19/04/2024
14.8 C
Serres

Δυστυχώς τα καναλια δεν θα το δείξουν: Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο σκάκι η μικρή Μαριάντα

0

Πρωταθλήτρια Ευρώπης στα κορίτσια μέχρι 10 ετών αναδείχθηκε η Μαριάντα Λάμπου στα Πανευρωπαϊκά Ατομικά Πρωταθλήματα 8 έως 18 ετών που ολοκληρώθηκαν χτες Δευτέρα 14 Νοεμβρίου στην Αττάλεια της Τουρκίας. Στην κατηγορία της συμμετείχαν 65 σκακίστριες από 30 Ευρωπαϊκές χώρες.

Μαριάντα Λάμπου: Μεγάλη διάκριση για την 9χρονη πρωταθλήτρια

Η 9χρονη Πρωταθλήτρια Ελλάδας, σκακίστρια του σωματείου ΑΠΟ Αίγλη Παπάγου, με τη νίκη της στο τελευταίο 9ο γύρο εξασφάλισε την 1η θέση συγκεντρώνοντας 8 ½ βαθμούς με 8 νίκες και 1 ισοπαλία!

Φενέρ-Ολυμπιακός: Έγραψε ιστορία ο Θρύλος και ο Τζολάκης! Προκρίθηκε στα ημιτελικά

Ακάθιστος Ύμνος: Γιατί στέκονται όρθιοι οι πιστοί

Απέναντι στα έντονα καιρικά φαινόμενα αντιπλημμυρική προστασία στο Νομό Σερρών!

Απέναντι στα έντονα καιρικά φαινόμενα αντιπλημμυρική προστασία στο Νομό Σερρών!

0

Στόχος της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών και του Υπουργείου Υποδομών ήταν και παραμένει η αντιπλημμυρική προστασία και θωράκιση του Νομού μας, πράγμα που επιτυγχάνεται με ένα ακόμα έργο που δρομολόγησε το Υπουργείο Υποδομών κατά την προηγούμενη τετραετία με προϋπολογισμό 2,13 εκατ. ευρώ και σήμερα υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Το αντικείμενο της σύμβασης αφορά την προμήθεια αντλητικών συγκροτημάτων στο αρδευτικό – αποστραγγιστικό δίκτυο αρμοδιότητας Π.Ε. Σερρών, του ΓΟΕΒ και των ΤΟΕΒ Δήμητρας και Ψυχικού – Πεθελινού της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, ενώ τα χρήματα προήλθαν από πόρους του Τομεακού Προγράμματος Ανάπτυξης 2021-2025 του Υπουργείου Υποδομών.

Μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης των νέων αντλιών στο δίκτυο έως τα τέλη Καλοκαιριού, η αντιπλημμυρική θωράκιση κατά μήκος του Στρυμόνα θα ενισχυθεί σημαντικά και ο Νομός Σερρών θα οχυρωθεί απέναντι στα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, όπως αυτά που είχαμε το 2021.

Μετά την αναβάθμιση του εξοπλισμού των ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ στόχος η αντιπλημμυρική οχύρωση στο Νομό Σερρών

Μετά την αναβάθμιση του εξοπλισμού των ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ στόχος η αντιπλημμυρική οχύρωση στο Νομό Σερρών

Το αντικείμενο της σύμβασης σύμφωνα με τον Μηχανικό Ιωάννη Χατζόπουλο αφορά την προμήθεια αντλητικών συγκροτημάτων στο αρδευτικό – αποστραγγιστικό δίκτυο αρμοδιότητας ΠΕ Σερρών, του ΓΟΕΒ και των ΤΟΕΒ Δήμητρας και Ψυχικού – Πεθελινού της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, με χρηματοδότηση από πόρους του Τομεακού Προγράμματος Ανάπτυξης 2021-2025, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών όπως προτάθηκε από τον πρώην υπουργό και νυν βουλευτή Σερρών κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Με το έργο αυτό θα εγκατασταθούν 18 νέες βυθιζόμενες αντλίες, τεχνολογίας inverter και συνολικής παροχής 23.000 m3/h, ειδικές για να καλύψουν τις αντιπλημμυρικές ανάγκες του νομού Σερρών.

Οι 10 από αυτές θα είναι των 75 kw παροχής 2.740 m3/h και οι 8 των 45 kw και παροχής 2.350 m3/h.

Φώτης Κοκολιός Χαρίσσης Κοτσάνπαπας

Οι τοποθεσίες είναι το ΤΟΕΒ Ψυχικού – Πεθελινού στην Μεσοκώμη (2), το ΤΟΕΒ Ψυχικού – Πεθελινού στο Πεθελινό (4), το ΤΟΕΒ της επαρχίας Φυλλίδας (2) και του ΤΟΕΒ της πεδιάδας των Σερρών, που θα συνδεθούν με νέους ηλεκτρονικούς πίνακες καθώς και με συστήματα τηλεχειρισμού, ενώ θα τοποθετηθούν σε 9 αντλιοστάσια των ΤΟΕΒ εκατέρωθεν και κατά μήκος του Στρυμόνα για να αντλούν το πλεονάζον νερό προς τον ποταμό, έτσι ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες ενός μεγάλου τμήματος της λεκάνης απορροής του ποταμού και να αποφορτίζουν από το πλεονάζων νερό ένα μεγάλο μέρος της πεδιάδας του Νομού.

Υπολογίζουνε περί τα 110.000 στρέμματα πεδιάδας μόνο από τα συγκεκριμένους ΤΟΕΒ, χωρίς να συμπεριλάβουμε την λεκάνη απορροής τους που είναι πολλαπλάσιου μεγέθους.

Η αντικατάσταση έγινε καθώς οι αντλίες που επιτελούσαν αυτό τον σκοπό είναι παλαιές, 50ετίας είναι επιφανείας και λειτουργούσαν πλημμελώς, ενώ οι περισσότερες απ’ αυτές καταστράφηκαν ολοσχερώς από την θεομηνία που έπληξε το νομό στις 4 και 11 Ιανουαρίου 2021.

Ιωσήφ Παναγιωτίδης Έλενα Τούσκα

Οι αντλίες επιφανείας με την άνοδο της στάθμης του νερού στην υδροληψία της αποστράγγισης βραχυκυκλώνουν, «καίγονται» από το νερό σε αντίθεση με τις νέες υποβρύχιες όπως αυτές που προμηθευτήκαμε, οι οποίες εκ κατασκευής λειτουργούν σε απόλυτα στεγανό περιβάλλον οπότε δεν είναι ευάλωτες στα πλημμυρικά φαινόμενα.

Δηλαδή η λειτουργία τους δεν εξαρτάται από το ύψος της στάθμης του νερού στην αποστράγγιση και είναι σε θέση να λειτουργούν αδιάλειπτα μέχρι να επιτελέσουν το έργο τους.

Μάρκος Μπόλαρης Ανδρέας Λοβέρδος

Τα νέα αντλητικά συστήματα είναι σε θέση να λειτουργούν με μεγαλύτερο βαθμό απόδοσης και μικρότερο ενεργειακό αποτύπωμα, χαμηλότερο επίπεδο θορύβου, μικρότερες απαιτήσεις συντήρησης και μεγαλύτερη ασφάλεια αδιάλειπτης λειτουργίας για μιας ασφαλέστερη, ταχύτερη και οικονομικότερη απομάκρυνση των υδάτων.

Τα νέα αντλητικά συγκροτήματα σε συνδυασμό με τους εκτεταμένους καθαρισμούς των αντιπλημμυρικών τάφρων και χειμάρρων που πραγματοποιήθηκαν πέρυσι μέσα από τα ίδια κονδύλια, θα οχυρώσουν σε σημαντικό βαθμό τον νομό μας έναντι έντονων καιρικών φαινομένων και θεομηνιών.

Μέσα στα 2.139.000 ευρώ συμπεριλαμβάνονται και το δεύτερο υποέργο της πράξης ένταξης είναι ο καθαρισμός αρδευτικών – στραγγιστικών καναλιών και τάφρων συνολικού μήκους 163,4χλμ. και ρεμάτων συνολικού μήκους 150,4 χλμ, με χρήση υδραυλικού εκσκαφέα.

“Με την ολοκλήρωση της τοποθέτησης των νέων αντλιών στο δίκτυο, η αντιπλημμυρική θωράκιση κατά μήκος του Στρυμόνα ενισχύεται σημαντικά και ο Νομός μας οχυρώνεται περισσότερο απέναντι στα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα” συμπλήρωσε ο Κώστας Καραμανλής που βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του ΓΟΕΒ για να επιθεωρήσει τα νέα μηχανήματα.

Βάνα Πλιάκου: Την Δευτέρα Πανβισαλτιακό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για το Ειρηνοδικείο Νιγρίτας

Ξεκίνησε η υλοποίηση 4έργων από την Π.Ε Σερρών ύψους 10 εκ. ευρώ!

Ενόψει των Ευρωεκλογών στις Σέρρες τη Κυριακή ο Βελόπουλος

Επέβλεψε και ενημερώθηκε για τα έργα στις Σέρρες ο Κώστας Καραμανλής

Βαρβάρα Μητλιάγκα: Φτάνει ο λαϊκισμός που τόσο κόστισε στην κοινωνία και την πατρίδα μας

Σε επιφυλακή από τον Σπυρόπουλο όλες οι Υπηρεσίες της ΠΕ Σερρών λόγω καιρού

Βάνα Πλιάκου: Την Δευτέρα Πανβισαλτιακό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για το Ειρηνοδικείο Νιγρίτας

Την Δευτέρα 22 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί το «Πανβισαλτιακό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας» για το Ειρηνοδικείο Νιγρίτας όπως τόνισε η Δήμαρχος Βάνα Πλιάκου.

Η απόφαση ελήφθη και την Δευτέρα θα έχουμε στην Νιγρίτα «Πανβισαλτιακό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας» για το Ειρηνοδικείο Νιγρίτας.

Όπως ήδη γνωρίζουμε στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών λειτουργούν σήμερα πέντε δικαστήρια, το Πρωτοδικείο Σερρών, το Ειρηνοδικείο Σερρών, το Ειρηνοδικείο Ροδολίβους, το Ειρηνοδικείο Νιγρίτας και το Ειρηνοδικείο Σιντικής – Σιδηροκάστρου, από τα οποία σύμφωνα με το προσχέδιο θα κλείσουν το Ειρηνοδικείο Νιγρίτας και το Ειρηνοδικείο Σιντικής – Σιδηροκάστρου, στην μεγαλύτερη αλλαγή που επιχειρείται στη Δικαιοσύνη εδώ και πολλές δεκαετίες.

Πλιάκου Κοτσακιαχίδης

Το πως ακριβώς φτάσαμε στο κλείσιμο των δύο ειρηνοδικείων δεν το ξέρω, αλλά ξέρω πως έχει άμεση σχέση με τις αρμοδιότητες της διαχείρισης των κτιρίων τους που θα περάσουν στο Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων.

Πάντως ο Δήμος Βισαλτίας καλεί την Δευτέρα 22 Απριλίου, στις 12:00, στην είσοδο του Ειρηνοδικείου Νιγρίτας, όλους τους κατοίκους της περιοχής να δώσουν βροντερό “παρών” στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για την κατάργηση του Ειρηνοδικείου τους.

Να θυμίσω πως το μάθαμε από την ερώτηση του Βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνου Μπούμπα προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Μπουγα και λίγες μέρες πριν αναρτηθεί σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο για τον νέο δικαστικό χάρτη της Ελλάδας.
Λέτε να το … προκάνουμε;

Ιωάννης Μπούγας Θα εισηγηθούμε την αναβάθμιση δύο εκ των τριών ειρηνοδικείων στις Σέρρες!

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Δήμου Βισαλτίας και ΕΑΓΜΕ

Ενόψει των Ευρωεκλογών στις Σέρρες τη Κυριακή ο Βελόπουλος

Επέβλεψε και ενημερώθηκε για τα έργα στις Σέρρες ο Κώστας Καραμανλής

Βαρβάρα Μητλιάγκα: Φτάνει ο λαϊκισμός που τόσο κόστισε στην κοινωνία και την πατρίδα μας

Υπουργείο Εσωτερικών: Επίλεκτα Στελέχη αναλαμβάνουν κρίσιμο ρόλο στο Δημόσιο

Σωματεία και φορείς του Νομού Σερρών-Ντροπή και αίσχος

Νέο διοικητικό συμβούλιο στο Σύλλογο Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης

Σε επιφυλακή από τον Σπυρόπουλο όλες οι Υπηρεσίες της ΠΕ Σερρών λόγω καιρού

Ακάθιστος Ύμνος: Γιατί στέκονται όρθιοι οι πιστοί

0

Σήμερα Παρασκευή – πέμπτη εβδομάδα των Χαιρετισμών – ψάλλεται στις εκκλησίες ο Ακάθιστος Υμνος: Γιατί στέκονται όρθιοι οι Χριστιανοί

Ακάθιστος ύμνος επικράτησε να λέγεται ένας ύμνος «Κοντάκιο» της Ορθόδοξης Εκκλησίας, προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου, από την όρθια στάση, που τηρούσαν οι πιστοί κατά τη διάρκεια της ψαλμωδίας του.

Οι πιστοί έψαλλαν τον Ακάθιστο ύμνο όρθιοι, υπό τις συνθήκες που θεωρείται ότι εψάλη για πρώτη φορά, ενώ το εκκλησίασμα παρακολουθούσε όρθιο κατά την ακολουθία της γιορτής του Ευαγγελισμού, με την οποία συνδέθηκε ο ύμνος.

Ο Ακάθιστος ύμνος ψάλλεται ενταγμένος στο λειτουργικό πλαίσιο της ακολουθίας του Μικρού Αποδείπνου, σε όλους τους Ιερούς Ναούς, τις πέντε πρώτες Παρασκευές της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, τις πρώτες τέσσερις τμηματικά, και την πέμπτη ολόκληρος.

Είναι ένας ύμνος που αποτελείται από προοίμιο και 24 οίκους (στροφές) σε ελληνική αλφαβητική ακροστιχίδα, από το Α ως το Ω (κάθε οίκος ξεκινά με το αντίστοιχο κατά σειρά ελληνικό γράμμα), και είναι γραμμένος πάνω στους κανόνες της ομοτονίας, ισοσυλλαβίας και εν μέρει της ομοιοκαταληξίας.

Θεωρείται ως ένα αριστούργημα της βυζαντινής υμνογραφίας, η γλώσσα του είναι σοβαρή και ποιητική και είναι εμπλουτισμένος από κοσμητικά επίθετα και πολλά σχήματα λόγου (αντιθέσεις, μεταφορές, κλπ).

Το θέμα του είναι η εξύμνηση της ενανθρώπισης του Θεού μέσω της Θεοτόκου, πράγμα που γίνεται με πολλές εκφράσεις χαράς και αγαλλίασης, οι οποίες του προσδίδουν θριαμβευτικό τόνο.

Πότε εψάλη για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος

Κατά το έτος 626 μ.Χ., και ενώ ο Αυτοκράτορας Ηράκλειος μαζί με το βυζαντινό στρατό είχε εκστρατεύσει κατά των Περσών, η Κωνσταντινούπολη πολιορκήθηκε αιφνίδια από τους Αβάρους.

Οι Άβαροι απέρριψαν κάθε πρόταση εκεχειρίας και την 6η Αυγούστου κατέλαβαν την Παναγία των Βλαχερνών. Σε συνεργασία με τους Πέρσες ετοιμάζονταν για την τελική επίθεση, ενώ ο Πατριάρχης Σέργιος περιέτρεχε τα τείχη της Πόλης με την εικόνα της Παναγίας της Βλαχερνίτισσας και ενθάρρυνε το λαό στην αντίσταση.

Τη νύχτα εκείνη, φοβερός ανεμοστρόβιλος, που αποδόθηκε σε θεϊκή επέμβαση, δημιούργησε τρικυμία και κατάστρεψε τον εχθρικό στόλο, ενώ οι αμυνόμενοι προξένησαν τεράστιες απώλειες στους Αβάρους και τους Πέρσες, οι οποίοι αναγκάστηκαν να λύσουν την πολιορκία και να αποχωρήσουν άπρακτοι.

Στις 8 Αυγούστου, η Πόλη είχε σωθεί από τη μεγαλύτερη, ως τότε, απειλή της ιστορίας της. Ο λαός, θέλοντας να πανηγυρίσει τη σωτηρία του, την οποία απέδιδε σε συνδρομή της Θεοτόκου, συγκεντρώθηκε στο Ναό της Παναγίας των Βλαχερνών.

Τότε, κατά την παράδοση, όρθιο το πλήθος έψαλλε τον από τότε λεγόμενο «Ακάθιστο Ύμνο», ευχαριστήρια ωδή προς την υπέρμαχο στρατηγό του Βυζαντινού κράτους, την Παναγία, αποδίδοντας τα «νικητήρια» και την ευγνωμοσύνη του «τῇ ὑπερμάχῳ στρατηγῷ».

Τζολάκης: «Πριν τα πέναλτι μου έδωσε ο πατέρας μου ενα φυλαχτό»

Φενέρ-Ολυμπιακός: Έγραψε ιστορία ο Θρύλος και ο Τζολάκης! Προκρίθηκε στα ημιτελικά

Υπουργείο Εσωτερικών: Επίλεκτα Στελέχη αναλαμβάνουν κρίσιμο ρόλο στο Δημόσιο

Φενέρ-Ολυμπιακός: Έγραψε ιστορία ο Θρύλος και ο Τζολάκης! Προκρίθηκε στα ημιτελικά

0

Το όνειρο του Ολυμπιακού συνεχίζεται αφού απέκλεισε στη διαδικασία των πέναλτι -όπου ο Τζολάκης έκανε 3 αποκρούσεις- τη Φενέρμπαχτσε, μετά την ήττα του με 1-0 σε κανονική διάρκεια και παράταση, παίρνοντας ιστορική πρόκριση για τους ημιτελικούς του Europa Conference League, όπου θα αντιμετωπίσει την Άστον Βίλα.

Με τους Τούρκους να έχουν κατακλύσει τις εξέδρες και να δημιουργούν καυτή ατμόσφαιρα, το ζητούμενο για τους Ερυθρόλευκους ήταν να μπουν συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι, να μην αιφνιδιαστούν, να μη δεχθούν κάποιο γκολ νωρίς.

Και τελικά έγινε ακριβώς αυτό: Δέχθηκαν γκολ νωρίς και συγκεκριμένα στο 12′, όταν η άμυνα… ξέχασε τον Καχβετσί που πήρε την πάσα, έφερε τη μπάλα στο αριστερό και εκτέλεσε εντός περιοχής τον Τζολάκη για το 1-0.

Η Φενέρ προσπάθησε να… χτίσει πάνω σε αυτό το γκολ και να απειλήσει και στα επόμενα λεπτά, έχοντας τον έλεγχο του παιχνιδιού αφού η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δεν μπορούσε να αντιδράσει, να φανεί επιθετικά.

Πρόβλημα που παρέμεινε σε όλο το πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο δεν καταγράφηκε κάποια ευκαιρία για τον Ολυμπιακό.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Μεντιλίμπαρ έβγαλε τον Γιόβετιτς και έβαλε τον Ιμπόρα, με το παιχνίδι να έχει ρυθμό αλλά όχι και φάσεις. Οι Πειραιώτες έβγαιναν καλά μπροστά όταν πίεζαν συντονισμένα αλλά πάντα γινόταν λάθος επιλογή στην τελική πάσα, με συνέπεια να μην έρχονται οι ευκαιρίες.

Στο 80′, όμως, ήρθε και ήταν και πολύ καλή, στην αντεπίθεση, αλλά ο Μασούρας δεν κατάφερε να νικήσει τον Λιβάκοβιτς και το 1-0 παρέμεινε ως το τέλος, με το παιχνίδι να οδηγείται στην παράταση.

Εκεί, η πρώτη ευκαιρία και μάλιστα μεγάλη ήταν για τους Ερυθρόλευκους, στο 103′, με την κεφαλιά του Ιμπόρα που απέκρουσε ο Λιβάκοβιτς στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι, για να ακολουθήσει νέα κεφαλιά από τον Κάρμο και διώξιμο του Τζικού πάνω στη γραμμή.

Αυτή ήταν η καλύτερη φάση της παράτασης και αφού δεν μπήκε γκολ εκεί το 1-0 δεν άλλαξε, με την πρόκριση να κρίνεται στη διαδικασία των πέναλτι. Διαδικασία στην οποία ο Τζολάκης έκανε τρεις αποκρούσεις οδηγώντας τον Ολυμπιακό στην ιστορική πρόκριση!

Η σειρά των πέναλτι…

Ελ Κααμπί: 0-1 Τάντιτς: Απέκρουσε ο Τζολάκης Ελ Αραμπί: Απέκρουσε ο Λιβάκοβιτς Μπατσουαγί: 1-1 Όρτα: 1-2 Ουντέρ: Απέκρουσε ο Τζολάκης Μασούρας: 1-3 Τζικού: 2-3 Ροντινέι: Απέκρουσε ο Λιβάκοβιτς Μπονούτσι: Απέκρουσε ο Τζολάκης

Φενέρμπαχτσε (Ισμαΐλ Καρτάλ): Λιβάκοβιτς, Οσάγι-Σάμουελ, Τζικού, Μπεκάο (100′ Σογιουντού), Καντίογλου, Γιουκσέκ (120′ Μπονούτσι), Φρεντ (87′ Ζάιτς), Σιμάνσκι (106′ Κρούνιτς), Καχβετσί (87′ Ουντέρ), Τζέκο (73′ Μπατσουαγί), Τάντιτς.

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Ντόη, Κάρμο, Ορτέγκα (90′ Ρίτσαρντς), Έσε, Τσικίνιο (108′ Όρτα), Φορτούνης (108′ Ελ Αραμπί), Γιόβετιτς (46′ Ιμπόρα), Ποντένσε (64′ Μασούρας), Ελ Κααμπί.

Ξέσπασε σε λυγμούς σήμερα η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου

Τζολάκης: «Πριν τα πέναλτι μου έδωσε ο πατέρας μου ενα φυλαχτό» 

Υπουργείο Εσωτερικών: Επίλεκτα Στελέχη αναλαμβάνουν κρίσιμο ρόλο στο Δημόσιο

Τζολάκης: «Πριν τα πέναλτι μου έδωσε ο πατέρας μου ενα φυλαχτό»

0

Ο Τζολάκης μίλησε για την πρόκριση στα ημιτελικά, τη διαδικασία των πέναλτι, αλλά και στη σημασία που είχε για εκείνον ότι ο πατέρας του που βρίσκονταν στην Κωνσταντινούπολη του έδωσε ένα φυλαχτό πριν ξεκινήσει η «ρώσικη ρουλέτα» από τα 11 βήματα.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται για πρώτη φορά στην ιστορία του στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργανώσης καθώς άφησε εκτός τη Φενέρμπαχτσε με πρωταγωνιστή τον Κωνσταντίνο Τζολάκη.


Ο Έλληνας πορτιέρε που απέκρουσε τρία πέναλτι στην αντίστοιχη ψυχοφθόρο διαδικασία μίλησε στην Cosmote TV για την πρόκριση στην επόμενη φάση και στάθηκσε το ότι ο πατέρας του που ήταν στην Κωνσταντινούπολη που έδωσε ένα φυλαχτό, πριν ξεκινήσει η «ρώσικη ρουλέτα».

Αναλυτικά:

«Είχαμε κάνει ανάλυση με τους προπονητές. Κάποια στιγμή ειναι και το feeling. Πρέπει εκείνη την ώρα να επιλέξεις τη σωστή γωνία και να δικαιωθείς.

Πριν τα πέναλτι μου έδωσε ο πατέρας μου ενα φυλαχτό και τον ευχαριστώ δημόσια που με ακολούθησε απόψε εδώ.

Πηγαίνουμε βήμα-βήμα, κοιτάμε πρωτα το πρωτάθλημα και το ματς της Κυριακής. Ωστόσο ναι, Το ονειρευόμαστε το τρόπαιο, γιατί όχι;»

Τατουάζ, τεpάστιες βλεφαρίδες, έχει μείνει μıσή: Αγνώρıστη η Mαριτίνα Ντενίση στη νέα φώτο, όλοι πρόσεξαν κάτι

Ξέσπασε σε λυγμούς σήμερα η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου

Υπουργείο Εσωτερικών: Επίλεκτα Στελέχη αναλαμβάνουν κρίσιμο ρόλο στο Δημόσιο

Ξέσπασε σε λυγμούς σήμερα η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου

0

Δίκη για Ίριδα και Μαλένα: Ξέσπασε σε λυγμούς η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου – Τι κατέθεσε

Η αδερφή της κατηγορουμένης δέχθηκε ερωτήσεις για μηνύματα που αποτελούν μέρος της δικογραφίας – Η δίκη θα συνεχιστεί στις 23 Απριλίου

Φως στις συνθήκες θανάτου της μικρής Ίριδας, υπόθεση για την οποία δικάζεται η μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου, όπως και για το θάνατο της μικρής Μαλένας προσπάθησε να ρίξει σήμερα (19/4) το δικαστήριο, μέσα από την ενδελεχή εξέταση της αδερφής της κατηγορουμένης, Δήμητρας Πισπιρίγκου.

Κατά την εξέταση της μάρτυρος μάλιστα δεν έλειψαν και οι στιγμές συναισθηματικής φόρτισης, όταν η Δήμητρα Πισπιρίγκου ξέσπασε σε λυγμούς μόλις η εισαγγελέας της έδρας της έδειξε φωτογραφίες του νεκρούς βρέφους.

Η αδερφή της κατηγορουμένης δέχθηκε ερωτήσεις για μηνύματα που αποτελούν μέρος της δικογραφίας που αποτυπώνουν την προσωπικότητα της κατηγορουμένης την ίδια χρονική περίοδο που τη ζωή της έχουν σημαδέψει οι θάνατοι των δύο παιδιών της.

Πρόεδρος: Έχουμε μηνύματα στη δικογραφία στις 10.4.2021 -είμαστε σε χρόνο που η Τζωρτζίνα νοσηλεύεται. Τότε η αδελφή σας, σας γράφει για τη βέρα αν την έβγαλε ο κ. Δασκαλάκης.

Σας λέει να δείτε αν έβγαλε το «παντρεμένος» από το προφίλ του. Της γράφετε «τίποτα δεν έχει ανεβάσει», σας λέει να δείτε το προφίλ του και να βγάλετε φωτογραφία και να τα κρατήσετε. Μπορείτε να μου εξηγήσετε με δυο θανάτους και τρίτο παιδί στο νοσοκομείο αυτά τα μηνύματα τι νόημα έχουν;

Δ. Πισπιρίγκου: Εκείνη την περίοδο υπήρχαν έντονοι τσακωμοί μεταξύ τους. Ο κ. Δασκαλάκης ήταν επίμονος να πει η Ρούλα στη Τζωρτζίνα ότι έκανε εξωσυζυγική σχέση και για αυτό «φεύγει ο μπαμπάς».

Δηλαδή να πει σε ένα 8χρονο παιδί αυτό το πράγμα. Υπήρχαν για αυτό το λόγο έντονοι τσακωμοί μεταξύ τους.

Ο κ. Δασκαλάκης συνέχιζε να είναι επιθετικός και να την βρίζει. Τότε είχαμε μιλήσει με το δικηγόρο για το διαζύγιο και εκείνος μας είχε πει «να προσέχετε όλες τις κινήσεις τα πάντα». Επειδή την είχε «μπλοκάρει» κοίταγα εγώ τις κινήσεις του.

Πρόεδρος: Για ποιο λόγο; Υπάρχουν θάνατοι και ένα παιδί στο νοσοκομείο. Δεν σας προβλημάτισε εσάς αυτό;

Μάρτυρας: Δεν ρώτησα. Έμπαινα στο προφίλ του ότι έβλεπα το κράταγα μήπως το χρειαστεί ο δικηγόρος για την αγωγή. Τώρα που τα βλέπω ίσως να έκανα λάθος που δεν της είπα «σταματά μην ασχοληθούμε ξανά».

Από την πλευρά της η εισαγγελέας της έδρας στάθηκε σε… αντιφάσεις, με επίκεντρο τον θάνατο της Ίριδας.

Εισαγγελέας: Είναι πλείστες οι αντιφάσεις σας. (…) Εγώ να δεχθώ ότι το μωρό για ώρες δεν πείνασε δεν έκλαψε αλλά δεν μπήκατε καν στο δωμάτιο μετά από 12 ώρες να δείτε αν είναι έστω σκεπασμένη;

Δ. Πισπιρίγκου: Έχετε δίκιο, όμως η Ρούλα ήξερε τη ρουτίνα του παιδιού. Μπήκε δυο φορές στο δωμάτιο τη νύχτα.

Εισαγγελέας: Στην ανακρίτρια είπατε άλλα για το σημάδι στο στόμα του παιδιού και εδώ άλλα. Σας επιδεικνύω ξανά τη φωτογραφία…

Μάρτυρας: Δεν θέλω να τη δω τη φωτογραφία, δεν μπορώ.

Εισαγγελέας: Ποιος έβαλε το μαξιλάρι στο προσκέφαλο; Η αστυνομία σας είπε να μην αλλάξετε τίποτα στο δωμάτιο γιατί θα έρχονταν για αυτοψία…..

Δ. Πισπιρίγκου: Το μαξιλάρι ήταν στο δεξί χέρι του παιδιού.

Εισαγγελέας: Τι μπορεί να συνέβη; Πώς το μαξιλαράκι βρέθηκε στα δεξιά του χεριού του παιδιού;

Δ. Πισπιρίγκου: Ίσως το παιδί να πήγε προς τα πάνω. Το παιδί είχε μετακινηθεί προς τα πάνω όχι το μαξιλάρι.

Εισαγγελέας: Δεν ρωτήσατε ποτέ την αδελφή σας -μετά το θάνατο του παιδιού- που είχε βάλει το πανάκι;

Δ. Πισπιρίγκου: Δεν κάναμε καμία συζήτηση.

Εισαγγελέας: Τι εξήγηση δίνετε;

Μάρτυρας: Ίσως όπως σήκωσα εγώ το παιδί το πανάκι να πετάχτηκε.

Εισαγγελέας: Πως αντέδρασε η κατηγορουμένη όταν φέρατε την Ίριδα από το δωμάτιο στη κουζίνα;

Δ. Πισπιρίγκου: Εκείνη τη στιγμή ήμουν και εγώ σε τρομερό σοκ. Της έφυγε το πιατάκι που κρατούσε από τα χέρια. Είχε πέσει στη γωνία και φώναζε, δεν θυμάμαι ακριβώς τι έλεγε.

Την κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου σχολίασε και η πληρεξούσια δικηγόρος του Μάνου Δασκαλάκη ,ο οποίος και σε αυτή τη δική βρίσκεται απέναντι από τη μητέρα των παιδιών του ως υποστήριξη της κατηγορίας.

Μέσα στα επόμενα λεπτά στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε η πρώτη γιατρός , η παιδίατρος Ελένη Ρούτη, η οποία παρακολουθούσε τα παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη.

Πρόεδρος: Υπήρχε κάτι στην Μαλένα που να σας έχει προβληματίσει;

Ελ. Ρούτη: Όχι μέχρι που παρουσιάστηκε το πρόβλημα. Ένα έτος πριν το θάνατο της παρουσιάστηκε η λεμφαδενίτιδα. Ήρθε η μητέρα στο ιατρείο. Αυτή την ασθένεια την συναντάμε συχνά.

Έδωσα αντιβίωση και όταν ολοκληρώθηκε η αγωγή είδα ότι η λεμφαδενίτιδα είχε επεκταθεί. Μέσα σε δυο μέρες έκανα όλο τον έλεγχο και δεν βρήκα τίποτα. Τους κάλεσα στο ιατρείο. Ήρθαν και οι δυο γονείς. Τους είπα ότι δεν βρήκα τίποτα και τους είπα χαρακτηριστικά: Ή μπαίνετε νοσοκομείο στην Πάτρα ή πάτε κατευθείαν Αθήνα, γιατί αν είναι κάποια κακοήθεια που ξεκινάει να είστε δίπλα στο «Ελπίδα» να το προλάβουμε.

Τους έδωσα παραπεμπτικό και την άλλη μέρα μου είπαν «ναι φεύγουμε για Αθήνα». Μετά μιλήσαμε μια δυο φορές γιατί αγωνιούσα. Με πήρε ο κ. Δασκαλάκης και μου είπε για διάγνωση λευχαιμίας. Τους καθησύχασα τους είπα ότι είναι στην αρχή και ότι σε αυτές τις περιπτώσεις πάνε καλά.

Πρόεδρος: Πάμε στην ημέρα του θανάτου…

Ελ. Ρούτη: Ναι, ήταν Σάββατο με πήρε 4 το απόγευμα ο κ. Δασκαλάκης και μου είπε η Μαλένα έφυγε. Ήταν σοκαρισμένος και εγώ σοκαρίστηκα, δεν περίμενα τόσο ξαφνικό θάνατο. Μου φάνηκε πολύ ξαφνικός θάνατος δεν περίμενα να πάει έτσι…

Το επόμενο κεφάλαιο της κατάθεσης της αφορούσε το θάνατο της Ίριδας.

«Είχε υπάρξει μια ιοσούλα μια ελαφριά βρογχίτιδα που θεραπεύτηκε. Κάπου εκεί στον τρίτο μήνα άκουσα ένα φυσηματάκι πολύ μικρής έντασης που παρέπεμπε σε αθώο φύσημα. Τους είπα ότι σαν πρωτόκολλο πρέπει να στείλουμε το παιδί σε καρδιολόγο από τη στιγμή που υπάρχει ένας θάνατος (της Μαλένας) στην οικογένεια.

Το ακούμε αυτό το φύσημα στα μισά παιδιά. Είχα στο μυαλό μου ότι υπήρχε ένας ξαφνικός θάνατος στην οικογένεια για αυτό τους έστειλα σε καρδιολόγο. Σε ένα άλλο μωρό θα περίμενα να το ξαναδώ», κατέθεσε η γιατρός.

Για το λόγο αυτό η μάρτυρας αιφνιδιάστηκε όταν εντελώς τυχαία έμαθε για το θάνατο της Ίριδας. «Ξαφνικά έμαθα από μία φίλη ότι έφυγε και η Ίριδα, πήρα τον κ. Δασκαλάκη και μου είπε: «Η Ίριδα έφυγε». Είχα πάθει σοκ. Ήταν το δεύτερο παιδί, ένας ξαφνικός θάνατος με ελεγμένα καρδιολογικά».

Μάλιστα η γιατρός μετά από το γεγονός αυτό κάλεσε τον Μάνο Δασκαλάκη και συνέστησε να πάνε κατευθείαν για γονιδιακό έλεγχο της Τζωρτζίνας. «Μου είπε ότι θα πήγαιναν αλλά να περάσει ένας μήνας να ηρεμήσουν».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 23 Απριλίου.

Μπέσσυ Μάλφα: Η τpuφερή εξоμоλόγηση για τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση – «Είναι ο άγγελóς μου, τον λατpεúω»

Τατουάζ, τεpάστιες βλεφαρίδες, έχει μείνει μıσή: Αγνώρıστη η Mαριτίνα Ντενίση στη νέα φώτο, όλοι πρόσεξαν κάτι

Υπουργείο Εσωτερικών: Επίλεκτα Στελέχη αναλαμβάνουν κρίσιμο ρόλο στο Δημόσιο

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Δήμου Βισαλτίας και ΕΑΓΜΕ

Την περασμένη Δευτέρα η Δήμαρχος Βισαλτίας Βάνα Πλιάκου, συνοδευόμενη από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών και Διοικητικών υπηρεσιών κ. Ιωάννη Κουλτσιάκη και τον επιστημονικό της συνεργάτη – περιβαλλοντολόγο κ. Γεώργιο Καρβούνη επισκέφθηκε τα γραφεία της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών & Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ ) στην Αθήνα.

Πλιάκου Κοτσακιαχίδης

Στη συνάντηση εργασίας από την πλευρά του Ε.Α.Γ.Μ.Ε. παραβρέθηκαν ο Γενικός Διευθυντής κ. Διονύσιος Γκούτης και υπηρεσιακοί παράγοντες, μεταξύ των οποίων και ο Προϊστάμενος Τμήματος Γεωθερμίας και Ιαματικών Φυσικών Πόρων κ. Απόστολος Αρβανίτης, του οποίου το ενδιαφέρον για την περιοχή μας είναι αξιομνημόνευτο.

Το βασικό θέμα που συζητήθηκε, ήταν οι όροι καθώς και οι τομείς δραστηριοτήτων, οι οποίοι θα συμπεριληφθούν στο από κοινού σχεδιαζόμενο μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων και μάλιστα το μνημόνιο θα υπογραφεί εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος.

Βάνα Πλιάκου Παναγιώτης Σπυρόπουλος 1

Οι βασικοί τομείς συνεργασίας αφορούν την περαιτέρω αξιοποίηση του ερευνημένου γεωθερμικού πεδίου Νιγρίτας και Θερμών, την έρευνα και τις δυνατότητες αξιοποίησης του μη ερευνημένου γεωθερμικού πεδίου Αχινού και Τραγίλου.

Την επιστημονική υποστήριξη του ΕΑΓΜΕ στην προσπάθεια επίλυσης του χρόνιου ζητήματος του πόσιμου ύδατος τόσο σε ποιοτικά όσο και σε ποσοτικά χαρακτηριστικά, για μέρος της επικράτειας του Δήμου Βισαλτίας.

Για αυτό άλλωστε και οι ευχαριστίες της δημάρχου προς την διοίκηση και το προσωπικό του Ε.Α.Γ.ΜΕ τόσο για την φιλοξενία, όσο και την εποικοδομητική συζήτηση και συνεργασία, η οποία σύντομα θα επισφραγισθεί με την υπογραφή του σχετικού μνημονίου.

Ενόψει των Ευρωεκλογών στις Σέρρες τη Κυριακή ο Βελόπουλος

Επέβλεψε και ενημερώθηκε για τα έργα στις Σέρρες ο Κώστας Καραμανλής

Βαρβάρα Μητλιάγκα: Φτάνει ο λαϊκισμός που τόσο κόστισε στην κοινωνία και την πατρίδα μας

Υπουργείο Εσωτερικών: Επίλεκτα Στελέχη αναλαμβάνουν κρίσιμο ρόλο στο Δημόσιο

Σωματεία και φορείς του Νομού Σερρών-Ντροπή και αίσχος

Νέο διοικητικό συμβούλιο στο Σύλλογο Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης

Σε επιφυλακή από τον Σπυρόπουλο όλες οι Υπηρεσίες της ΠΕ Σερρών λόγω καιρού

Τατουάζ, τεpάστιες βλεφαρίδες, έχει μείνει μıσή: Αγνώρıστη η Mαριτίνα Ντενίση στη νέα φώτο, όλοι πρόσεξαν κάτι

0

Η Μαριτίνα Ντενίση δημοσίευσε μια φωτογραφία της στο προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, στην οποία η επιδερμίδα της φαίνεται να έχει μόνο μια ελαφριά βάση, επιτρέποντάς μας να διακρίνουμε τις γλυκές φακίδες στο πρόσωπό της.

Οι φακίδες, οι οποίες έχουν κερδίσει δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια στον κόσμο της ομορφιάς, φαίνεται να είναι φυσικές στην περίπτωσή της, προσδίδοντάς της μια γλυκιά προσωπικότητα.

Δείτε την σχετική φωτογραφία:

Έμεινε μισή, πέταξε τα γυαλιά, μάκρυνε το μαλλί: Η Μαριτίνα Ντενίση τα άλλαξε όλα & εντυπωσιάζει στα 24 της

Η Μαριτίνα Ντενίση, μαζί με τη μητέρα της, Μιμή Ντενίση και τον πρώην σύζυγό της, Σωτήρη Πολύζο, παραβρέθηκε στην επίσημη πρεμιέρα του Ντοκιμαντέρ «150 Χρόνια Μεγάλη Βρεταννία: Η ιστορία μέσα στην Ιστορία», σε σκηνοθεσία Θοδωρή Παπαδουλάκη και παραγωγή της Indigo View, την περασμένη Τρίτη, στο κατάμεστο Θέατρο Παλλάς και τράβηξε όλα τα βλέμματα πάνω της με την εμφάνισή της.

agnwristh maritina ntenish1

Μιμή και Μαριτίνα Ντενίση παραδίδουν μαθήματα στιλ

Ειδικότερα, η κόρη της ηθοποιού επέλεξε ένα μίνι κλος φόρεμα σε ναυτικό μπλε τόνο και ασορτί σακάκι, ενώ ολοκλήρωσε την εμφάνιση με λευκές γόβες με τετράγωνο τακούνι, ενώ η Μιμή Ντενίση φορούσε ένα πορτοκαλί παντελόνι με εμπριμέ μπλούζα και μαύρο leather jacket.

agnwristh maritina ntenish2
agnwristh maritina ntenish3

Μάλιστα, μαμά και κόρη πόζαραν αγκαλιασμένες και με τα ίδια ρούχα, στο εξοχικό της ηθοποιού στο Θεολόγο, όπου περνούν στιγμές ξενοιασιάς και ηρεμίας, όποτε τους το επιτρέπουν οι επαγγελματικές τους υποχρεώσεις.

Η ανάρτηση της Μαριτίνας Ντενίση

Τη φωτογραφία ανάρτησε σε story στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram η Μαριτίνα Ντενίση και πάνω έγραψε “Like mother, like daughter”.

Σωτήρης Τσαφούλιας: Οι Έλληνες δεν είμαστε καλοί γονείς

Μπέσσυ Μάλφα: Η τpuφερή εξоμоλόγηση για τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση – «Είναι ο άγγελóς μου, τον λατpεúω»

Υπουργείο Εσωτερικών: Επίλεκτα Στελέχη αναλαμβάνουν κρίσιμο ρόλο στο Δημόσιο

Ενόψει των Ευρωεκλογών στις Σέρρες τη Κυριακή ο Βελόπουλος

Στις Σέρρες θα βρίσκεται αυτή την Κυριακή ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης κ. Κυριάκος Βελόπουλος, στο πλαίσιο της περιοδείας του σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

Ο κ. Βελόπουλος θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, παρουσιάζοντας τις θέσεις και τις προτάσεις του κόμματος για την Ευρώπη, ενώ εκτός του κ. Μπούμπα ίσως έρθει και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Ελληνική Λύση και γνωστός δημοσιογράφος, Νίκος Πετρουλάκης. 

Το όνομά του συζητιέται και προφανώς θα περιλαμβάνεται στο ευρωψηφοδέλτιο που αναμένεται να ανακοινώσει λίαν συντόμως ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Βελόπουλος.

Πάντως ο ίδιος ο Βελόπουλος χθες όταν ζητήθηκε η άρση της βουλευτικής του ασυλίας σε υπόθεση «συκοφαντικής δυσφήμισης», τάχθηκε υπέρ της άρσης της ασυλίας του , καθώς όπως διέρρευσε πρόκειται για «αστεία» υπόθεση.

Λογικά ήταν η υπόθεση που αφορά σε μια μήνυση κατά του κ. Βελόπουλου που υπέβαλε πρώην στέλεχος της Ελληνικής Λύσης και αξιωματικός ε.α. του ΠΝ, για δυσφήμισή του μέσω ψευδούς λογαριασμού σε κοινωνικό δίκτυο…

Επέβλεψε και ενημερώθηκε για τα έργα στις Σέρρες ο Κώστας Καραμανλής

Βαρβάρα Μητλιάγκα: Φτάνει ο λαϊκισμός που τόσο κόστισε στην κοινωνία και την πατρίδα μας

Υπουργείο Εσωτερικών: Επίλεκτα Στελέχη αναλαμβάνουν κρίσιμο ρόλο στο Δημόσιο

Σωματεία και φορείς του Νομού Σερρών-Ντροπή και αίσχος

Νέο διοικητικό συμβούλιο στο Σύλλογο Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης

Σε επιφυλακή από τον Σπυρόπουλο όλες οι Υπηρεσίες της ΠΕ Σερρών λόγω καιρού

Επέβλεψε και ενημερώθηκε για τα έργα στις Σέρρες ο Κώστας Καραμανλής

Συνάντηση με τον πρώην Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Βουλευτή Σερρών κ. Κώστα Καραμανλή, είχε την Δευτέρα, ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά κ. Δημήτρης Νότας.


Ο κ. Καραμανλής επισκέφτηκε το Δημαρχείο και στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την εξέλιξη των έργων που υλοποιούνται όπως και για όσα έργα έχουν υποβληθεί προτάσεις και βρίσκονται εν αναμονή έγκρισης.

karamanlis notas episkepsi dimos emmanoyil pappas


Ο κ. Καραμανλής εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για την εξέλιξη των εργασιών στο Βρεφονηπιακό Σταθμό Νέου Σουλίου, ο οποίος υλοποιείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και αναμένεται να ολοκληρωθεί και να λειτουργήσει μέσα στο 2024.


Παράλληλα ενημερώθηκε για όλα τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στον Δήμο Εμμανουήλ Παππά, για τις προτάσεις που έχουν υποβληθεί αλλά και για τα έργα που σχεδιάζονται.

Ο κ. Καραμανλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης τόνισε πως θα είναι πάντα αρωγός στις προσπάθειες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για δημιουργία αναπτυξιακών υποδομών που βελτιώνουν την ζωή των πολιτών.

Ο κ. Νότας από την πλευρά του ευχαρίστησε τον πρ. υπουργό για τη βοήθειά του στην εξασφάλιση επιπλέον χρηματοδότησης στο πρόγραμμα LEADER.

Με την επιπλέον χρηματοδότηση ο Δήμος Εμμανουήλ Παππά θα προχωρήσει στην ολοκλήρωση της Β΄ φάσης της ανάπλασης της Πλατείας του Χρυσού.

Στα ΓΟΕΒ και τα ΤΟΕΒ Δήμητρας και Ψυχικού-Πεθελινού αναβαθμίζονται οι εγκαταστάσεις

karamanlis goev toev anavathmisi eksoplismou spiropoulos serres

Βέβαια σύμφωνα με τον Καραμανλή , αλλά και τον Σπυρόπουλο ακόμη ένα σημαντικό έργο για τον πρωτογενή τομέα του Νομού μας, μπαίνει στην τελική ευθεία υλοποίησής του. 

Στις εγκαταστάσεις του Γενικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων Σερρών, έχει ήδη αφιχθεί το σύνολο του νέου εξοπλισμού σύγχρονων αντλιών για το αρδευτικό και αποστραγγιστικό δίκτυο του ΓΟΕΒ και των ΤΟΕΒ Δήμητρας και Ψυχικού-Πεθελινού. 

Ένα έργο που δρομολόγησε το Υπουργείο Υποδομών κατά την προηγούμενη τετραετία, με προϋπολογισμό 2,13 εκατ. ευρώ και σήμερα υλοποιεί η Περιφέρεια. 

Με την ολοκλήρωση της τοποθέτησης των νέων αντλιών στο δίκτυο, η αντιπλημμυρική θωράκιση κατά μήκος του Στρυμόνα ενισχύεται σημαντικά και ο Νομός μας οχυρώνεται περισσότερο απέναντι στα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα….
Σωστά;

karamanlis goev toev anavathmisi eksoplismou spiropoulos serres 2

Τελειώνει σε λίγες μέρες η ασφαλτόστρωση στη Περιφερειακή οδό Σερρών

Ο Κώστας Καραμανλής επισκέφτηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών, Παναγιώτη Σπυρόπουλο τα εργοτάξια που πραγματοποιούν εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης στον Περιφερειακό της πόλεως των Σερρών, ώστε να ενημερωθούν για την πρόοδό τους. 

Πρόκειται για ένα σημαντικό και απαραίτητο έργο για την πόλη μας, που υλοποιείται από την Περιφέρεια με χρηματοδότηση ύψους 5 εκατ. ευρώ που είχαμε εξασφαλίσει από το Υπουργείο Υποδομών, με τις εργασίες να έχουν μπει πλέον στην τελική ευθεία και σύντομα η Περιφερειακή Οδός Σερρών θα παραδοθεί στους πολίτες και μάλιστα … αναβαθμισμένη!

karamanlis spiropoulos perifereiaki odos serron ipourgeio ipodomon

Στην «αγαπημένη» Νέα Ζίχνη ο Κώστας Καραμανλής συναντήθηκε με καλούς φίλους όπως τόνισε ενώ είχε την ευκαιρία να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις για τα ζητήματα της καθημερινότητας, αλλά και για τις επερχόμενες ευρωεκλογές. 

karamanlis mpozis nea zihni erga evroekloges

Και σε αυτή τη μάχη, θα είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι για την μεγάλη παράταξή μας, τη Νέα Δημοκρατία και για την πατρίδα μας.» ανέφερε ο Κώστας Καραμανλής, που παράλληλα ανέλαβε πρωτοβουλίες για να δρομολογήσει σημαντικά έργα υποδομών που είχε ανάγκη ο Νομός μας…

Βέβαια πολλά από αυτά έχουν ήδη υλοποιηθεί, ενώ άλλα βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης. 

Βαρβάρα Μητλιάγκα: Φτάνει ο λαϊκισμός που τόσο κόστισε στην κοινωνία και την πατρίδα μας

Υπουργείο Εσωτερικών: Επίλεκτα Στελέχη αναλαμβάνουν κρίσιμο ρόλο στο Δημόσιο

Σωματεία και φορείς του Νομού Σερρών-Ντροπή και αίσχος

Νέο διοικητικό συμβούλιο στο Σύλλογο Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης

Σε επιφυλακή από τον Σπυρόπουλο όλες οι Υπηρεσίες της ΠΕ Σερρών λόγω καιρού

Μεγάλα νέα για σuνταξιоύχоυς: Επιστρоφή 13ης και 14ης σύνταξης – Απόφαση για τα Δώpα

Συνταξιούχοι: Ανακοινώνεται η δικαστική απόφαση για το αν θα επιστρέψουν ή όχι τα Δώρα Πάσχα, Χριστουγέννων και επιδόματος αδείας. Οι προϋποθέσεις για αναδρομικές πληρωμές από το 2012 και το 2015.

Σαν «βόμβα» έσκασε η υπενθύμιση ότι το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο θα αποφανθεί για να επιστρέψουν τα Δώρα των συνταξιούχων, που κόπηκαν με τα μνημόνια από το 2012 και μετά.

Μάλιστα, εκτός από τα Δώρα, δεν αποκλείεται να πληρωθούν και αναδρομικά από τις κύριες συντάξεις από την περίοδο του 2015 και μετά.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη 17 Απριλίου, ανήμερα της μεγάλης πανελλαδικής απεργίας για την ακρίβεια και τους χαμηλούς μισθούς, συζητείται το θέμα που οδηγήθηκε στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο μετά τις διαφορετικές αποφάσεις των δύο ανωτάτων δικαστηρίων (Άρειος Πάγος και Συμβούλιο της Επικρατείας) που αφορούσαν το ενδεκάμηνο Ιούνιο 2015 – Μάιος 2016 και όχι στο συνολικό διάστημα για το οποίο έχουν προσφύγει οι συνταξιούχοι.

Εάν βγει θετική η απόφαση για τους συνταξιούχους, τότε το οικονομικό επιτελείο θα πρέπει να τη σεβαστεί, και να «βγάλει» προϋπολογισμό πολλών εκατομμυρίων ευρώ για τις πληρωμές.

Μπαίνουν ξανά αναδρομικά στο τέλος Απριλίου – Οι δικαιούχοι

Ένας νέος κύκλος καταβολής αναδρομικών έως 50.000 ευρώ πρόκειται να δοθεί σε 12.000 συνταξιούχους, ενώ η απόφαση για τη χορήγηση των δώρων (Χριστουγέννων και Πάσχα) και του επιδόματος αδείας σε συνταξιούχους για τη χρονική περίοδο μετά το 2012 θα εξεταστεί από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο στις 17 Απριλίου.

Οι κυβερνητικές αποφάσεις θα εξαρτηθούν από την απόφαση του ΑΕΔ.

Συγκεκριμένα, προς το τέλος Απριλίου θα πραγματοποιηθούν οι αυξήσεις και τα αναδρομικά από τον επανυπολογισμό των συντάξεων σε περίπου 2.000 δικαιούχους από τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, ενώ τον Μάιο θα καταβληθούν σε 10.000 πρώην τραπεζοϋπάλληλους.

Σε αυτήν την ομάδα συνταξιούχων, τα ποσά που θα καταβληθούν υπολογίζεται ότι υπερβαίνουν τα 15.000 ευρώ, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν μέχρι και τα 50.000 ευρώ. Οι συνταξιούχοι που αποχώρησαν με 36-40 έτη ασφάλισης λαμβάνουν περισσότερα αναδρομικά λόγω των βελτιωμένων ποσοστών αναπλήρωσης του νόμου Βρούτση.

Συντάξεις Μαΐου 2024 – Πότε πληρώνονται

Αλλαγή στον προγραμματισμό της πληρωμής των συντάξεων φέρνει το Πάσχα με τον ΕΦΚΑ να τις καταβάλει νωρίτερα.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Την 25η/4/2024, ημέρα Πέμπτη θα καταβληθούν οι συντάξεις των τέως Ταμείων Μη Μισθωτών [ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ] και οι συντάξεις ΟΠΣ-ΕΦΚΑ για όσους είναι συνταξιούχοι από 1.1.2017 και έπειτα (ν.4387/2016) και όλες οι επικουρικές συντάξεις του ιδιωτικού τομέα (μη μισθωτών και μισθωτών).
  • Την 29η/4/2024, ημέρα Δευτέρα θα καταβληθούν οι συντάξεις των τέως Ταμείων Μισθωτών [ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΛΟΙΠΩΝ ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΩΝ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ] και οι κύριες και επικουρικές συντάξεις του ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Υπενθυμίζεται ότι τα χρήματα θα φανούν στους λογαριασμούς από το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας.

Δηλαδή, αντίστοιχα, από την Τετάρτη 24 Απριλίου μετά τις 17:00 και την Παρασκευή 26 Απριλίου μετά τις 17:00.

Νέο μπόνους 150 ευρώ στους συνταξιούχους

Η αναπροσαρμογή της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ) αναμένεται να επηρεάσει περίπου 400.000 συνταξιούχους, οι οποίοι λαμβάνουν κύρια σύνταξη άνω των 1.400 ευρώ, με πρόσθετες αυξήσεις -μπόνους- που κυμαίνονται από 20 έως 150 ευρώ τον μήνα.

Αυτή η νέα ρύθμιση προβλέπεται να υλοποιηθεί μέσω νομοθετικής ρύθμισης πριν από τις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Το υπουργείο Εργασίας στοχεύει στην αλλαγή της φιλοσοφίας της ΕΑΣ, με τη μετάβαση από μια οριζόντια δομή σε μια κλιμακούμενη προσέγγιση, παραμένοντας ωστόσο σημαντικός πόρος για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος.

Συγκεκριμένα, εξετάζεται το ενδεχόμενο η κράτηση να μην εφαρμόζεται στο σύνολο της σύνταξης, αλλά μόνο στη διαφορά μεταξύ της σύνταξης και του πλαφόν των 1.400 ευρώ.

Για παράδειγμα, εάν ένας συνταξιούχος λαμβάνει σύνταξη 1.500 ευρώ, η κράτηση θα επιβάλλεται μόνο στα 100 ευρώ που υπερβαίνουν το πλαφόν των 1.400 ευρώ, με στόχο τη μείωση των απωλειών του δικαιούχου.

Τα σενάρια που εξετάζονται από το υπουργείο Εργασίας περιλαμβάνουν τα εξής:

  • Επιβολή κράτησης μόνο στο μέρος της σύνταξης που υπερβαίνει την εκάστοτε κλίμακα, με αυξημένο συντελεστή. Για παράδειγμα, για συνταξιούχους με σύνταξη από 1.400 έως 1.700 ευρώ, η κράτηση είναι 3% σε όλο το ποσό. Με το νέο σχέδιο, η κράτηση θα επιβάλλεται μόνο στο μέρος της σύνταξης από τα 1.400 έως τα 1.600 ευρώ, δηλαδή στα 200 ευρώ σύνταξης, με συντελεστή 8% ή 10%. Έτσι, η ΕΑΣ θα μειωθεί από τα 48 ευρώ σε 20 ευρώ.
  • Επιβολή κράτησης μόνο στο μέρος της σύνταξης που υπερβαίνει την εκάστοτε κλίμακα, με τον ίδιο συντελεστή όπως και σήμερα. Δηλαδή, ένας συνταξιούχος με σύνταξη 2.600 ευρώ θα υπόκειται σε κράτηση 9% μόνο επί των 1.200 ευρώ της σύνταξής του.
  • Επιβολή κράτησης σε όλο το ποσό της σύνταξης, με μείωση του αντίστοιχου ποσοστού στο 50%. Για παράδειγμα, το ποσοστό της κράτησης στην πρώτη κλίμακα θα μειωθεί από 3% σε 1,5%, στη δεύτερη κλίμακα από 6% σε 3% κ.λπ.

Νέες αυξήσεις στις συντάξεις από 26 έως 254 ευρώ

Οι μελλοντικοί… συνταξιούχοι που θα συνταξιοδοτηθούν το 2025 αναμένεται να λάβουν μεγαλύτερη αύξηση στις συντάξεις, καθώς θα υπάρξει αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού.

Το νέο σύστημα θεωρείται βελτιωμένο, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε αυξήσεις που υπερβαίνουν τον πληθωρισμό και προσφέρει μεγαλύτερη ανταπόδοση στις συντάξεις.

Με το τρέχον σύστημα υπολογισμού των συνταξιοδοτικών αποδοχών, οι ασφαλισμένοι κερδίζουν μόνο στις περιόδους υψηλού πληθωρισμού.

Με εξαίρεση το έτος 2022, όπου ο πληθωρισμός ήταν στο 9,9%, οι αυξήσεις δεν υπερέβησαν το 3% στα προηγούμενα έτη. Ωστόσο, με την αλλαγή που θα τεθεί σε ισχύ από το 2025, οι μελλοντικοί συνταξιούχοι που θα συνταξιοδοτηθούν μεταξύ 2025 και 2028 αναμένεται να λάβουν μεγαλύτερη ανταποδοτική σύνταξη, καθώς θα υπολογιστεί με αυξήσεις μισθών κατά 5% ετησίως.

Τονίζεται ότι αυτή η αλλαγή που θα επέλθει το 2025 θα ωφελήσει τους νέους συνταξιούχους, προσφέροντάς τους υψηλότερη ανταπόδοση στις συντάξεις τους.

Οι διατάξεις προβλέπουν τον τρόπο αναπροσαρμογής των συντάξιμων αποδοχών για τα έτη έως και το 2024, ο οποίος γίνεται κατά τη μεταβολή του μέσου ετήσιου Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή που καταγράφεται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Από το 2025 και στη συνέχεια, η προσαύξηση των συντάξιμων αποδοχών θα γίνεται με βάση τον δείκτη μεταβολής μισθών που υπολογίζεται από την ΕΛΣΤΑΤ.

Νίσυρος: Πατέρας κατήγγειλε τη σεξουαλική παρενόχληση του παιδιού του και συνελήφθη

Πάτρα: 7χρονος σκηνοθέτησε τον ξυλοδαρμό 8χρονου για να το ανεβάσει στο TikTok

Υπουργείο Εσωτερικών: Επίλεκτα Στελέχη αναλαμβάνουν κρίσιμο ρόλο στο Δημόσιο

Μπέσσυ Μάλφα: Η τpuφερή εξоμоλόγηση για τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση – «Είναι ο άγγελóς μου, τον λατpεúω»

0

Για τον λόγο που δεν την βλέπουμε στις μικρές μας οθόνες αλλά και για τον σύζυγό της, Γεράσιμο Σκιαδαράση μίλησε η Μπέσσυ Μάλφα στον Αλέξη Μίχα και την εκπομπή «Πάμε Δανάη».

«Δε γνωρίζω γιατί δεν είμαι φέτος σε κάποια σειρά. Δεν είχα κάποια πρόταση για να είμαι ειλικρινής. Έκανα βέβαια το “Χαιρέτα μου τον πλάτανο” που ήταν πάρα πολύ ωραία, αλλά για την επόμενη σεζόν δεν έχω κάποια πρόταση… » είπε αρχικά η Μπέσσυ Μάλφα.

Στη συνέχεια ο δημοσιογράφος ρώτησε την ηθοποιός για τον σύζυγό της αλλά και για όσα θυμάται από την ημέρα του γάμου τους με την ίδια να απαντά,

«Τι να πω για τον άγγελό μου. Τον λατρεύω… Αυτό που θυμάμαι από την πρώτη μας συνάντηση είναι την αλήθεια του. Ήταν ένας συγλονιστικός ηθοποιός που τον είχα δει στις ταινίες του Αγγελόπουλου.

Μου άρεσε πάρα πολύ που τον συνάντησα, ένιωθα τιμή που ήμουν με έναν τέτοιο ηθοποιό, γιατί ήμουν νεότερη. Έλαμπε.

Η ημέρα του γάμου μας ήταν μια πάρα πολύ φωτεινή μέρα. Ήταν καλοκαίρι. Εγώ ήμουν μια νύφη με μια τεράστια κοιλιά, γιατί ήμουν έγκυος στα δίδυμα. Σαν τούρτα ήμουν με τα λευκά μου, μου είχαν κάνει και μπουκλάκια… Ήταν όλο το ελληνικό θέατρο και σινεμά εκεί.΄Ηταν όλα τόσο φωτεινά, ένιωθα τόση αγάπη».

Σωτήρης Τσαφούλιας: Οι Έλληνες δεν είμαστε καλοί γονείς

Ο Σταμάτης Γονίδης φίλησε παθιασμένα στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά

Υπουργείο Εσωτερικών: Επίλεκτα Στελέχη αναλαμβάνουν κρίσιμο ρόλο στο Δημόσιο

Ο Σταμάτης Γονίδης φίλησε παθιασμένα στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά

0

Ο Ζαφείρης Μελάς επέλεξε το νυχτερινό κέντρο όπου εμφανίζεται ο Σταμάτης Γονίδης, για να διασκεδάσει με τους φίλους του σε πρόσφατη έξοδο που έκανε. Ο τραγουδιστής κάθισε στο πρώτο τραπέζι μπροστά από τη σκηνή και παρακολουθούσε το μουσικό πρόγραμμα σε κοντινή απόσταση από την πίστα.

Ο Σταμάτης Γονίδης δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του με τον τραγουδιστή που πήγε να τον απολαύσει και προχώρησε σε μια κίνηση που αναμένεται να συζητηθεί. Κατά τη διάρκεια της εμφάνισής του, ο Σταμάτης Γονίδης πήγε προς το μέρος του Ζαφείρη Μελά και έσκυψε για να τον φιλήσει στο στόμα, πιάνοντας εξαπίνης τον τραγουδιστή.

gonidhs filhse pathiasmena mela1

Το φιλί τους καταγράφηκε από κάμερα κινητού τηλεφώνου θαμώνα, ο οποίος το μοιράστηκε αργότερα στα social media.

Στο κλιπ, εμφανίζεται δίπλα από τον Ζαφείρη Μελά ο κωμικός, Αλέξανδρος Τσουβέλας, ο οποίος μόλις είδε το φιλί των δύο τραγουδιστών, ξαφνιάστηκε και ξέσπασε σε γέλια.

Ιωάννα Τούνη: «Δεν κατάλαβα, το κράτος θα ελέγχει και εμάς τους influencers;»

Σωτήρης Τσαφούλιας: Οι Έλληνες δεν είμαστε καλοί γονείς

Υπουργείο Εσωτερικών: Επίλεκτα Στελέχη αναλαμβάνουν κρίσιμο ρόλο στο Δημόσιο

Σωτήρης Τσαφούλιας: Οι Έλληνες δεν είμαστε καλοί γονείς

0

Ο σκηνοθέτης Σωτήρης Τσαφούλιας βρέθηκε καλεσμένος στο «Καλύτερα Αργά» και μίλησε για τα επαγγελματικά του, την οικογένειά του αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες γονείς.

Ο σκηνοθέτης ερωτηθείς για το αν οι Έλληνες είναι καλοί γονείς απάντησε: «δεν είμαστε καλοί γονείς» και εξήγησε γιατί έχει αυτή την άποψη: «Γιατί αρχικά, και να θέλαμε, δεν μας αφήνουν.

Όταν έχει γίνει πλέον απαραίτητο να δουλεύουν και οι δύο από το πρωί μέχρι ο βράδυ. Δεν έχεις και τις αντοχές να ασχοληθείς τόσο ποιοτικά όσο θα ήθελες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το επάγγελμά του σημείωσε: «Ένας σκηνοθέτης πρέπει να είναι παντού αλλά για μένα το πιο σημαντικό είναι το κείμενο. Μπορείς να το διορθώσεις, να ζητήσεις εξηγήσεις και να το κατανοήσεις.

Δεν είχα ποτέ στο μυαλό μου να κάνω μία υπερπαραγωγή αλλά ιστορίες που αξίζει να τις μοιραστώ με τον κόσμο. Δεν έχω καλλιτεχνικά απωθημένα» είπε.

«Δεν θα πω στα παιδιά μου να κάνουν κάτι που δεν έκανα εγώ στην ηλικία τους»

Ερωτηθείς από την δημοσιογράφο για τι τύπος πατέρα είναι ο γνωστός σκηνοθέτης, αν δηλ. είναι αυστηρός ή όχι με τα παιδιά του, ο ίδιος απάντησε: «Δεν είμαι καθόλου αγχωμένος με τα μαθήματα του σχολείου, βλέπω ότι το σύστημα βασίζεται κυρίως στην παπαγαλία. Άρα δεν….» είπε. «Δεν θα πω στα παιδιά μου να κάνουν κάτι που δεν έκανα εγώ στην ηλικία τους» τόνισε.

Ο ίδιος, πρόσθεσε σε άλλο σημείο της συνέντευξή του ότι «στον καλλιτεχνικό κόσμο υπάρχουν άνθρωποι με τους οποίους θα ήθελα να συνεργαστώ. Εγώ δεν αντιπαθώ κανέναν, ίσως υπάρχουν όμως κάποιοι που με αντιπαθούν».

Ηχηρή «καμπάνα» του Τάσου Αρνιακού: «Θα πέσουν 60-80 τόνοι νερού ανά στρέμμα και χιόνια» – Οι 4 περιοχές που θα βρεθούν σε συναγερμό για 24 ώρες

Ιωάννα Τούνη: «Δεν κατάλαβα, το κράτος θα ελέγχει και εμάς τους influencers;»

Υπουργείο Εσωτερικών: Επίλεκτα Στελέχη αναλαμβάνουν κρίσιμο ρόλο στο Δημόσιο

Ιωάννα Τούνη: «Δεν κατάλαβα, το κράτος θα ελέγχει και εμάς τους influencers;»

0

Στην κάμερα του Happy Day έκαναν τις νέες τους δηλώσεις η Ιωάννα Τούνη και ο Δημήτρης Αλεξάνδρου.

Το ζευγάρι το βράδυ της Πέμπτης 18 Απριλίου έκανε τη νέα του κοινή εμφάνιση με την γνωστή influencer να δέχεται ερώτηση για τον πανευρωπαϊκό έλεγχο παραπλάνησης influencers, μέσα στον οποίο θα εξεταστούν και 20 Έλληνες για τη εμπορικές τους δραστηριότητες στα social media.

Η Ιωάννα Τούνη ακούγοντας την ερώτηση της δημοσιογράφου δεν φάνηκε να γνωρίζει επί του θέματος: «Παραπλάνηση γιατί; Δεν κατάλαβα, τι ακριβώς; Παραπλανούμε για ποιον λόγο;»

«Οι εμπορικές δραστηριότητες τιμολογούνται, φορολογούνται, δεν καταλαβαίνω τώρα το κομμάτι της παραπλάνησης, αλλά με πιάνεις και αδιάβαστη, δεν ενημερώθηκα για όλο αυτό, δεν ξέρω», απάντησε στη συνέχεια η Ιωάννα Τούνη.

Όσο για το ενδεχόμενο να τη δούμε σε guest ρόλο στο νέο ριάλιτι TV Queen: «Υπήρξε κάποια πρόταση, δεν ξέρω παιδιά, ο χρόνος μου είναι πολύ περιορισμένος με το μωρό, θα δούμε», απάντησε η Ιωάννα Τούνη.

Ανάκληση για επικίνδuνο προϊόν από ράφια καταστημάτων – Μπορεί να εκpαγεί

Ηχηρή «καμπάνα» του Τάσου Αρνιακού: «Θα πέσουν 60-80 τόνοι νερού ανά στρέμμα και χιόνια» – Οι 4 περιοχές που θα βρεθούν σε συναγερμό για 24 ώρες

Υπουργείο Εσωτερικών: Επίλεκτα Στελέχη αναλαμβάνουν κρίσιμο ρόλο στο Δημόσιο

Ηχηρή «καμπάνα» του Τάσου Αρνιακού: «Θα πέσουν 60-80 τόνοι νερού ανά στρέμμα και χιόνια» – Οι 4 περιοχές που θα βρεθούν σε συναγερμό για 24 ώρες

0

Η προειδοποίηση του μετεωρολόγου για όσα ακολουθούν

Ο Τάσος Αρνιακός αναφέρθηκε στις καιρικές συνθήκες, που θα ισχύσουν τις επόμενες 24 ώρες στην χώρα μας, τονίζοντας πως μπορεί η επερχόμενη κακοκαιρία να είναι μικρής διάρκειας, αλλά με αρκετή ένταση, με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη να κάνει λόγο για κίνδυνο πλημμυρών στις επόμενες 24 ώρες.

Ο Τάσος Αρνιακός αναφέρθηκε στις καιρικές συνθήκες, που θα ισχύσουν τις επόμενες 24 ώρες στην χώρα μας, τονίζοντας πως μπορεί η επερχόμενη κακοκαιρία να είναι μικρής διάρκειας, αλλά με αρκετή ένταση, με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη να κάνει λόγο για κίνδυνο πλημμυρών στις επόμενες 24 ώρες.

Σύμφωνα με τον έμπειρο μετεωρολόγο, ορισμένες περιοχές της χώρας μας θα επηρεαστούν πιο έντονα και θα χρειαστεί αρκετή προσοχή, καθώς οι βροχές θα καλύψουν 60-80 τόνους ανά στρέμμα και οι χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τα 1.400 μέτρα και πιο ψηλά, με σταδιακή εκτόνωση των φαινομένων, όμως, από αύριο (20/4) το μεσημέρι.

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης από την ΕΜΥ

Σήμερα Παρασκευή (19/4) βαρομετρικό χαμηλό στα δυτικά, συνοδευόμενο από μέτωπα, θα κινηθεί ανατολικά και προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος τη χώρας από νωρίς το απόγευμα μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου (20/4) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Τα έντονα φαινόμενα που θα ξεκινήσουν από τα δυτικά, γρήγορα θα επεκταθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, το ανατολικό Αιγαίο και πιθανώς τη δυτική Κρήτη και αργότερα στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι και θα φτάσουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Την Παρασκευή

  • Από νωρίς το απόγευμα στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά.
  • Από αργά το απόγευμα στη Θεσσαλία, τη δυτική Μακεδονία, την Πελοπόννησο (κυρίως τα δυτικά τμήματά της) και στα βόρεια τμήματα της ανατολικής Στερεάς.
  • Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν περιοχές της κεντρικής και της ανατολικής Μακεδονίας (κυρίως ν. Πιερίας, ν. Θεσσαλονίκης, ν. Χαλκιδικής καθώς και τα θαλάσσια – παραθαλάσσια του ν. Σερρών και ν. Καβάλας), τις Σποράδες, την Εύβοια (κυρίως τα βόρεια τμήματα), τις Κυκλάδες τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς τη δυτική Κρήτη.
  • Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά.

Το Σάββατο

Μέχρι τις μεσημβρινές ώρες θα επηρεαστούν η Θεσσαλία, οι Σποράδες, περιοχές της κεντρικής και της ανατολικής Μακεδονίας (κυρίως ν. Πιερίας, ν. Θεσσαλονίκης, ν. Χαλκιδικής καθώς και τα θαλάσσια – παραθαλάσσια του ν. Σερρών και ν. Καβάλας), η Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και κατά τόπους η Εύβοια (κυρίως τα βόρεια τμήματα).

Ανάκληση για επικίνδuνο προϊόν από ράφια καταστημάτων – Μπορεί να εκpαγεί

Επıστρέφει ο Λαζόπουλος με το «Αλ Τσαντίρı Νıούζ»

Υπουργείο Εσωτερικών: Επίλεκτα Στελέχη αναλαμβάνουν κρίσιμο ρόλο στο Δημόσιο

Ανάκληση για επικίνδuνο προϊόν από ράφια καταστημάτων – Μπορεί να εκpαγεί

0

Ανακαλούνται από τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας «Lenovo USB-C laptop power bank» λόγω κινδύνου ανάφλεξης.

Ειδικότερα, η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοινώνει ότι η εταιρεία LENOVO Inc. εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης των προϊόντων «Lenovo USB-C laptop power bank» / αριθμός μοντέλου, 40ALLG2WWW παραγωγής 21/12, 22/01, 22/02, 22/03, 22/04, 22/05, 22/06 υπό την εποπτεία της Δ/νσης Ασφάλειας και Συμμόρφωσης Βιομηχανικών Προϊόντων.

Το πρόγραμμα αφορά στην εθελοντική ανάκληση των προϊόντων «Lenovo USB-C laptop power bank», που έχουν κατασκευαστεί την περίοδο μεταξύ 2021/12, 2022/01, 2022/02, 2022/03, 2022/04, 2022/05, 2022/06, και έχουν διατεθεί στην Ελληνική αγορά.

Η ανάκληση οφείλεται αφενός στη διαπίστωση από την εταιρεία LENOVO Inc. ότι υπάρχει το ενδεχόμενο ανάφλεξης, αφετέρου στην ενημέρωση της εταιρείας μέσω της Κοινοποίησης RAPEX αριθμός Κοινοποίησης, A12/03007/23.

Η ενημέρωση γίνεται λόγω της ύπαρξης πιθανότητας πρόκλησης πυρκαγιάς και κατ’ επέκταση τραυματισμού του καταναλωτή (έγκαυμα), από βραχυκύκλωμα και υπερθέρμανση της μπαταρίας ιόντων λιθίου που μπορεί να προκαλέσει η χρήση του προϊόντος.

Η πιθανότητα τραυματισμού των χρηστών έχει αξιολογηθεί ως «πολύ υψηλή» σύμφωνα με τη μεθοδολογία που ορίζεται στην Εκτελεστική Απόφαση (ΕΕ) 2019/417/ΕΕ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κανένα περιστατικό ατυχήματος / βλάβης στην Ελλάδα από το συγκεκριμένο προϊόν.

Οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί τα εν λόγω προϊόντα:

Α) καλούνται να ελέγξουν τον αριθμό μοντέλου σε σύγκριση με τα ανωτέρω στοιχεία και, εάν το προϊόν τους συμπεριλαμβάνεται στα επηρεαζόμενα, θα πρέπει να σταματήσουν τη χρήση του και να επισκεφθούν την ιστοσελίδα Submit an Online Service Request – Lenovo Support US για να κανονίσουν δωρεάν αντικατάσταση του προϊόντος,

Β) καλούνται να επικοινωνούν με την εταιρεία Lenovo Inc στην ακόλουθη διεύθυνση: [email protected] , εφόσον επιθυμούν να λάβουν περαιτέρω πληροφορίες για τη διαδικασία αντικατάστασης των προϊόντων που έχουν προμηθευτεί,

Γ) καλούνται να ενημερώσουν σχετικά τη Δ/νση Ασφάλειας και Συμμόρφωσης Βιομηχανικών Προϊόντων, στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] ή στα τηλέφωνα 210-3893 695 & 210-3893 690.

Δείτε εικόνα από το προϊόν. 

anaklhh epikyndyno proion1

Η αγγελία για σπίτι στη Βούλα που έγινε viral: «Με κάνατε να θέλω να το νοικιάσω κι ας μην το χρειάζομαι»

Επıστρέφει ο Λαζόπουλος με το «Αλ Τσαντίρı Νıούζ»

Υπουργείο Εσωτερικών: Επίλεκτα Στελέχη αναλαμβάνουν κρίσιμο ρόλο στο Δημόσιο

Βαρβάρα Μητλιάγκα: Φτάνει ο λαϊκισμός που τόσο κόστισε στην κοινωνία και την πατρίδα μας

Καλώς ή κακώς προχθές στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών παραβρέθηκαν κάποιοι από τους πρώην συμβασιούχους COVID για τους οποίους δεν παρατάθηκε η σύμβαση και έπαψαν να είναι υπάλληλοι του Δήμου Σερρών.

Πλιάκου Κοτσακιαχίδης

Και μπορεί ο κ. Χρυσάφης να υποστήριξε πως οι προσληφθέντες δεν ήταν μόνο από
την δικιά του παράταξη
, αλλά από όλες τις παρατάξεις, αλλά αυτό από μόνο του
δεν τους έδωσε καθώς φαίνεται και το δικαίωμα για …μονιμοποίηση!

Όσο για την κ. Μητλιάγκα βρήκε μια χρυσή ευκαιρία να την «πέσει» σε όλους όσους
τους εκμεταλλεύτηκαν πολιτικά, παρότι οι άνθρωποι έκλεισαν την περασμένη
τριετία, πολλές από τις «τρύπες» του Δήμου Σερρών, κυρίως λόγω έλλειψης προσωπικού.

«Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο γίναμε μάρτυρες μιας  γιορτής του λαϊκισμού και
της εκμετάλλευσης της ανάγκης και αγωνίας των συμβασιούχων covid για δουλειά.

Άνθρωποι που από την αρχή γνώριζαν ότι δουλεύουν με ημερομηνία λήξης,
άνθρωποι που προσλήφθηκαν για 5 μήνες και κατέληξαν να εργάζονται για 4
χρόνια.

Σπυρόπουλος Σαραφίδης

Άνθρωποι που ομολογουμένως πρόσφεραν πολλά και την περίοδο της πανδημίας αλλά και μετά από αυτήν, λόγω της ομολογουμένως υποστελέχωσης των Δήμων.

Άνθρωποι που δεν αντιμετωπίσαμε με μικροπολιτικά κριτήρια και  πολιτικαντισμούς, όπως επέλεξε να κάνει η «Συμμαχία Σερραίων» και ο κ. Χρυσάφης.

Και στους οποίους συνειδητά επιλέξαμε να πούμε την αλήθεια, και να μην τους κοροϊδεύουμε με φρούδες ελπίδες και ανεδαφικές υποσχέσεις.
Παρωχημένες και καταδικασμένες από την κοινωνία πολιτικάντικες πρακτικές επιχείρησαν χτες να αναβιώσουν.
Πρακτικές που ποδοπατούν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια πουλώντας κούφια ελπίδα χωρίς αντίκρυσμα με κροκοδείλια δάκρυα που στεγνώνουν μόλις τελειώσει το «κομμάτι» τους.

Επιχείρησαν χτες λοιπόν με ένα κακοστημένο σόου για μια ακόμη φορά να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα.

Ας πούμε μια αλήθεια:

Η μονιμοποίηση στο δημόσιο απαγορεύεται από το Σύνταγμα, όταν δεν έχει περάσει από διαδικασία ΑΣΕΠ.

Αυτή είναι η μόνη πραγματικότητα.

Να πούμε μια αλήθεια ακόμη;

Στους ανθρώπους αυτούς δόθηκε μια ευκαιρία να επιλεγούν να δουλέψουν στο δημόσιο χωρίς αξιοκρατικά και αντικειμενικά κριτήρια.  

Δεν ευθύνονται αυτοί.

Αυτή ήταν για διάφορους λόγους τότε η επιλογή της Πολιτείας.

Μια ευκαιρία που δεν δόθηκε σε πολλαπλάσιους συμπολίτες μας.

Ακούω συνέχεια ότι το θέμα είναι πολιτικό και έτσι πρέπει να το χειριστούμε. Το
ακούω αυτό για πολλά θέματα.  

Θέλω με ευθύτητα να σας πω ότι δεν ήμουν και δεν θα γίνω ποτέ επαγγελματίας πολιτικός: ΔΕΝ ΘA ΠPOΣΠAΘΩ ME ΠOΛITIKANTIKO TPOΠO NA YΠOKPINOMAI  KAI NA ΛEΩ ΨEMATA. Οι συμπολίτες μου να ξέρουν ότι θα τους κοιτάζω στα μάτια και θα ακούνε την αλήθεια.

H EΠOXH ΠOY H YΠOKPIΣIA, TO ΨEMA KAI TO ΘPAΣOΣ EΠIKPATOYΣE ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ EΛHΞE!

Ενσυναίσθηση για εμάς είναι να στέκεσαι δίπλα στον συνάνθρωπο με ειλικρίνεια και πραγματική αγωνία επίλυσης των προβλημάτων, όχι για να στήνονται με υποκρισία σόου στην πλάτη τους και απαξιώνοντας στην πράξη την αγωνία τους.

Η μονιμοποίηση των συμβασιούχων COVID αντίκειται στο Ελληνικό Σύνταγμα, το οποίο από το 2001 και μετά προβλέπει ρητά ότι μόνιμος (ή συμβασιούχος αορίστου χρόνου) στο Δημόσιο γίνεσαι μόνο μέσω διαδικασιών ΑΣΕΠ.

Έχει κριθεί νομολογιακά από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.

Όλα τα υπόλοιπα είναι κοροϊδία και λαϊκισμός.
Αυτός ο λαϊκισμός που τόσο κόστισε στην κοινωνία και την πατρίδα μας.
ΦΤΑΝΕΙ!

Το ίδιο το Σύνταγμα απαγορεύει ρητά είτε τη μονιμοποίηση συμβασιούχων, είτε
τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.»

Άντε τώρα να πεις πως έχει …άδικο!
Και πως δεν τους χρυσοπλήρωσε ο Δήμος μας…
Σωστά;

Κώστας Σαραφίδης: Το εισιτήριο δεν μπορούσε να είναι διάρκειας…

Βάνα Πλιάκου Παναγιώτης Σπυρόπουλος 1

«Μια συζήτηση που δεν έπρεπε καν να ξεκινήσει, μονοπώλησε το ενδιαφέρον του
χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου.

Από την στιγμή που το Σύνταγμα (άρθρο 103), σε συνδυασμό με την 146/2023 Απόφαση του Αρείου Πάγου, δίνει σαφή απάντηση στο ζήτημα της μονιμοποίησης συμβασιούχων ορισμένου χρόνου, κάθε περαιτέρω συζήτηση είναι περιττή.

Η επίκληση του φάσματος της ανεργίας, ως επιχείρημα στοχεύει αποκλειστικά και μόνο στο συναίσθημα, αφού θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν ότι οι “θέσεις ανεργίας” δεν έχουν ονοματεπώνυμο.

Όταν αρχίζεις ένα ταξίδι επιβάλλεται να χαρείς τη διαδρομή, γνωρίζοντας ότι υπάρχει ένα τέλος.
Το εισιτήριο δεν μπορεί να είναι διάρκειας.

Προφανώς στο συγκεκριμένο ζήτημα ρόλο έπαιξε και η συνήθεια από πρακτικές του
παρελθόντος.

Μόνο που σε μια χώρα “περίπου κανονική”, επιβάλλεται η προσπάθεια να τείνει
στην εξάλειψη του ποσοτικού επιρρήματος.»

Παραμόρφωση πραγματικότητας γράφει για τους Συμβασιούχους covid 19 ο
Σερραίος οικονομολόγος Κώστας Σαραφίδης….

Άραγε γιατί ήρθε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο;
Από αυτούς πέρασε η απόφαση και το ονόματα των …πρσληφθέντων;

Βαρβάρα Μητλιάγκα: Είμαστε θετικοί στην μεταστέγαση του ΕΚΑΒ

Υπουργείο Εσωτερικών: Επίλεκτα Στελέχη αναλαμβάνουν κρίσιμο ρόλο στο Δημόσιο

Σωματεία και φορείς του Νομού Σερρών-Ντροπή και αίσχος

Νέο διοικητικό συμβούλιο στο Σύλλογο Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης

Χατζηβασιλείου για την κρίση στη Μέση Ανατολή-Το Ιράν έσπασε ένα ταμπού δεκαετιών

Επıστρέφει ο Λαζόπουλος με το «Αλ Τσαντίρı Νıούζ»

0

Από τη συχνότητα του Mega θα κάνει την επιστροφή του στην τηλεόραση ο Λάκης Λαζόπουλος ο οποίος μάλιστα κάνει την έκπληξη επαναφέροντας το άλλοτε αγαπημένο «Αλ Τσαντίρι Νιούζ»

Πιο συγκεκριμένα, ο ηθοποιός και παρουσιαστής αναμένεται να επιστρέψει με διπλό ρόλο στο κανάλι του Mega, όπως αποκαλύπτει η RealNews. Συγκεκριμένα, πέρα από την αναγέννηση της ζωντανής σατιρικής εκπομπής, ο Λαζόπουλος θα μπει και στη σειρά «Το Ναυάγιο».

Ο Λάκης Λαζόπουλος θα υποδυθεί έναν δικηγόρο αριστερών πεποιθήσεων ο οποίος αναλαμβάνει να εκπροσωπήσει τους διασωθέντες του ναυαγίου και όσους αναζητούν την αλήθεια έναντι του εφοπλιστή Βασιλείου.

Παράλληλα όμως, ο Λαζόπουλος συμφώνησε με το Mega για μια ζωντανή εκπομπή η οποία θα σχολιάζει καυστικά τα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα.

Η συνεργασία των δύο πλευρών μάλιστα αφορά αυτή τη σεζόν με το «Μεγάλο κανάλι» να θέλει να ρίξει άμεσα τη συγκεκριμένη εκπομπή στον αέρα, σίγουρα μέσα στο επόμενο τρίμηνο.

Στο τραπέζι ακόμη βρίσκεται η παράταση της συνεργασίας και μετά το τέλος της σεζόν δείγμα της θέλησης του καναλιού να κρατήσει τον μετρ της σάτιρας στο δυναμικό του.

Μιχάλης Ρακιντζής: «Πετούσα ελικόπτερο χωρίς δίπλωμα – Μέχρι και στη Λεωφόρο Ποσειδώνος το έχω παρκάρει»

Η αγγελία για σπίτι στη Βούλα που έγινε viral: «Με κάνατε να θέλω να το νοικιάσω κι ας μην το χρειάζομαι»

Υπουργείο Εσωτερικών: Επίλεκτα Στελέχη αναλαμβάνουν κρίσιμο ρόλο στο Δημόσιο

prwtathlitria eyrwphs skaki

Δυστυχώς τα καναλια δεν θα το δείξουν: Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο σκάκι...

Πρωταθλήτρια Ευρώπης στα κορίτσια μέχρι 10 ετών αναδείχθηκε η Μαριάντα Λάμπου στα Πανευρωπαϊκά Ατομικά Πρωταθλήματα 8 έως 18 ετών που ολοκληρώθηκαν χτες Δευτέρα 14 Νοεμβρίου στην Αττάλεια της...
antiplimmiriki prostasia serron karamanlis spiropoulos goev toev antlies nerou inverter

Απέναντι στα έντονα καιρικά φαινόμενα αντιπλημμυρική προστασία στο Νομό Σερρών!

Στόχος της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών και του Υπουργείου Υποδομών ήταν και παραμένει η αντιπλημμυρική προστασία και θωράκιση του Νομού μας, πράγμα που επιτυγχάνεται με...
panvisaltiako sillalitirio eirinodikeio nigritas vana pliakou nomosxedio dikastikou xarti ipoyrgeio dikaiosinis visaltia

Βάνα Πλιάκου: Την Δευτέρα Πανβισαλτιακό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για το Ειρηνοδικείο Νιγρίτας

Την Δευτέρα 22 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί το «Πανβισαλτιακό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας» για το Ειρηνοδικείο Νιγρίτας όπως τόνισε η Δήμαρχος Βάνα Πλιάκου. https://www.youtube.com/watch?v=SY3oYZa5CEI Η απόφαση ελήφθη και την...
akathistos ymnos pistoi

Ακάθιστος Ύμνος: Γιατί στέκονται όρθιοι οι πιστοί

Σήμερα Παρασκευή – πέμπτη εβδομάδα των Χαιρετισμών – ψάλλεται στις εκκλησίες ο Ακάθιστος Υμνος: Γιατί στέκονται όρθιοι οι Χριστιανοί Ακάθιστος ύμνος επικράτησε να λέγεται ένας...
fener olympiakos pokrithike

Φενέρ-Ολυμπιακός: Έγραψε ιστορία ο Θρύλος και ο Τζολάκης! Προκρίθηκε στα ημιτελικά

Το όνειρο του Ολυμπιακού συνεχίζεται αφού απέκλεισε στη διαδικασία των πέναλτι -όπου ο Τζολάκης έκανε 3 αποκρούσεις- τη Φενέρμπαχτσε, μετά την ήττα του με...
tzolakhs pateras fylaxto

Τζολάκης: «Πριν τα πέναλτι μου έδωσε ο πατέρας μου ενα φυλαχτό»

Ο Τζολάκης μίλησε για την πρόκριση στα ημιτελικά, τη διαδικασία των πέναλτι, αλλά και στη σημασία που είχε για εκείνον ότι ο πατέρας του...
aderfh roulas pispirigkou

Ξέσπασε σε λυγμούς σήμερα η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου

Δίκη για Ίριδα και Μαλένα: Ξέσπασε σε λυγμούς η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου – Τι κατέθεσε Η αδερφή της κατηγορουμένης δέχθηκε ερωτήσεις για μηνύματα που...
vana pliakou eagme koultsakis mnimonio sinergasias dimos visaltias

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Δήμου Βισαλτίας και ΕΑΓΜΕ

Την περασμένη Δευτέρα η Δήμαρχος Βισαλτίας Βάνα Πλιάκου, συνοδευόμενη από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών και Διοικητικών υπηρεσιών κ. Ιωάννη Κουλτσιάκη και τον επιστημονικό της συνεργάτη...
agnwristh maritina ntenish

Τατουάζ, τεpάστιες βλεφαρίδες, έχει μείνει μıσή: Αγνώρıστη η Mαριτίνα Ντενίση στη...

Η Μαριτίνα Ντενίση δημοσίευσε μια φωτογραφία της στο προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, στην οποία η επιδερμίδα της φαίνεται να έχει μόνο μια ελαφριά βάση, επιτρέποντάς μας να...
velopoulos episkepsi serres evroekloges

Ενόψει των Ευρωεκλογών στις Σέρρες τη Κυριακή ο Βελόπουλος

Στις Σέρρες θα βρίσκεται αυτή την Κυριακή ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης κ. Κυριάκος Βελόπουλος, στο πλαίσιο της περιοδείας του σε όλη τη Βόρεια...
karamanlis goev toev anavathmisi eksoplismou spiropoulos serres

Επέβλεψε και ενημερώθηκε για τα έργα στις Σέρρες ο Κώστας Καραμανλής

Συνάντηση με τον πρώην Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Βουλευτή Σερρών κ. Κώστα Καραμανλή, είχε την Δευτέρα, ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά κ. Δημήτρης Νότας. Ο κ....
nea gia syntaxiouxous

Μεγάλα νέα για σuνταξιоύχоυς: Επιστρоφή 13ης και 14ης σύνταξης – Απόφαση...

Συνταξιούχοι: Ανακοινώνεται η δικαστική απόφαση για το αν θα επιστρέψουν ή όχι τα Δώρα Πάσχα, Χριστουγέννων και επιδόματος αδείας. Οι προϋποθέσεις για αναδρομικές πληρωμές...
mpesy malfa exomologhsh

Μπέσσυ Μάλφα: Η τpuφερή εξоμоλόγηση για τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση – «Είναι...

Για τον λόγο που δεν την βλέπουμε στις μικρές μας οθόνες αλλά και για τον σύζυγό της, Γεράσιμο Σκιαδαράση μίλησε η Μπέσσυ Μάλφα στον...
gonidhs filhse pathiasmena mela

Ο Σταμάτης Γονίδης φίλησε παθιασμένα στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά

Ο Ζαφείρης Μελάς επέλεξε το νυχτερινό κέντρο όπου εμφανίζεται ο Σταμάτης Γονίδης, για να διασκεδάσει με τους φίλους του σε πρόσφατη έξοδο που έκανε. Ο τραγουδιστής κάθισε...
tsafoullias ellhnes goneis

Σωτήρης Τσαφούλιας: Οι Έλληνες δεν είμαστε καλοί γονείς

Ο σκηνοθέτης Σωτήρης Τσαφούλιας βρέθηκε καλεσμένος στο «Καλύτερα Αργά» και μίλησε για τα επαγγελματικά του, την οικογένειά του αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες...
iwanna tounh kratos ellegxei

Ιωάννα Τούνη: «Δεν κατάλαβα, το κράτος θα ελέγχει και εμάς τους...

Στην κάμερα του Happy Day έκαναν τις νέες τους δηλώσεις η Ιωάννα Τούνη και ο Δημήτρης Αλεξάνδρου. Το ζευγάρι το βράδυ της Πέμπτης 18 Απριλίου έκανε τη νέα...
kampania tasou arniakou tonoi nerou

Ηχηρή «καμπάνα» του Τάσου Αρνιακού: «Θα πέσουν 60-80 τόνοι νερού ανά...

Η προειδοποίηση του μετεωρολόγου για όσα ακολουθούν Ο Τάσος Αρνιακός αναφέρθηκε στις καιρικές συνθήκες, που θα ισχύσουν τις επόμενες 24 ώρες στην χώρα μας, τονίζοντας...
anaklhh epikyndyno proion

Ανάκληση για επικίνδuνο προϊόν από ράφια καταστημάτων – Μπορεί να εκpαγεί

Ανακαλούνται από τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας «Lenovo USB-C laptop power bank» λόγω κινδύνου ανάφλεξης. Ειδικότερα, η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοινώνει ότι η εταιρεία LENOVO Inc....
varvara mitliaga ergazomenoi covid19 dimos serron ftanei pia laikismos

Βαρβάρα Μητλιάγκα: Φτάνει ο λαϊκισμός που τόσο κόστισε στην κοινωνία και...

Καλώς ή κακώς προχθές στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών παραβρέθηκαν κάποιοι από τους πρώην συμβασιούχους COVID για τους οποίους δεν παρατάθηκε η σύμβαση και έπαψαν να είναι...
epistrefei o lazopoulos

Επıστρέφει ο Λαζόπουλος με το «Αλ Τσαντίρı Νıούζ»

Από τη συχνότητα του Mega θα κάνει την επιστροφή του στην τηλεόραση ο Λάκης Λαζόπουλος ο οποίος μάλιστα κάνει την έκπληξη επαναφέροντας το άλλοτε...

Δείτε επίσης