Π.Ε Σερρών: Την άλλη Κυριακή ο εορτασμός της ΗΜΕΡΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

΄Υστερα από τα σχετικά έγγραφα, σας γνωστοποιούμε ότι ο εορτασμός της ΗΜΕΡΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021.

Λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού covid-19, oι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και υπό την τηρηση των προβλεπόμενων μέτρων.

Κατά τον εορτασμό θα γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:

  • α) Γενικός Σημαιοστολισμός
  • β) ΄Ωρα 10.30 π.μ. επίσημη δοξολογία με την ευκαιρία του εορτασμού του Μακεδονικού Αγώνα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Μεγάλων Ταξιαρχών Σερρών.
  • -Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κα. Φωτεινή Παρίση, φοιτήτρια Νομικής- απόγονος Μακεδονομάχων.
  • γ) Κατάθεση στεφάνων από τις τοπικές Αρχές στον ανδριάντα του Εμμανουήλ Παπά – πλατεία Ελευθερίας
  • δ) Φωταγώγηση των Δημοτικών Καταστημάτων και Δημοσίων Κτιρίων τις βραδινές ώρες της 17ης Οκτωβρίου 2021.
  • ε) Ομιλίες σε μαθητές Λυκείων, Γυμνασίων και Δημοτικών Σχολείων.

Επειδή η ημέρα της εορτής είναι Κυριακή οι ομιλίες στα Σχολεία θα γίνουν νωρίτερα, την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021, σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, όπως αυτές ισχύουν σε όλες τις σχολικές μονάδες της χώρας.

Οι Προϊστάμενοι των Δ/νσεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών παρακαλούνται να δώσουν σχετικές οδηγίες σε όλο το Νομό, για την πραγματοποίηση ομιλιών στους μαθητές αναφορικά με τη σημασία του εορτασμού και τις θυσίες των Μακεδονομάχων για την απελευθέρωση της Μακεδονίας.

Τελετάρχη θα είναι ο κ. Κωνσταντίνος Αργυρίου, υπάλληλος της Π.Ε. Σερρών.