16/04/2024
20.4 C
Serres

Πειραιάς: Κατέρρευσε κτίριο στο Πασαλιμάνι – Ενας νεκρός

Οι πρώτες πληροφορίες για την κατάρρευση κτιρίου στον Πειραιά – Επτά προσαγωγές για το συμβάν.

Σε τραγωδία εξελίχθηκε η κατάρρευση κτιρίου στον Πειραιά και συγκεκριμένα στο Πασαλιμάνι.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική πρόκειται για παλιό κτίριο στην οδό Νεωρίων, στο οποίο εκτελούνταν εργασίες.

Κατά τις ίδιες πηγές από την κατάρρευση εγκλωβίστηκε και έχασε τη ζωή του ένας άνδρας που καταπλακώθηκε από δομικά υλικά.

Τρεις τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Το θύμα ήταν 31 χρόνων, ειδικός φρουρός που υπηρετούσε στην Άμεση Δράση. Σήμερα βρισκόταν εκτός υπηρεσίας και βοηθούσε στις εργασίες του κτιρίου.

Στο σημείο έσπευσαν 24 πυροσβέστες με 8 οχήματα αλλά και ομάδα από την ΕΜΑΚ με διασωστικό σκύλο.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, στο κτίριο είχε εκδοθεί άδεια μικρών εργασιών: «Τι επεμβάσεις έγιναν θα διερευνηθεί. Δική μου εκτίμηση είναι ότι δεν μπορεί να έπεσε το μισό κτίριο από μικρές εργασίες. Περιμένουμε να γίνει ανάκριση».

Κατά πληροφορίες, έχουν προσαχθεί επτά άτομα: πέντε εργαζόμενοι, ο εργολάβος και ο οδηγός του φορτηγού.

Tpόμος με τελετές σατανıσμού κάτω από την Ακρόπολη

Σέρρες: Σε φορείς και δήμους ο Κώστας Καραμανλής

Ακυρώθηκε η ενοικίαση του αναψυκτήριου στα Νέα Κερδύλλια Σερρών

Βγήκε προχθές η απόφαση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση στην εξέταση της προσφυγής των κ.κ. Μελίτου Κωνσταντίνου και του Ψαρρά Κωνσταντίνου, Δημοτικών Συμβούλων, κατά της αριθ.35/2024 απόφασης ενοικίασης του «αναψυκτηρίου» που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία των Νέων Κερδυλλίων.

Αγγέλα Χαραλαμπίδου Χρυσόγονος

Η Αποκεντρωμένη αφού σκέφτηκε κατά το Νόμο έκανε δεκτή την προσφυγή των κ.κ.Μελίτου Κωνσταντίνου και Ψαρρά Κωνσταντίνου, Δημοτικών Συμβούλων, κατά της αριθ.35/2024 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμφίπολης για
παράβαση ουσιωδών διατάξεων της διακήρυξης που αν μη τι άλλο οδήγησε σε ακυρότητα των αποφάσεων της αναθέτουσας αρχής, με τις οποίες εγκρίνονται οι επιμέρους φάσεις της διαδικασίας, καθώς και το αποτέλεσμα του διαγωνισμού …

Σωτηριάδης Παπαχρήστου ΑΔΕΔΥ Σερρών

Σημειώνεται πως από τον 10ο μήνα του 2022 το δημοτικό αναψυκτήριο είναι κλειστό χωρίς να εκδηλωθεί κανένα ενδιαφέρον για την εκμίσθωσή του και την 22/01/2024 η ενδιαφερόμενη, κάτοικος Νέων Κερδυλίων, κατέθεσε αίτηση για ενοικίαση του συγκεκριμένου δημοτικού ακινήτου, η οποία με αίτημα ορισμού χαμηλού μισθώματος δεδομένου ότι θα γίνουν εργασίες επισκευής του χώρου που θα παραμείνουν στο μίσθιο.

Όσο για το μίσθωμα που ορίστηκε στο ποσό των εκατό (100,00€) ευρώ μηνιαίως ώστε να γίνουν εργασίες επισκευής του χώρου που θα παραμείνουν στο μίσθιο, τροποποιίησε με αυτόν τον τρόπο έναν ουσιώδη όρο της διακήρυξης που ορίστηκε στην αριθ. 126/2022 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής και στην υπ’ αριθ.7767/28-09- 2022 διακήρυξη του Δημάρχου.

Άλλη μια πατάτα για το δήμαρχο κ. Φραστανλή και την ομάδα του….
Αλλά ευτυχώς έχουν γνώση οι φύλακες…

Σέρρες: Σε φορείς και δήμους ο Κώστας Καραμανλής

ΣΥΡΙΖΑ: Η δική μας Δώρα Τσαμπάζη στο ευρωψηφοδέλτιο!

Δίωρο αποκλεισμό του Δικαστικού Μεγάρου πραγματοποίησε ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Σερρών

Ο Δήμος Σερρών διεκδικεί και 3ο κολυμβητήριο!

Εορτολόγιο 16 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

0

Σήμερα, Τρίτη 16 Απριλίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του 2024 τιμάται η μνήμη των Αγίων Λεωνίδη, Χαρίσσας, Νίκης, Γαλήνης, Καλλίδας και των Αγίων Αγάπη, Ειρήνης και Χιονίας.


Σήμερα, σύμφωνα με το εορτολόγιο, έχουν γιορτή οι:

  • Γαληνός, Γαλήνη
  • Νίκη *
  • Καλλίς, Κάλλι, Καλίς, Κάλι, Καλλίδα, ΚαλλίαΚαλίδα, Καλία
  • Χιονία, Χιονούλα, Χιονίτσα, Χιονάτη

* Υπάρχουν και άλλες ημερομηνίες που έχει γιορτή αυτό το όνομα.

Αγίες Αγάπη, Ειρήνη και Χιονία

Σύμφωνα με το συναξαριστή, ήταν και οι τρεις αδελφές και πνευματικά βλαστάρια της Εκκλησίας της Θεσσαλονίκης.

Οι ψυχές και των τριών παρθένων ήταν στολισμένες με πολλά χριστιανικά χαρίσματα.

Όταν έγινε ο διωγμός κατά των χριστιανών επί Μαξιμιανού, οι τρεις αδελφές κατέφυγαν σε κάποιο ψηλό βουνό.

Η κρυψώνα τους, όμως, ανακαλύφθηκε. Το έτος 304 μ.Χ. συνελήφθήσαν και τις έφεραν μπροστά στον άρχοντα Δουλσήτιο.

Αυτός με κάθε τρόπο προσπάθησε να τις κάνει να αρνηθούν το Χριστό. Αυτές, με όπλα τις αρετές που είχαν, ομολογούσαν Χριστόν Εσταυρωμένον.

Τότε, η Αγάπη και η Χιονία πέθαναν, αφού τις έριξαν στη φωτιά. Η Αγία Ειρήνη αφού κλείσθηκε σε πορνείο (κανένας δεν τόλμησε όμως να την ενοχλήσει), βρήκε μαρτυρικό τέλος, από το βέλος που της έριξε ένας στρατιώτης.

Τα ιερά λείψανα που απέμειναν από την πυρά συνελέγησαν από ευλαβείς Χριστιανούς και ενταφιάσθηκαν δυτικά της πόλεως, σε μικρή απόσταση από τα τείχη. Εκεί ανεγέρθηκε ένας ναΐσκος στην αρχή, που αργότερα έγινε μεγαλύτερος.

Απολυτίκιον

Ἦχος πλ. α’. Τὸν συνάναρχον Λόγον

Ὡς αὐτάδελφοι Κόραι καὶ οὐρανόφρονες, πρὸς εὐσέβειας ἀγῶνας ὁμονοούσαι καλῶς, τὸν ἀρχέκακον ἐχθρὸν κατεπαλαίσατε, Χιονὶα ἡ σεμνή, σὺν Ἀγάπη τὴ κλυτή, Εἰρήνη ἡ πανολβία. Καὶ νῦν Χριστὸν δυσωπεῖτε, ἐλεηθήναι τᾶς ψυχᾶς ἠμῶν.

Εορτολόγιο 15 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Στα Μαθήματα Κλασσικής Παιδείας-Ένας περίπατος στο ποιητικό έργο του Ευάγγελου Ασπιώτη

Σέρρες: Σε φορείς και δήμους ο Κώστας Καραμανλής

Και μιας και μιλήσαμε για το νέο Δικαστικό Μέγαρο Σερρών το μυαλό μας πήγε στο Κώστα Καραμανλή που ήδη από το Σάββατο βρίσκεται στις Σέρρες και μάλιστα εμφανώς … αδυνατισμένος!

Ο ίδιος μετά και τις δεκάδες «υποχρεώσεις» που τον κράτησαν εκτός νομού και αφορούσαν τη πολιτική διερεύνηση γύρω από το δυστύχημα των Τεμπών, βρήκε την ευκαιρία να βρεθεί στο τόπο μας (που τον τίμησε στις τελευταίες εκλογές), κόντρα στις σειρήνες που ήθελαν τον πολιτικό του θάνατο…

karamanlis makarios sintiki iera mitropolis

Ο κ. Καραμανλής ξεκίνησε την επίσκεψη του στο Νομό το Σάββατο από τα Μαρτυρικά Κερδύλλια και το Δήμο Αμφίπολης “έναν τόπο μαρτυρικό, καθώς οι κάτοικοί του βίωσαν με τον πιο σκληρό τρόπο τη βαναυσότητα των Γερμανών εισβολέων κατά τη διάρκεια του Β´ Παγκοσμίου Πολέμου”, όπως είπε ο ίδιος και για αυτό άλλωστε συνέβαλε και ο ίδιος στην ανέγερση και την ολοκλήρωση του Μουσείου Ολοκαυτώματος Κερδυλλίων, έτσι ώστε τα ιστορικά αυτά τεκμήρια να διαφυλαχθούν τόσο για τις νεότερες γενιές, όσο και για τους επισκέπτες. 

(Να θυμίσω πως το έργο εντάχθηκε από Βογιατζή και ολοκληρώθηκε επί … Μελίτου!)

karamanlis mouseio kerdilia


Με την ευκαιρία της υπογραφής της σύμβασης που πραγματοποιήθηκε τη προηγούμενη εβδομάδα, για την αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων της Serexpo , ο ίδιος είχε την ευκαιρία να προκαλέσει ένα τραπέζι μεταξύ φίλων και επιχειρηματιών του πρώην προέδρου Χρήστου Μέγκλα, προτείνοντας μάλιστα και ένα τρόπο για να «τιμηθεί», που αν μη τι άλλο έγινε δεκτός με ικανοποίηση από τους φίλους του πρωην προέδρου του Επιμελητηρίου.

karamanlis episkepseis nomos serron epixeirimaties

Xθες ο Κώστας Καραμανλής είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει επισκέψεις σε όλες σχεδόν τις έδρες των Δήμων πλην σε αυτό του Δήμου των Σερρών, όπως και στο διοικητήριο της Π.Ε Σερρών, τόσο για να δει την πορεία των έργων που ο ίδιος είχε χρηματοδοτήσει όντας υπουργός και φυσικά για να συζητήσει με τους δημάρχους τους στόχους και τα επόμενα βήματά τους!

“Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε διεξοδικά για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους και τις ανάγκες που υπάρχουν στους Δήμους και να σχεδιάσουμε τις πρωτοβουλίες που θα αναπτύξουμε από κοινού το επόμενο διάστημα” συνέχισε ο κ. Καραμανλής.

karamanlis episkepseis nomos serron dimos sintikis amfipolis emmanouil pappa antiperifereia irakleias

Ιδιαίτερη μνεία έκανε για τους Δήμους Εμμανουήλ Παππά και την Αντιπεριφέρεια καθώς όπως τόνισε “Η συνεργασία μας άλλωστε και με τους δύο είναι πάντα πολύ στενή και αποφέρει καρπούς για τον τόπο μας.

Την προηγούμενη τετραετία είχαμε την ευκαιρία να αναλάβουμε πολλές πρωτοβουλίες και να δρομολογήσουμε σημαντικά έργα υποδομών που είχε ανάγκη ο Νομός μας, πολλά από τα οποία έχουν ήδη υλοποιηθεί, ενώ άλλα βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης.

Τέλος σήμερα ο κ. Καραμανλής επέβλεψε τα έργα προϋπολογισμού 5.000.000 ευρώ που πραγματοποιούνται στη περιφερειακή οδό Σερρών με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Πλέον οι εργασίες έχουν μπει στην τελική ευθεία και σύντομα η Περιφερειακή Οδός Σερρών θα παραδοθεί στους πολίτες αναβαθμισμένη, όπως είχε δεσμευτεί.

karamanlis perifereiaki odos serron

Ξεκίνησε η υλοποίηση 4έργων από την Π.Ε Σερρών ύψους 10 εκ. ευρώ!

Κώστας Καραμανλής: Πράξη η ενεργειακή αναβάθμιση στη SEREXPO!

ΣΥΡΙΖΑ: Η δική μας Δώρα Τσαμπάζη στο ευρωψηφοδέλτιο!

Δίωρο αποκλεισμό του Δικαστικού Μεγάρου πραγματοποίησε ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Σερρών

Ο Δήμος Σερρών διεκδικεί και 3ο κολυμβητήριο!

ΣΥΡΙΖΑ: Η δική μας Δώρα Τσαμπάζη στο ευρωψηφοδέλτιο!

Τι κι αν πανηγυρίζουν στο ΣΥΡΙΖΑ για την ψηφοφορία εκλογής των συντρόφων τους συντρόφους τους που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024. 

Αγγέλα Χαραλαμπίδου Χρυσόγονος

Η εκλογική διαδικασία πήγε ομαλά καθώς ελάχιστοι εμφανίστηκαν στην διαδικασία, μιας και οι περισσότεροι προτίμησαν την ηλεκτρονική συμμετοχή.

Το πόσοι και ποιοι πήγαν δύσκολα θα το μάθουμε, αλλά αν κρίνω από την δική μας προσέλευση στις Σέρρες, μάλλον υπάρχει …πρόβλημα!

Κι ας ήρθε την Παρασκευή ο Χρήστος Γιαννούλης, για να μας μιλήσει για την εκλογή των υποψήφιων ευρωβουλευτών, συνοδευόμενος μάλιστα απο την Δώρα Τσαμπάζη αλλά και τον γραμματέα της Νομαρχιακής κ. Γιώργο Θωμαϊδη, στην συνέντευξη και καμιά εκατοστή συντρόφους στην Πλατεία….

Σωτηριάδης Παπαχρήστου ΑΔΕΔΥ Σερρών

Πάντως στην δική μας Περιφέρεια υπάρχει δυνατό γυναικείο άρωμα καθώς η Δώρα Αυγέρη και η δική μας Δώρα Τσαμπάζη να φαίνεται πως συγκεντρώνουν τις περισσσότερες ψήφους.

Τώρα αυτό με την επισήμανση δίπλα στο όνομα της Δώρας Τσαμπάζη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ προφανώς πρέπει να τους ….προβληματίσει όλους στο κόμμα.

Η Δώρα είναι η Δώρα και ίσως για πρώτη φορά θα δεχθώ την επισήμανση “Χήρα Νικολαΐδη” 
Γιατί αν μη τι άλλο τους τιμά και δεν την τιμούν….
Σωστά;

dora tsampazi alexandros nikolaidis

Δίωρο αποκλεισμό του Δικαστικού Μεγάρου πραγματοποίησε ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Σερρών

Ο Δήμος Σερρών διεκδικεί και 3ο κολυμβητήριο!

Δήμος Σερρών: Πρόταση για προπονητικό κολυμβητήριο με πρωτοβουλία Χατζηβασιλείου!

Αυξήσεις στους μισθούς ζητά η ΓΣΕΕ προκηρύσσοντας 24ωρη πανελλαδική απεργία

Άλλο ένα μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Δήμου Σερρών και ΔΙΠΑΕ

Κλινικό Φροντιστήριο για επαγγελματίες υγείας τη Παρασκευή από την ΤΟΜΥ στην αίθουσα της ΚΕΔΗΣ

Θανάσης Μαλλιαράς: Το Επιμελητήριο στοχεύει σε αγαστή συνεργασία με τους δήμους

Στα Μαθήματα Κλασσικής Παιδείας-Ένας περίπατος στο ποιητικό έργο του Ευάγγελου Ασπιώτη

Δίωρο αποκλεισμό του Δικαστικού Μεγάρου πραγματοποίησε ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Σερρών

Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων του Ν. Σερρών πραγματοποίησε χθες ένα συμβολικό δίωρο αποκλεισμό της εισόδου του Δικαστικού Μεγάρου Σερρών, και μάλιστα ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το Σχέδιο Νόμου «Ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας, χωροταξική αναδιάρθρωση των δικαστηρίων της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης και λοιπές ρυθμίσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης».

Αγγέλα Χαραλαμπίδου Χρυσόγονος

Και μπορεί οι πολίτες στις επαρχιακές πόλεις της Νιγρίτας και της Νέας Ζίχνης για παράδειγμα να είναι αντίθετοι ε το νομοσχέδιο, όμως αντίθετοι είναι και οι Δικαστικοί Υπάλληλοι και για αυτό άλλωστε ζητούν την άμεση ΑΠΟΣΥΡΣΗ του.

Οι Δικαστικοί Υπάλληλοι δεν βλέπουν ως το σημαντικότερο πρόβλημα την καθυστέρηση στην απονομή της δικαιοσύνης, αλλά θεωρούνε ότι το κριτήριο λειτουργίας μιας δικαστικής υπηρεσίας πρέπει να είναι ένα και μοναδικό: 

sillogos dikastikon ipallilon serron

Η ευχερής και ακώλυτη πρόσβαση των πολιτών όλης της χώρας, ακόμα και των ακριτικών περιοχών, στη Δικαιοσύνη και επιμένουν πως για οποιαδήποτε αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας μιας δικαστικής υπηρεσίας πρέπει να υπάρχει προγραμματισμός και σαφές σχέδιο για την ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης.

Σωτηριάδης Παπαχρήστου ΑΔΕΔΥ Σερρών

Επίσης διαφωνούν με την κατάργηση του Ειρηνοδικείου Νιγρίτας, καθώς το κλείσιμο οποιασδήποτε υπηρεσίας σημαίνει αυτόματα και μαρασμό της περιοχής.

Σημειώνει, δε χαρακτηριστικά, πως δεν έχει ληφθεί καμία απολύτως πρόβλεψη για τους διαθέσιμους χώρους στο Δικαστικό Μέγαρο Σερρών, μετά τις «μεταθέσεις» των υπαλλήλων, αλλά ούτε και για την τακτοποίηση του αρχειακού υλικού του Ειρηνοδικείου που θα κλείσει.

Συνεπώς ζητούν δε για την εύρυθμη λειτουργία των Δικαστηρίων και της απονομής Δικαιοσύνης την άμεση κατασκευή του νέου Δικαστικού Μεγάρου των Σερρών, το οποίο έχει μείνει μέχρι τώρα μόνο στα σχέδια, παρόλο που έχει εγκριθεί η χρηματοδότησή του από το 2020, για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων, δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών.

Ζητούν επίσης την άμεση κάλυψη όλων των οργανικών κενών και διορισμός νέων υπαλλήλων και τέλος την οικονομική αναβάθμιση και αναγνώριση των ειδικών συνθηκών εργασίας, μαζί με την επαναθεσμοθέτηση του επιδόματος ειδικών συνθηκών εργασίας.

Ο Δήμος Σερρών διεκδικεί και 3ο κολυμβητήριο!

Δήμος Σερρών: Πρόταση για προπονητικό κολυμβητήριο με πρωτοβουλία Χατζηβασιλείου!

Αυξήσεις στους μισθούς ζητά η ΓΣΕΕ προκηρύσσοντας 24ωρη πανελλαδική απεργία

Άλλο ένα μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Δήμου Σερρών και ΔΙΠΑΕ

Κλινικό Φροντιστήριο για επαγγελματίες υγείας τη Παρασκευή από την ΤΟΜΥ στην αίθουσα της ΚΕΔΗΣ

Θανάσης Μαλλιαράς: Το Επιμελητήριο στοχεύει σε αγαστή συνεργασία με τους δήμους

Στα Μαθήματα Κλασσικής Παιδείας-Ένας περίπατος στο ποιητικό έργο του Ευάγγελου Ασπιώτη

Νέα πρωτοβουλία της Google για θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) στην Ελλάδα

Ο Δήμος Σερρών διεκδικεί και 3ο κολυμβητήριο!

Ο Δήμος Σερρών από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου διεκδικεί και ένα 3ο κολυμβητήριο !

Τι κι αν το παλιό κολυμβητήριο είναι κλειστό εδώ και δύο βδομάδες και κανείς δεν ξέρει πότε κι αν θα ξανανοίξει;

Τι κι αν δώσαμε χαλαρά και νέα παράταση στην μελέτη για το νέο κολυμβητήριο στο πάρκο της ομόνοιας;
Από ότι φαίνεται η νέα δημοτική αρχή θέλει και μπορεί να φτιάξει ή αν μη τι άλλο να διεκδικήσει και τρίτο …κολυμβητήριο!

mitliaga chatzivasileiou aristoklis anastasiadis kairidis neo proponitiko kolimvitirio serres

Την Έγκριση υποβολής πρότασης με τίτλο «Προμήθεια και εγκατάσταση βιομηχανοποιημένου κολυμβητικού κέντρου προπονητικού χαρακτήρα» στο πλαίσιο Πρόσκλησης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για χρηματοδότηση από το Ταμείο Αλληλεγγύης συζήτησε η Δημοτική Επιτροπή στο Δήμο Σερρών.

Ο Δήμος Σερρών όπως τόνισε ο εισηγητής του Θέματος κ. Νίκος Κουφοτόλης, με χρηματοδότηση του Ταμείου Αλληλεγγύης έχει ήδη ολοκληρώσει/ολοκληρώνει τα παρακάτω έργα όπως  «Δράσεις στήριξης της τοπικής κοινωνίας των Σερρών και κοινωνικής ενσωμάτωσης των προσφύγων», α κύκλος, έτος 2020, την «Δημιουργία χώρων άθλησης και αναψυχής σε κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Σερρών», β κύκλος, έτος 2021, την  «Δημιουργία Αθλητικών Υποδομών στην περιοχή Σιγής του Δήμου Σερρών» ενδιάμεσος κύκλος, έτος 2021, ενώ υλοποιεί το έργο «Δημιουργία και Βελτίωση παιδικών χαρών του Δήμου Σερρών» του γ κύκλου που έλαβε χώρα το 2022.

Κατόπιν ολοκλήρωσης του προηγούμενων κύκλων υποβολής αιτήσεων, η Μονάδα Ανταποδοτικών Προγραμμάτων της Γενικής Γραμματείας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, ως αρμόδια Υπηρεσία και υπεύθυνη μεταξύ άλλων για την υποστήριξη αναφορικά με τη διαδικασία υποβολής και αξιολόγησης αιτήσεων χρηματοδότησης έργων από τους δικαιούχους υποβολής, με τις με αρ. 21184/23.01.2023 και 39792/02.02.2024 προσκλήσεις καλεί το Δήμο Σερρών να υποβάλει προτάσεις για χρηματοδότηση έργων, στο πλαίσιο του δ ́ κύκλου και του έτους 2024.

Δώρο η μελέτη από τον Γενικό Γραμματέα και την Αντιδήμαρχο (Αναστασιάδη και Χατζηγαβριήλ)

Αγγέλα Χαραλαμπίδου Χρυσόγονος

Για αυτό λοιπόν και σύμφωνα και με το όραμα της Δημάρχου για τη δημιουργία ενός μοναδικού για την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων Αθλητικού Πάρκου και προκειμένου να προχωρήσει ο σχεδιασμός και η υλοποίηση των προγραμματισμένων έργων, κρίνεται σκόπιμη η υποβολή της πρότασης με τίτλο «Προμήθεια και εγκατάσταση βιομηχανοποιημένου κολυμβητικού κέντρου προπονητικού χαρακτήρα» προϋπολογισμού 1.977.800,00€ με ΦΠΑ για χρηματοδότηση από τις προαναφερόμενες προσκλήσεις του Ταμείου Αλληλεγγύης.

Η πρόταση αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση βιομηχανοποιημένου κολυμβητικού κέντρου προπονητικού χαρακτήρα και περιλαμβάνει:

  • Μια (1) ανοξείδωτη κολυμβητική δεξαμενή 25m, με τον ηλεκτρομηχανολογικό & γενικό εξοπλισμό της,
  • ένα (1) προκατασκευασμένο κτίριο υποστηρικτικών εγκαταστάσεων με τον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό του, μεταλλικές κερκίδες τεσσάρων (4) βαθμίδων μήκους 25μ. χωρητικότητας 202 ατόμων,
  • ένα (1) τηλεσκοπικό στέγαστρο κάλυψης της δεξαμενής ή ισοδύναμο στέγαστρο με επένδυση μεμβράνης κατασκευής «θόλος – μπαλόνι» και τις εργασίες υποδομής για την εγκατάσταση των προαναφερόμενων.


Το έργο χωροθετείται στο Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας, στο αγροτεμάχιο με αρ. 3777, που εμπίπτει σε έκταση με εγκεκριμένο τοπικό ρυμοτομικό για ανέγερση αθλητικών εγκαταστάσεων.

Αυτά όλα περιγράφονται στη μελέτη με τίτλο «Προμήθεια και εγκατάσταση βιομηχανοποιημένου κολυμβητικού κέντρου προπονητικού χαρακτήρα», που υπογράφεται από

  1. την κ. Βασιλική Τσιρίκα, Αρχιτέκτων Μηχανικός,
  2. τον Δρ. Αριστοκλή Αναστασιάδη, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Τεχνολογίας Η/Υ
  3. και την Δέσποινα Χατζηγαβριήλ, Πολιτικός Μηχανικός και η οποία υποβλήθηκε στο Δήμο μας, με το με αρ. πρωτ. 12545 / 11.04.2024 έγγραφο, ως «δωρεά» προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την υποβολή της εν λόγω πρότασης.

Κατόπιν της συνάντησης που είχε στις 10.04.2024 ο Γενικός Γραμματέας κ. Αριστοκλής Αναστασιάδης με την αρμόδια υπηρεσία ενημερωθήκαμε ότι, η Επιτροπή Αξιολόγησης του Ταμείου Αλληλεγγύης, προγραμματίζει να συνεδριάσει στο μέσο της επόμενης εβδομάδας, και για το λόγο αυτό η πρότασή μας πρέπει να υποβληθεί άμεσα ώστε να τύχει άμεσης εξέτασης από την αρμόδια επιτροπή.

Με χρήματα του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου 1.977.800,00€ για βιομηχανοποιημένο κολυμβητικό κέντρο

Σωτηριάδης Παπαχρήστου ΑΔΕΔΥ Σερρών

Από την πλευρά του το μέλος της Δημοτικής Επιτροπής κ. Βασίλειος Χρυσανθίδης εκπροσωπώντας την Συμμαχία Σερραίων έκανε τις ακόλουθες επισημάνσεις:

  • Πώς προέκυψε η δωρεά της μελέτης.
  • Αποδοχή των δωρεών είναι αρμόδια εκ του νόμου η Δημοτική Επιτροπή που για τη συγκεκριμένη μελέτη δεν έγινε.
  • Παραλαβή της ως άνω μελέτης δεν έγινε από την αρμόδια εκ του νόμου Δημοτική Επιτροπή.
  • Επίσης δεν γνωρίζουμε εάν ήταν σε γνώση της αρμόδιας εκ του νόμου και τη σύνταξη μελετών, έλεγχο κλπ η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.
  • Η Μελέτη όπως ανέφερε το εισηγητικό σημείωμα δεν προσκομίστηκε στα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής για να λάβουν γνώση του περιεχομένου της και γενικά δεν υπήρχε η ενημέρωση που απαιτείται για το συγκεκριμένο θέμα από τους αρμόδιους Αντιδημάρχους

Παρά τις παραπάνω επισημάνσεις μας οι οποίες πιστεύουμε ότι πρέπει να τηρηθούν σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία θα είμαστε θετικοί στην υποβολή της πρότασης γιατί πιστεύουμε ότι θα είναι για το συμφέρον του Σερραίων Δημοτών κατέληξε ο κ. Χρυσανθίδης.

Παρόλες τις ενστάσεις η Δημοτική επιτροπή στο Δήμο Σερρών αποφάσισε ομόφωνα πως αποδέχεται τους όρους των με αριθ. πρωτ. 21184/23.01.2023 και 39792/02.02.2024 προσκλήσεων υποβολής προτάσεων για χρηματοδότηση από το Ταμείο Αλληλεγγύης και φυσικά ενέκρινε την υποβολή πρότασης με τίτλο «Προμήθεια και εγκατάσταση βιομηχανοποιημένου κολυμβητικού κέντρου προπονητικού χαρακτήρα», προϋπολογισμού 1.977.800,00€ με ΦΠΑ για χρηματοδότηση από το Ταμείο Αλληλεγγύης.
Το πως και το γιατί στην …συνέχεια!

Δήμος Σερρών: Πρόταση για προπονητικό κολυμβητήριο με πρωτοβουλία Χατζηβασιλείου!

Αυξήσεις στους μισθούς ζητά η ΓΣΕΕ προκηρύσσοντας 24ωρη πανελλαδική απεργία

Άλλο ένα μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Δήμου Σερρών και ΔΙΠΑΕ

Κλινικό Φροντιστήριο για επαγγελματίες υγείας τη Παρασκευή από την ΤΟΜΥ στην αίθουσα της ΚΕΔΗΣ

Θανάσης Μαλλιαράς: Το Επιμελητήριο στοχεύει σε αγαστή συνεργασία με τους δήμους

Στα Μαθήματα Κλασσικής Παιδείας-Ένας περίπατος στο ποιητικό έργο του Ευάγγελου Ασπιώτη

Νέα πρωτοβουλία της Google για θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) στην Ελλάδα

Δήμος Σερρών: Πρόταση για προπονητικό κολυμβητήριο με πρωτοβουλία Χατζηβασιλείου!

0

Από το Δήμο Σερρών κατατέθηκε πρόταση για προπονητικό κολυμβητήριο, μέσω του βουλευτή Σερρών Τάσου Χατζηβασιλείου προς το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

chatzivasileiou kairidis dimos serron protasi kolimvitirio mitliaga ipourgeio metanastefsis asilou

Η δημοτική αρχή, προσπαθώντας να δώσει λύση στα προβλήματα του υγρού στίβου προς όφελος των αθλητών και αθλητριών, αποφάσισε να υποβάλει πρόταση για τη δημιουργία ενός νέου προπονητικού κολυμβητηρίου στο Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας, προϋπολογισμού 1.977.800 ευρώ.

Η παρουσίαση της πρότασης του δήμου από την κ. Μητλιάγκα έγινε μετά από σχετική πρωτοβουλία του βουλευτή Σερρών της ΝΔ κ. Τάσου Χατζηβασιλειου ενώπιον του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Δημήτρη Καιρίδη, καθώς και της Γενικής Γραμματέως για την Υποδοχή των Αιτούντων Άσυλο κ. Στελλίνας Σιαράπη.

Αγγέλα Χαραλαμπίδου Χρυσόγονος

Η Δήμαρχος Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα, ενημέρωσε όλους τους φορείς που δραστηριοποιούνται στον υγρό στίβο γι’ αυτήν την εξέλιξη, σε προγραμματισμένη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 12 Απριλίου 2024.
Το νέο προπονητικό κολυμβητήριο σχεδιάζεται να χωροθετηθεί δίπλα στο υπό ανέγερση κολυμβητήριο του Αθλητικού Πάρκου Ομόνοιας, για το οποίο έχουν ήδη δεσμευθεί πόροι από τον πρώην Υπουργό Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή.

Η Δήμαρχος Σερρών αναφερόμενη στο θέμα σημείωσε τα εξής:

«Πήραμε την πρωτοβουλία να ζητήσουμε την κατασκευή ενός νέου προπονητικού κολυμβητηρίου στην πόλη των Σερρών, με ταχύτατη διαδικασία, με σκοπό να αποκτήσουν οι Σέρρες ένα νέο σύγχρονο προπονητήριο υγρού στίβου, με πισίνα 25 μέτρων.

Αν η πρόταση εγκριθεί σημαίνει ότι σε πολύ σύντομα διάστημα, λιγότερο από 12 μήνες θα μπορέσουμε να έχουμε ένα καινούριο προπονητικό κέντρο κολύμβησης.

Όπως γίνεται σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις αναμένουμε την αξιολόγηση της αρμόδιας επιτροπής.

Στο επόμενο δεκαήμερο αναμένουμε να έχουμε απάντηση.

Θεωρούμε ότι πρόκειται για μία ενδεδειγμένη λύση, αφού θα μας επιτρέψει να λύσουμε άμεσα το πρόβλημα των παιδιών και των αθλητών των Σερρών.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Δημήτρη Καιρίδη για το ενδιαφέρον, καθώς και τον βουλευτή Σερρών κ. Τάσο Χατζηβασιλείου για τη στήριξή του να εξευρεθεί χρηματοδότηση».

Σωτηριάδης Παπαχρήστου ΑΔΕΔΥ Σερρών

Η πρόταση αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση βιομηχανοποιημένου κολυμβητικού κέντρου προπονητικού χαρακτήρα και περιλαμβάνει:

  1. Μια (1) ανοξείδωτη κολυμβητική δεξαμενή 25m, με τον ηλεκτρομηχανολογικό & γενικό εξοπλισμό της.
  2. Ένα (1) προκατασκευασμένο κτίριο υποστηρικτικών εγκαταστάσεων με τον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό του.
  3. Μεταλλικές κερκίδες τεσσάρων (4) βαθμίδων μήκους 25μ. χωρητικότητας 202 ατόμων.
  4. Ένα (1) τηλεσκοπικό στέγαστρο κάλυψης της δεξαμενής ή ισοδύναμο στέγαστρο με επένδυση μεμβράνης κατασκευής «θόλος – μπαλόνι».
  5. Εργασίες υποδομής για την εγκατάσταση των προαναφερόμενων.


Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 1.977.800,00€ με ΦΠΑ.

Το βιομηχανοποιημένο κολυμβητικό κέντρο προπονητικού χαρακτήρα, θα κατασκευαστεί δίπλα στο νέο Κολυμβητήριο, στο Αθλητικό Πάρκο της Ομόνοιας.

Κατά τη διάρκεια της, ενημέρωσης κ. Μητλιάγκα, αναφέρθηκε και στην απόφαση της Επιτροπής Καταλληλότητας για να κλείσει το Κολυμβητήριο της Κοιλάδας, ενώ γνωστοποίησε ότι από την πρώτη στιγμή που αποκολλήθηκαν μικρά τμήματα της επικάλυψης οπλισμού της δοκού στην ανατολική πλευρά, αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του Κολυμβητηρίου.

Μάλιστα, η Δήμαρχος Σερρών τόνισε χαρακτηριστικά:

«Η απόφαση για την προσωρινή αναστολή λειτουργίας του Κολυμβητηρίου ήταν δική μου και έγινε με την λογική ότι δεν πρέπει να διακινδυνευθεί η ζωή αθλητών και προπονητών.

Αμέσως μετά, είχαμε την απόφαση της Επιτροπής Καταλληλότητας, η οποία έκανε τον έλεγχο και αποφάσισε την αναστολή της προσωρινής άδειας λειτουργίας, του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Σερρών, επ΄ αόριστον».

Τέλος, η κ. Μητλιάγκα, δήλωσε ότι η Δημοτική Αρχή, θα σταθεί αρωγός στις ομάδες κολύμβησης, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στα έξοδα μετακίνησης τους σε κολυμβητήρια γειτονικών πόλεων.

«Είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε με οποιοδήποτε τρόπο για να μην στερηθούν τα παιδιά και οι αθλητές τις προπονήσεις τους και να μην επιβαρυνθούν οι οικογένειες ένα ασύμφορο κόστος» επεσήμανε στο τέλος, η Δήμαρχος Σερρών.

mhtliagka sillogoi kolimvisis neo kolimvitiko kentro


Οι εκπρόσωποι των κολυμβητικών σωματείων του Νομού Σερρών, εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους, για το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στον υγρό στίβο μετά την απόφαση της Επιτροπής Καταλληλότητας, χαρακτηρίζοντας θετική και χρήσιμη την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής, για τη δημιουργία νέου κολυμβητηρίου- προπονητηρίου στις Σέρρες

Στη συνάντηση της Παρασκευής συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Υποδομών, Τεχνικών Έργων και Άμεσων Παρεμβάσεων Αθανάσιος Γάτσιος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού Καινοτομίας και Νέας Γενιάς κ. Παναγιώτης Κεϊσογλου, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Σερρών Αριστοκλής Αναστασιάδης και οι εκπρόσωποι των κολυμβητικών σωματείων του Νομού Σερρών.

Αυξήσεις στους μισθούς ζητά η ΓΣΕΕ προκηρύσσοντας 24ωρη πανελλαδική απεργία

Άλλο ένα μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Δήμου Σερρών και ΔΙΠΑΕ

Κλινικό Φροντιστήριο για επαγγελματίες υγείας τη Παρασκευή από την ΤΟΜΥ στην αίθουσα της ΚΕΔΗΣ

Θανάσης Μαλλιαράς: Το Επιμελητήριο στοχεύει σε αγαστή συνεργασία με τους δήμους

Στα Μαθήματα Κλασσικής Παιδείας-Ένας περίπατος στο ποιητικό έργο του Ευάγγελου Ασπιώτη

Νέα πρωτοβουλία της Google για θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) στην Ελλάδα

Αυξήσεις στους μισθούς ζητά η ΓΣΕΕ προκηρύσσοντας 24ωρη πανελλαδική απεργία

0

24ωρη πανελλαδική απεργία κήρυξε η ΓΣΕΕ για αύριο Τετάρτη ζητώντας αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων και προστασία του εισοδήματος από την ακρίβεια.

Παρά την ηχηρή απουσία της ΑΔΕΔΥ, στην απεργία θα συμμετέχουν και εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα και μάλιστα με αποφάσεις, πρωτοβάθμιων σωματείων και Ομοσπονδιών, ενώ θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

Στις Σέρρες θα έχουμε για άλλη μια φορά δύο συγκεντρώσεις, η μεν πρώτη στις 10:30 πμ στην Πλατεία Ελευθερίας, από σωματεία και φορείς και η δεύτερη στις 6:30 το απόγευμα μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Ν. Σερρών

Όσο για τους δημοσιογράφους απεργούν σήμερα, έτσι ώστε αύριο να μπορούν να μεταδώσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

24ωρη πανελλαδική απεργία  κήρυξε η ΓΣΕΕ – «Λουκέτο» στη χώρα

24ori panelladiki apergia gsee ergatiko kentro

Την απεργία προκήρυξε η ΓΣΕΕ που διεκδικεί αυξήσεις μισθών, συλλογικές συμβάσεις εργασίας και μέτρα κατά της ακρίβειας.

Την ώρα που η ακρίβεια έχει γίνει θηλιά στο λαιμό των εργαζομένων, με τον πληθωρισμό να έχει εξαντλήσει τα εισοδήματά τους και την αγοραστική τους δύναμη να βρίσκεται στα τάρταρα, την ώρα που η ΓΣΕΕ έχει τεκμηριωμένα καταθέσει πρόταση για αύξηση στο 60% του διάμεσου μισθού που είναι το κατώφλι της φτώχειας συν την αύξηση της παραγωγικότητας και τον εκτιμώμενο πληθωρισμό, την ώρα που η Ελλάδα είναι πρώτη στη συμμετοχή των επιχειρηματικών κερδών στο εθνικό εισόδημα αλλά προτελευταία στους μισθούς των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, η κυβέρνηση ανακοινώνει κατώτατο μισθό αναντίστοιχο των αναγκών των εργαζομένων.

Αγγέλα Χαραλαμπίδου Χρυσόγονος

Αυξήσεις που σε καμία περίπτωση δε διασφαλίζουν συνθήκες στις οποίες ένας εργαζόμενος που αμείβεται με τον κατώτατο μισθό, δε θα βρίσκεται κάτω από το κατώφλι της φτώχειας και θα έχει ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο.

Αίσθηση προκάλεσε πως απεργιακές κινητοποιήσεις αποφάσισε, επίσης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, που θα συμμετέχει στην απεργία της ΓΣΕΕ αύριο, αλλά και στη μεγάλη απεργία της Πρωτομαγιάς.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Σερρών συμμετέχει στην απεργία

Σωτηριάδης Παπαχρήστου ΑΔΕΔΥ Σερρών

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Σερρών αναλογιζόμενο την αγωνία των εργαζομένων και τη σοβαρότητα των εξελίξεων που προκύπτουν για όλες τις κοινωνικές ομάδες από την ακρίβεια αποφάσισε την συμμετοχή στην 24ωρη Γενική Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 17Απριλίου 2024.
Θέλουμε Πραγματικές Αυξήσεις.
Θέλουμε πίσω τις Συλλογικές μας Συμβάσεις.
Πάταξη της Ακρίβειας τώρα.
Διατρανώνουμε την αντίθεση μας στην αύξηση της τιμής των διοδίων στο Στρυμονικό.
Όλοι στη συγκέντρωση που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Ν. Σερρών, στην οποία συμμετέχουν και άλλοι φορείς του Νομού, την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 και ώρα 6:30μμ στο Εργατικό Κέντρο Ν. Σερρών.

Η ΟΕΒΕΣΣ συμμετέχει στην απεργία

Τσίπρας Κόλλια

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών & Εμπορικών Σωματείων Ν. Σερρών δηλώνει πως θα συμμετάσχει στην απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ, δίνοντας το παρών στο συλλαλητήριο, που έχει οριστεί για τις 17 Απριλίου 2024 και ώρα 18.30, μπροστά από το Εργατικό Κέντρο Σερρών και διαμαρτυρόμενη για την άδικη απόφαση περί αύξησης των διοδίων.

ΑΔΕΔΥ Σερρών: Ναι μεν αλλά για την απεργία

Συμπορευόμαστε, στηρίζουμε και στεκόμαστε αλληλέγγυοι με το Εργατικό Κέντρο Σερρών που αποφάσισε και αυτό να καταδείξει και να συμπεριλάβει στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών του την υπέρμετρη αύξηση της τιμής των διοδίων.

Καλούμε τους θεσμικούς φορείς της πόλεως των Σερρών να αποδεχθούν την πρόσκληση μας, για να βρούμε τρόπους ουσιαστικούς, αποτελεσματικούς, πραγματικούς, ώστε να πετύχουμε τον κοινό μας στόχο που εδράζεται στην ακύρωση της υπέρμετρης αύξησης της τιμής των διοδίων Στρυμονικού.

Σύλλογοι και φορείς στις 10:30 πμ στην Πλατεία Ελευθερίας

Στην απεργιακή συγκέντρωση σωματείων και φορέων της Π.Ε Σερρών αύριο Τετάρτη στις 10:30 πμ στην Πλατεία Ελευθερίας Σύλλογος Διαβητικών Ν. Σερρών αποφάσισαν ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Ν. Σερρών, ο Σύλλογος θαλασσαιμικών Ν. Σερρών, ο Σύλλογος Κινητικά Αναπήρων Ν. Σερρών, ο Σύλλογος Οικογενειών και Φίλων για την Ψυχική Υγεία (ΣΟΦΨΥ) Ν. Σερρών και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Π.Ε Σερρών

Άλλο ένα μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Δήμου Σερρών και ΔΙΠΑΕ

Νέο Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψε το ΔΙΠΑΕ με τον Δήμο Σερρών

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

Κλινικό Φροντιστήριο για επαγγελματίες υγείας τη Παρασκευή από την ΤΟΜΥ στην αίθουσα της ΚΕΔΗΣ

Θανάσης Μαλλιαράς: Το Επιμελητήριο στοχεύει σε αγαστή συνεργασία με τους δήμους

Στα Μαθήματα Κλασσικής Παιδείας-Ένας περίπατος στο ποιητικό έργο του Ευάγγελου Ασπιώτη

Νέα πρωτοβουλία της Google για θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) στην Ελλάδα

Άλλο ένα μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Δήμου Σερρών και ΔΙΠΑΕ

Το Νοέμβριο του 2021 ο τότε δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης και ο τότε Πρύτανης του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος κος Αθανάσιος Καϊσης υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας με 14 σημεία κοινού ενδιαφέροντος.

Τώρα και η κ. Μητλιάγκα με τον νέο πρύτανη του ΔΙΠΑΕ κ. Αγγελόπουλο υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για την υλοποίηση κοινών δράσεων σε όλα τα επίπεδα, την ίδρυση και ανάπτυξη θερμοκοιτίδας νεοφυών επιχειρήσεων, την ερευνητική συνεργασία και την αξιοποίηση του συνόλου της ακαδημαϊκής κοινότητας των φοιτητών και φοιτητριών και η διοργάνωση κοινών ημερίδων και συνεδρίων, με στόχο να βοηθηθεί η τοπική κοινωνία αλλά και το ΔΙΠΑΕ.

Αγγέλα Χαραλαμπίδου Χρυσόγονος

Να σημειώσω πως δεν είδαμε τουλάχιστον τα δύο τελευταία χρόνια κάποια κοινή εκδήλωση ή κάποια συνεργασία …
Λέτε να τις δούμε στο άμεσο …μέλλον;

Νέο Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψε το ΔΙΠΑΕ με τον Δήμο Σερρών

Κλινικό Φροντιστήριο για επαγγελματίες υγείας τη Παρασκευή από την ΤΟΜΥ στην αίθουσα της ΚΕΔΗΣ

Θανάσης Μαλλιαράς: Το Επιμελητήριο στοχεύει σε αγαστή συνεργασία με τους δήμους

Στα Μαθήματα Κλασσικής Παιδείας-Ένας περίπατος στο ποιητικό έργο του Ευάγγελου Ασπιώτη

Νέα πρωτοβουλία της Google για θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) στην Ελλάδα

Κλινικό Φροντιστήριο για επαγγελματίες υγείας τη Παρασκευή από την ΤΟΜΥ στην αίθουσα της ΚΕΔΗΣ

Η 1η Τοπική Ομάδα Υγείας Σερρών σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Νοσηλευτών ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.- Π.Φ.Υ.-Ε.Σ.Υ διοργανώνουν κλινικό φροντιστήριο σε επαγγελματίες υγείας με θέμα: «Αναζητώντας το win – win συγκρούσεις επαγγελματιών υγείας, αιτίες και στρατηγικές επίλυσης»

Κατά την έναρξη, προσωπικό της 1ης Τ.ΟΜ.Υ. Σερρών θα πραγματοποιήσει ενημέρωση για τη δράση και λειτουργία της υπηρεσίας στα πλαίσια δικτύωσης και διασύνδεσης μεταξύ των υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και των δομών του Ε.Σ.Υ. Στην συνέχεια θα ακολουθήσει βιωματικό εργαστήρι για τις επαγγελματικές συγκρούσεις,

με εκπαιδευτές την κα Κεραμιδά Λουκία, Νοσηλεύτρια, RN, MSc, Κ.Υ. Ζαγκλιβερίου, Πρόεδρος ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.- Π.Φ.Υ.-Ε.Σ.Υ και την κα Πέγιου Φανή, Νοσηλεύτρια, RN, MSc, PhD(c) Κοινοτική & Οικογενειακή Νοσηλευτική EnhANCE, Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» Πτολεμαΐδα.

Σκοπός του φροντιστηρίου είναι, να ενημερώσει αφενός για το θεωρητικό πλαίσιο των συγκρούσεων, των αιτιών και των συνεπειών τους και αφετέρου να παρουσιάσει τους τρόπους επίλυσης και αποκλιμάκωσής τους. Η διαχείριση των συγκρούσεων διαφοροποιείται ανάλογα με τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν τα εμπλεκόμενα μέρη με τα άτομα να τείνουν στην εφαρμογή διαφορετικών μοντέλων συμπεριφοράς.

Με την ολοκλήρωση του εργαστηρίου οι επαγγελματίες υγείας θα είναι σε θέση να αναγνωρίζουν τις αιτίες των συγκρούσεων που φορτίζουν το εργασιακό κλίμα και ενεργοποιούν διενέξεις και προστριβές μεταξύ των εργαζομένων, να κατανοήσουν τις συνέπειες και τα στάδια που προκύπτουν από τις συγκρούσεις, καθώς και τον τρόπο διαχείρισης των συγκρούσεων και τα διαφορετικά μοντέλα συμπεριφοράς.

Τέλος, θα έχουν τη δυνατότητα να υιοθετήσουν θετική στάση ως προς τη διαχείριση των συγκρούσεων, καθώς μπορούν να γίνουν δημιουργικές σε έναν οργανισμό, με τελικό πάντα στόχο την βελτίωση της ποιότητας φροντίδας των ασθενών αλλά και την αύξηση της εργασιακής ικανοποίησης. 

Η παρακολούθηση του κλινικού και βιωματικού φροντιστηρίου θα είναι δωρεάν. Ομάδα στόχος: Έως 50 επαγγελματίες υγείας που εργάζονται σε υπηρεσίες υγείας. Διάρκεια: 2 ώρες. 

Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Μάϊου 2024 και ώρες 11:00 με 13:00 στην αίθουσα της ΚΕΔΗΣ – Εθν. Αντίστασης 34 (1ος όροφος) στις Σέρρες.

Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: [email protected]

Πληροφορίες: κα Κεραμιδά (κιν.: 6944702665) και κα Σταβέλη (τηλ.: 2321110045).

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Θανάσης Μαλλιαράς: Το Επιμελητήριο στοχεύει σε αγαστή συνεργασία με τους δήμους

Στα Μαθήματα Κλασσικής Παιδείας-Ένας περίπατος στο ποιητικό έργο του Ευάγγελου Ασπιώτη

Νέα πρωτοβουλία της Google για θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) στην Ελλάδα

Στα Μαθήματα Κλασσικής Παιδείας-Ένας περίπατος στο ποιητικό έργο του Ευάγγελου Ασπιώτη

Το Μάθημα  27ο για τα Μαθήματα Κλασσικής Παιδείας θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 και ώρα 7 μ.μ. στο Αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Νικ. Νικολάου 20

Θέμα: «Ένας περίπατος στο ποιητικό έργο του Ευάγγελου Ασπιώτη»

Εισηγήτρια: Μαρία Καραθανάση, Φιλόλογος, Ποιήτρια

Ο Ευάγγελος Ασπιώτης με καταγωγή από την Χίο, γεννημένος το 1921 από πρόσφυγες γονείς στο νησί της Σύρου και ερωτικός μετανάστης στις Σέρρες, όπου έζησε ως το τέλος της ζωής του, το 1999,  αποτελεί μια πνευματική προσωπικότητα που άφησε το δημιουργικό του στίγμα στον τόπο μας αλλά και στην Ελλάδα.

Ο ποιητικός περίπατος ξεκινά από τις τρεις πατρίδες, κατά το πρότυπο του Παλαμά, πραγματικές και ονειρικές, πρωτίστως όμως πνευματικές πατρίδες. Μεγάλο μέρος του ποιητικού του έργου αφιερώνεται σε αυτές ως νοσταλγία.

Μια νοσταλγία ωστόσο, που ξεφεύγει από τα όρια της κυριολεξίας και ανάγεται στη νοσταλγία κάθε ανθρώπου για το δικό του νησί, για τον δικό του τόπο, για τη δική του ζωή. Ο περίπατος σε ομόκεντρους κύκλους, διευρύνεται, περιλαμβάνει την πατρίδα με την ευρύτερη έννοια.

Η Ελλάδα, το Έπος του ΄40, η Κατοχή, η Αντίσταση, ο Εμφύλιος αναδεικνύονται στην ποίηση του Ασπιώτη με δημιουργικό πάθος κι αγάπη για την πολύπαθη χώρα μας, ενώ σαν ένας άλλος Καβάφης, μας μεταφέρει σε ένα περιβάλλον φθοράς για την εποχή του, σε μια πολιτεία ασθμαίνουσα, που τον οδηγεί σε μονοπάτια υπαρξιακά και κατ’ επέκταση ποιητικά.

Εκφράζοντας στην ποίηση του έντονο το αίσθημα του ανικανοποίητου μας αφήνει στο τέλος να διακρίνουμε ή καλύτερα να επιβεβαιώσουμε τον βαθύ ανθρωπισμό ενός πνευματικού ανθρώπου που έζησε πιστός στις θέσεις και τα πιστεύω του. 

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν μαθήτριες και μαθητές του 5ου ΓΕΛ Σερρών, με ποιητικές αναγνώσεις.

Η Μαρία Καραθανάση, κόρη της Δέσποινας και του γνωστού, Σερραίου βιβλιοπώλη, Γρηγόρη Καραθανάση,  γεννήθηκε στην πόλη των Σερρών. Το βιβλιοπωλείο του πατέρα της ήταν το δεύτερο σπίτι της. Σπούδασε Φιλολογία στο ΑΠΘ και σήμερα διδάσκει στο 5ο ΓΕ.Λ. Σερρών.

Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων του ΕΑΠ, είναι Γενική Γραμματέας της ΕΛΜΕ Σερρών, Αντιπρόεδρος στο Κ.Π. ΟΑΣΙΣ και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Φιλολογικού Ομίλου Ελλάδος.

Ασχολείται με τον πολιτισμό και τη λογοτεχνία. Έργα της περιέχονται σε πλήθος ποιητικών και πεζογραφικών συλλογών, ενώ τον Σεπτέμβριο θα κυκλοφορήσει η πρώτη προσωπική της ποιητική συλλογή.

Στο ΔΙΠΑΕ Σερρών το 5 ο Διεθνές Συνέδριο CAA-GR 2024

Θανάσης Μαλλιαράς: Το Επιμελητήριο στοχεύει σε αγαστή συνεργασία με τους δήμους

Νέα πρωτοβουλία της Google για θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) στην Ελλάδα

Θανάσης Μαλλιαράς: Το Επιμελητήριο στοχεύει σε αγαστή συνεργασία με τους δήμους

Τη διάθεση για συνέχιση της αγαστής συνεργασίας που υπάρχει όλα αυτά τα χρόνια, επιβεβαίωσαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών με τους Δημάρχους Εμμανουήλ Παππά και Νέας Ζίχνης, κατά τη διάρκεια εθιμοτυπικής επίσκεψης που πραγματοποίησε ο Αθανάσιος Μαλλιαράς στους δύο δήμους. 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου επισκέφτηκε, το πρωί της Δευτέρας 15 Απριλίου, αρχικά τον Δήμαρχο Εμμανουήλ Παππά, Δημήτρη Νότα με τον οποίο είχαν μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για ζητήματα που αφορούν την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων, για θέματα που απασχολούν το επιχειρείν και για την εκμετάλλευση ευκαιριών ώθησης του νομού μας, μέσα από συνέργειες και κοινές πρωτοβουλίες. 

Επόμενος σταθμός του Προέδρου του Επιμελητηρίου ήταν ο Δήμος Νέας Ζίχνης, όπου είχε συνάντηση, επίσης σε θερμό κλίμα, με τον Δήμαρχο Παντελή Μπόζη. 

Η εξωστρέφεια, η ανάδειξη του πλούσιου τουριστικού προϊόντος μας και οι ωφέλειες που θα προκύψουν για όλους τους Σερραίους, ήταν ένα από τα σημαντικότερα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση. 

Ο Αθανάσιος Μαλλιαράς ευχήθηκε δύναμη στους δύο Δημάρχους για τη συνέχιση του έργου τους και τόνισε πως το Επιμελητήριο θα είναι πάντα πολύτιμος σύμμαχός τους. Επιπλέον, τους ενημέρωσε για όλες τις δράσεις που προγραμματίζει το Επιμελητήριο και φυσικά για την προετοιμασία της SEREXPO 2024. 

Τόσο ο κ. Νότας όσο και ο κ. Μπόζης επισήμαναν τη σπουδαιότητα της συμμετοχής των δήμων τους στη SEREXPO 2024 και μάλιστα τόνισαν πως φέτος η παρουσία τους θα είναι ακόμη πιο δυναμική και ενισχυμένη. 

Τις επόμενες ημέρες θα συνεχιστούν οι συναντήσεις του Αθανάσιου Μαλλιαρά με τους δημάρχους και των υπολοίπων περιφερειακών δήμων, της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών. 

Δικαστικοί Υπάλληλοι της Περιφέρειας του Πρωτοδικείου Σερρών-Να μην συγχωνευθεί καμία υπηρεσία

Στο ΔΙΠΑΕ Σερρών το 5 ο Διεθνές Συνέδριο CAA-GR 2024

Νέα πρωτοβουλία της Google για θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) στην Ελλάδα

Στο ΔΙΠΑΕ Σερρών το 5 ο Διεθνές Συνέδριο CAA-GR 2024

Στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη θα γίνει η ημερίδα «Μετασχηματίζοντας την έρευνα στην πολιτιστική κληρονομιά σε έναν κόσμο που μεταμορφώνεται» στα πλαίσια του 5ου Διεθνές Συνέδριο CAA-GR 2024.

Με 68 ελληνικές και διεθνείς συμμετοχές το 5ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο CAA-GR 2024 με τίτλο «Μετασχηματίζοντας την έρευνα στην πολιτιστική κληρονομιά σε έναν κόσμο που μεταμορφώνεται» θα πραγματοποιηθεί στις 16 και 17 Απριλίου 2024 στο συνεδριακό κέντρο Ευαγόρας Παλληκαρίδης στην Πανεπιστημιούπολη του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας στις Σέρρες.

To συνέδριο διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας και του Ερευνητικού Κέντρου ΑΘΗΝΑ. Η θεματολογία του περιλαμβάνει την Ψηφιακή Αρχαιολογία, την Ψηφιακή Τεκμηρίωση και Ανάδειξη Πολιτισμού,

την Ψηφιακή Μουσειολογία, τις Τεχνολογίες Εκτεταμένης Πραγματικότητας στον Πολιτισμό και την Εκπαίδευση, την Ψηφιακή Αφήγηση, τα Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών στον Πολιτισμό, την Τεχνητή Νοημοσύνη, την Καινοτομία στον Πολιτισμό.

Τα ιδρύματα πολιτιστικής κληρονομιάς έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τις ψηφιακές τεχνολογίες για να βελτιώσουν την προσβασιμότητα και την προβολή των συλλογών τους, να εμπλακούν με διαφορετικές κατηγορίες κοινού και να προωθήσουν τις πολιτιστικές ανταλλαγές.

Ωστόσο, η πολιτιστική κληρονομιά σε αυτόν τον μεταβαλλόμενο κόσμο αντιμετωπίζει νέες προκλήσεις, όπως η ανάγκη αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και των επιπτώσεών της, οι κίνδυνοι που συνδέονται με την παγκοσμιοποίηση και οι ηθικές επιπτώσεις των ψηφιακών τεχνολογιών. 

Οι ψηφιακές τεχνολογίες αλλάζουν τον τρόπο που ζούμε, εργαζόμαστε και επικοινωνούμε, ενώ η κλιματική αλλαγή και η παγκοσμιοποίηση μεταμορφώνουν τα κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά μας συστήματα.

Σε αυτό το πλαίσιο, η πολιτιστική κληρονομιά διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στη διαμόρφωση της κοινωνίας που μεταμορφώνεται, καθώς μπορεί να προσφέρει μια αίσθηση ταυτότητας, συνέχειας και κοινότητας, να βοηθήσει στη διατήρηση της ιστορίας και να ενθαρρύνει τη διαπολιτισμική κατανόηση.

Ως εκ τούτου, η επιστημονική κοινότητα πρέπει να ασχοληθεί ενεργά με αυτές τις προκλήσεις για να διασφαλίσει τη συνάφεια και τη βιωσιμότητά της πολιτιστικής κληρονομιάς σε αυτές τις συνθήκες για τη διατήρηση και την προώθηση της πολιτιστικής ποικιλομορφίας για τις μελλοντικές γενιές. 

Στόχος του συνεδρίου είναι να διερευνήσει τη σχέση μεταξύ της πολιτιστικής κληρονομιάς και των επιπτώσεων των αλλαγών που συντελούνται σε οικονομικό, κοινωνικό, δημογραφικό τεχνολογικό και πολιτιστικό επίπεδο. 

Το πρόγραμμα του συνεδρίου είναι διαθέσιμο στον σύνδεσμο  

Τα πρακτικά του Συνεδρίου με επιλεγμένα εκτενή άρθρα εργασιών που θα παρουσιαστούν στο Συνέδριο, θα δημοσιευθούν από τον εκδοτικό οίκο Springer.

ΠΑΣΟΚ: Στις Σέρρες τη Τρίτη ο Υπ. Ευρωβουλευτής Γιάννης Μανιάτης

Δικαστικοί Υπάλληλοι της Περιφέρειας του Πρωτοδικείου Σερρών-Να μην συγχωνευθεί καμία υπηρεσία

Νέα πρωτοβουλία της Google για θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) στην Ελλάδα

Δικαστικοί Υπάλληλοι της Περιφέρειας του Πρωτοδικείου Σερρών-Να μην συγχωνευθεί καμία υπηρεσία

Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων του Ν. Σερρών σε εκτέλεση της υπ’ αρ. 1/2024 απόφασης Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε  στις 12-04-2024 αποφάσισε  το συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου του Δικαστικού Μεγάρου Σερρών,

τη Δευτέρα 15-04-2024 από ώρα 09:00 έως 11:00, διαμαρτυρόμενοι για το Σχέδιο Νόμου «Ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας, χωροταξική αναδιάρθρωση των δικαστηρίων της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης και λοιπές ρυθμίσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης». 

– Συμμετοχή στις λοιπές κινητοποιήσεις που αποφάσισε η ΟΔΥΕ.

Οι Δικαστικοί Υπάλληλοι είναι αντίθετοι στο Νομοσχέδιο και ΖΗΤΟΥΝ την άμεση ΑΠΟΣΥΡΣΗ του νομοσχεδίου.

Επειδή θεωρούμε ότι το κριτήριο λειτουργίας μιας δικαστικής υπηρεσίας πρέπει να είναι ένα και μοναδικό: Η ευχερής και ακώλυτη πρόσβαση των πολιτών όλης της χώρας, ακόμα και των ακριτικών περιοχών, στη Δικαιοσύνη. 

Επειδή θεωρούμε ότι για οποιαδήποτε αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας μιας δικαστικής υπηρεσίας πρέπει να υπάρχει προγραμματισμός και σαφές σχέδιο για την ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης.

Επειδή θεωρούμε ότι το κλείσιμο οποιασδήποτε υπηρεσίας σημαίνει αυτόματα και μαρασμό της περιοχής, διαφωνούμε ΚΑΘΕΤΑ με την κατάργηση του Ειρηνοδικείου Νιγρίτας.

Επειδή δεν έχει ληφθεί καμία απολύτως πρόβλεψη για τους διαθέσιμους χώρους στο Δικαστικό Μέγαρο Σερρών μετά τις «μεταθέσεις» των υπαλλήλων, αλλά ούτε και για την τακτοποίηση του αρχειακού υλικού. 

Επειδή η αναδιάρθρωση των δικαστικών υπηρεσιών πρέπει να γίνεται βάσει μελέτης και οργανωμένου σχεδίου για την ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης και όχι με γνώμονα τις απαιτήσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Τελικά μιλάμε για αναστάτωση και σχέδιο χωρίς σχέδιο!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ 

Άμεση κατασκευή του νέου Δικαστικού Μεγάρου των Σερρών, το οποίο έχει μείνει μέχρι τώρα μόνο στα σχέδια, παρόλο που έχει εγκριθεί η χρηματοδότησή του από το 2020, για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων, δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών.

-Άμεση κάλυψη όλων των οργανικών κενών και διορισμός νέων υπαλλήλων.

-Οικονομική αναβάθμιση και αναγνώριση των ειδικών συνθηκών εργασίας μας με την επαναθεσμοθέτηση του επιδόματος ειδικών συνθηκών εργασίας.

«Μουσικοί από τα θρανία»Από τον Όμιλο «Ορφέας» Σερρών

ΠΑΣΟΚ: Στις Σέρρες τη Τρίτη ο Υπ. Ευρωβουλευτής Γιάννης Μανιάτης

Νέα πρωτοβουλία της Google για θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) στην Ελλάδα

ΠΑΣΟΚ: Στις Σέρρες τη Τρίτη ο Υπ. Ευρωβουλευτής Γιάννης Μανιάτης

Τον Νόμο Σερρών θα επισκεφθεί σήμερα, Τρίτη 16/04, ο Υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και πρώην Υπουργός Γιάννης Μανιάτης.  

Στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου το ΠΑΣΟΚ θα είναι ισχυρή, αξιωματική αντιπολίτευση για να έχει ο ελληνικός λαός προοδευτική κυβέρνηση με ελπίδα και προοπτική στις επόμενες εθνικές εκλογές. 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του, ο υπ. Ευρωβουλευτής και η Νομαρχιακή Επιτροπή Σερρών προσκαλούν μέλη, φίλους και πολίτες στις 19.30 στο Ξενοδοχείο Philippos Xenia για συζήτηση ενόψει των Ευρωεκλογών αλλά κι όλων των θεμάτων της επικαιρότητας.

”ΣΤΟΧΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΟΧΑΣΜΟΙ”: Τη Δευτέρα στο ΔΗΠΕΘΕ Σερρών η παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Μαγκριώτη

«Μουσικοί από τα θρανία»Από τον Όμιλο «Ορφέας» Σερρών

Νέα πρωτοβουλία της Google για θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) στην Ελλάδα

«Μουσικοί από τα θρανία»Από τον Όμιλο «Ορφέας» Σερρών

Ο Όμιλος «Ορφέας» Σερρών πρόκειται να οργανώσει την 14η παρουσίαση Νέων Σερραίων Μουσικών με τον τίτλο «Μουσικοί από τα θρανία» στις 17η Απριλίου 2024 και ώρα 20.00. 

Πρόκειται για μία εκδήλωση, η οποία έχει ως στόχο της την ανάδειξη, προβολή και προώθηση ταλαντούχων Σερραίων μουσικών, κάτι που είναι από τους πρωταρχικούς στόχους του «Ορφέα».

Εκπληρώνοντας αυτό τον σκοπό ο Ορφέας ,καθιέρωσε από το 1998,την παρουσίαση Νέων Σερραίων Μουσικών.

Η ετήσια παρουσίαση των Μουσικών από τα θρανία τονίζει την τοπική μουσική δραστηριότητα και παραγωγή. Παρέχει κυρίως την ευκαιρία προβολής μιας καθαρά Σερραϊκής δημιουργίας των νέων.

Προβάλλει επίσης την αθέατη πλευρά της επίπονης και ουσιαστικής, αλλά συχνά απαρουσίαστης προσπάθειας των καθηγητών μουσικής της περιοχής μας, αλλά και αναδεικνύει ακόμα, την ποικιλία και τις απεριόριστες δυνατότητες άγνωστων στο ευρύ κοινό οργάνων της λόγιας μουσικής.

Η επιλογή γίνεται με μοναδικό κριτήριο τις καλές ή άριστες επιδόσεις του καθενός στο επίπεδο σπουδών και στον τομέα ενασχόλησης του με την μουσική. 

Η εκδήλωση δεν, έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα ούτε στοιχεία στην ανάδειξη των καλυτέρων.

Με επιτυχία η δράση Let’s do it Greece στο Δήμο Σερρών

”ΣΤΟΧΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΟΧΑΣΜΟΙ”: Τη Δευτέρα στο ΔΗΠΕΘΕ Σερρών η παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Μαγκριώτη

Νέα πρωτοβουλία της Google για θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) στην Ελλάδα

Ερώτηση Μπούμπα για την αύξηση την τιμής των διοδίων στο Στρυμονικό Σερρών

Ερώτηση του Κωνσταντίνου Μπούμπα , Βουλευτή Σερρών προς τον Υπουργό Μεταφορών για την Αύξηση την τιμής των διοδίων στο Στρυμονικό Σερρών

Αναλυτικά η ερώτηση του κ. Μπούμπα.

Όπως πληροφορούμαστε από το Διαδίκτυο αλλά και από το σύνολο του έντυπου τύπου, το κόστος Τελών διέλευσης στον σταθμό διοδίων του Στρυμονικού, από τον οποίο διέρχονται καθημερινά τα οχήματα εκατοντάδων Σερραίων αυξάνεται σχεδόν στο διπλάσιο, δηλαδή, από 1,00 € στο 1,90 €, κάτι το οποίο, σε άλλες περιοχές της Ελλάδος, δεν συμβαίνει.

Σε μία περίοδο που οι επιχειρήσεις, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι αγρότες αλλά και όλοι οι πολίτες βρίσκονται σε ιδιαίτερα δυσχερή οικονομική κατάσταση, όντας επιβαρυμένοι με σωρεία φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων και με αυξημένο το κόστος ζωής, μία ακόμα επιβάρυνση, όπως η εν λόγω, θα είναι δυσβάσταχτη.

Η ως άνω αύξηση των Τελών διοδίων επιβαρύνει σημαντικά: A) Τους Σερραίους επαγγελματίες, που μεταφέρουν καθημερινά εμπορεύματα και προϊόντα «από» και «προς» την Θεσσαλονίκη και τις περιοχές μετά από αυτήν, Β) Τους Σερραίους εργαζόμενους που ταξιδεύουν «από» και «προς» την Θεσσαλονίκη και τις γύρω περιοχές και Γ) Τους φοιτητές – σπουδαστές.

Γεννάται, λοιπόν, εύλογα, η απορία για το ποιος είναι ο λόγος χάριν του οποίου προβήκατε σε μια τέτοια απόφαση υπέρογκης αύξησης, μόνο για τα διόδια του Στρυμονικού και για το αν έχετε την πολιτική βούληση να αναθεωρήσετε, έστω εκ των υστέρων, αυτή την εξοντωτική για τους κατοίκους των Σερρών επιβάρυνση.

Με δεδομένα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ.Υπουργός:

1. Προτίθεσθε να αναθεωρήσετε την ως άνω αύξηση των Τελών στον σταθμό διοδίων του Στρυμονικού Σερρών, αναλογιζόμενος, πως με αυτή την απόφαση επιβαρύνετε με επιπλέον έξοδα διαβίωσης τους πολίτες της ανωτέρω περιοχής, οι οποίοι ζουν σε ένα νομό με ήδη σωρευμένα τεράστια προβλήματα, όπως η μείωση του πληθυσμού, η υψηλή ανεργία και η χαμηλή θέση στην κλίμακα κατάταξης, όσον αφορά στο κατά κεφαλήν εισόδημα; 

2. Θα λάβετε την απαραίτητη πρόνοια να διαμορφωθεί ειδικά χαμηλή τιμή Τέλους διέλευσης από τον ως άνω σταθμό διοδίων μόνο για τους μόνιμους κατοίκους των Σερρών, λαμβάνοντας υπόψη την ανωτέρω επιχειρηματολογία;

”ΣΤΟΧΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΟΧΑΣΜΟΙ”: Τη Δευτέρα στο ΔΗΠΕΘΕ Σερρών η παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Μαγκριώτη

Με επιτυχία η δράση Let’s do it Greece στο Δήμο Σερρών

Νέα πρωτοβουλία της Google για θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) στην Ελλάδα

Τάσος Χατζηβασιλείου: Μετά τα εθνικά πάρκα, να μιλάμε ή όχι με την Άγκυρα;

Χρειάστηκε να περάσουν μόνο λίγες ημέρες από τις τουρκικές δημοτικές εκλογές για να αυξηθεί η ένταση της ρητορικής της Άγκυρας, με αφορμή τη δημιουργία εθνικών θαλασσίων πάρκων από την Ελλάδα.

Η Τουρκία εσκεμμένα πολιτικοποίησε το ζήτημα της προστασίας του περιβάλλοντος. 

Η κλιματική κρίση αποτελεί παγκόσμια πρόκληση και αφορά εξίσου τους Έλληνες και τους Τούρκους. Είναι ένα πεδίο συγκλίσεων, το οποίο όμως η Άγκυρα προσέγγισε ως αφορμή για αποκλίσεις. 

Κακώς, λοιπόν, συνέδεσε το ζήτημα της προστασίας της βιοποικιλότητας των θαλασσών με τη διμερή μας διαφορά περί καθορισμού ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας

Η Ελλάδα ακολουθεί εξωτερική πολιτική αρχών και θέσεων, κινούμενη πάντα στο πλαίσιο των Συνθηκών και του Διεθνούς Δικαίου. Άλλωστε, αυτή ήταν και η ξεκάθαρη απάντηση της χώρας μας.

Στο μεταξύ, η τουρκική αντιπολίτευση κατηγόρησε την εκεί κυβέρνηση για αδράνεια απέναντι στα ελληνικά θαλάσσια πάρκα. Μετά από 48 ώρες πιέσεων, η Άγκυρα τελικά αντέδρασε. Είναι σαφές ότι τα «απόνερα» των δημοτικών εκλογών είναι πλέον ορατά.

Το κυβερνών κόμμα, μέσω ρητορικών εξάρσεων, θα επιχειρήσει τον «επαναπατρισμό» ψηφοφόρων που επέλεξαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και, κυρίως, το ισλαμιστικό κόμμα του Φατίχ Ερμπακάν, γιου του πρώην πρωθυπουργού Νετζμετίν Ερμπακάν. Για τον Ερντογάν είναι αδήριτη ανάγκη να επουλωθεί το τραύμα που προκλήθηκε από την ήττα στις δημοτικές εκλογές.

Παράλληλα, με την αντίδρασή της στο ζήτημα των θαλασσίων πάρκων, η Τουρκία υπενθύμισε για άλλη μια φορά τις αίολες θέσεις που διαχρονικά έχει προβάλει.

Κανένας δεν είναι αφελής για να πιστέψει ότι η ηρεμία στο πεδίο σημαίνει αυτόματη αλλαγή της τουρκικής θεώρησης. Όμως, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η σημερινή νηνεμία στο πεδίο αποτελεί θετικό κεκτημένο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ορισμένοι στην Ελλάδα αναρωτιούνται για το αν θα ήταν σκόπιμο να γίνει η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν το προσεχές διάστημα. Η διαδικασία επαναπροσέγγισης πρέπει να συνεχιστεί, για το καλό της περιφερειακής σταθερότητας. Η κυβέρνηση προχωρά βήμα-βήμα, χωρίς αυταπάτες, χωρίς φόβο και χωρίς να μετακινηθεί ούτε βήμα από τις εθνικές θέσεις.

Δεν δεχόμαστε παιχνίδια με την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Η επικοινωνία με την άλλη πλευρά δεν σημαίνει υπαναχώρηση. Επικοινωνούμε, για να διερευνήσουμε πιθανές συγκλίσεις στα ζητήματα χαμηλής πολιτικής. Μέσω της θετικής ατζέντας, επιχειρείται η οικοδόμηση εμπιστοσύνης, όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό.

Η Τουρκία αντέδρασε στον ελληνικό σχεδιασμό για θαλάσσια πάρκα με ανίσχυρα και αβάσιμα επιχειρήματα.

Η Ελλάδα απάντησε χωρίς περιστροφές με τρόπο τεκμηριωμένο και ξεκάθαρο. Άλλωστε, η πολιτική μας δεν ετεροκαθορίζεται. Γιατί, λοιπόν, να φοβόμαστε την επικοινωνία με την Άγκυρα; Φοβάται μόνο όποιος δεν έχει πίστη στο δίκαιο των θέσεών του. Και η Ελλάδα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.

Με επιτυχία η δράση Let’s do it Greece στο Δήμο Σερρών

”ΣΤΟΧΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΟΧΑΣΜΟΙ”: Τη Δευτέρα στο ΔΗΠΕΘΕ Σερρών η παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Μαγκριώτη

Νέα πρωτοβουλία της Google για θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) στην Ελλάδα

”ΣΤΟΧΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΟΧΑΣΜΟΙ”: Τη Δευτέρα στο ΔΗΠΕΘΕ Σερρών η παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Μαγκριώτη

Η Κίνηση «Προοδευτικοί Πολίτες» για την Ανάπτυξη της Κεντρικής Μακεδονίας σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου ”ΣΤΟΧΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΟΧΑΣΜΟΙ” – ”Η πορεία της Ελλάδας και της Σοσιαλδημοκρατίας την περίοδο 1990-2022” του Γιάννη Μαγκριώτη στο Φουαγιέ  Δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια»  ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών τη ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, ώρα 20.00.

Για το βιβλίο, η παρουσίαση του οποίου αποτελεί μια αφορμή για διάλογο, θα μιλήσουν οι:

-ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΗΤΛΙΑΓΚΑ, Δήμαρχος Σερρών

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΒΡΑΜΑΚΗΣ, πρώην Βουλευτής Σερρών του ΣΥ.ΡΙΖΑ

ΤΖΕΛΕΠΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, πρώην Βουλευτής Σερρών του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

και ο συγγραφέας του, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ, πρώην Βουλευτής και Υπουργός του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο εικαστικός ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ.

Δήμος Σερρών: Κοπή χόρτων στην περιοχή της Σιγής!

Με επιτυχία η δράση Let’s do it Greece στο Δήμο Σερρών

Νέα πρωτοβουλία της Google για θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) στην Ελλάδα

ktirio e vima

Πειραιάς: Κατέρρευσε κτίριο στο Πασαλιμάνι – Ενας νεκρός

Οι πρώτες πληροφορίες για την κατάρρευση κτιρίου στον Πειραιά - Επτά προσαγωγές για το συμβάν. Σε τραγωδία εξελίχθηκε η κατάρρευση κτιρίου στον Πειραιά και συγκεκριμένα...
kerdillia anapsiktirio

Ακυρώθηκε η ενοικίαση του αναψυκτήριου στα Νέα Κερδύλλια Σερρών

Βγήκε προχθές η απόφαση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση στην εξέταση της προσφυγής των κ.κ. Μελίτου Κωνσταντίνου και του Ψαρρά Κωνσταντίνου, Δημοτικών Συμβούλων, κατά της...
agies agapi eirini kai xionia e vima

Εορτολόγιο 16 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Τρίτη 16 Απριλίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του 2024 τιμάται η μνήμη των Αγίων Λεωνίδη, Χαρίσσας, Νίκης, Γαλήνης, Καλλίδας και των Αγίων Αγάπη,...
karamanlis episkepseis serres (1)

Σέρρες: Σε φορείς και δήμους ο Κώστας Καραμανλής

Και μιας και μιλήσαμε για το νέο Δικαστικό Μέγαρο Σερρών το μυαλό μας πήγε στο Κώστα Καραμανλή που ήδη από το Σάββατο βρίσκεται στις...
dora tsampazi evroekloges siriza

ΣΥΡΙΖΑ: Η δική μας Δώρα Τσαμπάζη στο ευρωψηφοδέλτιο!

Τι κι αν πανηγυρίζουν στο ΣΥΡΙΖΑ για την ψηφοφορία εκλογής των συντρόφων τους συντρόφους τους που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις...
sillogos dikastikon ipallilon serron2

Δίωρο αποκλεισμό του Δικαστικού Μεγάρου πραγματοποίησε ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Σερρών

Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων του Ν. Σερρών πραγματοποίησε χθες ένα συμβολικό δίωρο αποκλεισμό της εισόδου του Δικαστικού Μεγάρου Σερρών, και μάλιστα ως ένδειξη διαμαρτυρίας...
dimos serron diekdikei 3o kolimvitirio ipourgeio metanastefsis asilou chatzivasileiou mitliaga

Ο Δήμος Σερρών διεκδικεί και 3ο κολυμβητήριο!

Ο Δήμος Σερρών από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου διεκδικεί και ένα 3ο κολυμβητήριο ! Τι κι αν το παλιό κολυμβητήριο είναι κλειστό εδώ και...
mitliaga chatzivasileiou aristoklis anastasiadis kairidis neo proponitiko kolimvitirio serres

Δήμος Σερρών: Πρόταση για προπονητικό κολυμβητήριο με πρωτοβουλία Χατζηβασιλείου!

Από το Δήμο Σερρών κατατέθηκε πρόταση για προπονητικό κολυμβητήριο, μέσω του βουλευτή Σερρών Τάσου Χατζηβασιλείου προς το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Η δημοτική αρχή, προσπαθώντας...
24ori panelladiki apergia gsee ergatiko kentro2

Αυξήσεις στους μισθούς ζητά η ΓΣΕΕ προκηρύσσοντας 24ωρη πανελλαδική απεργία

24ωρη πανελλαδική απεργία κήρυξε η ΓΣΕΕ για αύριο Τετάρτη ζητώντας αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων και προστασία του εισοδήματος από την ακρίβεια. Παρά την ηχηρή απουσία της...
neo mnimonio sinergasias dimos serron dipae

Άλλο ένα μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Δήμου Σερρών και ΔΙΠΑΕ

Το Νοέμβριο του 2021 ο τότε δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης και ο τότε Πρύτανης του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος κος Αθανάσιος Καϊσης υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας με 14 σημεία...
kliniko frontisthrio epaggelmateies

Κλινικό Φροντιστήριο για επαγγελματίες υγείας τη Παρασκευή από την ΤΟΜΥ στην...

Η 1η Τοπική Ομάδα Υγείας Σερρών σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Νοσηλευτών ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.- Π.Φ.Υ.-Ε.Σ.Υ διοργανώνουν κλινικό φροντιστήριο σε επαγγελματίες υγείας με θέμα: «Αναζητώντας...
mathimata kllassikhs paideias

Στα Μαθήματα Κλασσικής Παιδείας-Ένας περίπατος στο ποιητικό έργο του Ευάγγελου Ασπιώτη

Το Μάθημα  27ο για τα Μαθήματα Κλασσικής Παιδείας θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 και ώρα 7 μ.μ. στο Αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής...
thanashs malliaras epimelhthrio

Θανάσης Μαλλιαράς: Το Επιμελητήριο στοχεύει σε αγαστή συνεργασία με τους δήμους

Τη διάθεση για συνέχιση της αγαστής συνεργασίας που υπάρχει όλα αυτά τα χρόνια, επιβεβαίωσαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών με τους Δημάρχους Εμμανουήλ Παππά...
dipae serrwn synedrio

Στο ΔΙΠΑΕ Σερρών το 5 ο Διεθνές Συνέδριο CAA-GR 2024

Στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη θα γίνει η ημερίδα «Μετασχηματίζοντας την έρευνα στην πολιτιστική κληρονομιά σε έναν κόσμο που...
dikastikoi ypallhloi perifereias

Δικαστικοί Υπάλληλοι της Περιφέρειας του Πρωτοδικείου Σερρών-Να μην συγχωνευθεί καμία υπηρεσία

Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων του Ν. Σερρών σε εκτέλεση της υπ’ αρ. 1/2024 απόφασης Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε  στις 12-04-2024 αποφάσισε  το συμβολικό...
pasok stis serres

ΠΑΣΟΚ: Στις Σέρρες τη Τρίτη ο Υπ. Ευρωβουλευτής Γιάννης Μανιάτης

Τον Νόμο Σερρών θα επισκεφθεί σήμερα, Τρίτη 16/04, ο Υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και πρώην Υπουργός Γιάννης Μανιάτης.   Στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου το...
mousikoi apo thrania

«Μουσικοί από τα θρανία»Από τον Όμιλο «Ορφέας» Σερρών

Ο Όμιλος «Ορφέας» Σερρών πρόκειται να οργανώσει την 14η παρουσίαση Νέων Σερραίων Μουσικών με τον τίτλο «Μουσικοί από τα θρανία» στις 17η Απριλίου 2024...
erwthsh mpoumpa timhs

Ερώτηση Μπούμπα για την αύξηση την τιμής των διοδίων στο Στρυμονικό...

Ερώτηση του Κωνσταντίνου Μπούμπα , Βουλευτή Σερρών προς τον Υπουργό Μεταφορών για την Αύξηση την τιμής των διοδίων στο Στρυμονικό Σερρών Αναλυτικά η ερώτηση του...
tasos xatzhvasileiou parka

Τάσος Χατζηβασιλείου: Μετά τα εθνικά πάρκα, να μιλάμε ή όχι με...

Χρειάστηκε να περάσουν μόνο λίγες ημέρες από τις τουρκικές δημοτικές εκλογές για να αυξηθεί η ένταση της ρητορικής της Άγκυρας, με αφορμή τη δημιουργία...
stoxasmoi kai anastoxasmoi

”ΣΤΟΧΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΟΧΑΣΜΟΙ”: Τη Δευτέρα στο ΔΗΠΕΘΕ Σερρών η παρουσίαση του...

Η Κίνηση «Προοδευτικοί Πολίτες» για την Ανάπτυξη της Κεντρικής Μακεδονίας σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου ''ΣΤΟΧΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΟΧΑΣΜΟΙ'' - ''Η πορεία της Ελλάδας...

Δείτε επίσης