κώστας Καραμανλής, σχετικά με τα όσα υποστήριξε ο Υπουργός...

Close

Powered by e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr