Στην Ηράκλεια ο Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης διεκδικεί μια Τέταρτη Θητεία (ΑΝΑΛΥΣΗ)

Διεκδικεί στην Ηράκλεια ο Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης μια

Τέταρτη Θητεία

Ο μοναδικός υποψήφιος Δήμαρχος στο Νομό Σερρών, που διεκδικεί μια τέταρτη θητεία στο Νομό μας είναι ο Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης.

Βάση του Κλεάνθη και μεγάλη του δύναμη ο πρώην Δήμος Ηράκλειας που εκλέγει τους δεκαπέντε από τους εικοσιεπτά συμβούλους του Δήμου Ηράκλειας.

Τους άλλους δώδεκα δημοτικούς συμβούλους, τους εκλέγουν, επτά η ενότητα Σκοτούσσας, ενώ η ενότητα Στρυμονικού εκλέγει πέντε όλους κι όλους δημοτικούς συμβούλους.

Αντίπαλός του ο γιατρός Γιώργος Κουτσάκης, ο οποίος φαίνεται να έχει εξασφαλίσει και την στήριξη του πρώην δημάρχου Αναστάσιου Γεωργιάδη.

Διεκδικούν τον Δήμο Ηράκλειας

Κοτσακιαχίδης, Κουτσάκης και Χατζίδου

Ο Δήμος Ηράκλειας δημιουργήθηκε από τη συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Ηρακλείας, Σκοτούσσης και Στρυμονικού.

Έδρα του είναι η Ηράκλεια και βρίσκεται στα βορειοδυτικά όρια του δήμου Ηράκλειας, και στο οποίο βρίσκεται η μισή σχεδόν Λίμνη Κερκίνη, που είναι ένας από τους σημαντικότερους βιοτόπους της χώρας μας.

Αποτελείται από τρεις Δημοτικές ενότητες, που ήταν και οι τρεις πρώην Καποδιστριακοί Δήμοι, αυτός του Δήμου της Ηράκλειας, της Σκοτούσσας και του Στρυμονικού.

Μεγαλύτερη βεβαίως δημοτική ενότητα είναι αυτή της Ηρακλείας που στην ουσία και μόνη της εκλέγει τον κάθε Δήμαρχο , μιας και εκλέγει τους δεκαπέντε από τους εικοσιεπτά συμβούλους του Δήμου Ηράκλειας.

Τους άλλους δώδεκα δημοτικούς συμβούλους, τους εκλέγουν τους επτά η ενότητα Σκοτούσσας, και τέλος η ενότητα Στρυμονικού εκλέγει πέντε όλους κι όλους δημοτικούς συμβούλους.

Δήμαρχος τα τελευταία χρόνια δεκατρία χρόνια είναι ο κ.Κοτσακιαχίδης, που κατάγεται από το Λιθότοπο και σε περίπτωση που εκλεγεί θα είναι και ο μοναδικός δήμαρχος στον Νομό μας, αλλά και ο τρίτος στην Περιφέρεια με τόσο μεγάλη θητεία στον πρώτο βαθμό της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Εξαιρέσεις στον κανόνα φυσικά, έναν κανόνα που ξεπέρασαν τόσο ο σημερινός πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Κυρίζογλου, όπως και ο Σάββας Δανιηλίδης.

Κέντρο του Δήμου και ίσως ο μόνος τρόπος ανάπτυξης είναι η λίμνη Κερκίνη.

Με τον μοναδικό υδροβιότοπο της λίμνης που δημιουργήθηκε από τεχνητή ανθρώπινη παρέμβαση στον Στρυμόνα ποταμό και έχει να παρουσιάσει πάρα πολλές ομορφιές και αξιοθέατα.

Στα γεωγραφικά όρια του Δήμου Ηράκλειας βρίσκεται και το τμήμα της Λίμνης Κερκίνης, καθώς επίσης και το τμήμα του ποταμού Στρυμόνα αμέσως κατάντη της λίμνης.

Η λίμνη Κερκίνη δεν είναι όμως μόνο ένας από τους 10 Υγρότoπoυς Διεθνούς Σημασίας της Ελλάδας (γνωστοί και ως Υγρότoπoι Ramsar), είναι επίσης μία από τις 196 Σημαντικές Περιοχές για τα Πουλιά της Ελλάδας (IBA), και Περιοχή Ειδικής Προστασίας (SPA).

Περιλαμβάνεται επίσης στο δίκτυο προστατευμένων περιοχών Natura 2000.

Αξίζει να αναφερθεί όμως εκτός από την λίμνη τόσο το Φαράγγι Νυμφορέματος που βρίσκεται στον ορεινό όγκο της Τ.Κ. Μελενικιτσίου και προσφέρεται για περιπάτους και αναψυχή,

ο Ξηροπόταμος Χειμάρρου που βρίσκεται βόρεια της Τ.Κ. Χειμάρρου και έχει τις πηγές του στην οροσειρά των Κρουσσίων και περιβάλλεται από πλατάνια, πλούσια βλάστηση και προσφέρεται για αναψυχή.

Το Αλσύλλιο Παλαιοκάστρου που βρίσκεται στο ΒΑ τμήμα της Τ.Κ. Παλαιοκάστρου και πρόκειται για μια δεντροφυτεμένη περιοχή με κωνοφόρα που δημιουργήθηκε από τους κατοίκους του Παλαικάστρου.

Το Πάρκο Πατριδογνωσίας που βρίσκεται στη Δυτική είσοδο της Τ.Κ. Παλαιοκάστρου.

Και το Πολεμικό Κοιμητήριο Στρούμας, ένα Βρετανικό κοιμητήριο που βρίσκεται στο Καλόκαστρο και χρησιμοποιήθηκε από τον 40ο Σταθμό Αναγνωρίσεως Θυμάτων (ΣΑΘ) κατά το Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και σ’ αυτό αργότερα μεταφέρθηκαν οι τάφοι, απ’ τα πεδία των μαχών στη Στρούμα.

Στο κοιμητήριο αυτό έχουν ενταφιαστεί 933 Βρετανοί, 2 Ινδοί, 1 Βρετανός Δυτικής Ινδίας. 1 Μαλτέζος, 9 Έλληνες, 5 Βούλγαροι και 4 Τούρκοι στρατιώτες.

Το Κοιμητήριο βρίσκεται εντός των ορίων του Δημοτικού Διαμερίσματος Στρυμονικού και αν και κοιμητήριο, ως μνημείο πολέμου, αποτελεί πόλο έλξης ανθρώπων από όλα τα μέρη του κόσμου!

Δυστυχώς μέχρι και σήμερα,

ούτε ο Κλεάνθης έδωσε την δέουσα προσοχή, ούτε και την επιβαλλόμενη φροντίδα για την συντήρησή του, παρ΄ όλο που όπως προείπαμε, η συντήρησή του αποτελεί κύριο μέλημα της κοινοπολιτειακής επιτροπής στρατιωτικών ταφών.

Η Νέα Δημοτική αρχή βεβαίως ίσως δει το θέμα στην πραγματική του διάσταση και προβεί σε όλες εκείνες τις αναγκαίες ρυθμίσεις και παρεμβάσεις προκειμένου ο τόπος να αναδειχθεί όπως του αρμόζει.

Ο τρεις φορές λοιπόν εκλεγμένος και εκ νέου διεκδικητής, δήμαρχος Ηράκλειας Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης, αυτή τη φορά έχει να αντιμετωπίσει έναν πολλά υποσχόμενο αντίπαλο.

Τον γιατρό Γιώργο Κουτσάκη ο οποίος ετοιμάζεται πυρετωδώς για τις εκλογές, ο οποίος φαίνεται να έχει εξασφαλίσει και την στήριξη του πρώην δημάρχου Αναστάσιου Γεωργιάδη ο οποίος στις προηγούμενες εκλογές βέβαια είχε στηρίξει τον Ανέστη Λαζαρίδη και όποιον άλλο ακόμα είναι ή θα είναι , υποψήφιος κόντρα στον Κοτσακιαχίδη.

Τρίτη υποψηφιότητα θα είναι αυτή του ΚΚΕ, και υποψήφια δήμαρχος με το ΚΚΕ θα είναι η κ. Χατζίδου Δέσποινα, που είναι ενεργό μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κοίμησης και μέλος του Συλλόγου Γυναικών Ν. Σερρών.

Από πλευράς Κοτσακιαχίδη υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι θα είναι οι:

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ

ΗΡΑΚΛΕΙΑ

Γκότση Πασχαλίνα , Ελεύθερη Επαγγελματίας

Μπαλάσκας Χρήστος,Κτηνοτρόφος

Ναλμπάντη Ευαγγελία, Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Ηράκλειας

Πατσάκας Ιωάννης, Πρόεδρος ΔΕΥΑ

Τσαντίρης Ιωάννης, Οικογενειακός Γιατρός – Ειδικός Γενικής Ιατρικής

Τσουμπλέκη Εύα, Νοσηλεύτρια Ιατρικών Εργαστηρίων

Χοροζοπούλου Δήμητρα, Ελεύθερος Επαγγελματίας

ΒΑΛΤΕΡΟ

Γέργος Ηλίας, Συνταξιούχος Αστυνομικός

Χίντζος Γεώργιος, Ελεύθερος Επαγγελματίας

ΔΑΣΟΧΩΡΙ

Αβραμίδης Ιωάννης, Αντιδήμαρχος – Ηλεκτρολόγος

Τρεντίδου Κωνσταντίνα, Ιδιωτική Υπάλληλος

ΚΑΡΠΕΡΗ

Κεχαγιά – Πλατνάρη Αικατερίνη, Ιδιωτική Υπάλληλος

Λιούτας Κλωνάρης, Πρόεδρος Αγροτ.Συλλόγου Ηράκλειας – Πρόεδρος Αγροτ.Συνεταιρισμού Καρπερής

ΚΟΙΜΗΣΗ

Γογάνη Ελένη, Κοινωνική Λειτουργός

Ράπτης Χρήστος,Βιοτέχνης

ΛΙΘΟΤΟΠΟΣ

Ονοματεπώνυμο, Ιδιότητα

Κοσμίδης Δήμος,Αστυνομικός

Χαλκίδου Αναστασία, Ελεύθερη Επαγγελματίας

ΛΙΜΝΟΧΩΡΙ

Ονοματεπώνυμο, Ιδιότητα

Μπαλάσκας Απόστολος, Κτηνίατρος

ΠΟΝΤΙΣΜΕΝΟ

Ονοματεπώνυμο, Ιδιότητα

Μπακάλης Στέργιος, Υδραυλικός

Πάντσιος Σταμάτης, Ιδιωτικός Υπάλληλος

Πατούσης Ιερουσαλήμ, Πρόεδρος Ν.Π.(ΦΟΠΗ) Πρώην Αντιδήμαρχος

ΧΡΥΣΟΧΩΡΑΦΑ

Ονοματεπώνυμο, Ιδιότητα

Μπατζελής Ηλίας, Γεωργοκτηνοτρόφος

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΚΟΤΟΥΣΣΑΣ

ΣΚΟΤΟΥΣΣΑ

Ονοματεπώνυμο, Ιδιότητα

Αποστολίδης Βασίλειος, Αμπελουργός

Καμήλαλης Βασίλειος, Πρόεδρος Τ.Κ Σκοτούσσας – Ηλεκτρολόγος

ΑΜΜΟΥΔΙΑ

Ονοματεπώνυμο, Ιδιότητα

Γκάλιος Αλέξανδρος, Αντιδήμαρχος-Υπάλληλος Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής

Μυρωνίδου Αναστασία, Τεχνικός Φαρμάκων

ΓΕΦΥΡΟΥΔΙ

Ονοματεπώνυμο, Ιδιότητα

Σοκόλη Σταματία, Καθηγήτρια Γερμανικών

ΜΕΛΕΝΙΚΙΤΣΙ

Καταρτζής Νικόλαος, Αγρότης

ΝΕΑ ΤΥΡΟΛΟΗ

Καβακίδου Παναγιώτα, Σύμβουλος Πωλήσεων

ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟ

Βαράσης Κωνσταντίνος, Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Παλιοκάστρου- Ελεύθερος Επαγγελματίας

Μουρατίδης Νικόλαος, Αντιδήμαρχος – Ελεύθ. Επαγγελματίας

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΡΥΜΟΝΙΚΟΥ

ΣΤΡΥΜΟΝΙΚΟ

Νεολιαντζής Αναστάσιος, Αντιδήμαρχος- Επιχειρηματίας Αγρότης

Σαββίδης Βασίλειος, Αντιδήμαρχος- Αγρότης

ΖΕΥΓΟΛΑΤΕΙΟ

Καρατζά Σουλτάνα, Αγρότισσα

ΚΑΛΟΚΑΣΤΡΟ

Ιωαννίδης Ηλίας, Υγειονομικός Υπάλληλος

ΛΕΙΒΑΔΟΧΩΡΙ

Καπουτζίδης Αβραάμ, Αγρότης

ΤΡΙΑΔΑ

Γεωργιάδου Βέτα, Αγρότισσα-Οικιακά

ΧΕΙΜΑΡΡΟΣ

Βατμανίδης Σωτήριος, Ελεύθερος Επαγγελματίας

Σιαμπλίδου Μαρία, Πρόεδρος Τ.Κ Χειμάρρου

Οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σϋμβουλοι, τόσο με τον συνδυασμό του κ.Κουτσάκη, όσο και με την κ.Χατζίδου δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα, οπότε δεσμευόμαστε να τους ανακοινώσουμε, αμέσως μετά.

Απλά θα πρέπει να σημειώσω ότι σε όλες τις προηγούμενες εκλογές, είτε με αντίπαλο τον Γεωργιάδη, είτε με αντίπαλο τον Λαζαρίδη, ο κ.Κοτσακιαχίδης έκανε περίπατο στις εκλογές,

τις οποίες μάλιστα κέρδιζε σταθερά από την πρώτη Κυριακή.