Βασίλη τώρα που μετρήσαμε τα αποτελέσματα, λέω να αρχίσουμε να μετράμε και όσους απομείνουν στο ... ΣΥΡΙΖΑ!

Αυτό θα είναι το προεδρείο της Bουλής των 2 ημερών: Θα παραμείνει πρόεδρος ο Κ.Τασούλας

Μοιράσου το...

Αντίστοιχη της προηγούμενης Βουλής θα είναι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η πλειοψηφία του προεδρείου που θα προκύψει τη Δευτέρα μετά την ονομαστική ψηφοφορία και λίγο πριν τη διάλυση και την προκήρυξη επαναληπτικών εκλογών.

Πρόεδρος θα είναι και πάλι ο Κωνσταντίνος Τασουλας, ενώ και οι υπόλοιποι αντιπρόεδροι από τη ΝΔ θα είναι οι, Νικήτας Κακλαμάνης, Χαράλαμπος Αθανασίου και Θανάσης Μπούρας.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ τη θέση του Δ. Βίτσα που δεν εκλέχθηκε την Κυριακή αναμένεται να πάρει Μερόπη Τζούφη, ενώ το ΠΑΣΟΚ θα προτείνει και πάλι- πιθανότατα- τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και το ΚΚΕ τον Γιώργος Λαμπρούλη. Η ΕΛΛΥΣΗ τέλος, θα προτείνει τον Κ. Χήτα καθώς ο κ. Αβδελάς δεν επανεκλέχθηκε.

Την Κυριακή η ορκωμοσία των βουλευτών


Υπενθυμίζεται πως το απόγευμα της Κυριακής θα γίνει η ορκωμοσία της Βουλής με τη νέα σύνθεση, όπως αυτή προέκυψε από τα αποτελέσματα των εκλογών της 21ης Μαΐου.

ZAXARIAS MPOURVANIS

Με βάση τον προγραμματισμό και τις συνταγματικές επιταγές, για να διαλυθεί η λεγόμενη Βουλή των «δύο ημερών» θα πρέπει να γίνει σε μία συνεδρίαση η ορκωμοσία των «300» και σε δεύτερη η εκλογή του προεδρείου (πρόεδρος και αντιπρόεδροι). Συνήθως αυτό συμβαίνει σε δύο ξεχωριστές ημέρες, κάτι που παραπέμπει στη Δευτέρα 29 Μαΐου για την ολοκλήρωση των διαδικασιών.

Ποιοι «κλείδωσαν» για την υπηρεσιακή κυβέρνηση -Ορκίζεται σήμερα πρωθυπουργός ο Ι. Σαρμάς

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μοιράσου το...

panagiotis grigoriadis
Exit mobile version