Το σύνθημα Μητσοτάκη στη ΔΕΘ Ανάπτυξη για όλους. Σε χαμηλή πτήση το Επιμελητήριο Σερρών!

Το σύνθημα Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Ανάπτυξη για όλους

Σε χαμηλή πτήση το Επιμελητήριο Σερρών

Το κυβερνητικό του σχέδιο αναμένεται να αναπτύξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του το Σάββατο θα παρουσιάσει πώς το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας «θα μετουσιωθεί σε απτά αποτελέσματα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με σύνθημα «Ανάπτυξη για όλους», θα αναλύσει με κάθε λεπτομέρεια το κυβερνητικό σχέδιο που ενέκριναν οι πολίτες στις 7 Ιουλίου στις πρόσφατες εκλογές το οποίο περιλαμβάνει

τη μείωση των φόρων για όλους, τη δημιουργία νέων και υψηλότερα αμειβόμενων θέσεων εργασίας και την ασφάλεια των πολιτών σε κάθε σημείο της ελληνικής επικράτειας».

Στην 84η ΔΕΘ το Επιμελητήριο Σερρών

Σε χαμηλή πτήση

O ΕΒΕ Σερρών θα συμμετάσχει στην 84η έκθεση Θεσσαλονίκης και θα βρίσκεται στο περίπτερο 16.

Μπορεί το επιμελητήριο Σερρών να επιμένει ότι δίνει δυναμικό παρών στην  Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, αλλά η αλήθεια είναι πως ελάχιστες Σερραικές επιχειρήσεις θα είναι στην ΔΕΘ σε σχέση με το 2013 στο οποίο συμμετείχαν 80 επιχειρήσεις.

Παρότι στόχος του Επιμελητηρίου Σερρών ήταν να δοθεί μία όσο δυνατόν καλύτερη παρουσία από τις προηγούμενες όπου και το ΕΒΕΣ έλαβε κατ΄ επανάληψη και το Βραβείο καλύτερης Οργάνωσης και Επισκεψιμότητας,

φέτος για πολλούς και διαφόρους λόγους δεν είναι η παρουσία μας ικανοποιητική.

Από την μια οι αλλαγές σε όλους τους Δήμους, από την άλλη η κακή ομολογουμένως οργάνωση

και η εμμονή στην τοπική SEREXPO που η διοίκηση του επιμελητηρίου στοχεύει φέτος πιο πολύ από κάθε φορά μετά και την αλλαγή της τοποθεσίας, αποδυνάμωσαν την σερραϊκή παρουσία στην διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης.

Πάντως το Επιμελητήριο σε ανακοίνωσή του γνωστοποιεί τη «δυναμική» συμμετοχή του για ακόμη μια χρονιά στην Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Όπως αναφέρει το Επιμελητήριο Σερρών «προβάλλει και αναδεικνύει όλους τους κλάδους της σερραϊκής επιχειρηματικότητας και τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, στο μεγαλύτερο οικονομικό γεγονός της χώρας,

στην όλο και πιο αναβαθμισμένη από χρονιά σε χρονιά 84η ΔΕΘ (από το Σάββατο 7 έως και την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019), στην καρδιά της Βόρειας Ελλάδας, στο περίπτερο 16 του Επιμελητηρίου Σερρών.

Δυναμώνουμε το επιτυχημένο κατά τις προηγούμενες χρονιές «παρών» μας στη ΔΕΘ.

Εξασφαλίζουμε την καλύτερη δυνατή ενίσχυση της εξωστρέφειας του Νομού Σερρών που έχει και επιδεικνύει μοναδικά και ξεχωριστά προϊόντα, καινοτόμες υπηρεσίες, ιδιαίτερους και πολλούς τουριστικούς προορισμούς, πλούσιο πολιτιστικό και εκπαιδευτικό έργο.

Να σημειώσουμε ότι για δεύτερη συνεχόμενη φορά το Επιμελητήριο δεν θα βρίσκεται στο περίπτερο Νο12, αλλά στο Νο16 και τα εγκαίνια του περιπτέρου το οποίο θα είναι κατά μέρος μόνο Σερραϊκό θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 11/09/2019, και ώρα 20:00.

Ωστόσο αυτό που περιμένουν οι πολίτες των Σερρών και ολόκληρη η χώρα είναι το κυβερνητικό πλάνο που αναμένεται να αναπτύξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ο πρωθυπουργός θα φτάσει στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή το απόγευμα και θα φύγει άμεσα μετά την συνέντευξη τύπου την Κυριακή.

Το Σάββατο το πρωί θα περάσει από τα περίπτερα και στις 19:30 θα πραγματοποιήσει τα εγκαίνια της 84ης Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, αναλύοντας στη συνέχεια το πρόγραμμα διακυβέρνησής και τους στόχους του στην κεντρική ομιλία.

Με δυνατά “χαρτιά” τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και τις επενδύσεις που έχουν προχωρήσει, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει στα εγκαίνια της 84ης ΔΕΘ το σχέδιο του με έμφαση τη μείωση των φόρων για όλους και τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την ασφάλεια των πολιτών.

Στόχος να υποστηρίξει πως το σύνθημα “ανάπτυξη για όλους” μετουσιώνεται ήδη σε απτά αποτελέσματα και να πείσει ο πρωθυπουργός για τη συνέχεια του κυβερνητικού έργου.

Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν χαρακτηριστικά ότι όπως αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «εμείς έχουμε το πλεονέκτημα ότι δεν χρειάζεται να κάνουμε κωλοτούμπα».

Στα επενδυτικά σχέδια που θα αναφερθεί, είναι το Ελληνικό, η επένδυση της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά και τα επενδυτικά σχέδια της εταιρίας Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να τονίσει ότι η ανάπτυξη για όλους τους Έλληνες δεν θα προκύψει όμως μόνο από τις μεγάλες, εμβληματικές επενδύσεις,

αλλά θα είναι το αποτέλεσμα της εφαρμογής του μεταρρυθμιστικού σχεδίου για την ανόρθωση της μεσαίας τάξης και των πλέον αδύναμων στρωμάτων που ήδη υλοποιείται.

Ως παράδειγμα θα αναφέρει τις μειώσεις του ΕΝΦΙΑ, «οι οποίες έγιναν πράξη ένα χρόνο νωρίτερα από το προκαθορισμένο χρονοδιάγραμμα.

Τα μειωμένα εκκαθαριστικά που έφτασαν σε εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων πιστοποίησαν τη μετάβαση από την εποχή των ψεύτικων υποσχέσεων, στην εποχή των αποτελεσμάτων, της συνέπειας και της εμπιστοσύνης».

Επίσης, ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί και στις «βελτιωτικές παρεμβάσεις στις 120 δόσεις για τις οφειλές προς το Δημόσιο και τα Ταμεία», αλλά και στον μηχανισμό προστασίας της πρώτης κατοικίας,

που όπως αναφέρεται «αποδεικνύουν ότι πρώτη μέριμνα της νέας κυβέρνησης είναι να ωφεληθούν όλοι οι πολίτες από την εφαρμογή της πολιτικής της».