Δήμος Βισαλτίας: Από τον κ. Λάγιο πικρές…αλήθειες!

Τους λόγους για τους οποίους καταψήφισε τον προυπολογισμό του δήμου Βισαλτίας ανέφερε ο δημοτικός σύμβουλος της Λαικής Συσπείρωσης κ. Λάγιος.

Τολμώ να πω πως οι απόψεις του και είναι άρτια διατυπωμένες και άριστα δομημένες, ενώ δεν νομίζω πως υπάρχει έστω και ένας που να διαφωνεί μαζί του

Τι μας λέει o κ. Λάγιος στην ανακοίνωση του

  • Ότι ο προϋπολογισμός κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με όλα τα προηγούμενα, χωρίς πνεύμα απαίτησης και διεκδίκησης από την κεντρική εξουσία για την κάλυψη σύγχρονων αναγκών.
  • Αποδεικνύει ότι η «καπιταλιστική» ανάπτυξη δεν αφορά σε καμιά περίπτωση την έστω και μερική επιστροφή των παρακρατηθέντων από τη χρηματοδότηση της Τοπικής Διοίκησης, την έστω και μερική αποκατάσταση της υποχρηματοδότησης που έχει τραγικές συνέπειες.
  • Η σχετική πρόβλεψη του νόμου της ΝΔ (ν.4623/2019, άρ. 12, παρ. 1β) θεωρεί εγκεκριμένο έναν Προϋπολογισμό ακόμη κι αν τον υπερψηφίσει μια μικρή μειοψηφία των παρόντων μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου, αφού ως «έγκυρες» μετράνε μόνο οι θετικές ψήφοι και εγκρίνεται η πρόταση που συγκεντρώνει τις περισσότερες ψήφους.
  • Αυτό που βασικά επιδιώκεται είναι να μην αμφισβητηθεί ούτε στο ελάχιστο το αντιλαϊκό δημοσιονομικό πλαίσιο, να προχωρήσουν χωρίς κωλύματα και αντιστάσεις οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις, η επιχειρηματική δραστηριότητα με τη συνδρομή και της Τοπικής Διοίκησης.
  • Ως «Λαϊκή Συσπείρωση» δεν μπαίνουμε στη διαδικασία να καταθέσουμε δική μας «εναλλακτική πρόταση» για τον Προϋπολογισμό, πρόταση κομμένη και ραμμένη στο ασφυκτικό πλαίσιο, στην ανεπαρκή κρατική χρηματοδότηση.
  • Καταθέτουμε όμως στους εργαζόμενους, στο λαό της περιοχής ένα σχέδιο αντεπίθεσης, για να έρθουν στο προσκήνιο οι σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες, οι δυνατότητες για την κάλυψή τους, αλλά και οι πολιτικές προϋποθέσεις για ένα άλλο ελπιδοφόρο μέλλον.

Και κλείνει με την άποψη πως χρειάζεται να κοιτάξουμε μπροστά, στην προοπτική ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης που δεν θα έχει όπως τώρα στο επίκεντρό του την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Με την κατάκτηση της εξουσίας από την εργατική τάξη σε συμμαχία με τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα, τη μετατροπή των μέσων παραγωγής και του πλούτου που παράγουν οι εργαζόμενοι σε κοινωνική ιδιοκτησία, με την οργάνωση της οικονομίας και της παραγωγής στο πλαίσιο ενός κεντρικού επιστημονικού σχεδιασμού με περιφερειακή εξειδίκευση, μπορούν να καλυφθούν ολοκληρωμένα οι ανάγκες σε έργα, υποδομές, κοινωνικές υπηρεσίες, προστασία του περιβάλλοντος, να απογειωθεί η παραγωγή, να εξαλειφθεί η ανεργία.

Και κλείνει με την άποψη πως δεν περιμένει και ο ίδιος κάποια μεγάλη μέρα που θα αρχίσουν να λύνονται τα προβλήματά μας στο μέλλον.

Για αυτό και αγωνίζεται μαζί με όλους τους Βισάλτες για να ανοίξει αυτός ο ελπιδοφόρος δρόμος.

Τι να πούμε και εμείς;

Απλά …προσυπογράφουμε!

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το Δήμο Βισαλτίας