Ακόμα ένας νεκρός από τον ιό του Δυτικού Νείλου στη Π.Ε Σερρών!

Ένας ακόμη άνθρωπος, ο δεύτερος φέτος, έχασε τη ζωή του από τον ιό του Δυτικού Νείλου, στην Π.Ε. Σερρών.

Πρόκειται για μια γυναίκα 77 ετών από περιοχή του Δήμου Σερρών.

Ήδη από την αρχή της περιόδου 2019 και μέχρι τις 29/08/2019, είχαν διαγνωστεί και διερευνηθεί από το ΕΟΔΥ 131 κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα,

εκ των οποίων τα 82 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση)

και 49 είχαν ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα) / δεν είχαν εκδηλώσεις από το ΚΝΣ.

Κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου όπως έκανε γνωστό το ΚΕΛΠΝΟ, έχουν καταγραφεί τόσο στις Σέρρες, όσο και σε Ξάνθη, Καβάλα, Ροδόπη, Έβρο, Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Ανατολική Αττική, Πέλλα, Πιερία, Ημαθία, Χαλκιδική, Κιλκίς και Θεσσαλονίκη.

Πάντως η δική μου αίσθηση είναι πως φέτος δεν είχαμε τόσο μεγάλο πρόβλημα με τα κουνούπια

Σκεφτείτε να είχαμε δηλαδή…

Διαβάστε εδώ για το πρώτο θάνατο που είχαμε στις Σέρρες από τον ιό του δυτικού Νείλου

Από τον ιό του Δυτικού Νείλου  

Πρώτος θάνατος στο νομό Σερρών

Ο πρώτος θάνατος από τον ιό του Δυτικού Νείλου ο οποίος μεταφέρεται μέσω των κουνουπιών και μεταδίδεται στους ανθρώπους σημειώθηκε  ήδη στην περιφερειακή ενότητα Σερρών.

Όπως γνωστοποίησε η διεύθυνση Υγείας, πρόκειται για ένα 83χρονο από το Στρυμονικό,  με σοβαρά προβλήματα υγείας, ο οποίος προσβλήθηκε από τον ιό του Δυτικού Νείλου και κατέληξε στο Νοσοκομείο Σερρών.

Πάντως σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ τα κρούσματα  στην Ελλάδα ανέρχονται στα 49 και ήδη επτά άτομα έχασαν την ζωή τους.

Το υπουργείο Υγείας λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα επιδημιολογικής επιτήρησης του ΕΟΔΥ για τη λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου  όρισε ως επηρεαζόμενη από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών τον Δήμο Ηράκλειας