Κλειστό τελικά ή ανοιχτό το κολυμβητήριο Σερρών;

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε στην κολυμβητική κοινότητα της πόλης των Σερρών με την άρση της άδειας λειτουργίας του Δημοτικού Κολυμβητηρίου.

Ο μέχρι σήμερα αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Μωυσιάδης μετά από εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής ελέγχου, έκρινε ότι το κολυμβητήριο είναι ακατάλληλο για χρήση από αθλητές και θεατές.

Πράγμα που σημαίνει πως πρέπει να κλείσει το κολυμβητήριο στην Κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων.

Σύμφωνα με την απόφαση υπάρχει σωρεία παραβάσεων που καθιστούν επικίνδυνη την λειτουργία του και φυσικά η άρση σύμφωνα με την απόφαση είναι απ αόριστον, και πρέπει να σφραγιστεί άμεσα από τον Δήμο Σερρών και φυσικά να απαγορευτεί η είσοδος σε αθλητές και θεατές.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή από την πλευρά της ανέθεσε σε Τεχνικό γραφείο της Θεσσαλονίκης έναντι αμοιβής 5.000€ , το οποίο συνέταξε τη δική του έκθεση που αντικρούει εν μέρει αυτή της επιτροπής ελέγχου.

Οι πραγματογνώμονες Μηχανικοί στην έκθεση τους κάνουν λόγο για ελλείψεις, όχι όμως τέτοιες που να δικαιολογούν το κλείσιμο του κολυμβητηρίου.

Η έκθεση επιδόθηκε στην επιτροπή της Περιφέρειας, η οποία αφού την έλαβε υπόψη της , εκ του αποτελέσματος φαίνεται πως επιμένει για την επικινδυνότητα του κολυμβητηρίου.

Οπότε η Δημοτική αρχή αποφάσισε την τελευταία εργάσιμη ημέρα της θητείας της να καταθέσει ένσταση στην περιφέρεια, και να μην κλείσει το Δημοτικό κολυμβητήριο Σερρών.

Όσο για την απόφαση της αποκεντρωμένης αναμένετε από ….βδομάδα!

Μέχρι τότε το κολυμβητήριο λογικά θα είναι ανοικτό, οπότε και θα μπορέσει εν λειτουργία ο Δήμος Σερρών να φτιάξει τις όποιες ελλείψεις.

Τώρα το γιατί έπρεπε να φτάσουμε ως εδώ, είναι να απορεί κανείς…

Κατατέθηκε από το Πρόεδρο του ΟΠΑΚΠΑ για το κολυμβητήριο

Ένσταση στον Αντιπεριφερειάρχη

Ο Πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ κ.Χατζημαργαρίτης Μαργαρίτης κατέθεσε τη Παρασκευή 30-08-2019, ένσταση στον αντιπεριφερειάρχη, κατά της αποφασής του για το κλείσιμο της λειτουργίας του κολυμβητηρίου.

Την απόφαση του για κλείσιμο του κολυμβητηρίου την έλαβε ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Μωϋσιάδης, μετά από ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής παρακολούθησης των αθλητικών εγκαταστάσεων,

η οποία είχε καταθέσει σειρά παρατηρήσεων για το κτίριο του κολυμβητηρίου, με κυρίαρχη παρατήρηση την υποψία για πρόβλημα στατικότητας του κτιρίου.

Ο κ.Χατζημαργαρίτης εξήγησε ότι στην ένσταση που κατέθεσε ο ΟΠΑΚΠΑ, υποστηρίζει πως σύμφωνα με την τεχνική έκθεση εξειδικευμένου τεχνικού γραφείου,

δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στατικότητας στο κολυμβητήριο, το οποίο μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς να υπάρχει κανένας κίνδυνος για την ασφάλεια των αθλητών και των πολιτών.

Πρέπει να τονισθεί ότι αυτήν την τεχνική έκθεση την αποδέχεται ανεπιφύλακτα και η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Σερρών.

Ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ διευκρίνιζει επίσης ότι σε κάποιες από τις παρατηρήσεις που κατέθεσε η επιτροπή παρακολούθησης των αθλητικών εγκαταστάσεων, η δημοτική αρχή ανταποκρίθηκε και τις υλοποίησε,

ενώ σε κάποιες που δεν πρόλαβε να ανταποκριθεί, αυτές τις παρατηρήσεις μπορεί να τις υλοποιήσει η νέα δημοτική αρχή με ανοιχτό το κολυμβητήριο.

Ο κ. Χατζημαργαρίτης υπογράμμισε ότι η δημοτική αρχή του Πέτρου Αγγελίδη και στον αθλητικό τομέα έδωσε όλες τις δυνάμεις της για να προσφέρει ότι καλύτερο μπορούσε να γίνει,

με αποτέλεσμα να εξασφαλίσει 9,5εκ.ευρώ για την βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων και την ολοκλήρωση του κολυμβητηρίου την Ομόνοιας.

Συγκεκριμένα αξίζει να αναφερθούν:

 • Παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας στο κολυμβητήριο και στο κλειστό γυμναστήριο προϋπολογισμού 300.000 ευρώ
 • Αναβάθμιση των δύο υπαίθριων γηπέδων μπάσκετ στο αθλητικό πάρκο Ομόνοιας και στην κοιλάδα των Αγ.Αναργύρων προϋπολογισμου 180.000ευρώ
 • Ανακαίνιση των γηπέδων τένις της κοιλάδας Αγ. Αναργύρων προϋπολογισμού 100.000ευρώ
 • Τοποθέτηση εξοπλισμού πρώτων βοηθειών όπως καρδιογράφος ,φιάλες οξυγόνου, απινιδωτές, οξύμετρα κ.ά. στο κολυμβητήριο, στο κλειστό γυμναστήριο της κοιλάδας Αγ. Αναργύρων,στο κλειστό γυμναστήριο Ομόνοιας και στο Εθνικό Στάδιο Σερρών και τοποθέτηση ανυψωτικών συστημάτων για την αύξηση της προσβασιμότητας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες στο κολυμβητήριο, στο κλειστό γυμναστήριο της κοιλάδας Αγ. Αναργύρων και στο κλειστό γυμναστήριο Ομόνοιας συνολικού προϋπολογισμού 59.000ευρώ.
 • Σύνδεση με φυσικό αέριο του κολυμβητηρίου και του κλειστού γυμναστηρίου της κοιλάδας Αγ. Αναργύρων , με αποτέλεσμα τη σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας.
 • Ολοκλήρωση των εργασιών στατικής επάρκειας στο νότιο πέταλο του δημοτικού γηπέδου με στόχο την ασφάλεια των θεατών, (προϋπολογισμού 613.000ευρώ).
 • Κατασκευή εγκαταστάσεων πυροπροστασίας στο κολυμβητήριο του Δήμου Σερρών προϋπολογισμού 64.000ευρώ με χρηματοδότηση από το  Υφυπουργείο Αθλητισμού.
 • Κατασκευή εγκαταστάσεων πυροπροστασίας του κλειστού γυμναστηρίου και Εθνικού Σταδίου προϋπολογισμού 70.000ευρώ και κατασκευή νέου γηπέδου τένις προϋπολογισμού 70.000ευρώ με χρηματοδότηση από το Υφυπουργείο Αθλητισμού.
 • Προμήθεια -εγκατάσταση προκατασκευασμένου συνθετικού τάπητα στίβου δημοτικού σταδίου Σερρών ύψους 507.780ευρώ
 • Ενεργειακή αναβάθμιση κλειστού κολυμβητηρίου κοιλάδας Αγίων Αναργύρων 1.979.515,70 €.
 • Ολοκλήρωση κλειστού κολυμβητηρίου αθλητικού πάρκου Ομόνοιας προϋπολογισμού 5.580.000,00 €.

Σύνολο: 9.522.000 €