23/04/2024
14.8 C
Serres

Αφοί Ιωαννίδη: Νέα προωθητικά προγράμματα στα επαγγελματικά μοντέλα της Fiat

0

Η Fiat Professional σταθερά είναι πρωταγωνίστρια στις πωλήσεις της ελληνικής αγοράς ελαφρών επαγγελματικών χάρη στην πλούσια γκάμα που διαθέτει.

Ανακάλυψε τη νέα σειρά Fiat Professional και επέλεξε το ιδανικό επαγγελματικό van για κάθε σκοπό.

Υποστηρίζοντας τις ανάγκες του επαγγελματία, η Fiat Αφοί Ιωαννίδη εφαρμόζει νέες προωθητικές ενέργειες που κάνουν ευκολότερη την αγορά:

Με όφελος έως 5.900€Προνομιακό επιτόκιο 3,9% – και 5 χρόνια εγγύηση!

Όποιο μοντέλο κι εάν επιλέξεις, η πολύ χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, η σύγχρονη τεχνολογία, ο πλούσιος εξοπλισμός και η κορυφαία αξιοπιστία είναι δεδομένη.

FIAT DOBLO

afoi ioannidi fiat doblo epaggelmatika aftokinita serres ioannidis bros 2


Το νέο Fiat Professional Doblò διατίθεται σε δύο εκδόσεις καυσίμου:
• Κινητήρες ντίζελ και
• Ηλεκτροκινητήρα (E-Doblò)
ΑΝΕΣΗ
Με το χαρακτηριστικό ”Magic Cargo” αυξάνεται η ευελιξία του εσωτερικού του οχήματος. Μπορείτε να μεταφέρετε έως και 3 άτομα στο πίσω μέρος ή να αυξήσετε το μήκος και τον όγκο εργασίας: μεγαλύτερη χωρητικότητα φορτίου, αυξημένη σε +0,5 m3 και μήκος εργασίας ≥ 1,80 m, χωρητικότητα έως 4,4 m3 και ωφέλιμο φορτίο έως 1000 kg. Ιδανικό για τις καθημερινές σας αποστολές.
ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Με 18 ενεργά και παθητικά προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού, η δουλειά σας θα είναι πλέον ασφαλής. Θα έχετε πάντα βοήθεια κατά την οδήγηση και στους ελιγμούς σας, αφήνοντάς σας ξέγνοιαστους να κάνετε τα καθημερινά σας καθήκοντα.

FIAT SCUDO

afoi ioannidi fiat doblo epaggelmatika aftokinita serres ioannidis bros

Το νέο Fiat Scudo διατίθεται σε δύο εκδόσεις:
• Πετρελαιοκινητήρα και
• Αμιγώς ηλεκτρική
ΟΔΗΓΙΚΑ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ
Με 13 συσκευές ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, το νέο Fiat Professional Scudo υποστηρίζει τον οδηγό και κάνει το ταξίδι του όσο το δυνατόν πιο ασφαλές και άνετο.
• Αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας
• Προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας
• Προειδοποίηση σύγκρουσης προς τα εμπρός και έλεγχος AEB
• Κάμερα οπισθοπορείας
• Έλεγχος πρόσφυσης

FIAT E-DUCATO

afoi ioannidi fiat doblo epaggelmatika aftokinita serres ioannidis bros 23 1

100% Ducato. 100% ηλεκτρικό. 100% κατάλληλο για την αποστολή σας.
Το νέο E-Ducato έχει αυτονομίας έως 370km και διαθέτει 4 διαφορετικές επιλογές φόρτισης.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ
Με τις έξυπνες λειτουργίες, προσφέρει μεγαλύτερη άνεση. Όπως ο προ-κλιματισμός του οχήματος, ο οποίος έχει σκοπό τη μείωση της κατανάλωσης μπαταρίας από το κλιματιστικό. Επιπλέον, το σύστημα αισθητήρων στο πίσω προφυλακτήρα, ανιχνεύει επερχόμενα οχήματα τα οποία βρίσκονται στη γωνία τυφλού σημείου και δεν είναι ορατά. Ο οδηγός ενημερώνεται με ηχητικές προειδοποιήσεις και φωτιζόμενα εικονίδια στους εξωτερικούς καθρέφτες.

Iταλία: Ερευνητές «βρήκαν» τον ακριβή χώρο ταφής του Πλάτωνα

Κώστας Αχ. Καραμανλής: 26 χρόνια χωρίς τον Κωνσταντίνο Καραμανλή

«Θηλυκός Ηρακλής» ετών 9: Σηκώνει τρεις φορές το σωματικό της βάρος

Εκδήλωση για τα Τεχνικά Επαγγέλματα υπό την αιγίδα του Δήμου Σερρών

Iταλία: Ερευνητές «βρήκαν» τον ακριβή χώρο ταφής του Πλάτωνα

0

Ιταλική έρευνα εντόπισε τον ακριβή χώρο ταφής του Πλάτωνα, βασιζόμενη σε αρχαίους παπύρους

Το ακριβές σημείο ταφής του Πλάτωνα κατέστη δυνατό να εντοπιστεί, σύμφωνα με έρευνα του Ιταλικού Ιδρύματος Ερευνών, η οποία βασίσθηκε σε παπύρους της τοποθεσίας Ερκολάνο, κοντά στην Νάπολη.

Σύμφωνα με την έρευνα, με υπεύθυνο τον Ιταλό παπυρολόγο Γκρατσιάνο Ρανόκια, ο Πλάτωνας ενταφιάστηκε στην «Ακαδημία» που φέρει το όνομά του στην Αθήνα, σε κήπο πλησίον του «ναού των Μουσών».

Η σημαντική αυτή ανακάλυψη, σύμφωνα με ό,τι έγινε γνωστό, οφείλεται σε νέα ανάγνωση παπύρου του Φιλόδημου του Επικούρειου, ο οποίος περιέχει την Ιστορία της «Ακαδημίας».

Οι πάπυροι «αναγνώσθηκαν» από βιονικό μάτι, το οποίο, παρά το ότι απανθρακώθηκαν από την έκρηξη του Βεζούβιου το 79 μ.Χ. η οποία κατέστρεψε και την Πομπηία, μπόρεσε να ανακαλύψει τις νέες, χρησιμότατες αυτές πληροφορίες.

Η όλη έρευνα ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια και θα ολοκληρωθεί το 2026. Το βιονικό μάτι εντόπισε χίλιες νέες λέξεις, σε σύγκριση με την προηγούμενη, η οποία είχε γίνει το 1991, δηλαδή 30% επιπλέον κείμενο.

Οι Ιταλοί ερευνητές προσθέτουν ότι από την νέα αυτή ανάγνωση «προκύπτει πως ο Πλάτωντας πωλήθηκε ως δούλος ήδη το 404 π. Χ., όταν οι Σπαρτιάτες κατέκτησαν την Αίγινα, ή, ως εναλλακτική περίπτωση, το 399 π. Χ. , αμέσως μετά τον θάνατο του Σωκράτη».

Μέχρι τώρα, για το συγκεκριμένο συμβάν γινόταν πάντα αναφορά στο 387 π.Χ. και στην περίοδο κατά την οποία ο Πλάτωνας βρισκόταν στις Συρακούσες της Σικελίας.

«Θηλυκός Ηρακλής» ετών 9: Σηκώνει τρεις φορές το σωματικό της βάρος

Εκδήλωση για τα Τεχνικά Επαγγέλματα υπό την αιγίδα του Δήμου Σερρών

Νεκταρία Γιαννουδάκη για τη βεντέτα της οικογένειάς της: Η μαμά μου έζησε δύσκολα πράγματα που τη σημάδεψαν

0

Η ηθοποιός μίλησε και για την αποχώρησή της από τη σειρά «Σασμός»

Η Νεκταρία Γιαννουδάκη μίλησε για την αποχώρησή της από τη σειρά «Σασμός», αλλά και τη βεντέτα που είχε ξεσπάσει με την οικογένειά της στην Κρήτη.

Η ηθοποιός ήταν καλεσμένη στο «2Night Show» το βράδυ της Δευτέρας 22 Απριλίου.

Αρχικά, περιέγραψε πώς προέκυψε η σύνδεσή της με τον «Σασμό»: «Μέσα στην καραντίνα που κοιτούσαμε όλοι οι ηθοποιοί το ταβάνι είχε γίνει κάτι σαν βεντέτα στην Κρήτη.

Είχα βρει εγκληματολόγο και είχα σκεφτεί να κάνω μια παράσταση με το όνομα “Σασμός”. Και λίγους μήνες μετά βλέπω ανακοίνωση που θα βγει μια σειρά με το όνομα “Σασμός”.

Ήταν καρμικό! Και εγώ μέσα στην απραξία έστειλα ένα βιογραφικό, μη ξέροντας ότι θα βρω ρόλο στον “Σασμό”. Στο κάστινγκ πήγα με ένα μαύρο τσεμπέρι. Δεν ήξερα ότι θα κάνω μια αστή και χωρίς να μιλάω κρητικά».

Στη συνέχεια, μίλησε για τη βεντέτα που αντιμετώπισε η οικογένειά της.

Χαρακτηριστικά, η ηθοποιός είπε: «Η δικιά μας βεντέτα έληξε σύντομα. Ήταν λίγο αντίποινα, ωστόσο οι απόγονοι και των δύο οικογενειών αποφάσισαν να το λήξουν σύντομα, αυτό ήταν το ένα.

Το άλλο ήταν ότι από τη μεριά του παππού μου ήταν από ατύχημα. Σημάδευαν άλλον και βρήκαν άλλον στόχο. Η μαμά μου έζησε δύσκολα πράγματα τα οποία θεωρώ ότι και τη στενοχώρησαν και τη σημάδεψαν και όταν είσαι σε ηλικία 5-6 χρονών και βλέπεις αυτά τα πράγματα».

Επίσης, η Νεκταρία Γιαννουδάκη τόνισε: «Οι Κρητικοί πρέπει να τελειώνουν με τα όπλα.

Είχαν κάνει μεγάλη προσπάθεια ο Κούνδουρος με τον Μίκη Θοδωράκη είχαν κατέβει στην Κρήτη προκειμένου να πείσουν τους Κρητικούς στα γλέντια να σταματήσει όλη αυτή η ιστορία με τους πυροβολισμούς».

Όσο για τον λόγο που αποχώρησε από τον «Σασμό», η ηθοποιός σχολίασε: «Ήμουν στον “Σασμό” και έκανα τη μαμά της Ευγενίας Σαμαρά.

Δεν ήταν γραμμένο το τέλος μου, ζει και βασιλεύει η Σοφιά. Θα πω κάτι. Όταν μου ήρθε η πρόταση για τις “Ψυχοκόρες”, δεν ήταν σίγουρο ότι θα ήταν ο “Σασμός” τρίτη χρονιά, ούτε αν η οικογένειά μου θα είχε συνέχεια στη σειρά.

Οπότε μιλώντας με τον κ. Καραγιάννη μου είπε ότι δεν έχει απάντηση εκείνη τη στιγμή και πρέπει να διαλέξω.

Δεν μπορούσα να κάνω και τα δύο μαζί, γιατί ήταν 10 ώρες κάθε μέρα οι Ψυχοκόρες για αρκετό καιρό. Ο Πυγμαλίων μπήκε στον “Σασμό” αφού ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα από τις “Ψυχοκόρες”».

Αν Χάθαγουεϊ: Της ζήτησαν σε οντισιόν να φιλήσει 10 άνδρες για να βρουν συμπρωταγωνιστή

Στις 23 & 24 Απριλίου το Αυτοκινητοδρόμιο ανοίγει τις πόρτες του «Κάν’το Σωστά» για τους μαθητές Λυκείου

Κώστας Αχ. Καραμανλής: 26 χρόνια χωρίς τον Κωνσταντίνο Καραμανλή

Σήμερα συμπληρώνονται 26 χρόνια χωρίς τον Κωνσταντίνο Καραμανλή αναφέρει ο ανιψιός του, πρώην υπουργός και βουλευτής Σερρών Κώστας Αχ. Καραμανλής.

Συγκεκριμένα ο κ. Καραμανλής αναφέρει για τον Εθνάρχη:

“Σήμερα συμπληρώνονται 26 χρόνια χωρίς τον Κωνσταντίνο Καραμανλή

Τον ηγέτη που οδήγησε την πατρίδα μας από την ταραγμένη ατραπό της μεταπολίτευσης, στην ισχυρότερη Δημοκρατία της νεότερης και σύγχρονης ιστορίας μας.
Τον οραματιστή που έκανε πράξη το μεγάλο όνειρο της ισότιμης ένταξης της Ελλάδας στην μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια.
Τον πολιτικό που έθεσε τις βάσεις για την ανάπτυξη μιας ισχυρής οικονομίας.

Τον μεταρρυθμιστή που θεμελίωσε ένα σύγχρονο κράτος βασισμένο στις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ισότητας και της ισονομίας.
Τον περήφανο Μακεδόνα, που έπραττε πάντα με γνώμονα το εθνικό συμφέρον.

Το αποτύπωμά του στο δημόσιο βίο της χώρας μας ήταν και παραμένει ανεξίτηλο. Όχι γιατί υπήρξε ποτέ τέτοια η πρόθεσή του.

Αλλά γιατί ήταν ένας γνήσιος πατριώτης που τον οδηγούσε το αίσθημα ευθύνης για το κοινό καλό, χωρίς ποτέ να υπολογίσει το προσωπικό όφελος ή το πολιτικό κόστος. Χωρίς ποτέ να υποκύψει στις σειρήνες του λαϊκισμού.

Γι’ αυτό άλλωστε κανείς άλλος πολιτικός δεν συνέδεσε τόσο στενά το όνομά του με την ιστορική πορεία της Ελλάδας, όσο εκείνος.

Το ακέραιο ήθος του, η οξυδέρκειά του και το όραμά του για μια ισχυρή και περήφανη Ελλάδα είναι η παρακαταθήκη που θα μας εμπνέει και θα μας καθοδηγεί πάντοτε.

Επέβλεψε και ενημερώθηκε για τα έργα στις Σέρρες ο Κώστας Καραμανλής

Απέναντι στα έντονα καιρικά φαινόμενα αντιπλημμυρική προστασία στο Νομό Σερρών!

Με παρέμβαση Καραμανλή 4.100.000 ευρώ για δημόσια και ιδιωτικά έργα στην ΑΝΕΣΕΡ!

Η νέα εποχή ξεκίνησε με έργα στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών

Αν Χάθαγουεϊ: Της ζήτησαν σε οντισιόν να φιλήσει 10 άνδρες για να βρουν συμπρωταγωνιστή

0

Ήταν συνηθισμένο και ως πρακτική «θεωρούνταν φυσιολογική», είπε η ηθοποιός.

«Ήταν μια πολύ διαφορετική εποχή και τώρα ξέρουμε καλύτερα».

Σε συνέντευξη στο V Magazine, με αφορμή την επικείμενη κυκλοφορία της νέας ταινίας της «The Idea of You», η Αν Χάθαγουεϊ αναφέρθηκε σε παλαιότερη εμπειρία της «τη δεκαετία του 2000» όταν της ζήτησαν σε οντισιόν να φιλήσει «δέκα άντρες» προκειμένου η ομάδα πίσω από την ταινία -την οποία δεν κατονόμασε- να καταλήξει στον κατάλληλο συμπρωταγωνιστή.

«Μου είπαν, ’Έχουμε δέκα παιδιά που έρχονται σήμερα και θα κάνεις κάστινγκ. Δεν είσαι ενθουσιασμένη που θα τα βγάλεις πέρα με όλους αυτούς;»

Και σκέφτηκα, «Μήπως συμβαίνει κάτι λάθος με εμένα;» γιατί δεν ενθουσιάστηκα», είπε η Χάθαγουεϊ.

«Ήμουν πολύ νέα και είχα πλήρη συναίσθηση πόσο εύκολο ήταν να χάσεις τα πάντα εάν σου βάλουν την ταμπέλα «δύσκολη», οπότε προσποιήθηκα ότι ήμουν ενθουσιασμένη και το έκανα».

Όπως είπε, αυτή η πρακτική «θεωρούνταν φυσιολογική» εκείνη την εποχή. «Ήταν απλά μια πολύ διαφορετική εποχή και τώρα ξέρουμε καλύτερα».

Στη νέα ταινία της «The Idea of You», στην οποία εκτός από πρωταγωνίστρια είναι και παραγωγός, το «τεστ χημείας» έγινε διαφορετικά.

«Ζητήσαμε από κάθε έναν από τους ηθοποιούς που ήρθαν στην οντισιόν, να επιλέξουν ένα τραγούδι που ένιωθαν ότι θα αγαπούσε ο χαρακτήρας που θα υποδύονταν, το οποίο θα έβαζαν για να χορέψουμε. Καθόμουν σε μια καρέκλα σαν να είχαμε επιστρέψει από δείπνο ή από βόλτα, πατούσαμε play και αρχίζαμε να χορεύουμε μαζί».

Η ταινία, που βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Ρομπίν Λι, το οποίο κυκλοφόρησε το 2017, αφηγείται την ιστορία μιας 40χρονης single μητέρας που ερωτεύεται έναν 24χρονο ποπ σταρ, frontman μίας διάσημης boy band, τον οποίο υποδύεται ο Νίκολας Γκάλιτζιν.

Στην οντισιόν του, ο Γκάλιτζιν διάλεξε ένα τραγούδι των Alabama Shakes, θυμάται η Χάθαγουεϊ.

«Ήταν εύκολο. Άκουσα τη φωνή της Brittany και άρχισα να χαμογελάω. Με είδε να χαμογελάω, οπότε χαλάρωσε και αρχίσαμε να χορεύουμε. Ήμασταν απλά σε ένα χώρο και χορεύαμε. Ο σκηνοθέτης μας Μάικλ Σόουγουολτερ έλαμπε».

«Βόμβα» από τη Ρέμπελ Γουίλσον: «Μέλος της βασιλικής οικογένειας με κάλεσε σε πάρτι οργίων με ναρκωτικά»

Στις 23 & 24 Απριλίου το Αυτοκινητοδρόμιο ανοίγει τις πόρτες του «Κάν’το Σωστά» για τους μαθητές Λυκείου

Πρώτα στον κόσμο τα Ελληνόπουλα: Μαθητές από την Μακεδονία κέρδισαν το Χρυσό σε παγκόσμιο διαγωνισμό

0

Η ελληνική, μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» «Isometricks» από το Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με το wizzle, το συναρπαστικό παιχνίδι συμμετριών με κρυμμένα μαθηματικά που έχει ευεργετική επίδραση στον εγκέφαλο, εκπροσώπησε την Ευρώπη και κατέκτησε το Παγκόσμιο Βραβείο Μαθητικής Επιχειρηματικότητας του Junior Achievement «JA Worldwide De La Vega Global Entrepreneurship Award 2024» μαζί με το έπαθλο των 15,000 δολαρίων.

Είναι η πρώτη φορά στην 19 ετών ιστορία του Junior Achievement Greece που ελληνική μαθητική «start up» κερδίζει το παγκόσμιο βραβείο.

Η Πρωταθλήτρια Ευρώπης JA Europe/GEN-E 2023 «Isometricks», αναμετρήθηκε με τις νικήτριες ομάδες του παγκόσμιου προγράμματος/διαγωνισμού «Εικονική Επιχείρηση – JA Company Program», από τις Η.Π.Α. (Youthful Thinkers – JA USA), τη Λατινική Αμερική (MANIK – JA Americas), την Ασία (SIEVASCO – JA Asia Pacific), την Αφρική (AID Electronics – JA Africa) και τις Αραβικές χώρες (Warif – JA MENA). H «Ιsometricks» έφερε στην Ελλάδα και την Ευρώπη το παγκόσμιο πρώτο βραβείο και πλέον είναι Παγκόσμια Πρωταθλήτρια 2024 στην μαθητική επιχειρηματικότητα.

Ο διαγωνισμός μεταδόθηκε ζωντανά από το JA Worldwide την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, στις 16:00 ώρα Ελλάδος.

Μόλις ανακοίνωσε την νικήτρια ομάδα ο εμπνευστής και χορηγός του βραβείου, ο γνωστός επιχειρηματίας/επενδυτής Ralph De La Vega, η ομάδα ξέσπασε σε κλάματα χαράς.

«Δεν μπορούμε ακόμα να το πιστέψουμε, είμαστε στον έβδομο ουρανό», δήλωσε λίγο αργότερα η CEO της Isometricks Κορίνα Μαλασίδη:

«Όλα τα μέλη της ομάδας είναι ιδιαίτερα συγκινημένα. Παρά το μεγάλο φορτίο ευθύνης και τον υψηλό ανταγωνισμό που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε καταφέραμε να φέρουμε εις πέρας ίσως την πιο απαιτητική δοκιμασία ως τώρα. Είμαστε ευγνώμονες για την βοήθεια όλων των υποστηρικτών μας από το JA Greece και JA Europe αλλά και των μεντόρων που στάθηκαν δίπλα μας σε κάθε στιγμή με τις πολύτιμες συμβουλές τους».

Οι μαθητές/μαθήτριες της Β’ Λυκείου που αποτελούν την αγωνιστική ομάδα της Isometricks είναι: Κορίνα Μαλασίδη, Ιωάννης Τερψιάδης, Φαίη Κατσάνου, Μαρίνα Γιακουμόγλου, Νικόλας Σίββας.

Τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας είναι: Αιμιλία Βουκουρεσλή, Χριστόφορος Ζήρνας, Απόστολος Κουλτούκης, Μαρία Μιμίδου, Ανδρέας Ομήρου, Σωκράτης Ουζούνης, Κωνσταντίνα Σαραφείδη, Θωμάς Στεφανίδης, Εμμανουήλ Τσιντάρης, Παναγιώτης Τσιντάρης, Άρτεμις Τσιουντουκίδου, Στυλιανή Τσούκα.

Στο «JA Company Program» συμμετείχαν κατά την σχολική χρονιά 2022-2023 πάνω από ένα εκατομμύριο έφηβοι/έφηβες σε 120 χώρες.

Τo Junior Achievement, που ιδρύθηκε το 1919, είναι ο μεγαλύτερος εκπαιδευτικός οργανισμός επιχειρηματικότητας στον κόσμο με 340 γραφεία και 3,700 εργαζόμενους παγκοσμίως και εκπαιδεύει στην επιχειρηματικότητα, με εκατοντάδες προγράμματα, πάνω από 15 εκατομμύρια παιδιά κάθε χρόνο.

Τα θερμά του συγχαρητήρια εξέφρασε ο Πρόεδρος ΔΣ JA Greece Αιμίλιος Κυριάκου, Διευθύνων Σύμβουλος Citi Ελλάδας, Μάλτας και Κύπρου, δηλώνοντας:

«Από την κορυφή της Ελλάδας και της Ευρώπης, στην κορυφή του κόσμου! Τα θερμά μου συγχαρητήρια στα παιδιά, τους καθηγητές τους και όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτήν την κορυφαία διάκριση για την Isometricks και το JA Ελλάδος. Είναι μία ομάδα με όραμα και επιμονή, που δούλεψε σκληρά και ετοίμασε μία εξαιρετική,
νικηφόρα συμμετοχή. Μας έκανε υπερήφανους και μας γέμισε αισιοδοξία για το μέλλον!» είπε ο κ. Κυριάκου.

Πολύ συγκινημένοι, οι υπεύθυνοι καθηγητές, Νίκος Τερψιάδης, Άννα Ματσιώρη και Κυριακή Βασιλού, δήλωσαν:

«Αυτή η σημαντική επιτυχία ήταν το επιστέγασμα μίας μιας μεγάλης προσπάθειας. Αισθανόμαστε υπερήφανοι που αποδειχθήκαμε αντάξιοι την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν το JA Greece και το JA Europe και καταφέραμε να φέρυμε την Ελλάδα και την Ευρώπη στην κορυφή του κόσμου.

Ευχαριστούμε όλους όσους μας στήριξαν και μας βοήθησαν σε αυτό το εγχείρημα: τον Γιώργο Μπαλόγλου, πρ. Καθηγητή του State University of New York, για τους ορίζοντες που μας άνοιξε, τους εθελοντές συμβούλους μας Ιωάννη Παπαδόπουλο, Γενικό Διευθυντή του ΙΚΕΑ Θεσσαλονίκης και Γεώργιο Βαρελά, Business Navigator του ΙΚΕΑ Θεσσαλονίκης, για την μαθητεία και την υποστήριξη, τον inspirational mentor μας Αλέξη Παπαχελά, Διευθυντή της εφημερίδας «Η Καθημερινή», για την διεισδυτική οπτική του και την έμπνευση που έδωσε στους μαθητές μας και σε εμάς, τον Peter Economides, Brand Strategist, για την μαγεία, την παραμυθία και το όνειρο, το JA Greece με τους εκπληκτικούς ανθρώπους του και ιδιαίτερα την Ιωάννα Κυπριώτη, Educational Programs Manager, την Μαρία Γιαννέτου, Communications Director, τον Αργύρη Τζικόπουλο, CEO και τον Αιμίλιο Κυριάκου, Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου JA Greece, για την υποστήριξη, την αποτελεσματικότητα και την θετική ενέργεια, το JA Europe για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη».

«Υποστηρίζουμε διαχρονικά τη νέα γενιά να αναπτύσσει δεξιότητες και να εξελίσσεται, έχοντας ως στόχο την ενδυνάμωσή της σε μια εποχή που μεταβάλλεται με ταχείς ρυθμούς πολυεπίπεδα.

Το βραβείο αυτό αποτελεί την αναγνώριση της προσπάθειας του JA Greece να επενδύσει στην εκπαίδευση και την ανάπτυξη των νέων σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

Συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες της Isometricks για την εξαιρετική επίδοσή τους και τη συμβολή τους στην ανάδειξη της χώρας μας σε διεθνές επίπεδο.

Δεν θα μπορούσα να μη συγχαρώ, επίσης, και τους εξαιρετικούς εκπαιδευτικούς της ομάδας, που έπαιξαν καταλυτικό ρόλο ως πραγματικοί παιδαγωγοί σε όλη τη μαθησιακή διαδικασία του προγράμματος της Εικονικής Επιχείρησης, καθώς και τους μέντορες και συμβούλους.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους όσοι στηρίζουν συστηματικά το JA Greece, η συνεισφορά των οποίων είναι καταλυτική για την επίτευξη των στόχων μας», δήλωσε ο ργύρης Τζικόπουλος CEO του JA Greece.

Ο CEO του JA Worldwide Asheesh Advani συνεχάρη θερμά την ομάδα Isometricks και το JA Greece και δήλωσε:

«Το να είσαι επιχειρηματίας στα εφηβικά χρόνια σε διαμορφώνει, γιατί σε διδάσκει από νωρίς τις βασικές δεξιότητες. Και, όπως απέδειξαν η Isometricks και οι υπόλοιπες πέντε ομάδες των μαθητών, οι επιχειρηματίες του JA μπορούν να δημιουργούν κάτι που έχει αξία για την κοινωνία και να αποκομίζουν κέρδη από αυτό».

Ο CEO του JA Europe Salvatore Nigro γιόρτασε την παγκόσμια νίκη της πρωταθλήτριας ομάδας που εκπροσωπούσε το JA Europe δηλώνοντας: «Όταν η Isometricks κέρδισε το Gen-E πέρυσι, όλη η Ευρώπη είδε τις δυνατότητές της.

Το Παγκόσμιο Βραβείο Επιχειρηματικότητας De La Vega που κατέκτησε είναι η απόδειξη του σπουδαίου έργου του JA Greece, των επιχειρήσεων, των εκπαιδευτικών, των διοικητικών συμβουλίων και των ανθρώπων του JA σε όλη την Ευρώπη, καθώς και της καινοτομίας των νέων που διαμορφώνουν όχι μόνο την Ευρώπη, αλλά και όλο τον κόσμο μέσα από το επιχειρηματικό τους ταξίδι».

Ο επιχειρηματίας, χορηγός του βραβείου, Ralph De La Vega συνεχάρη την Isometricks, όλες τις 6 ομάδες που συμμετείχαν στον παγκόσμιο τελικό και δήλωσε: «Η δύναμη της επιχειρηματικότητας είναι ότι σας δίνει τη δυνατότητα να πετύχετε οτιδήποτε θέλετε να πετύχετε. Υπάρχουν διαμάχες στον κόσμο. Υπάρχει πείνα στον κόσμο.

Υπάρχει πόλεμος στον κόσμο. Κι όμως όλοι εσείς μας γεμίζετε ελπίδα, έμπνευση και μας βοηθάτε να υπερβαίνουμε τις αντιξοότητες και να συνεργαζόμαστε ο ένας με τον άλλον».

Την μεγάλη χαρά και συγκίνησή τους εξέφρασαν τα μέλη της ομάδας που διαγωνίσθηκαν στον σπουδαίο, παγκόσμιο τελικό του Junior Achievement, τονίζοντας πόσο άλλαξε την ζωή τους η μαθητική επιχειρηματικότητα και το JA Greece.

Ιωάννης Τερψιάδης – Διευθυντής Παραγωγής Isometricks:

«Η σημερινή μέρα ήταν μια μοναδική εμπειρία. Όταν πήγαμε πρώτη φορά στην Εμπορική Έκθεση της Θεσσαλονίκη, δεν φανταζόμασταν πόσο μακριά θα φτάσουμε.

Μέσα από τους διαγωνισμούς συναναστραφήκαμε με ενδιαφέροντες ανθρώπους και ζήσαμε σημαντικές στιγμές.

Προσωπικά έχω αποκομίσει περισσότερες γνώσεις και ικανότητες από όσες θα μπορούσα ποτέ μου σε άλλα εκπαιδευτικά πλαίσια. Χάρη στην Εικονική Επιχείρηση ασχολήθηκα με θέματα που με ενδιαφέρουν πολύ και βίωσα πραγματικές εργασιακές και επιχειρηματικές συνθήκες.

Παρ’ όλες τις δυσκολίες θεωρώ ότι τα προγράμματα του JA αξίζουν όσο τίποτα άλλο. Αισθάνομαι ότι αυτή η μεγάλη επιτυχία δεν είναι το τέλος αλλά μία καινούργια αρχή και ανυπομονώ για άλλα υπέροχα ταξίδια στο μέλλον.»

Μαρίνα Γιακουμόγλου – Διευθύντρια Μάρκετινγκ Isometricks: «Η ημέρα αυτή θα μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη μου για πάντα.

Η νίκη στον παγκόσμιο διαγωνισμό νεανικής επιχειρηματικότητας είναι πολλά περισσότερα από μια απλή επιτυχία. Ήταν ένα όνειρο και στόχος που έγινε πραγματικότητα.

Η νίκη αυτή είναι η απόδειξη ότι οι προσπάθειες και οι ιδέες μας μπορούν να κάνουν πραγματική διαφορά στον κόσμο. Κάθε μέλος της ομάδας μας αισθάνεται υπερήφανο και ευγνώμων για την ευκαιρία που μας δόθηκε να πραγματοποιήσουμε το όραμά μας και να δείξουμε την αξία της δουλειάς μας.

Αυτή η επιτυχία ενισχύει την αίσθησή μας ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε πρόκληση με αποφασιστικότητα και δημιουργικότητα.

Ευχαριστούμε θερμά τους καθηγητές μας, τους μέντορες και την JA που μας έδωσαν την ευκαιρία να γίνουμε μέλος αυτής της μεγάλης οικογένειας και μας στήριξαν σε όλη την πορεία.»

Ολυμπιακός – Μίλαν 3-0: Ιστορικός θρίαμβος, πρωταθλητές Ευρώπης οι ερυθρόλευκοι μπέμπηδες! 

4η Διακρατική συνάντηση του δικτύου BREAKING ISOLATION-Γεμάτοι εμπειρίες αποχώρησαν από τις Σέρρες

Τέλος το κάπνισμα και σε εξωτερικούς χώρους: Απαγορεύεται να καπνίσεις δίπλα στον άλλον αν δεν έχεις 5μ. απόσταση

0

Μόνο έπειτα από συναίνεση μπορεί κάποιος να ανάψει τσιγάρο σε δημόσιο χώρο

Η απόσταση από άλλους για κάπνισμα θα πρέπει να ξεπερνά τα 5 μέτρα στην Ιταλία – Σύντομα σε όλη την Ευρώπη παρόμοια μέτρα

«Στοπ» στο τσιγάρο θα πουν σε δύο εβδομάδες στο Τορίνο της Ιταλίας έπειτα από απόφαση της δημοτικής αρχής για απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους όταν ο καπνιστής βρίσκεται σε απόσταση πέντε μέτρων από άλλους πολίτες.

Είναι μια τακτική που σε λίγο καιρό θα εφαρμόσουν πολλές Ευρωπαϊκές πόλεις και χώρες και πολύ πιθανόν και η Ελλάδα.

Η πρωτεύουσα του Πεδεμοντίου με την επιβλητική μπαρόκ αρχιτεκτονική, τις φινετσάτες πλατείες, τα μουσεία, λέει «basta» στο κάπνισμα σε μία προσπάθεια να προστατευτεί η δημόσια υγεία, να βελτιωθεί η ποιότητα του αέρα και να περιοριστεί η ρύπανση από τα αποτσίγαρα που καταλήγουν σε πεζοδρόμια, πάρκα και δρόμους.

Το Τορίνο ακολουθεί το παράδειγμα άλλων ιταλικών και ευρωπαϊκών πόλεων και θεσπίζει απαγόρευση του καπνίσματος σε εξωτερικούς χώρους σε απόσταση πέντε μέτρων από άλλους ανθρώπους, εκτός αν προηγηθεί «ρητή συγκατάθεση».

Δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση το κάπνισμα παρουσία παιδιών ή εγκύων και όσοι δεν συμμορφωθούν με τον κανονισμό που θα τεθεί σε ισχύ σε δύο εβδομάδες θα κληθούν να καταβάλουν πρόστιμο της τάξης των 100 ευρώ.

Η τοπική La Stampa αναφέρει χαρακτηριστικά ότι τροποποιήθηκε ο κανονισμός 221 της Αστυνομίας Πόλεων, ο οποίος θεσπίζει την απαγόρευση του καπνίσματος «σε κάθε περίπτωση παρουσία παιδιών ή εγκύων γυναικών και σε κάθε υπαίθριο χώρο σε απόσταση μικρότερη των πέντε μέτρων από άλλα άτομα, χωρίς τη ρητή συγκατάθεσή τους».

Ο περιορισμός αφορά σε τσιγάρα, πούρα, πίπες, ηλεκτρονικά τσιγάρα και άτμισμα σε στάσεις λεωφορείων, υπαίθριες εκδηλώσεις, πάρκα και υπαίθριους χώρους.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, Στέφανο Λο Ρούσο, το μέτρο αποτελεί «κανόνα κοινής λογικής και σεβασμού προς τους άλλους. Πρόκειται για σεβασμό προς εκείνους που δεν καπνίζουν και είναι ένας τρόπος προώθησης μιας κουλτούρας αμοιβαίου σεβασμού.

Το Τορίνο δεν είναι η πρώτη πόλη που αναλαμβάνει μια τέτοια πρωτοβουλία και πιστεύω ότι και άλλες θα το πράξουν. Φυσικά, κάθε κανονισμός προβλέπει κυρώσεις, αλλά ελπίζω ότι θα επικρατήσει η κοινή λογική και ο σεβασμός προς τους άλλους.».

Η απόσταση… ευγενείας που εγκρίθηκε την περασμένη Τρίτη από το δημοτικό συμβούλιο, αποτέλεσε πρόταση του δημοτικού συμβούλου Σίλβιο Βιάλε, ο οποίος τόνισε ότι πρόκειται για θέμα σεβασμού προς τους μη καπνιστές, αλλά και ένδειξη καλής συμπεριφοράς.

Εξάλλου, όπως είπε «έχουν περάσει ανεπιστρεπτί οι εποχές που οι άνθρωποι κάπνιζαν παντού, στους κινηματογράφους, σε κάθε συνάντηση και σε κάθε σπίτι.

Καπνίζω; Τότε μετακινούμαι. Σήμερα, ακόμη και οι πιο μανιώδεις καπνιστές δεν καπνίζουν στο σπίτι, αλλά πηγαίνουν στο μπαλκόνι, στο παράθυρο ή στην αυλή».

Ο Βιάλε εξέφρασε την ελπίδα το μέτρο να λειτουργήσει θετικά στην μάχη κατά των ασθενειών που συνδέονται με το κάπνισμα και να ενισχύσει την υπεύθυνη στάση των καπνιστών σχετικά με την ρίψη αποτσίγαρων σε ανοιχτούς χώρους.

Οι πόλεις «smoke free»

Όπως αναφέρει το δίκτυο Sky TG 24 εν αναμονή ενός εθνικού νόμου που θα κατοχυρώνει τους περιορισμούς στο κάπνισμα σε εξωτερικούς χώρους –το υπουργείο Υγείας μελετά πρόταση νόμου-κάθε δήμος θεσπίζει τον δικό του κανόνα: Στο Μιλάνο και τη Μόντενα ισχύει η απαγόρευση καπνίσματος σε απόσταση 10 μέτρων από άλλους πολίτες, καθώς και σε πάρκα, στάσεις μέσων μαζικής μεταφοράς, στάδια ή νεκροταφεία.

Το 2021 στο Βολάνο του Τρεντίνο ξεκίνησε η εκστρατεία «Volanonfuma» (Το Βολάνο δεν καπνίζει) με αφίσες σε όλη την πόλη να υπενθυμίζει ότι επιβάλλεται ποινή 25-250 ευρώ σε όποιον καπνίζει σε εξωτερικούς χώρους κοντά σε σχολεία, αθλητικά κέντρα, πάρκα, στάσεις μέσων μαζικής μεταφοράς.

Το κάπνισμα απαγορεύεται και στα 8 χλμ. αμμώδους παραλίας του Μπιμπιόνε στο Βένετο, ενώ η Νάπολη είπε «no» στο τσιγάρο το 2007 σε πάρκα και δημόσιες εκδηλώσεις.

Σε ευρωπαϊκές πόλεις όπως το Παρίσι και η Βαρκελώνη δεν επιτρέπεται το τσιγάρο σε ανοιχτούς χώρους, ενώ η Νέα Υόρκη υιοθέτησε ανάλογο μέτρο το 2011.

Αuτά τα προϊόντα απαγορεúεται να πωλεiται στα Jumbo: Ο λóγος… σε αφήνει άφωνо

Eπιτόπια παρακολούθηση εργασίας εκπαιδευτικών από τη Ρουμανία στο 4ο ΓΕΛ Σερρών

Συνταγή για μάφιν με σπανάκι και φέτα

0

Τα muffins είναι τέλειο σνακ τόσο για τα παιδιά όσο και για σένα.

Σήμερα θα φτιάξεις εύκολα τα πιο νόστιμα με φέτα και σπανάκι.

Χρόνος Εκτέλεσης: 50 λεπτά

Συστατικά

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. τριμμένη φέτα
250 γρ. πολύ καλά πλυμένο και ψιλοκομμένο σπανάκι
1 κ..γ. μπέικιν πάουντερ
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
4 αυγά
αλάτι
πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνεις το σπανάκι, τη φέτα, το γιαούρτι, τα αυγά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύεις πολύ καλά με το γδάρτη

Προσθέτεις το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζεις το ανακάτεμα μέχρι να γίνεις ένα ομοιογενές μείγμα

Λαδώνεις και αλευρώνεις τις μικρές φόρμες και αδειάζεις το μείγμα χωρίς να τις γεμίσεις

Ψήνεις τα muffins στους 180ο C για 25 περίπου λεπτά

Περιμένεις λίγο να κρυώσουν και τα βγάζεις από τις φόρμες.

Συνταγή για νηστίσιμη καρμπονάρα

Εκδήλωση για τα Τεχνικά Επαγγέλματα υπό την αιγίδα του Δήμου Σερρών

«Βόμβα» από τη Ρέμπελ Γουίλσον: «Μέλος της βασιλικής οικογένειας με κάλεσε σε πάρτι οργίων με ναρκωτικά»

0

Η Ρέμπελ Γουίλσον ισχυρίζεται ότι ένα συγκεκριμένο μέλος της βασιλικής οικογένειας της Μεγάλης Βρετανίας συνδέεται με ξέφρενα πάρτι οργίων και ναρκωτικά.

Στα νέα της απομνημονεύματα, «Rebel Rising», η 44χρονη ηθοποιός αναφέρεται στην πρόσκλησή της σε μια εκδήλωση από ένα ανώνυμο μέλος της βασιλικής οικογένειας το 2014.

Ενώ ήταν εκεί, αυτό που νόμιζε ότι ήταν «καραμέλες» κυκλοφορούσε ελεύθερα και οι γυναίκες σκόπιμα ήταν περισσότερες από τους άνδρες.

«Μου δόθηκε μια πρόσκληση την τελευταία στιγμή σε ένα πάρτι δισεκατομμυριούχου τεχνολογίας – ο τύπος που με κάλεσε, ο οποίος είναι 15ος ή 20ος στη σειρά διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο, είχε πει στον άντρα φίλο μου: “Χρειαζόμαστε περισσότερα κορίτσια”», έγραψε χαρακτηριστικά στο βιβλίο της.

Η Γουίλσον περιγράφει την άγνωστη τοποθεσία ως ράντσο λίγο έξω από την περιοχή του Λος Άντζελες.

Το θέμα του πάρτι ήταν μεσαιωνικό, γι’ αυτό ήρθε ντυμένη με ένα «ζωηρό outfit δεσποσύνης με κωνικό καπέλο». Σύμφωνα με την Γουίλσον: «Είχε την ατμόσφαιρα».

«Το πάρτι ήταν τρελό. Άντρες πηδούσαν με άλογα σε ένα χωράφι, κορίτσια ντυμένα σαν γοργόνες ήταν στην πισίνα… Το ακίνητο ήταν τεράστιο, και επειδή ήταν πολύ βολικό, οι άνθρωποι είχαν δωμάτια για να κοιμηθούν εκεί τη νύχτα», έγραψε.

Στη συνέχεια, θυμήθηκε ότι είδε τον ανώνυμο γαλαζοαίματο καθώς συνεχιζόταν το πάρτι.

«Παρακολουθώ τον Βρετανό γαλαζοαίματο να κυκλοφορεί ενώ σηκώνω συνεχώς τα στήθος μου… Υπάρχει μια τεράστια ιδιωτική επίδειξη πυροτεχνημάτων και ξαφνικά είναι 2 το πρωί και ένας τύπος βγαίνει με ένα μεγάλο δίσκο γεμάτο με κάτι που μοιάζει με καραμέλες», είπε η Γουίλσον.

Ευτυχισμένη που ήταν προικισμένη με τις γλυκές λιχουδιές, ρώτησε για τα προϊόντα και της είπαν ότι στην πραγματικότητα ήταν «molly» (έκσταση ή MDMA).

Η Γουίλσον εξήγησε: «Γύρισα μπερδεμένη στον σεναριογράφο με τον οποίο μιλούσα. Λέει, “Ω, είναι για το όργιο… τα όργια ξεκινούν συνήθως από αυτά τα πράγματα αυτή τη στιγμή”». Σκεπτόμενη λίγο τα λόγια του, η Γουίλσον είπε ότι είχε μια επιφοίτηση.

«Τώρα το σχόλιο του Γουίνδσορ ότι χρειαζόμασταν περισσότερα κορίτσια άρχισε να έχει πολύ πιο νόημα. Δεν μιλούσαν για αναλογία αγοριών-κοριτσιών όπως ήταν μια ντίσκο οκτώ ετών. Μιλούσαν για ΟΡΓΙΑ!».

Όπως δήλωσε η Γουίλσον στα απομνημονεύματά της, δεν είχε καμία επιθυμία να συμπεριληφθεί σε ό,τι επρόκειτο να συμβεί στη συνέχεια.

«Λοιπόν, απέχω δύο λεπτά από το να είμαι σε όργιο… για την πρώτη μου σεξουαλική εμπειρία!».

«Περιττό να πω ότι σηκώνω το φόρεμα της δεσποσύνης και τρέχω από εκεί όσο πιο γρήγορα μπορώ», έγραψε.

Η Γουίλσον έγραψε ότι ήταν παρθένα εκείνη την εποχή και δεν μπορούσε να μην έχει την αίσθηση ότι το πάρτι μπορεί να είχε κινηματογραφηθεί από κρυφές κάμερες.

Τι έγραψε η Ρέμπελ Γουίλσον για τον Σάσα Μπάρον Κόεν

Υπήρχαν μερικοί άλλοι αξιόλογοι άνδρες που αναφέρθηκαν στα απομνημονεύματα – ο ένας ήταν ένας Ιορδανός πρίγκιπας που φέρεται να πρόσφερε στην Γουίλσον 2 εκατομμύρια δολάρια για ένα Σαββατοκύριακο μαζί του, αν και εκείνη αρνήθηκε.

Ένας άλλος που ονομάστηκε ήταν ο Σάσα Μπάρον Κόεν. Η Γουίλσον κατηγόρησε τον 52χρονο σταρ του «Μπόρατ» για ανάρμοστη συμπεριφορά στα γυρίσματα της ταινίας «The Brothers Grimsby», μιας ταινίας του 2016 στην οποία συμπρωταγωνιστούσαν.

Θυμήθηκε ότι ένιωθε «φοβισμένη» ενώ γύριζε την ταινία, αφού προηγουμένως της είχε ζητήσει «να βγει γυμνή» σε μια σκηνή.

«Αν και εκτιμούμε τη σημασία του να μιλάμε ανοιχτά, αυτοί οι αποδεδειγμένα ψευδείς ισχυρισμοί αντικρούονται ευθέως από εκτεταμένα λεπτομερή στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων σύγχρονων εγγράφων, κινηματογραφικών λήψεων και μαρτυριών από τους παρόντες πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την παραγωγή του The Brothers Grimsby», είπε ο εκπρόσωπος του σε δήλωση.

Πέταξαν αντικείμενο στη Νίκι Μινάζ ενώ τραγουδούσε – Η τραγουδίστρια το έστειλε νευριασμένη πίσω στο κοινό

4η Διακρατική συνάντηση του δικτύου BREAKING ISOLATION-Γεμάτοι εμπειρίες αποχώρησαν από τις Σέρρες

Πέταξαν αντικείμενο στη Νίκι Μινάζ ενώ τραγουδούσε – Η τραγουδίστρια το έστειλε νευριασμένη πίσω στο κοινό

0

Η ράπερ αμύνθηκε κι έπειτα το έριξε με δύναμη προς το πλήθος

Ένα αντικείμενο κόντεψε να χτυπήσει το κεφάλι της Νίκι Μινάζ κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισης της ράπερ στο Ντιτρόιτ των ΗΠΑ την Κυριακή.

Η τραγουδίστρια την ώρα που ερμήνευε ένα αγαπημένο κομμάτι δέχτηκε ένα αντικείμενο που ερχόταν με φόρα προς την αυτήν, με γρήγορα αντανακλαστικά προσπαθεί να το πιάσει χωρίς να τα καταφέρνει με το αντικείμενο να προσγειώνεται στο πάτωμα.

Στη συνέχεια η Μινάζ εμφανώς εκνευρισμένη το σηκώνει και το πετάει προς το πλήθος.

Τα φαινόμενα που θαυμαστές πετούν αντικείμενα προς τους καλλιτέχνες πληθαίνουν ειδικά μετά το μπουκάλι που χτύπησε τον Χάρι Στάιλς κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας του τον Οκτώβριο του 2022.

Το πιο πρόσφατο περιστατικό ήταν τον Ιούνιο του 2023, όταν η Μπέμπε Ρέξα χτυπήθηκε στο μέτωπο από ένα τηλέφωνο.

Οι φαν συνηθίζουν να πετούν τα κινητά τους στην σκηνή ώστε οι τραγουδιστές να βγουν σέλφι δίχως να υπολογίζουν τις συνέπειες.

Νικολέτα Βλαβιανού: Περίμενα τον Αλ Πατσίνο κάτω από το ξενοδοχείο, δεν κατέβηκε ο κοντός

Στις 23 & 24 Απριλίου το Αυτοκινητοδρόμιο ανοίγει τις πόρτες του «Κάν’το Σωστά» για τους μαθητές Λυκείου

Κωλυσιεργοί ο ΟΠΕΚΕΠΕ τους ελέγχους των αγροτών – Καθυστερούν οι πληρωμές

0

Μπορεί ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης να είχε ξεκαθαρίσει ότι πριν από το Πάσχα θα έχουν ολοκληρωθεί οι πληρωμές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ύψους 700 ευρώ για συνδεδεμένες ενισχύσεις, eco-schemes και χρωστούμενα από το 2014, αλλά προ το παρόν η ημερομηνία των πληρωμών έχει μετατεθεί για την επόμενη βδομάδα και στα σίγουρα μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα.

Κάθε πέρσι και καλύτερα λένε οι αγρότες με τον ΟΠΕΚΕΠΕ να υποστηρίζει ότι δεν φέρει ευθύνη για την πληρωμή των συνδεδεμένων ενισχύσεων που πάντως θα γίνουν πριν το Πάσχα.

Πάντως σήμερα το σύστημα ήταν κλειστό, πράγμα που σημαίνει πως όσοι κατάφεραν να ανεβάσουν τις ποσότητες θα πληρωθούν, ενώ οι υπόλοιποι θα περιμένουν να ανοίξει ξανά την πλατφόρμα, έτσι ώστε να υπάρξει και δεύτερη πληρωμή.

Στη νέα ΚΑΠ έχουμε για πρώτη φορά πληρωμή συνδεδεμένων ενισχύσεων σε δύο δόσεις

kathisteroun pliromes opekepe agrotes ypaat 2

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ μετά και την πάροδο της τελευταίας παράτασης που είχε δοθεί, η εφαρμογή καταχώρισης παραδόσεων ποσοτήτων για τα συνδεδεμένα καθεστώτα έχει κλείσει, προκειμένου ο Οργανισμός να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες που θα οδηγήσουν στην πληρωμή των δικαιούχων πριν το Πάσχα, όπως έχει ανακοινωθεί.


Παρ’ όλο που η σχετική διαδικασία είχε ανακοινωθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, στις 21/2/2024, υπήρξαν φορείς που δεν ενήργησαν έγκαιρα, προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στη συγκεκριμένη εφαρμογή, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί- πελάτες τους, με ευθύνη των φορέων, να μη δύνανται να λάβουν την δικαιούμενη ενίσχυση στην επικείμενη πληρωμή.

Χατζηδημητρίου Μπέγος


Η διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, με αίσθημα ευθύνης προς τους παραγωγούς, συνυπολογίζοντας τα νέα δεδομένα, ανακοινώνει ότι θα συνεχίσει τη διεκπεραίωση των προβλεπόμενων διαδικασιών, προκειμένου αυτοί να λάβουν τις σχετικές προσβάσεις και να καταχωρίσουν τις εκκρεμείς παραδόσεις, σε χρόνο που θα ανακοινωθεί από τον Οργανισμό, για να λάβουν την ενίσχυση οι παραγωγοί σε επόμενη πληρωμή.


Και τούτο γιατί οποιαδήποτε νέα παράταση θα προκαλούσε καθυστερήσεις στις πληρωμές όσων ήδη έχουν προβεί, εντός των προβλεπομένων προθεσμιών, στις αναγκαίες καταχωρίσεις».


Πάντως ακόμα και σήμερα το «Χαμηλό βαρομετρικό» συνεχίζει να επικρατεί στον ΟΠΕΚΕΠΕ γύρω από το θέμα των πληρωμών με την πρώτη προθεσμία που είχε δοθεί -προ μηνός περίπου- να τοποθετεί την πίστωση, τουλάχιστον για 4 συνδεδεμένες ενισχύσεις (βαμβάκι, καλαμπόκι, σιτηρά και κτηνοτροφικά ψυχανθή) για τις 22 Απριλίου (δηλαδή για χθες) να περνάει άπρακτη

Τσαβλίδης Τσέλιος


Η αίσθηση που υπάρχει, έως αυτή τη στιγμή, είναι ότι το σύνολο σχεδόν των μεγάλων εκκρεμοτήτων ύψους 700 εκατ. ευρώ που αφορούν σε τρεις μεγάλες κατηγορίες, δηλαδή συνδεδεμένες ενισχύσεις, eco-schemes και παλιές υποχρεώσεις (από το 2014 και εντεύθεν), δρομολογείται για την Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου.


Δύσκολα θα δούμε κάποια από τις μεγάλες κατηγορίες πληρωμών να γίνεται νωρίτερα και αυτό έχει να κάνει με πολλά και μάλλον «εσωτερικά ζητήματα» εκείνων που έχουν επιφορτισθεί την ευθύνη επεξεργασίας των στοιχείων και διαμόρφωσης των σχετικών εντολών πληρωμής.

Αφροδίτη Σταμπουλή Αλέξης Τσίπρας


Βεβαίως και πίσω από την «υπονόμευση» στην υπόθεση των πληρωμών, κρύβεται μια διαμάχη που έχει στόχο την «αποκαθήλωση» του gov.gr, ως προς τη δυνατότητά της να φιλοξενεί τα δεδομένα του ΟΣΔΕ και την επαναφορά αυτής της βάσης δεδομένων στο «μαύρο νέφος» των τεχνικών συμβούλων που κατ’ επίφαση και μόνο ήταν «νέφος» του ΟΠΕΚΕΠΕ.


Βέβαια μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελούσε μεγάλη ήττα τόσο για τον κ. Αυγενάκη όσο και για το «ψηφιακό κράτος» που έχει χτίσει με πολύ κόπο η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και που αποτελεί την κορωνίδα της κυβερνητικής πολιτικής της τελευταίας 5ετίας.


Αυτό και μόνο δεν αφήνει κανένα περιθώριο υποταγής των κυβερνώντων στις απαιτήσεις των εργολάβων και γι’ αυτό αναζητούνται ήδη οι εναλλακτικές που και τις πληρωμές θα διασφαλίσουν και την ψηφιακή διακυβέρνηση θα δικαιώσουν.

Το ΜέΡΑ25 Σερρών καταγγέλλει: Μαζική κοπή δέντρων στο στρατόπεδο «ΚΛΕΙΣΑΡΗ»

Οι Δικαστικοί Υπάλληλοι Ν. Σερρών συμμετείχαν στο Πανβισαλτικό συλλαλητήριο ενάντια στο κλείσιμο του Ειρηνοδικείου Νιγρίτας

Eπιτόπια παρακολούθηση εργασίας εκπαιδευτικών από τη Ρουμανία στο 4ο ΓΕΛ Σερρών

4η Διακρατική συνάντηση του δικτύου BREAKING ISOLATION-Γεμάτοι εμπειρίες αποχώρησαν από τις Σέρρες

Νικολέτα Βλαβιανού: Περίμενα τον Αλ Πατσίνο κάτω από το ξενοδοχείο, δεν κατέβηκε ο κοντός

0

Μια ξεκαρδιστική ιστορία διηγήθηκε η Νικολέτα Βλαβιανού καλεσμένη στο Πρωίαν σε είδον.

Η ηθοποιός ανέφερε πως περίμενε έξω από ένα ξενοδοχείο να βγει ο Αλ Πατσίνο, αλλά δεν τον συνάντησε ποτέ.

«Είχαμε πάει με το Εθνικό Θέατρο στη Νέα Υόρκη, παίζαμε τη Λυσιστράτη τότε, με την Κονιόρδου. Ήξερα ότι μένα ο Αλ Πατσίνο σε ένα ξενοδοχείο απέναντι από το Central Park.

Πήγαινα κάτω από το ξενοδοχείο κάθε μεσημέρι και έλεγα «Δεν θα βγει ο κοντός; Δεν θα κατέβει»; Αλλά δεν κατέβηκε ο κοντός», εξομολογήθηκε γελώντας η Νικολέτα Βλαβιανού.

Σε άλλο σημείο είπε η ηθοποιός: «Με την Τίνα Τέρνερ ήμασταν στον Εθνικό.

Παίζαμε εμείς, με την Τζέσυ Παπουτσή και ήταν η συναυλία της, η πρώτη που έκανε εδώ και δεν μπορούσα να πάω γιατί μας έβαλαν παράσταση.

Κάναμε πρόβα και όπως κάναμε πρόβα και τη βλέπω ξαφνικά δίπλα μου. Και της λέω You are simply the best!».

Η ηθοποιός ρωτήθηκε για τη γνωριμία της με τον Sting: «Θείος μου ήταν ο Φαληρέας που είχε το Pop 11, ένα δισκάδικο στο Κολωνάκι.

Η πρώτη μεγάλη συναυλία που έγινε ήταν οι Police στο Sporting κι εγώ ήμουν κάτω και πέρασε το αγόρι δίπλα. Με φίλησε!».

Τατιάνα Λύγαρη: «Διευθυντής θεάτρου ήπιε κόκκινο κρασί από το γοβάκι μου»

4η Διακρατική συνάντηση του δικτύου BREAKING ISOLATION-Γεμάτοι εμπειρίες αποχώρησαν από τις Σέρρες

Τατιάνα Λύγαρη: «Διευθυντής θεάτρου ήπιε κόκκινο κρασί από το γοβάκι μου»

0

«Ήμουν πολύ ριζοσπαστική. Έκανα στη ζωή μου πράγματα τρελά και αντιφατικά που πολλοί δεν θα τα τολμούσαν», είπε η Τατιάνα Λύγαρη.

Συνέντευξη στην εκπομπή «Mega καλημέρα» έδωσε η Τατιάνα Λύγαρη. Η ηθοποιός μίλησε για την απώλεια της μητέρας της, τη ριζοσπαστική φύση της, αλλά και την απόφαση να μην κάνει παιδί.

«Η απουσία της μητέρας μου από κάθε παράστασή μου, είναι ένα χτύπημα για μένα. Μου λείπει που δεν μπορώ να μιλήσω μαζί της. Ήταν σαν ψυχοθεραπεία για μένα», είπε αρχικά η Τατιάνα Λύγαρη.

Η Τατιάνα Λύγαρη είπε στη συνέχεια: «Ήμουν πολύ ριζοσπαστική. Έκανα στη ζωή μου πράγματα τρελά και αντιφατικά που πολλοί δεν θα τα τολμούσαν.

Για πολλά χρόνια ήμουν κατά του γάμου. Ήταν επιλογή μου να μην κάνω παιδιά.

Ήμουν παιδί χωρισμένων γονιών και για αυτό δεν είχα πρότυπο καλής οικογένειας. Ένιωθα ότι θα εγκλωβιστώ στον γάμο.

Άλλαξα γνώμη επειδή βρήκα έναν άνθρωπο που σέβεται αυτό που κάνω. Δεν έκανα παιδί επειδή ένιωθα ότι θα έπρεπε να αφιερωθώ 100% σε αυτό».

Κλείνοντας, η Τατιάνα Λύγαρη αποκάλυψε: «Διευθυντής θεάτρου ήπιε κόκκινο κρασί από το γοβάκι μου».

Γιώργος Καπουτζίδης: Όταν χώρισα, οδήγησα από τη Θεσσαλονίκη μέχρι το Ελσίνκι

Στις 23 & 24 Απριλίου το Αυτοκινητοδρόμιο ανοίγει τις πόρτες του «Κάν’το Σωστά» για τους μαθητές Λυκείου

Γιώργος Καπουτζίδης: Όταν χώρισα, οδήγησα από τη Θεσσαλονίκη μέχρι το Ελσίνκι

0

Είχε τόσα νεύρα που αποφάσισε να οδηγήσει μέχρι τη… Φινλανδία!

Καλεσμένος στην εκπομπή «Στιγμές», βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας 22 Απριλίου, ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Ο γνωστός ηθοποιός, σεναριογράφος και σκηνοθέτης, μίλησε για την αγάπη του για τα ταξίδια.

Μάλιστα, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Καπουτζίδης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ταξίδεψε από την Θεσσαλονίκη έως το Ελσίνκι με το αυτοκίνητο έπειτα από έναν μεγάλο χωρισμό.

«Μου άρεσαν πολύ τα ταξίδια. Κάθομαι και βλέπω το ιστορικό μου και υπάρχει ένα κενό από το 1997 έως το 2004.

Δεν είχα πετάξει πουθενά. Τα αγαπώ πολύ. Έχω κάνει πολλά ταξίδια. Και με το αυτοκίνητο. Έχω πάει στο Ελσίνκι με το αυτοκίνητο και κατέβηκα.

Έχω πάει στη Μαδρίτη με το αυτοκίνητο και το άφησα στο αεροδρόμιο. Και από τη Μαδρίτη πέρασα στο Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης μόνος μου», είπε αρχικά ο Γιώργος Καπουτζίδης στον δημοσιογράφο Μάνο Νιφλή.

Στη συνέχεια εξήγησε ότι: «Το Θεσσαλονίκη – Ελσίνκι το έκανα μόνος μου και το Ελσίνκι – Θεσσαλονίκη με δύο κολλητούς μου. Είχα χωρίσει και είχα νεύρα.

Οπότε πήρα το αμάξι και είπα οδηγήσω προκειμένου να μου φύγουνε. Ήμουνα καλύτερα, όμως σκέφτηκα “ωχ, τώρα πρέπει να γυρίσω πίσω”. Ήταν βαρύς ο χωρισμός».

Κοραλία Καράντη: Με φλερτάρουν άντρες στην ηλικία του γιου μου, με τρομάζει αυτό

Στις 23 & 24 Απριλίου το Αυτοκινητοδρόμιο ανοίγει τις πόρτες του «Κάν’το Σωστά» για τους μαθητές Λυκείου

Κοραλία Καράντη: Με φλερτάρουν άντρες στην ηλικία του γιου μου, με τρομάζει αυτό

0

Βλέπω στο βλέμμα τους κάτι που είναι απόλυτα διαθέσιμο και βαθύ και τρομάζω, ανέφερε η ηθοποιός

Η Κοραλία Καράντη μίλησε για την πορεία της στον χώρο της υποκριτικής, την προσωπική της ζωή, αλλά και το φλερτ που δέχεται.

Η ηθοποιός βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Στούντιο 4» κι αρχικά, μίλησε για τις προτάσεις που δέχεται για δουλειά.

«Δεν θέλω να γκρινιάξω καθόλου για τη δουλειά, απλώς θέλω αυτό που κάνω να είναι σημαντικό. Έχω υπάρξει χωρίς δουλειά και από δική μου επιλογή και όχι από δική μου, όπως στην περίοδο της πανδημίας. Όσο μεγαλώνουμε εμείς οι γυναίκες, έχουμε λιγότερες ευκαιρίες», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέεχεια, αναφέρθηκε στην ηλικία της και τον δισταγμό που είχε κάποτε, να την αποκαλύψει δημόσια.

«Καμιά φορά μπορεί να σε πληγώνουν κάποια πράγματα, αλλά προχωρώντας κανείς, ατσαλώνεται. Να ένα δώρο που έρχεται με την ηλικία, γιατί το φιλοσοφείς. Κάποτε, το θεωρούσα άκομψο να λέω την ηλικία μου.

Δεν την έκρυβα, αλλά το θεωρούσα κάποιες φορές χυδαίο να βγω να την πω δημόσια», εξηγεί.

Πρόσθεσε επιπλέον: «Τώρα με πιάνει η επιθυμία να την πω για να βοηθήσω κάποιους ανθρώπους να ξεμπλοκάρουν.

Είχα μια τάση να κάνω παρέα με μεγαλύτερους ανθρώπους, ήταν άλλες εποχές. Δεν υπήρχε τόσο πολύ το κόλλημα με την εξωτερική εικόνα, δεν απασχολιόμασταν τόσο πολύ με την ηλικία».

Για την αντίδραση των γονιών της, όταν τους ανακοίνωσε ότι θέλει να γίνει ηθοποιός, είπε: «Οι γονείς μου μου έλεγαν ότι δεν έχω χαρακτήρα για θέατρο.

Όταν μπήκα σε αυτή τη δουλειά, ήμουν πολύ αθώα, πολύ αφελής. Ήμουν άνθρωπος που έλεγε αυτό που σκέφτεται, δεν ωραιοποιούσε. Δεν έπρεπε να τα έχω αυτά.

Κατέληγε σε προβληματάκια, δεν ήμουν πολύ ευέλικτη στις σχέσεις μου. Πιστεύω πάντα ότι οι άνθρωποι έχουν τις καλύτερες προθέσεις. Πιστεύω στην καλοσύνη των ανθρώπων, όπως έλεγε ο Τένεσι Ουίλιαμς».

Αναφορικά με την προσωπική της ζωή, η Κοραλία Καράντα δήλωσε: «Αισθάνομαι ευτυχής για τη ζωή που είχα. Ερωτεύτηκα, με ερωτεύτηκαν, είχα σχέσεις έντονες, έκανα ένα παιδί.

Έχω εξαπατηθεί στη ζωή μου κάποιες φορές, δεν πειράζει όμως.

Είναι αυτό που υποψιάζεσαι, αλλά επειδή δεν θες να δηλητηριαστείς, το αφήνεις να συμβεί.

Όταν κάποιος δεν τιμάει την εμπιστοσύνη που του δείχνεις, δεν είναι πρόβλημα δικό σου.

Πάντα στον εαυτό ομου έριχνα το φταίξιμο, είμαι ενοχικός άνθρωπος. Είναι η στόφα μου.

Νομίζω ότι είναι θέμα παιδικών χρόνων. Τα έχω εξηγήσει. Είναι αυτό που έχουμε πει, ήμουν ένα μοναχικό παιδί που μεγάλωνα με μεγάλους ανθρώπους γύρω μου, αλλά δεν ήμουν χαϊδεμένο».

Η ηθοποιός μίλησε επίσης, για τον γιο της, τον οποίο απέκτησε από τον γάμο της με τον Τζώνη Καλημέρη.

« Όταν ήταν πιο μικρός, σε κάποιες παραστάσεις είχε τρομάξει, γιατί μπορεί να έτρωγα ένα χαστούκι και δεν μπορούσε να καταλάβει. Είμαι μαμά που βάζει όρια, γιατί είχα διαβάσει πολλά βιβλία.

Μπορούσα να το κάνω πράξη. Η αφετηρία μου ήταν να μην μεταδώσω στο παιδί αυτά που έζησα εγώ.

Όταν ήταν στην εφηβεία και ήταν να πάει εκδρομές, είχα αντισταθεί και μας έφερε σε σύγκρουση, είχα επιστρατεύσει και τον πατέρα του και πήρε το μέρος μου.

Τότε αναρωτήθηκα μήπως το παράκανα. Επειδή είμαι Πόντια επέμεινα. Ήρθε ο καιρός και μου είπε ο μικρός ότι είχα δίκιο», τόνισε.

Για την προσωπική της ζωή, είπε: «Στην προσωπική μου ζωή είχα ήδη επιλέξει να είμαι μόνη μου.

Ήταν επιλογή με την έννοια ότι όσο μεγαλώνεις δεν ερωτεύεσαι εύκολα. Ξέρεις πολύ καλά όταν βλέπεις τον άλλον πώς είναι μέσα του και σε τι περιπέτειες θα μπεις αν υποχωρήσεις.

Δεν μπορώ να είμαι με κάποιον συμβατικά αν δεν είναι έντονο. Δεν μπορώ να είμαι κάποιον για να είμαι με κάποιον. Βαριέμαι».

Αναφέρθηκε μάλιστα, στον γάμο που είχε κάνει με τον Γιώργο Λιάνη. «Ήταν ενθουσιασμός, με είχε γοητεύσει και ο Γιώργος ήταν ένας άνθρωπος που όταν θέλει να κατακτήσει κάποιον, δεν υπάρχει περίπτωση να μην το καταφέρει.

Επίσης, είχα μέσα μου την κρυφή ελπίδα ότι θα παίξει έναν ρόλο μέντορα για τον γιο μου, επειδή είναι ένας άνθρωπος πολύ μορφωμένος. Επιβεβαιώθηκα ως έναν βαθμό γιατί ο Γιώργος ήταν πουλί πετούμενο, δεν ήταν ακριβώς ό,τι περίμενα», είπε.

Για το ενδεχόμενο να ερωτευτεί ξανά, απάντησε πως είναι δύσκολο, ενώ αποκάλυψε πως εκείνοι που τη φλερτάρουν πιο συχνά, είναι νεότεροι από εκείνη άντρες.

«Είμαι μια γυναίκα στα 64 της. Δεν ξέρω πόσο πιθανό είναι να ερωτευτώ στην ηλικία μου. Με φλερτάρουν πολύ νέοι άντρες και αυτό με τρομάζει πάρα πολύ.

Βλέπω στο βλέμμα τους κάτι που είναι απόλυτα διαθέσιμο και βαθύ και τρομάζω. Λέω “Παναγία μου”. Είναι τεράστιες οι διαφορές. Πολλές φορές είναι στην ηλικία του γιου μου.

Δεν είμαι άνθρωπος των ταμπού, δίνω λίγο την εντύπωση ότι είμαι “κομ ιλ φο”, αλλά δεν είμαι έτσι. Θεωρώ πολύ θεμιτό μια μεγαλύτερη γυναίκα να έχει σχέση με νεότερο άνδρα.

Δεν μου έχει τύχει. Ερωτευόμουν μεγαλύτερους άνδρες, πιθανόν λόγω του μπαμπά μου», είπε κλείνοντας.

Το απoκάλuψε 1η φορά: «Το “Λε Πα” δεν σημαίνει Λευτέρης Πανταζής. Τι καλύτερο έχει από μένα ο Αλέν Ντελόν;»

4η Διακρατική συνάντηση του δικτύου BREAKING ISOLATION-Γεμάτοι εμπειρίες αποχώρησαν από τις Σέρρες

23 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου

0

Γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου η σημερινή.

Σκοπός, η προώθηση και η προβολή της ανάγνωσης – και όχι μόνο της ανάγνωσης.

Η Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου είναι και γιορτή των εκδοτών και των πνευματικών δικαιωμάτων.

Η ημερομηνία της 23ης Απριλίου επελέγη για πρώτη φορά το 1925 (σχεδόν εκατό χρόνια πριν) από τους βιβλιοπώλες της Καταλονίας επειδή συνέπιπτε με την ημερομηνία θανάτου του Θερβάντες.

Το 1995 η UNESCO καθιέρωσε την 23η Απριλίου ως ημερομηνία εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου

επειδή συμπίπτει με τον θάνατο και ενός άλλου κλασικού των διεθνών γραμμάτων: του Ουίλιαμ Σαίξπηρ.

Ο Σαίξπηρ και ο Θερβάντες πέθαναν στις 23 Απριλίου του 1616 και το γεγονός αυτό προσδίδει ιδιαίτερη συμβολική βαρύτητα στην Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, που καλεί τους νέους να ανακαλύψουν την απόλαυση της ανάγνωσης, συνειδητοποιώντας το μέγεθος της συμβολής της στην κοινωνική και την πολιτιστική ανάπτυξη της ανθρωπότητας.

Εορτολόγιο 22 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Eπιτόπια παρακολούθηση εργασίας εκπαιδευτικών από τη Ρουμανία στο 4ο ΓΕΛ Σερρών

Το ΜέΡΑ25 Σερρών καταγγέλλει: Μαζική κοπή δέντρων στο στρατόπεδο «ΚΛΕΙΣΑΡΗ»

Σε μια περίοδο που μιλάμε για υπερθέρμανση του πλανήτη και θερμοκρασίες ρεκόρ που κάνουν ανυπόφορη την κατάσταση το καλοκαίρι στο αστικό περιβάλλον, το πιο λογικό είναι να προστατεύεις «με νύχια και με δόντια» τα δέντρα που υπάρχουν σε κάθε πόλη.

Ένα δέντρο δεν αποτελεί μόνο ένα ολόκληρο οικοσύστημα, αλλά κάνει σκιά και ελαττώνει τη θερμοκρασία στον γύρω χώρο – μια δεντρόφυτη λεωφόρος μπορεί να είναι έως και 8°C πιο δροσερή από μια αντίστοιχη περιοχή έρημη, χωρίς βλάστηση.

Αντί προστασίας οι υπεύθυνοι του στρατοπέδου «ΚΛΕΙΣΑΡΗ» αποφάσισαν να προβούν σε μαζική κοπή δέντρων;

Κάτι τέτοιο πληροφορηθήκαμε και φαίνεται ότι μάλλον είναι αληθείς οι πληροφορίες, αφού οι κομμένοι κορμοί δέντρων (που είναι και πολλοί) έχουν εναποτεθεί στο μέσον του στρατοπέδου και διακρίνονται από τον χώρο του Στρατιωτικού Πρατηρίου.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι τα εξής;

Πόσα δέντρα έχουν κοπεί;

Υπάρχει έγκριση από κάποιον αρμόδιο υπεύθυνο δημόσιο φορέα;

Είναι απόφαση της διοίκησης του στρατοπέδου;

Υπάρχει μελέτη για κοπή δέντρων και πόσων;

Θα κοπούν και άλλα;

Το ενεργό στρατόπεδο «ΚΛΕΙΣΑΡΗ» είναι μέσα στον αστικό ιστό της πόλης των Σερρών και επομένως κάθε παρέμβαση μαζικής κοπής δέντρων έχει δυσμενείς επιπτώσεις στους κατοίκους της πόλης όσον αφορά την ποιότητα της ζωής τους. Περιμένουμε απαντήσεις από τους αρμόδιους.

ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΔΕΝΤΡΩΝ

Με την ευκαιρία αυτή θέλουμε να επισημάνουμε και ένα άλλο θέμα που τα τελευταία χρόνια έχει γενικευθεί και θεωρούμε, ότι έχει καταστρεπτικές επιπτώσεις στο μικροκλίμα της πόλης μας.

Πρόκειται για το κλάδεμα των δέντρων

Εν όψει ενός δύσκολου καλοκαιριού που άρχισε ήδη, η εικόνα των δέντρων της πόλης τα τελευταία χρόνια είναι σοκαριστική.

Το αυστηρό κλάδεμα και η καρατόμηση ουσιαστικά των δέντρων, στην έκταση που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια σε όλη την Ελλάδα, δημιουργούν πολλά προβλήματα και αντιδράσεις. Υπάρχουν μάλιστα πολλοί Έλληνες γεωτεχνικοί που έχουν εκφράσει σοβαρότατες επιφυλάξεις ως προς αυτές τις πρακτικές.

Ειδικά όταν τα κλαδέματα γίνονται την άνοιξη καθώς η άνοιξη δεν θεωρείται κατάλληλη εποχή παρά μόνον ίσως για κάποιο διορθωτικό και μέτριας έντασης αραίωμα των κλαδιών, υπό αυστηρούς όρους.

Τα δέντρα κλαδεύονται με τρόπο τόσο δραστικό και βάναυσο, ώστε σε πολλές περιπτώσεις να απομένει σχεδόν μόνο ο κορμός.

Αφαιρέθηκε δηλαδή η κόμη τους, με αποτέλεσμα αυτό που έμεινε να είναι μια εικόνα κακοποιημένων δέντρων, βάναυσα ακρωτηριασμένων και καρατομημένων, που έχουν απωλέσει εντελώς το φυσικό σχήμα τους. 

Το πιο τραγικό είναι ότι όλα αυτά συμβαίνουν μέσα στην άνοιξη, δηλαδή στην εποχή κατά την οποία τα πουλιά έχουν ήδη φωλιές, με συνεπακόλουθο την απώλεια πολυάριθμων νεοσσών και αβγών των πουλιών, που φώλιαζαν ήδη στα δέντρα. 

Ένα δέντρο όμως που έχει χάσει το 70% –ή και περισσότερο– από την κόμη του προφανώς δεν μπορεί να έχει καμία αξιόλογη συνεισφορά στη σκίαση.

Θα χρειαστεί να περάσει πολύς χρόνος, αναλόγως το είδος του δέντρου φυσικά, μέχρι να ξαναποκτήσει την προηγούμενη λειτουργικότητά του, ως προς τη σκίαση και όχι μόνον, λένε οι ειδικοί.

Ας μην ξεχνάμε ότι τα δέντρα μέσα στην πόλη προσφέρουν και πολλές άλλες αξιοσημείωτες κι αναντικατάστατες οικοσυστημικές υπηρεσίες: απορροφούν αέριους ρύπους, συμβάλλουν στη ρύθμιση του μικροκλίματος, μειώνουν την ηχορύπανση, είναι πηγή αισθητικής απόλαυσης κ.λπ.

Και, βεβαίως, αποτελούν ενδιαίτημα πολλών ειδών της βιοποικιλότητας. Όλες αυτές οι οικοσυστημικές υπηρεσίες υποβαθμίζονται δραματικά, μετά από το αυστηρό κλάδεμα και την καρατόμηση.  

Υπάρχει νομικό πλαίσιο, συγκεκριμένα η Ευρωπαϊκή Οδηγία 2009/147, που έχει ενσωματωθεί στο ελληνικό δίκαιο με δύο Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, και η οποία ορίζει ότι απαγορεύεται κάθε καταστροφή ή βλάβη των φωλιών και των αβγών των πουλιών.

Οι Δικαστικοί Υπάλληλοι Ν. Σερρών συμμετείχαν στο Πανβισαλτικό συλλαλητήριο ενάντια στο κλείσιμο του Ειρηνοδικείου Νιγρίτας

Eπιτόπια παρακολούθηση εργασίας εκπαιδευτικών από τη Ρουμανία στο 4ο ΓΕΛ Σερρών

4η Διακρατική συνάντηση του δικτύου BREAKING ISOLATION-Γεμάτοι εμπειρίες αποχώρησαν από τις Σέρρες

Eπιτόπια παρακολούθηση εργασίας εκπαιδευτικών από τη Ρουμανία στο 4ο ΓΕΛ Σερρών

Το 4ο ΓΕΛ    Σερρών φιλοξένησε κατά τις  15 & 16 Απριλίου 2024 δύο εκπαιδευτικούς από το Σιμπίου της Ρουμανίας στο πλαίσιο της Διαπίστευσης Erasmus 2021-2027 Βασικής Δράσης 1 του φορέα μας στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης. 

Οι φιλοξενούμενοι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν πλειάδα μαθημάτων στις τάξεις του 4ου ΓΕΛ, όπως ιστορία, φιλοσοφία, νεοελληνική λογοτεχνία, αρχαία ελληνικά, Σοφοκλέους Αντιγόνη,  ξένες γλώσσες. 

Τα μαθήματα διεξήχθησαν βάσει της μεθόδου διδασκαλίας CLIL (Content and Language Integrated Learning) κατά την οποία οι εκπαιδευτικοί καλούνται να συνδυάσουν εναλλακτικές μορφές οργάνωσης της διδασκαλίας τους, εμπλέκοντας στοιχεία εκμάθησης μιας ξένης γλώσσας αλλά και ενός μαθησιακού αντικειμένου ώστε να επιτύχουν υψηλά μαθησιακά αποτελέσματα.

Εκπαιδευτικός του σχολείου μας επιμορφώθηκε στη μέθοδο αυτή κατά τη διάρκεια ευρωπαϊκού σεμιναρίου κατάρτισης και μετέφερε τη σχετική τεχνογνωσία στο προσωπικό του σχολείου.

Κατά την εφαρμογή της μεθόδου την εβδομάδα αυτή, μαθησιακά αντικείμενα ή τμήματα αυτών, διδάσκονται διαμέσου της αγγλικής γλώσσας, με στόχους διπλής εστίασης: την κατανόηση του περιεχομένου και ταυτόχρονα την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας. Σύγχρονα ζητήματα διαπολιτισμικότητας και ανταλλαγή εκπαιδευτικών μεθόδων και πρακτικών είναι στο επίκεντρο των διδασκαλιών.

Οι εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν σε ομορφιές της πόλης από μαθητές και μαθήτριες του ομίλου Erasmus του σχολείου. Η σχολική μας μονάδα θα συνεχίσει να συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου αλλά και στην προσφορά ευκαιριών σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. 

Με την απονομή της Διαπίστευσης στο φορέα μας για την προγραμματική περίοδο 2021-2027, δίνεται μια τεράστια δυνατότητα για υλοποίηση σχεδίων κινητικότητας προς όφελος όλων των εμπλεκομένων σε χρονοδιάγραμμα που είναι εφικτό να αποφέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα με διαρκή επικαιροποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Σε ελεύθερη πτώση ο Νομός Σερρών…

Οι Δικαστικοί Υπάλληλοι Ν. Σερρών συμμετείχαν στο Πανβισαλτικό συλλαλητήριο ενάντια στο κλείσιμο του Ειρηνοδικείου Νιγρίτας

4η Διακρατική συνάντηση του δικτύου BREAKING ISOLATION-Γεμάτοι εμπειρίες αποχώρησαν από τις Σέρρες

Τάσος Χατζηβασιλείου: Κίνηση υψηλού συμβολισμού η υποψηφιότητα Μπελέρη

Συνέντευξη του Τάσου Χατζηβασιλείου στην εφημερίδα «Βραδυνή της Κυριακής» 

«Κανείς δεν επιθυμεί τη διάχυση της κρίσης, ούτε το Ιράν ούτε το Ισραήλ», τονίζει μιλώντας στη «ΒτΚ» ο βουλευτής Σερρών της Ν.Δ. και Ά Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Τάσος Χατζηβασιλείου.

Για τη διαφαινόμενη ένταση από την Τουρκία εκτιμά ότι είναι «τα απόνερα των δημοτικών εκλογών από τις οποίες ο Ερντογάν βγήκε λαβωμένος».

Για την προγραμματιζόμενη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Άγκυρα, σημειώνει: «Δεν είναι ούτε απλή ούτε εύκολη διαδικασία. Όμως, το κλίμα μπορεί να βελτιωθεί, μέσω των πιθανών συγκλίσεων σε θέματα «χαμηλής» πολιτικής».

Ας ξεκινήσουμε με τη νέα κρίση στη Μέση Ανατολή. Το Ιράν είναι ένας μη ελέγξιμος παράγων, με ένα οπλοστάσιο άγνωστο. Ανησυχείτε ότι τώρα που μπήκε ενεργά στον πόλεμο θα ζήσουμε νέες αναταράξεις στην περιοχή μας σε γεωπολιτικό και οικονομικό επίπεδο;

Διαμορφώνεται ένα νέο τοπίο στη Μέση Ανατολή. Το Ιράν έσπασε ένα ταμπού δεκαετιών και επιτέθηκε ευθέως στο Ισραήλ, με κίνδυνο να ανοίξει η πόρτα του φρενοκομείου. Βέβαια, το Ιράν κλιμάκωσε στο πεδίο, όμως, ταυτόχρονα, αποκλιμάκωσε σε ρητορική. Προκάλεσε ελεγχόμενο επεισόδιο, στέλνοντας το μήνυμα ότι δεν επιθυμεί ολοκληρωτική σύγκρουση. Από την άλλη, το Ισραήλ έδειξε αυτοσυγκράτηση, αν και αντιλαμβάνομαι ότι δεν θέλει να αφήσει αναπάντητη την επίθεση.

Πάντως, κανείς δεν επιθυμεί τη διάχυση της κρίσης, ούτε το Ιράν ούτε το Ισραήλ. Και προς το παρόν, τα μηνύματα της διεθνούς κοινότητας για αυτοσυγκράτηση έχουν εισακουστεί. Εκτιμώ ότι η Δύση πρέπει σταδιακά να αναβιώσει τις Συμφωνίες του Αβραάμ. Το Ιράν προσπαθεί να τις ακυρώσει στην πράξη, αλλά είναι το ενδεδειγμένο εργαλείο για την εξασφάλιση μακρόπνοης σταθερότητας στην περιοχή. 

Η ένταση της ρητορικής της Άγκυρας έχει αυξηθεί έναντι της χώρας μας λίγο μετά τις δημοτικές εκλογές, όπου ο Ταγίπ Ερντογάν υπέστη πλήγμα. Η επίθεση στην Ελλάδα με αφορμή την πρόθεσή μας να δημιουργήσουμε Θαλάσσια Πάρκα στο Αιγαίο εκτιμάτε ότι γίνεται για εσωτερικούς λόγους;

Ο Ερντογάν βγήκε λαβωμένος από τις δημοτικές εκλογές. Είναι σαφές ότι βλέπουμε τα «απόνερα» των εκλογών, ειδικά τώρα που η τουρκική κυβέρνηση δέχεται πιέσεις από την αντιπολίτευση. Ακόμα και η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠ.ΕΞ. για τα Θαλάσσια Πάρκα ήρθε μετά από σφυροκόπημα της αντιπολίτευσης.

Βεβαίως, κανένας δεν πιστεύει ότι η Τουρκία άλλαξε θεώρηση επειδή επικρατεί ηρεμία στα Ελληνοτουρκικά. Με την αίολη ανακοίνωση, η Άγκυρα υπενθυμίζει τις παράλογες θέσεις της.

Ταυτόχρονα, αυξάνεται η ένταση της ρητορικής, καθώς το κυβερνών ΑΚΡ θα επιχειρήσει τον επαναπατρισμό των ψηφοφόρων που επέλεξαν κόμματα της αντιπολίτευσης. Όμως, κακώς η Άγκυρα πολιτικοποιεί την προστασία του Περιβάλλοντος, ένα πεδίο που θα έπρεπε να αποτελεί αφορμή συνεργειών.

Σε κάθε περίπτωση, η θέση της Ελλάδας είναι ξεκάθαρη: δεν παίζουμε παιχνίδια με την εθνική κυριαρχία και τα δικαιώματά μας. Ο σχεδιασμός για δημιουργία εθνικών Θαλασσίων Πάρκων στο Αιγαίο και το Ιόνιο προχωρά κανονικά.

Ποιες είναι οι προσδοκίες μας από τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν τον Μάιο;

Συνεχίζουμε το διάλογο, για το καλό της περιφερειακής σταθερότητας. Η προσδοκία είναι να συνεχίσουμε στο πλαίσιο της θετικής ατζέντας, με στόχο τη σταδιακή οικοδόμηση εμπιστοσύνης.

Δεν είναι ούτε απλή ούτε εύκολη διαδικασία. Όμως, το κλίμα μπορεί να βελτιωθεί, μέσω των πιθανών συγκλίσεων σε θέματα «χαμηλής» πολιτικής. Η επικοινωνία με την Τουρκία δεν σημαίνει υπαναχώρηση από τις εθνικές θέσεις. Η Ελλάδα ακολουθεί εξωτερική πολιτική αρχών στη βάση του Διεθνούς Δικαίου.

Έχουμε πίστη στο δίκαιο των θέσεών μας και συζητούμε με την Τουρκία, με αυτοπεποίθηση και χωρίς αυταπάτες. Η διαδικασία επαναπροσέγγισης πρέπει να συνεχιστεί, παρά τις δυσκολίες που προκύπτουν.

Ευρωεκλογές. Η Ν.Δ. εμφανίζει απώλειες και διαρροές στα δεξιά της στις δημοσκοπήσεις. Θεωρείτε ότι η βάση σας, «σας το κρατάει» από την ψήφιση του νόμου για την ισότητα στο γάμο;

Η ψήφιση του νομοσχεδίου αποκατέστησε μια εκκρεμότητα ισότητας, για την οποία η ΝΔ είχε εξαρχής μιλήσει ανοιχτά. Η κάλπη των ευρωεκλογών είναι πολιτική και δεν προσφέρεται για ψήφο διαμαρτυρίας.

Η Ευρώπη καλείται να αντιμετωπίσει πολλαπλές κρίσεις στο εσωτερικό και στον περίγυρό της. Χρειαζόμαστε στιβαρή ευρωπαϊκή ηγεσία, με σχέδιο και όραμα. Ψηφίζουμε πολιτικές δυνάμεις και πρόσωπα που έχουν τη γνώση και την αποφασιστικότητα να διαμορφώσουν ένα ασφαλέστερο μέλλον για μία ευημερούσα Ευρώπη. Ταυτόχρονα, τον Ιούνιο δεν ψηφίζουμε μόνο για τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη.

Η στήριξη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας σημαίνει ψήφο για τη μεταρρυθμιστική πορεία της χώρας. Η προτροπή της αντιπολίτευσης «να πέσει ο Μητσοτάκης» δεν αποτελεί εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης ή πρόταση για το μέλλον της Ευρώπης.

Η υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη με τη Ν.Δ. ανησυχείτε ότι θα βλάψει τις σχέσεις Ελλάδας – Αλβανίας; Θα μετατραπεί η φυλάκισή του από ευρωπαϊκό, σε διμερές ζήτημα;

Η υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη αποτελεί κίνηση υψηλού συμβολισμού. Από την πρώτη στιγμή, η ελληνική πλευρά έχει αναδείξει τον ευρωπαϊκό χαρακτήρα του ζητήματος. Στηρίζουμε το ευρωπαϊκό μέλλον των Δυτικών Βαλκανίων. Όμως, κάθε χώρα που επιθυμεί να γίνει μέλος της Ε.Ε. οφείλει να σέβεται τα δικαιώματα των μειονοτήτων και να εφαρμόζει απαρέγκλιτα το κράτος δικαίου.

Η Αλβανία επιλέγει για την ώρα να «απομακρυνθεί» από την Ευρώπη και, φυσικά, την Ελλάδα. Το ζήτημα αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα, το κράτος δικαίου και το σεβασμό της ελληνικής μειονότητας. Η υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη δεν μετατρέπει το ζήτημα σε διμερές, αλλά, αντιθέτως, φωτίζει την ευρωπαϊκή του διάσταση. 

Ποια είναι τα δύο κρισιμότερα ζητήματα με τα οποία θα έρθει αντιμέτωπη η Ευρώπη το επόμενο διάστημα; Και επιπρόσθετα, πόσο θα μετρήσει ποια θα είναι η εκπροσώπηση που θα έχει η χώρα μας στο Ευρωκοινοβούλιο;

Η Ευρώπη πρέπει πρωτίστως να κινηθεί προς την κατεύθυνση της στρατηγικής αυτονομίας. Η περιοχή μας βρίσκεται ανάμεσα σε δύο μέτωπα, αυτό της Ουκρανίας και αυτό της Μέσης Ανατολής. Χρειαζόμαστε μια πραγματικά κοινή πολιτική άμυνας και ασφάλειας που θα αυξήσει το γεωπολιτικό βάρος της Ε.Ε.

Με τα σημερινά δεδομένα, η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για αμυντικό ευρωομόλογο είναι επίκαιρη. Παράλληλα, μεγάλο ζήτημα είναι η διατήρηση της ανθεκτικότητας της οικονομίας. Η πληθωριστική κρίση ταλαιπωρεί όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Η τόνωση της ανταγωνιστικότητας και η εξασφάλιση φθηνής ενέργειας θα δώσουν μεγάλη ανάσα στην Ευρώπη.

Η εκπροσώπηση της χώρας στο Ευρωκοινοβούλιο είναι καθοριστική για την αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων. Σκεφτείτε ότι, το 2020, ο Πρωθυπουργός μαζί με άλλους ηγέτες, ζήτησαν από την Ε.Ε. ένα έκτακτο πρόγραμμα κοινού δανεισμού και τελικά δημιουργήθηκε το Ταμείο Ανάκαμψης, με το Ευρωκοινοβούλιο να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο. Χρειαζόμαστε ανθρώπους που θέλουν και μπορούν να εργαστούν για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Οι Δικαστικοί Υπάλληλοι Ν. Σερρών συμμετείχαν στο Πανβισαλτικό συλλαλητήριο ενάντια στο κλείσιμο του Ειρηνοδικείου Νιγρίτας

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Σε ελεύθερη πτώση ο Νομός Σερρών…

4η Διακρατική συνάντηση του δικτύου BREAKING ISOLATION-Γεμάτοι εμπειρίες αποχώρησαν από τις Σέρρες

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Σε ελεύθερη πτώση ο Νομός Σερρών…

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σερρών  πάντα κοντά  στους Σερραίους, στα προβλήματα τους  και μαζί τους  στη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους, συμμετείχε  στο Πανβισαλτιακό συλλαλητήριο, λόγω της κατάργησης του Ειρηνοδικείου  της Νιγρίτας, με αντιπροσωπία του  από  την ΝΕ Σερρών και την ΟΜ Βισαλτίας.

Σε έναν νομό που βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, τελευταίος στην ανάπτυξη ανάμεσα στους 51 νομούς της χώρας, που μαστίζεται από εσωτερική και εξωτερική μετανάστευση, με γερασμένο ηλικιακά πληθυσμό και συνεχώς μειούμενο, με  αποτέλεσμα σε σχεδόν κάθε εκλογική διαδικασία για το  Ελληνικό  Κοινοβούλιο να χάνεται μία βουλευτική έδρα.

Σε έναν νομό που οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης οδήγησαν στο οριστικό κλείσιμο της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης, του εργοστασίου ζάχαρης, που όχι μόνο το έκλεισαν αλλά επέτρεψαν και την καταλήστευσή του από τους “επίδοξους επενδυτές του”.

Σε  έναν νομό που κάθε μέρα κλείνουν επιχειρήσεις, καταστήματα και ερημώνουν εμπορικοί δρόμοι της πρωτεύουσας του και των επαρχιών του.

Σε έναν νομό που το μοναδικό κολυμβητήριο, που ανέδειξε πρωταθλητές, τα τελευταία πέντε χρόνια ανοιγοκλείνει και ρημάζει, οι δε αθλητές αναγκάζονται να μετακινούνται καθημερινά  σε διπλανούς νομούς για τις προπονήσεις τους, όταν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχαν εγκριθεί 5,5 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή καινούργιου στο αθλητικό πάρκο Ομόνοιας το 2018, τα οποία χρήματα λόγω αδιαφορίας και των τοπικών αρχόντων δεν αξιοποιήθηκαν ποτέ και κινδυνεύουν να χαθούν.

Σε ένα νομό που το μοναδικό νοσοκομείο που έχει, είναι υποστελεχωμένο και υπολειτουργεί.

Σε έναν νομό  που δύο επαρχίες του  έχασαν  δύο σημαντικούς ιαματικούς και τουριστικούς προορισμούς, τα λουτρά Νιγρίτας και Σιδηροκάστρου, τα οποία απέφεραν σημαντικούς οικονομικούς πόρους στους κατοίκους των περιοχών.

Σε αυτόν τον νομό της παντοκρατορίας  της δυναστείας των Καραμανλήδων, ήρθε και η απόφαση οριστικού κλεισίματος του Ειρηνοδικείου της Νιγρίτας, ενώ το Ειρηνοδικείο του Ροδολίβους που ήταν στο αρχικό σχέδιο της κυβέρνησης, προς το παρόν ” τη γλίτωσε”, αποτελεί ακόμα ένα πλήγμα για την τοπική κοινωνία, ένα ακόμη βήμα προς την υποβάθμιση και τον οικονομικό μαρασμό της περιοχής της Βισαλτίας, αφού ήδη έχει προηγηθεί  το κλείσιμο τραπεζικών και τηλεπικοινωνιακών καταστημάτων της περιοχής.

Η Κυβέρνηση  έχει αποδείξει ότι  ουδόλως ενδιαφέρεται για την επίλυση των προβλημάτων αυτών, αλλά αντίθετα η πολιτική της και το σχέδιο που εφαρμόζει οδηγεί σε περαιτέρω ερήμωση και μαρασμό της ελληνικής περιφέρειας.

Ο ΣΥΡΙΣΑ-ΠΣ στέκεται δίπλα στους δημότες της Βισαλτίας και  στο δίκαιο αγώνα τους για την ακύρωση της κυβερνητικής απόφασης, καθώς και στον αγώνα των δικαστικών υπαλλήλων.

Ο Γρηγόρης Ζαρωτιάδης: Στον αγώνα για τη περιβαλλοντική βιωσιμότητα

Οι Δικαστικοί Υπάλληλοι Ν. Σερρών συμμετείχαν στο Πανβισαλτικό συλλαλητήριο ενάντια στο κλείσιμο του Ειρηνοδικείου Νιγρίτας

ΔΕΕΠ Σερρών: Στις Σέρρες οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Εξαδάχτυλος – Φλέσσα

afoi ioannidi fiat doblo epaggelmatika aftokinita serres ioannidis bros

Αφοί Ιωαννίδη: Νέα προωθητικά προγράμματα στα επαγγελματικά μοντέλα της Fiat

Η Fiat Professional σταθερά είναι πρωταγωνίστρια στις πωλήσεις της ελληνικής αγοράς ελαφρών επαγγελματικών χάρη στην πλούσια γκάμα που διαθέτει. Ανακάλυψε τη νέα σειρά Fiat Professional...
platonas e vima

Iταλία: Ερευνητές «βρήκαν» τον ακριβή χώρο ταφής του Πλάτωνα

Ιταλική έρευνα εντόπισε τον ακριβή χώρο ταφής του Πλάτωνα, βασιζόμενη σε αρχαίους παπύρους Το ακριβές σημείο ταφής του Πλάτωνα κατέστη δυνατό να εντοπιστεί, σύμφωνα με...
nektaria giannoudaki e vima

Νεκταρία Γιαννουδάκη για τη βεντέτα της οικογένειάς της: Η μαμά μου...

Η ηθοποιός μίλησε και για την αποχώρησή της από τη σειρά «Σασμός» Η Νεκταρία Γιαννουδάκη μίλησε για την αποχώρησή της από τη σειρά «Σασμός», αλλά...
kostas ahilleas karamanlis 26 xronia apo to thanato ethnarxi konstantino karamanli

Κώστας Αχ. Καραμανλής: 26 χρόνια χωρίς τον Κωνσταντίνο Καραμανλή

Σήμερα συμπληρώνονται 26 χρόνια χωρίς τον Κωνσταντίνο Καραμανλή αναφέρει ο ανιψιός του, πρώην υπουργός και βουλευτής Σερρών Κώστας Αχ. Καραμανλής. Συγκεκριμένα ο κ. Καραμανλής αναφέρει...
anne hathaway e vima

Αν Χάθαγουεϊ: Της ζήτησαν σε οντισιόν να φιλήσει 10 άνδρες για...

Ήταν συνηθισμένο και ως πρακτική «θεωρούνταν φυσιολογική», είπε η ηθοποιός. «Ήταν μια πολύ διαφορετική εποχή και τώρα ξέρουμε καλύτερα». Σε συνέντευξη στο V Magazine, με...
mathites likeio e vima

Πρώτα στον κόσμο τα Ελληνόπουλα: Μαθητές από την Μακεδονία κέρδισαν το...

Η ελληνική, μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» «Isometricks» από το Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με το wizzle, το συναρπαστικό παιχνίδι συμμετριών με κρυμμένα μαθηματικά που...
kapnisma1 e vima

Τέλος το κάπνισμα και σε εξωτερικούς χώρους: Απαγορεύεται να καπνίσεις δίπλα...

Μόνο έπειτα από συναίνεση μπορεί κάποιος να ανάψει τσιγάρο σε δημόσιο χώρο Η απόσταση από άλλους για κάπνισμα θα πρέπει να ξεπερνά τα 5...
muffin e vima

Συνταγή για μάφιν με σπανάκι και φέτα

Τα muffins είναι τέλειο σνακ τόσο για τα παιδιά όσο και για σένα. Σήμερα θα φτιάξεις εύκολα τα πιο νόστιμα με φέτα και σπανάκι. Χρόνος...
rebel wilson1 e vima

«Βόμβα» από τη Ρέμπελ Γουίλσον: «Μέλος της βασιλικής οικογένειας με κάλεσε...

Η Ρέμπελ Γουίλσον ισχυρίζεται ότι ένα συγκεκριμένο μέλος της βασιλικής οικογένειας της Μεγάλης Βρετανίας συνδέεται με ξέφρενα πάρτι οργίων και ναρκωτικά. Στα νέα της απομνημονεύματα,...
nicki minaj e vima

Πέταξαν αντικείμενο στη Νίκι Μινάζ ενώ τραγουδούσε – Η τραγουδίστρια το...

Η ράπερ αμύνθηκε κι έπειτα το έριξε με δύναμη προς το πλήθος Ένα αντικείμενο κόντεψε να χτυπήσει το κεφάλι της Νίκι Μινάζ κατά τη διάρκεια...
kathisteroun pliromes opekepe agrotes ypaat

Κωλυσιεργοί ο ΟΠΕΚΕΠΕ τους ελέγχους των αγροτών – Καθυστερούν οι πληρωμές

Μπορεί ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης να είχε ξεκαθαρίσει ότι πριν από το Πάσχα θα έχουν ολοκληρωθεί οι πληρωμές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ύψους 700 ευρώ...
nikoleta blabianou1 e vima

Νικολέτα Βλαβιανού: Περίμενα τον Αλ Πατσίνο κάτω από το ξενοδοχείο, δεν...

Μια ξεκαρδιστική ιστορία διηγήθηκε η Νικολέτα Βλαβιανού καλεσμένη στο Πρωίαν σε είδον. Η ηθοποιός ανέφερε πως περίμενε έξω από ένα ξενοδοχείο να βγει ο Αλ...
tatiana ligari1 e vima

Τατιάνα Λύγαρη: «Διευθυντής θεάτρου ήπιε κόκκινο κρασί από το γοβάκι μου»

«Ήμουν πολύ ριζοσπαστική. Έκανα στη ζωή μου πράγματα τρελά και αντιφατικά που πολλοί δεν θα τα τολμούσαν», είπε η Τατιάνα Λύγαρη. Συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...
giorgos kapoutzidis e vima

Γιώργος Καπουτζίδης: Όταν χώρισα, οδήγησα από τη Θεσσαλονίκη μέχρι το Ελσίνκι

Είχε τόσα νεύρα που αποφάσισε να οδηγήσει μέχρι τη… Φινλανδία! Καλεσμένος στην εκπομπή «Στιγμές», βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας 22 Απριλίου, ο Γιώργος Καπουτζίδης. Ο γνωστός...
koralia karanti e vima

Κοραλία Καράντη: Με φλερτάρουν άντρες στην ηλικία του γιου μου, με...

Βλέπω στο βλέμμα τους κάτι που είναι απόλυτα διαθέσιμο και βαθύ και τρομάζω, ανέφερε η ηθοποιός Η Κοραλία Καράντη μίλησε για την πορεία της στον...
biblio e vima

23 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου

Γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου η σημερινή. Σκοπός, η προώθηση και η προβολή της ανάγνωσης – και όχι μόνο της ανάγνωσης. Η Παγκόσμια Ημέρα...
mera25 serrwn kataggelei

Το ΜέΡΑ25 Σερρών καταγγέλλει: Μαζική κοπή δέντρων στο στρατόπεδο «ΚΛΕΙΣΑΡΗ»

Σε μια περίοδο που μιλάμε για υπερθέρμανση του πλανήτη και θερμοκρασίες ρεκόρ που κάνουν ανυπόφορη την κατάσταση το καλοκαίρι στο αστικό περιβάλλον, το πιο...
epitopia parakolouthish ekpaideutikwn roumania

Eπιτόπια παρακολούθηση εργασίας εκπαιδευτικών από τη Ρουμανία στο 4ο ΓΕΛ Σερρών

Το 4ο ΓΕΛ    Σερρών φιλοξένησε κατά τις  15 & 16 Απριλίου 2024 δύο εκπαιδευτικούς από το Σιμπίου της Ρουμανίας στο πλαίσιο της Διαπίστευσης...
tasou xarzhvasilleiou ypopshfiothta mpelerh

Τάσος Χατζηβασιλείου: Κίνηση υψηλού συμβολισμού η υποψηφιότητα Μπελέρη

Συνέντευξη του Τάσου Χατζηβασιλείου στην εφημερίδα «Βραδυνή της Κυριακής»  «Κανείς δεν επιθυμεί τη διάχυση της κρίσης, ούτε το Ιράν ούτε το Ισραήλ», τονίζει μιλώντας στη...
syriza ps eleutherh ptsh

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Σε ελεύθερη πτώση ο Νομός Σερρών…

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σερρών  πάντα κοντά  στους Σερραίους, στα προβλήματα τους  και μαζί τους  στη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους, συμμετείχε  στο Πανβισαλτιακό συλλαλητήριο, λόγω...

Δείτε επίσης