Πολιτιστική …ανύψωση! Από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σταθμού Αγγίστας

   Ξεκινώντας από το κέντρο του χωριού Σταθμός Αγγίστας θα ανηφορίσουμε πεζοί στο λόφο (τούμπα) που καλύπτει το μεγαλοπρεπή Μακεδονικό τάφο Ελληνιστικών χρόνων. Στο πλάτωμα που διαμορφώνεται μπροστά στην είσοδο του μνημείου, θα ενημερωθούμε από την αρχαιολόγο Μαρία Σταμπούλογλου για αυτή την τόσο ιδιαίτερη ομάδα  ταφικών μνημείων της Μακεδονίας, εξέχον δείγμα της οποίας αποτελεί και ο Μακεδονικός τάφος Α΄ στον οποίο θα ξεναγηθούμε. 

Κατόπιν θα επισκεφτούμε τον Μακεδονικό τάφο Β΄ και στη συνέχεια θα δούμε το λαογραφικό μουσείο που ετοιμάζει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σταθμού Αγγίστας.

Μετά θα κατευθυνθούμε στην αρχαία γέφυρα του ποταμού Αγγίτη όπου οι  αρχαιολόγοι Νίκος Μπονόβας και Ευθύμης Ρίζος θα παρουσιάσουν τα μέχρι σήμερα διαθέσιμα στοιχεία που σχετίζονται με την ιστορία και τη χρήση της  γέφυρας. Θα κλείσουμε τη διαδρομή μας με ένα ‘διάλειμμα δροσιάς’ στο αναψυκτήριο που λειτουργεί στην καταπράσινη όχθη του Αγγίτη.

Στον όμορφο χώρο του αναψυκτηριου θα υπάρχουν παράλληλες δράσεις σχετικές με την Προστασία της Μέλισσας, την προσφορά της στον άνθρωπο, για την Βιοποικιλοτητα της περιοχής και το Γενικότερο Περιβαλλον. Στην διοργάνωση θα παραβρεθούν το ΙΕΚ της Νέας Ζίχνης και οι πεζοπόρικοι σύλλογοι, Νεας Ζίχνης, Πρωτης και Σερρών

Συνδιοργανωτές: Πολιτιστικός Σύλλογος Σταθμού Αγγίστας

Ημερομηνία εκδήλωσης: 

27.05.2022

29.05.2022

Ώρα εκδήλωσης: 

10:30

Σημείο συνάντησης: 

Μπροστά στην Κοινότητα του Σταθμού Αγγίστας στον παλιό σταθμό 

Τηλέφωνο επικοινωνίας για το κοινό στη διάρκεια του εορτασμού:  

6934990414 (Ελένη Διονυσίδου)