Θεόφιλος Λεονταρίδης: Όραμά μας η ανάπτυξη !


Για τη Τουριστική προβολή το ζήτημα της Μακεδονίας και την ευκαιρία ανάδειξης της ιστορικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς μας μίλησε ο Θεόφιλος Λεονταρίδης υπ. Βουλευτής Σερρών με τη Νέα Δημοκρατία.

Αναλυτικά παρουσιάζεται το μήνυμα του κ. Λεονταρίδη

Σερραίες και Σερραίοι, φίλες και φίλοι

Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, ως ενεργοί και υπεύθυνοι πολίτες, αποφασίζουμε για το μέλλον του τόπου μας και δίνουμε ένα σαφές μήνυμα οικονομικής ανάπτυξης, σεβασμού της ιστορικής μας παρακαταθήκης και διαφύλαξης των εθνικών μας συμφερόντων.

Ζούμε σε έναν νομό με εξαιρετικές δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης.

Στον τόπο αυτό, με κατάλληλες και μεθοδικά συντονισμένες ενέργειες, υπάρχει η δυνατότητα ανάπτυξης του τουρισμού σε κάθε του πτυχή:

 • φυσιολατρικός,
 • ιαματικός,
 • θρησκευτικός,
 • αθλητικός,
 • ιστορικός κ.λ.π.
 • Τύμβος Καστά,
 • Αμφίπολη,
 • Λίμνη Κερκίνη,
 • Σπήλαιο Αλιστράτης,
 • Λαϊλιάς,
 • Οχυρά Ρούπελ
 • πληθώρα μονών και ιστορικών μνημείων,

συνθέτουν ένα αναπτυξιακό και πολιτιστικό μωσαϊκό το οποίο μπορεί να δώσει ώθηση στον Νομό μας για ανάδειξη και προβολή.

Ο τουρισμός μπορεί και πρέπει να γίνει το δυνατό μας όπλο στον αγώνα για ανάπτυξη και σταθερότητα.

Μπορεί να προσφέρει μόνιμη και σταθερή εργασία στον δοκιμαζόμενο οικονομικά κόσμο των Σερρών, να αναδείξει το φυσικό κάλλος του νομού μας,

να προσελκύσει επενδύσεις και να καταστήσει τον Νομό μας έναν δελεαστικό οικονομικό και επενδυτικό προορισμό.

Με σεβασμό στην φύση, την ιστορία μας και στην πολιτιστική μας κληρονομιά, έχουμε την ευκαιρία να διεκδικήσουμε μορφές ανάπτυξης που μέχρι σήμερα δεν μας δόθηκε η δυνατότητα να αναδείξουμε,

και να δώσουμε ώθηση σ’ αυτόν τον μέχρι σήμερα αναξιοποίητο αλλά πολλά υποσχόμενο τομέα δημιουργικής προβολής του Νομού Σερρών.

Ταυτόχρονα όμως, με την ανάπτυξη του τουρισμού, μας δίνεται η δυνατότητα να εκπληρώσουμε και ένα εθνικό χρέος.

Την ανάδειξη της ιστορίας μας, η οποία βάλλεται και διαστρεβλώνεται βάναυσα, καθώς και την προστασία της εθνικής μας κληρονομιάς.

Η Μακεδονία μας, η τιμημένη αυτή περιοχή του ελληνισμού, η γενέτειρα του μεγαλύτερου Έλληνα που γνώρισε μέχρι σήμερα η παγκόσμια ιστορία,

έχει γίνει βορά στις ανήθικες ορέξεις διεθνών οικονομικών συμφερόντων.

O πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι «η Ιστορία έχει γράψει πως στο Βουκουρέστι ο Κώστας Καραμανλής είπε «όχι» και απείλησε με βέτο, όταν ο Αλέξης Τσίπρας είπε «ναι»».

Επίσης επισήμανε ότι εκτός από τον Κώστα Καραμανλή δεν εκχώρησαν μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα άλλοι πέντε πρωθυπουργοί, έως ότου ήρθε ο Αλέξης Τσίπρας.

Μόνο που δεν υπολόγισε στην δύναμη της ψυχής μας .

Με ιστορικά μνημεία όπως η Αμφίπολη και ο Τύμβος Καστά, το Ρούπελ, όπου οι σύγχρονοι Μακεδόνες δόξασαν την αλύγιστη ελληνική ψυχή,

έχουμε την δυνατότητα να θυμίσουμε σε όσους επιβουλεύονται την γη μας ότι οι Μακεδόνες θα φυλάσσουν πάντα τις αρχές και τις αξίες του Ελληνισμού με κάθε τίμημα.

Τουρισμός, οικονομική ανάπτυξη, διαφύλαξη της ιστορικής μας κληρονομιάς.

Τρεις έννοιες που από τις 7 Ιουλίου 2019 γίνονται αλληλένδετες για τον Νομό μας.

Αλλάζουμε πορεία και με στοχευμένες κινήσεις τονώνουμε τον τουρισμό μας και προστατεύουμε την πατρίδα μας.

Με την δική σας ψήφο και βοήθεια, ζητώ και διεκδικώ για τις Σέρρες μας, μεταξύ άλλων, τα εξής:

1. Ανάδειξη των οχυρών Ρούπελ και Ιστίμπεη και ένταξη τους σε προγράμματα για την βελτίωση τους και την ανάδειξη μεγαλύτερου τμήματος τους από αυτό που σήμερα είναι επισκέψιμο

2. Άμεση συνέχιση των ανασκαφών στον Τύμβο Καστά και ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Αμφίπολης

3. Αύξηση των κονδυλίων για τον Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης Κερκίνης, ώστε να δύναται να προστατέψει με επάρκεια τον μοναδικό βιότοπο μας.

4. Δημιουργία φορολογικών και ασφαλιστικών ελαφρύνσεων για τις υφιστάμενες τουριστικές μονάδες του Νομού και ψήφιση ευνοϊκών διατάξεων για την σύσταση τουριστικών μονάδων κοντά στις τουριστικές περιοχές που μέχρι σήμερα δεν έχουν αναπτυχθεί επαρκώς (π.χ Αμφίπολη, Τύμβος Καστά)

5. Συνεργασία με τις Μητροπόλεις του Νομού Σερρών για την διεκδίκηση κονδυλίων, ώστε να αναδειχθούν τα θρησκευτικά μνημεία του Νομού

6. Άμεση επανεξέταση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι περιοχές ιαματικού τουρισμού, ώστε να υπάρξει ταχεία ανάπτυξη τους.

Είναι η στιγμή να κάνουμε μια καινούρια αρχή, σε τομείς που μέχρι σήμερα δεν αξιοποιήσαμε επαρκώς.

Ο Νομός μας αλλάζει.

Αλλάζει και αναπτύσσεται.

Στον αγώνα αυτό προχωρούμε ενωμένοι, με συντονισμένες ενέργειες και αδιάκοπη προσπάθεια, με μόνο γνώμονα μας την ανάπτυξη του τόπου μας,

την διαφύλαξη του φυσικού κάλλους και την ανάδειξη της πολιτιστικής και ιστορικής μας κληρονομιάς.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ