Έτοιμα τα ψηφοδέλτια Ν.Δ και Κ.Κ.Ε. – Κόπηκε ο Βλάχβεης

Έτοιμα τα ψηφοδέλτια Ν.Δ και Κ.Κ.Ε.

Κόπηκε ο Βλάχβεης

Τις γαλάζιες λίστες με τους υποψηφίους για τις εθνικές κάλπες της 7ης Ιουλίου, ανακοίνωσε χθες τόσο η Νέα Δημοκρατία, όσο και το ΚΚΕ από την πλευρά του

Η ριζική ανανέωση της Νέας Δημοκρατίας που είχε υποσχεθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε πράξη με την ανακοίνωση των 419 υποψηφίων βουλευτών της, οι οποίοι θα διεκδικήσουν μια θέση στη νέα βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Η κ. Αραμπατζή Φωτεινή,
ο κ. Γκολέμης Δημήτριος,
ο κ. Καραμανλής Κώστας,
ο κ. Λεονταρίδης Θεόφιλος,
η κ. Μπάτζιου Ιωάννα,
η κ. Μπιτζίδου Σοφία,ο κ. 
Χατζηβασιλείου Αναστάσιος και η κ. Χιώτη- Κελεμπέκη Ανδρομάχη, είναι οι τελικοί υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας, με μοναδική έκπληξη την απουσία από το ψηφοδέλτιο του κ. Μενέλαου Βλάχβεη που ήταν ο πρώτος επιλαχών των προηγούμενων εκλογών, καθώς πέντε είναι οι νέοι υποψήφιοι στο φετινό ψηφοδέλτιο.

Από πλευράς ΚΚΕ υποψήφιοι βουλευτές θα είναι οι κ.κ.Αγγελάκης Χρήστος, Βερτσώνης Μάνος, η κ. Μπρούντζιου Ζωή, ο κ. Παναγιώτου Θέμης, η κ. Σαραντίδου Φιλιώ, η κ. Σπέντζου Έφη και η κ. Φαρμάκη Βαγγελιώ

Οι υποψήφιοι στην Νέα Δημοκρατία

Πέντε νέοι και τρεις παλιοί

Ο λόγος που δεν είχαν δοθεί στη δημοσιότητα τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, ήταν όπως έλεγαν τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας η υπερπληθώρα στελεχών που επιθυμούσαν να δώσουν τη μάχη του σταυρού για μια θέση στην επόμενη Βουλή,

Η επιλογή πάντως, εκείνων που θα στελεχώσουν τελικά τα γαλάζια ψηφοδέλτια έγινε ιδιαίτερα προσεκτικά, με το τελικό «Ok» να το δίνει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης,

καθώς στην οδό Πειραιώς έδωσαν μεγάλη σημασία, ποιες και ποιοι θα εκπροσωπήσουν τη ΝΔ στην ερχόμενη κοινοβουλευτική περίοδο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ πάντως εξέφρασε την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης, ωστόσο τόνισε πως δεν χωρά κανείς εφησυχασμός.

Η φράση αυτή του κ. Μητσοτάκη, ειπώθηκε την ώρα που δύο μετρήσεις έδειχναν ότι οι πολίτες θέλουν αυτοδύναμη κυβέρνηση, με τον ΣΥΡΙΖΑ να μην μπορεί να κλείσει σε καμία περίπτωση την ψαλίδα, που παραμένει σταθερά πάνω από τις 7-8 μονάδες.

Στη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη άλλωστε, ποντάρουν και οι αγορές, σύμφωνα με το κλίμα που μεταφέρουν από το εξωτερικό, και τα ρεπορτάζ των ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων  

Τα ψηφοδέλτια είναι ριζικά ανανεωμένα και η ανανέωση αυτή είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή, εάν εξαιρεθούν οι 78 σημερινοί βουλευτές της ΝΔ που διεκδικούν την επανεκλογή τους

Από τους 341 «υπολοίπους» υποψηφίους, οι 243 -δηλαδή το 72%- δεν είχε ποτέ στο παρελθόν διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών για το εθνικό κοινοβούλιο.

Και οι  43 υποψήφιοι προέρχονται από το Μητρώο Στελεχών, την πρωτοβουλία που υλοποίησε ο κ.Μητσοτάκης αμέσως μετά την εκλογή του στην προεδρία της ΝΔ, απευθύνοντας δημόσια πρόσκληση πολιτικής συμπόρευσης σε πρόσωπα που δεν είχαν ποτέ στο παρελθόν ασχοληθεί με την ενεργό πολιτική. 

Η ανανέωση γίνεται πράξη και ηλικιακά, καθώς 139 από τους υποψηφίους είναι κάτω των 45 ετών.

Μάλιστα 67 εξ αυτών ανήκουν στην γενιά των 30άρηδων, ενώ 12 έχουν γεννηθεί στην δεκαετία του ’90, δηλαδή δεν έχουν κλείσει καν τα 30 τους χρόνια.

Ο μέσος όρος ηλικίας όλων των υποψηφίων είναι τα 49 έτη.

Όσο για την ποσόστωση η ΝΔ είναι το πρώτο κόμμα που απολύτως συνειδητά ξεπέρασε ακόμη και το υποχρεωτικό όριο ποσόστωσης των φύλων, καθώς το 43% των υποψηφίων είναι γυναίκες.

Σε ορισμένους μάλιστα νομούς, όπως και οδικός μας, είναι η πρώτη φορά που υπάρχει απόλυτη ισορροπία (50%-50%) στους υποψήφιους ανάμεσα στα δύο φύλλα. 

Έξη νέοι και δύο παλιοί και στο ΚΚΕ

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη ψήφος που δεν είναι χαμένη, λένε στον Περισσό, καθώς «σε αυτές τις εκλογές κρίνεται κυρίως τι αντιπολίτευση θα υπάρχει μέσα στη Βουλή και μέσα στο λαό απέναντι στη συντηρητική πολιτική όλων των αστικών κομμάτων. 

Κρίνεται αν το ΚΚΕ έχει μεγαλύτερη δύναμη να πρωτοστατεί στην οργάνωση των αγώνων, να βγάζει στην επιφάνεια τη δύναμη του λαού, να πιέζει αποτελεσματικά, να διεκδικεί, να αποσπά κατακτήσεις. 

Για να αποκαλύπτει και να καταθέτει προτάσεις μέσα στη Βουλή για την πραγματική στήριξη και ανακούφιση του λαού, απέναντι σε κόμματα και κυβερνήσεις που το μόνο μέλημά τους είναι πώς να ξεζουμίζουν τον λαό».

Όσο για τους υποψηφίους σο Νομό μας υποψήφιοι είναι :

Ο Αγγελάκης Χρήστος, 31 ετών, συμβασιούχος υπάλληλος στην Περιφέρεια, μέλος του ΔΣ Συνδικάτου Οικοδόμων Νομού Σερρών.

Ο Βερτσώνης Μάνος, 51 ετών, αρχιτέκτονας μηχανικός, μέλος του ΔΣ αρχιτεκτόνων Αττικής, η κ. Μπρούντζιου Ζωή, 28 ετών, εκπαιδευτικός,

ο κ. Παναγιώτου Θέμης, 44 ετών, αυτοαπασχολούμενος,

η κ. Σαραντίδου Φιλιώ, 47 ετών, υπάλληλος ΔΕΥΑΣ, και περιφερειακή σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας,

η κ. Σπέντζου Έφη, 34 ετών, γιατρός,

η κ.Φαρμάκη Βαγγελιώ, 42 ετών, εκπαιδευτικός

και τέλος ο κ. Χουβαρδάς Γιάννης, 31 ετών, πολιτικός επιστήμονας, πρόεδρος του Συλλόγου Κινητικά Αναπήρων.