Βασίλη αυτή η Βουλή ήταν η καλύτερη που είχαμε ποτέ, μιας και δεν πρόλαβαν να ψηφίσουν κανένα ...νομοσχέδιο!

Άλλη μια βράβευση για την ΚΡΙ – ΚΡΙ για την πρωτοβουλία «Γαλακτικό Χωριό»

Διάκριση της Κρι Κρι στον θεσμό Bravo Sustainability Dialogue and Awards για το πρόγραμμα ΕΚΕ «Γαλακτικό Χωριό»

Για την πρωτοβουλία «Γαλακτικό Χωριό» που προάγει την αγνότητα της κοιλάδας του Στρυμόνα και του ελληνικού γάλακτος βραβεύτηκε η γαλακτοβιομηχανία Κρι Κρι, στο πλαίσιο της διοργάνωσης “Bravo Sustainability Dialogue and Awards 2019”, στον Πυλώνα Bravo Environment.

Η εύφορη κοιλάδα του Στρυμόνα παρέχει την πρώτη ύλη για τα προϊόντα Κρι Κρι, προσφέροντας μοναδικό φυσικό πλούτο και πλούσιες σε βιταμίνες τροφές. 

Η περιοχή αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες ζώνες παραγωγής γάλακτος στην Ελλάδα, με το παραγόμενο γάλα να ξεπερνά το 50% της συνολικής εγχώριας παραγωγής.

Η δράση «Γαλακτικό Χωριό» αποσκοπεί στην αύξηση της αναγνωσιμότητας της κοιλάδας του Στρυμόνα και της λίμνης Κερκίνης, ενισχύοντας το τουριστικό προϊόν της περιοχής, καθώς και στη σύνδεσή της με την αγνότητα του ελληνικού γάλακτος.

Στο πλαίσιο αυτό, η Κρι Κρι σε συνεργασία με τον Ενδιάμεσο Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης έχει δημιουργήσει ένα πενταετές πρόγραμμα στήριξης της περιοχής, κατασκευάζοντας περιφράξεις για την υποστήριξη των αποικιών των πουλιών στο παραποτάμιο δάσος της Λίμνης Κερκίνης, ενώ με τη συμβολή των εργαζομένων της Κρι Κρι πραγματοποιούνται δενδροφυτεύσεις στην περιοχή, οι οποίες με τη σειρά τους συμβάλλουν στη διατήρηση της βιοποικιλότητας της περιοχής.

Το πρόγραμμα ΕΚΕ «Γαλακτικό Χωριό» βρίσκεται σε εξέλιξη με συνεχείς δράσεις στην περιοχή και ενέργειες προβολής.

Η πρωτοβουλία έχει σημειώσει έως τώρα εξαιρετικά αποτελέσματα.

Μέσα από το ευρύ πλάνο επικοινωνίας που έχει υλοποιήσει η Κρι Κρι έχει αυξηθεί η επισκεψιμότητα και το τουριστικό ενδιαφέρον για την περιοχή.

Επίσης, οι δράσεις που έχουν υλοποιηθεί έχουν άμεσο θετικό αντίκτυπο στη βιοποικιλότητα της κοιλάδας, ενώ έχει βοηθηθεί σημαντικά και ο Φορέα της περιοχής.

Ο θεσμός BRAVO 2019, αποτελεί έναν θεσμό κοινωνικού διαλόγου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, που αναπτύσσεται σε εθνικό επίπεδο, με βάση τις πρωτοβουλίες που υλοποιούνται από Επιχειρήσεις, Οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Κοινωνίας Πολιτών.

Μέσω των 250 πρωτοβουλιών και των 35.000 ενεργών πολιτών που συμμετέχουν στο θεσμό BRAVO αναπτύσσεται μια ευρύτερη ενημέρωση και αφύπνιση της ελληνικής κοινωνίας καθώς και ένα δίκτυο ανταλλαγής γνώσης και εμπειριών από τους Οργανισμούς αυτούς, που συμβάλλουν στη δημιουργία της ΕΛΛΑΔΑΣ του ΑΥΡΙΟ.

Διαβάστε επίσης εδώ:

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Parfait
Exit mobile version