Για τον Κώστα Καραμανλή πάνω από 160 εκατομμύρια το έργο για το τετράμηνο!

Ήδη μέχρι σήμερα έξι έργα για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα κατόρθωσε να απεμπλέξει μέσα σε έξι μήνες ο Κώστας Καραμανλής, προχωρώντας μάλιστα στην υλοποίηση και ευχόμαστε στην ολοκλήρωσή τους.

Όπως το έργο του «Μετρό Θεσσαλονίκης – Κατασκευή Βασικής Γραμμής», μιας και ήδη το ΚΑΣ γνωμοδότησε θετικά επί της πρότασης της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ για τη νέα τεχνική λύση κατασκευής του σταθμού «Βενιζέλου» (με προσωρινή απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων).

Το μόνο που μένει είναι η έκδοση της σχετικής απόφασης της Υπουργού Πολιτισμού, ώστε να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες μελέτες και να προχωρήσει η κατασκευή του σταθμού για να ολοκληρωθεί η βασική γραμμή του Μετρό εντός του 2023.

Κώστας Καραμανλής: Είμαστε αποφασισμένοι να ανατάξουμε τη χώρα!

Ήδη έχει περάσει το έργο «Βελτίωση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στον οδικό άξονα Θεσσαλονίκης Πολυγύρου, Τμήμα Θέρμη-Γαλάτιστα, προϋπολογισμού 23.400.000 ευρώ.

Και μάλιστα το τμήμα Θέρμη–Γαλάτιστα, εξαιτίας των τεταμένων γεωμετρικών χαρακτηριστικών της, των υψηλών ταχυτήτων που αναπτύσσονται, τη διέλευση του από υφιστάμενους οικισμούς, σε συνδυασμό με το περιορισμένο πλάτος οδοστρώματος, παρουσιάζει αυξημένα προβλήματα οδικής ασφάλειας.

Και μάλιστα για το έργο η κατάθεση των προσφορών για το εν λόγω είναι για τον άλλο μήνα!

Επίσης εγκρίθηκε το έργο της διαπλάτυνσης του τμήματος Ν. Μουδανιά-Ποτίδαια, προϋπολογισμού 8.000.000 ευρώ, που διέρχεται σε εκτός σχεδίου περιοχή, η οποία χαρακτηρίζεται ως επί το πλείστον τουριστική, με παραθεριστικές κατοικίες, τουριστικά ξενοδοχειακά συγκροτήματα, βιοτεχνικές μονάδες και διάφορες εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης, όπως πρατήρια βενζίνης, καταστήματα τροφίμων και ποτών και μάλιστα η κατάθεση των προσφορών για το εν λόγω έργο είναι στις 28 Ιανουαρίου 2020!

Επίσης προχωρά η ολοκλήρωση της σύνδεσης του αυτοκινητοδρόμου Π.Α.Θ.Ε. και της Εγνατίας οδού με τον 6ο προβλήτα λιμένα Θεσσαλονίκης και το οδικό δίκτυο περιοχής Καλοχωρίου», προϋπολογισμού 74.000.000 ευρώ.

Το εν λόγω έργο εντάχθηκε στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη) και αναμένεται άμεσα η δημοπράτηση του.

Επίσης «πέρασε» η οδική σύνδεση της Εγνατίας Οδού με το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, προϋπολογισμού 40.000.000 ευρώ.

Το έργο αφορά στην κατασκευή περιφερειακής οδού με συνολικό μήκος 6 χλμ., με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, κεντρική νησίδα, ισόπεδους κόμβους, παράπλευρο δίκτυο και τέσσερις γέφυρες και ήδη ολοκληρώνεται η επισκόπηση των μελετών, ώστε να ενταχθεί το έργο στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ, ενώ ταυτόχρονα θα προχωρήσει άμεσα και η δημοπράτησή του.

Τέλος η κατασκευή του 2ου Κλάδου του Κεντρικού Αποχετευτικού αγωγού (ΚΑΑ) Θεσσαλονίκης προχωρά μιας και ξεπεράστηκαν τα προβλήματα χρηματοδότησης, με την ένταξη του υπολειπόμενου έργου ύψους 16.000.000 ευρώ, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και προχωράει η κατασκευή του σύμφωνα με το εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Αν μη τι άλλο κάποιοι δουλεύουν στα Υπουργεία τους…

Ενώ αλλού μας …δουλεύουν!

Διαβάστε περισσότεραΓια την βελτίωση της οδικής ασφάλειας 14,5 εκατ. στον N.Σερρών!