Στο επίκεντρο ο Σερραίος Δημότης!

Στόχος της νέας Δημοτικής Αρχής να βρεθεί

Στο επίκεντρο o Σερραίος Δημότης

Αλέξανδρος Χρυσάφης:

Θέλουμε έναν όμορφο Δήμο, που θα αξίζει στους πολίτες

Από την ώρα που στόχος της νέας Δημοτικής Αρχής, είναι η βελτίωση της καθημερινότητας του Σερραίου δημότη ο νέος δήμαρχος Αλέξανδρος Χρυσάφης,

«έβγαλε» στους δρόμους της πόλης, όλο το πολιτικό και υπηρεσιακό προσωπικό του Δήμου Σερρών,

έτσι ώστε να καταδείξει τα προβλήματα που υπάρχουν για να προχωρήσουν στην συνέχεια στις ενδεδειγμένες λύσεις.

Άλλωστε ο Δήμος σύμφωνα με τον κ.Χρυσάφη, δεν διοικείται μόνο μέσα απ’ τα γραφεία, αλλά κυρίως μέσα απ’ την καθημερινή επαφή με τους δημότες του.

Γι΄αυτό άλλωστε ζήτησε απ’ όλους τους συνεργάτες του να σηκώσουν τα μανίκια και έχουν δουλέψουν για ένα Δήμο που θα είναι βιώσιμος.

Ο νέος Δήμαρχος στην περιοδεία του

Άκουσε τις απόψεις των πολιτών

Η αρχή έγινε την Δευτέρα με μια περιοδεία στο κέντρο της πόλης των Σερρών κατά τη διάρκεια της οποίας ο νέος δήμαρχος Σερρών είχε την ευκαιρία να αφουγκραστεί τις απόψεις των πολιτών, καθώς και τις προτάσεις τους για τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους.

Η περιοδεία του αυτή, περιελάμβανε τις Πλατείες Ελευθερίας και ΙΚΑ, καθώς και το εργοτάξιο της Εθνικής Αντίστασης, στις οποίες ο Δήμαρχος Σερρών συνοδευόταν από τους Αντιδημάρχους του, οι οποίοι και διαπίστωσαν από πρώτο χέρι τις παρεμβάσεις που απαιτούνται για τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών.

Στόχος της νέας Δημοτικής Αρχής, ήταν να δείξει στην πράξη ότι ένας Δήμος δεν διοικείται μόνο μέσα απ’ τα γραφεία, αλλά και μέσα απ’ την καθημερινή επαφή με τους δημότες

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας, που ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε να επαναλαμβάνει σε τακτά χρονικά διαστήματα, ενώ χαρακτηριστικά δήλωσε πως η Δημοτική Αρχή πρέπει να έχει ιδία γνώση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δημότες μας – και τα προβλήματα αυτά είναι πολλά.

Θέλουμε έναν όμορφο Δήμο, που θα αξίζει στους πολίτες.

Έγιναν ήδη πολλά, και θα γίνουν πολλά περισσότερα, και αυτό περιμένει ο κόσμος από μας. Έχω ζητήσει απ’ όλους τους συνεργάτες μου να σηκώσουν τα μανίκια και να έχουν μια στοχοπροσήλωση σ’ αυτά που θέλει ο Σερραίος πολίτης: δηλαδή δουλειά και αποτελέσματα, για ένα Δήμο που θα είναι βιώσιμος.

Αλέξανδρος Χρυσάφης

Η Λαϊκή Αγορά των Σερρών θα αξιοποιηθεί και θα αναπλαστεί

Τη Λαϊκή Αγορά των Σερρών επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης ο Δήμαρχος Σερρών, συνοδευόμενος απ’ τους Αντιδημάρχους του, για να καταγράψουν αναλυτικά τόσο τα παράπονα, όσο και τις απόψεις και τις προτάσεις των πολιτών.

Στο χώρο της Λαϊκής, οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν στο Δήμαρχο τόσο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσο και τις προσδοκίες τους από τη νέα Δημοτική Αρχή.

Από την πλευρά του, ο Αλέξανδρος Χρυσάφης μοιράστηκε μαζί τους το στόχο του για έναν εξωστρεφή Δήμο,

στο κέντρο του οποίου θα βρίσκονται πάντοτε ο πολίτης και η καθημερινότητά του.

Κάθε Τρίτη, η Λαϊκή είναι ένα σημαντικό σημείο για την πόλη: έρχεται πάρα πολύς κόσμος και χρειάζονται πολλές παρεμβάσεις, τις οποίες και είδαμε σήμερα για ακόμη μια φορά.

Εγώ, οι Αντιδήμαρχοι και οι υπηρεσιακοί παράγοντες, συζητήσαμε με τον κόσμο, ακούσαμε και είδαμε τα πράγματα που πρέπει να γίνουν και δόθηκαν συγκεκριμένες οδηγίες.

Ήδη, πρέπει να σας πω ότι, στον επόμενο μήνα, θ’ αρχίσουν να λειτουργούν και έξι χημικές τουαλέτες, κάτι το οποίο δεν υπήρχε τον τελευταίο χρόνο.

Καλύπτουμε αμέσως την ανάγκη αυτή, όπως και τη διαμόρφωση ενός χώρου, που είναι σ’ ένα σημείο της πόλης το οποίο δεν βρίσκεται στην κατάσταση που θα έπρεπε.

Βρισκόμαστε σ’ έναν χώρο που θα πρέπει να αξιοποιηθεί και να αναπλαστεί.

Ήδη έχουμε σχεδιάσει παρεμβάσεις και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θ’ αρχίσουμε να τις υλοποιούμε, δεσμεύτηκε ο κ. Χρυσάφης, προς τους Σερραίους δημότες.