ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, ΦΥΤΕΥΕΙ ΔΕΝΔΡΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΗΜΕΙΟ. 37 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ ΜΑΣ ΚΟΒΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ!!

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, ΦΥΤΕΥΕΙ ΔΕΝΔΡΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΗΜΕΙΟ. 37 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ ΜΑΣ ΚΟΒΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ!!

Μια υπέροχη ιστορία!

Ο νεαρός έφηβος Jadav Molai Payeng αποφάσισε να βοηθήσει τη μητέρα φύση και ξεκίνησε να φυτεύει δέντρα πριν από τριάντα χρόνια. Φύτεψε τους σπόρους δίπλα σε ένα ερημωμένο κομμάτι γης, πολύ κοντά στη γενέτειρά του στην περιοχή Assam της Ινδίας. Ο Jadav ήθελε να δημιουργήσει ένα περιβάλλον για την άγρια ζωή και να αντιταχθεί στους ανθρώπους που έκοβαν δέντρα.

Ο Jadav αργότερα αποφάσισε ότι θα αφιέρωνε όλη του τη ζωή στην καλλιέργεια του δικού του δάσους. Σχεδόν καθημερινά επί 37 χρόνια, ο άνδρας φύτευε σπόρους και έχει δημιουργήσει με επιτυχία ένα ολόκληρο οικοσύστημα. Εκτιμάται ότι το δάσος αυτή τη στιγμή, προσεγγίζει το μέγεθος 1.360 στρεμμάτων. Για να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης, το Central Park έχει έκταση 778 στρεμμάτων.

Το κρίσιμο σημείο καμπής για τον Jadav ήταν όταν βρέθηκε ένας αριθμός νεκρών φιδιών στην αμμώδη περιοχή, ύστερα από μία πλημμύρα. Τα νεκρά ερπετά τον ενθάρρυναν να φτιάξει έναν βιότοπο όπου τα ζώα δεν θα ένιωθαν πως απειλούνται ή ότι θα τους έπαιρναν το σπίτι τους.

‘Τα φίδια πέθαιναν λόγω της ζέστης, χωρίς να υπάρχει πουθενά σκιερό μέρος να κρυφτούν. Κάθισα και έκλαψα πολύ. Ήταν σφαγή. Ειδοποίησα το δασικό τμήμα και τους ρώτησα αν μπορούσα να καλλιεργήσω δέντρα στο σημείο αυτό. Απάντησαν πως τίποτα δεν θα αναπτυχθεί εκεί. Εναλλακτικά, μου πρότειναν να δοκιμάσω να καλλιεργήσω μπαμπού. Ήταν οδυνηρό, αλλά το έκανα. Δεν υπήρχε κανείς να με βοηθήσει. Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε’, δήλωσε ο 47χρονος στους Times της Ινδίας.

Αυτός ο απίστευτα αφοσιωμένος Ινδός έχει πραγματικά οικοδομήσει έναν οικολογικό παράδεισο για την άγρια ζωή, ένα φανταστικό παράδειγμα για το πόσο όμορφη είναι η φύση. Το δάσος του Jadav είναι το σπίτι για περισσότερους από 115 ελέφαντες, αρκετούς ρινόκερους, ελάφια και τίγρεις.

‘Θα συνεχίσω να φυτεύω μέχρι την τελευταία μου πνοή’, είπε ο Jadav.

Επιμέλεια Κειμένου & Μετάφραση: Marva @Truelife.gr

via

Related posts

Read previous post:
ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗ ΠΑΛΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΥΝΑΙΚΑ!!

«Ξέρεις τι δεν καταλαβαίνω με σας τις νέες, σήμερα; Το γιατί παραπονιέστε;» Ξέρεις τι δεν καταλαβαίνω με σας τις νέες,...

Close

Powered by e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr