Football People Weeks: Στις Σέρρες η εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης

Το Fare network είναι ένα δίκτυο που δημιουργήθηκε για την καταπολέμηση των διακρίσεων στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, γι’ αυτό και  ο διεθνής οργανισμός FARE πραγματοποιεί για μια ακόμη χρονιά, τη μεγαλύτερη εκστρατεία-πρωτοβουλία για κοινωνική αλλαγή και ποικιλομορφία στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

O οργανισμός FARE καταπολεμά την ανισότητα στο ποδόσφαιρο και φέρνει την κοινωνική αλλαγή μέσω του αθλητισμού, το #FootballPeople είναι μια ευκαιρία να ενωθούμε ενάντια στον ρατσισμό, το σεξισμό, την ομοφοβία και για την ένταξη, την ποικιλομορφία και την αλλαγή». 

Γι’ αυτόν τον λόγο, οργανώνονται καθ’ όλη την διάρκεια των ημέρων αυτών πλήθος δράσεων, δεδομένων των κοινωνικών συνθηκών, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών καθώς και την καταπολέμηση κάθε μορφής διάκρισης. Οι δράσεις αυτές, μέσω του δημοφιλούς αθλήματος του ποδοσφαίρου, στοχεύουν επίσης στην υπεράσπιση της ισότητας  και συμπερίληψη όλων των ανθρώπων στην κοινωνία. Ο οργανισμός FARE πιστεύει πως η αγάπη όλων των συμμετεχόντων, όπως σύλλογοι, παίκτες, μειονοτικές ομάδες, κοινότητες, υποστηρικτές,  για αυτό το άθλημα μπορεί να αποφέρει θετικές και ωφέλιμες επιδράσεις στο κοινωνικό σύνολο μακροπρόθεσμα.

Στο πλαίσιο αυτό, για άλλη μία χρονιά η πόλη των Σερρών είναι ένα από τα σημεία όπου θα πραγματοποιηθεί αυτή η μεγάλη εκστρατεία, με φετινό τίτλο:

 «Football fight discrimination in Real Life & Digital Era». 

Οργανωτές των δράσεων στην πόλη των Σερρών είναι η ΠΡΑΞΙΣ , ο Όμιλος UNESCO ΣΕΡΡΩΝ, ο ΜΓΣ Πανσερραϊκός, και η INTESO– αθλητική Ρομποτική, έχοντας οργανώσει πολλές εκπαιδευτικές δράσεις για την καταπολέμηση της ανισότητας και την ενημέρωση των πολιτών με σκοπό την υποστήριξη ατόμων που προέρχονται από άλλους πολιτισμούς.

Η εκστρατεία μας ξεκίνησε με την έναρξη στοχευμένων ραδιοφωνικών εκπομπών από τις 7  μέχρι και 21 Οκτωβρίου με τίτλο «Football People on air» στο ΡΟΔΟΝ FM. Οι θεματικές των εκπομπών αυτών είναι γύρω από τις διακρίσεις κάθε είδους.

Την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου  πραγματοποιήθηκε φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου με τίτλο «Football for inclusion». Ο αγώνας  διεξήχθη μεταξύ προσφύγων, ευρωπαίων εθελοντών, Σερραίων και μελών της Lifting Hands International, δίπλα στην Δομή Προσφύγων. Σκοπός ήταν μέσα από την ανάμειξη των ομάδων και το παιχνίδι να γίνει φανερό ότι ο ρατσισμός και οι διακρίσεις δεν έχουν καμία θέση στον αθλητισμό.

Η επόμενη εκδήλωση,  πραγματοποιήθηκε  στις 12 Οκτωβρίου, με μια ανοιχτή Έκθεση Φωτογραφίας στον πεζόδρομο του θεάτρου Αστέρια να περιμένει τους Σερραίους από τις 11.00 έως τις 14.00 με κεντρικό θέμα “Football People fight discrimination”. Μια υπαίθρια εκδήλωση για τους πολίτες των Σερρών όπου μπορούν να ενημερωθούν για τα κινήματα κατά του ρατσισμού στον αθλητισμό.

Στις 16 Οκτωβρίου πραγματοποίει ο Μ.Γ.Σ ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ                                                                   το *8ο Τουρνουά Ακαδημιών κατά του ρατσισμού και της Βίας 2021*με την αιγίδα της ΕΠΟ.Η πόλη των Σερρών είναι στο EUROPEAN COALITION OF CITIES AGAINST RACISM 

Στις 20 Οκτωβρίου η ΠΡΑΞΙΣ σε συνεργασία με το τμήμα Αθλητικής Ρομποτικής του Πανσερραϊκού και τον οργανισμό INTESO,  οργανώνει βιωματικό εργαστήρι με κατασκευές «Αθλητική Ρομποτική» , για νέες και νέους της τοπικής αθλητικής κοινωνίας και παιδιών προσφύγων, με τίτλο «Football and Diversity in the Digital Era». Σκοπός του εργαστηρίου είναι να γνωρίσουν οι νέες και οι νέοι το περιβάλλον της αθλητικής ρομποτικής και να δημιουργήσουν αθλητές-ρομπότ βασισμένα στις ηθικές αρχές και αξίες της διαπολιτισμικότητας και της συνύπαρξης. 

 20 Οκτωβρίου επίσης θα πραγματοποιηθεί βιωματικό εργαστήριο με τίτλο «e-sports, Football-Connecting People», για νέους και νέες της τοπικής κοινωνίας και πρόσφυγες, όπου θα συζητηθεί η γενικότερη κατάσταση του ποδοσφαίρου και των e-sports σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ακόμη στις 20 Οκτωβρίου η ΠΡΑΞΙΣ σε συνεργασία με τον οργανισμό INTESO, οργανώνουν το 1ο Διεθνές E-sports Παιχνίδι στις Σέρρες. Σκοπός του εργαστηρίου είναι να προβληθούν οι διαφορετικοί τρόποι επικοινωνίας παράλληλα με το e-sport ‘’FIFA22’’ και οι συμμετέχοντες να συζητήσουν σχετικά με την ποικιλομορφία των eSports.

Το FARE και η ΠΡΑΞΙΣ επενδύουν  σε αυτήν την καμπάνια μαζί με τους  ακτιβιστές και  εθελοντές από ολόκληρο τον κόσμο  για να αξιοποιήσουν στο έπακρο αυτήν την πρωτοβουλία και να ευαισθητοποιήσουν την κοινωνία για τον ρατσισμό και την κοινωνική ένταξη μέσο του αθλητισμού. 

Μην χάσετε αυτό το αξιοσημείωτο γεγονός!
Μην ξεχάσετε να  χρησιμοποιήσετε το hashtag #FootballPeople
στα δικά σας κοινωνικά δίκτυα.
Ας γίνουμε όλοι μαζί μία ομάδα!