Γιατί άραγε; Τι μας ετοιμάζουν; Πάρτι με τα κόκκινα δάνεια;

«Αν δεν γίνει κάτι με τα κόκκινα δάνεια μπορεί να οδηγήσουμε τις τράπεζες να απαιτήσουν νέα κεφάλαια και αυτά να κληθεί να τα βάλει πάλι ο Έλληνας φορολογούμενος» μας είπε ο Γιάννης Δραγασάκης

Και εμείς θα κάνουμε μια υπόθεση εργασίας.

Ας πούμε ότι αυτή τη φράση δεν την είχε πει ο Γιάννης Δραγασάκης, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υποτίθεται υπεύθυνος για τις τράπεζες.

Ας υποθέσουμε ότι τη βόμβα που έριξε χθες ξαφνικά την έλεγε δημόσια ο κεντρικός τραπεζίτης, Γιάννης Στουρνάρας.

Είναι ή όχι σίγουρο ότι σήμερα ο Πολάκης θα ζητούσε το κεφάλι του να κρεμαστεί στο Σύνταγμα;

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος θα έδινε… αποκλειστική συνέντευξη στην αντικειμενική απογευματινή ζώνη της ΕΡΤ κουνώντας το δάκτυλο στον κεντρικό τραπεζίτη και λέγοντάς του να περιοριστεί στα… καθήκοντά του.

Ο δε Τσακαλώτος, παλαιόθεν φίλος με τον Στουρνάρα, θα τον έπαιρνε τηλέφωνο και θα του έλεγε «Γιάννη κάτσε στ’ αυγά σου».

Και τέλος είναι σίγουρο ότι και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας θα εξαπέλυε μύδρους «κατά των κύκλων που κάνουν πολιτική και δεν κοιτάνε τη δουλειά τους γιατί κάποτε ήταν υπουργοί του Σαμαρά και λοιπά, και λοιπά».

Όμως, αυτά τα είπε ο Δραγασάκης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και για το Μέγαρο Μαξίμου αλλά και τους μεγαλόσχημους υπουργούς που ξημεροβραδιάζονται στο facebook κι όχι στο γραφείο τους, είναι απλά μια κανονική ημέρα.

Για παράδειγμα ο συμπολιτευόμενος τύπος ούτε καν το ανέφερε στις πρώτες σελίδες, πλην της «Αυγής» η οποία απλά άκουσε ότι ο Δραγασάκης υποσχέθηκε ότι είναι έτοιμο το νέο πλαίσιο για τα κόκκινα δάνεια.

Γιατί άραγε;

Τι μας ετοιμάζουν;

Πάρτι με τα κόκκινα δάνεια;