20/04/2024
11.5 C
Serres

ΔΕΕΠ Σερρών: Στις Σέρρες οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Εξαδάχτυλος – Φλέσσα

Οι προεκλογικές επισκέψεις των υποψήφιων ευρωβουλευτών στο Νομό Σερρών συνεχίζονται με τις επισκέψεις των Αθανάσιου Εξαδάχτυλου τη Κυριακή και της Βίκυς Φλέσσα τη Δευτέρα.

Στα πλαίσια των προεκλογικών περιοδειών των υποψήφιων Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, σας ενημερώνουμε ότι θα επισκεφθεί την πόλη των Σερρών ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΔ , ιατρός Αθανάσιος Εξαδάχτυλος ,Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 και ώρα 10.30΄και θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στο Γραφείο της ΔΕΕΠ-ΝΟΔΕ Σερρών.

 ΕΠΙΣΚΕΨΗ κ ΕΞΑΔΑΚΤΥΛΟΥ την Κυριακή 21 Απριλίου

 9:30 Εκκλησιασμός Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

10:30 συνέντευξη τύπου στα γραφεία της ΝΟΔΕ.

11:15 : Συνάντηση με φίλους και στελέχη της ΝΔ στο  Cityζεν

12:15 : Περιοδεία στο κέντρο της πόλης

Στα πλαίσια των προεκλογικών περιοδειών των υποψήφιων Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, σας ενημερώνουμε ότι θα επισκεφθεί την πόλη των Σερρών ο υποψήφια Ευρωβουλευτής της ΝΔ , κ. Βίκυ Φλέσσα δημοσιογράφος ,την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 13.30΄και θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στο Γραφείο της ΔΕΕΠ-ΝΟΔΕ Σερρών.

Κώστας Μπούμπας: Να δικαιωθούν οι πολίτες για την αμαρτωλή ιστορία της ΑΕΠΙ

Ολοκληρώθηκε η 1η αποστολή της ProCredit Bank στις Σέρρες

Απέναντι στα έντονα καιρικά φαινόμενα αντιπλημμυρική προστασία στο Νομό Σερρών!

Έλλη Στάη: Αποκαλύπτει την ηλικία της και ότι περιμένει το τρίτο της εγγόνι

0

Η γνωστή δημοσιογράφος σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης.

Η Έλλη Στάη βρέθηκε καλεσμένη στον Σταύρο Θεοδωράκη και τους «Πρωταγωνιστές» το βράδυ της Πέμπτης 18 Απριλίου και μεταξύ άλλων, μίλησε για τη σχέση της με τον χρόνο και το πως αντιλαμβάνεται η ίδια την ομορφιά.

Ήμουν πάρα πολύ αγριωπή, σκληρή και αυστηρή

«Πέρασαν αρκετά χρόνια για να ισορροπήσω και να βγάλω τη γλυκύτητα και της γυναίκας και του χαρακτήρα που είμαι. Δηλαδή ήμουν πάρα πολύ αγριωπή, σκληρή και αυστηρή. Και αυτό το έκανα επίτηδες μέχρι να περάσουν πολλά χρόνια, 15 – 20 χρόνια, για να έρθει η χαλάρωση.

Κάθε δεκαετία και αλλάζει έρχεται μια αγωνία για το πόσο θα αλλάξει η εικόνα στον καθρέφτη. Είμαι 70 χρονών! Για τους άντρες δεν έχω κάνει καμία θυσία.

Για μένα δεν έχω καμία θυσία, απλώς αυτά που αισθάνθηκα ότι με κάνουν να νιώθω καλά με τον εαυτό μου.

Ένα κομμάτι είναι η σωματική άσκηση. Το σώμα μου έχει μάθει να έχει ανάγκη. Δεν κάνω διατροφή, τρώω τα πάντα, απλά είμαι λιγόφαγη. Τα μαρούλια δεν μου αρέσουν.

Έρχεται το τρίτο εγγόνι

Έχω δύο εγγόνια και αναμένω και τρίτο. Δεν απαντάω απλώς στη λέξη γιαγιά, αν δεν με πούνε πάω και τα ρωτάω. Τρελαίνομαι από τη χαρά μου που με λένε γιαγιά.

Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: «Ήταν επιλογή μου να μην κάνω παιδί. Είμαι εγωιστής και ευθυνόφοβος. Δεν ένιωθα την ανάγκη»

Το Σάββατο 27 Απριλίου η Βράβευση των μαθητών του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Θαλής

Σωτήρης Τσαφούλιας: Οι Έλληνες δεν είμαστε καλοί γονείς

0

Και να θέλαμε, δεν μας αφήνουν, τόνισε

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας μίλησε για την πορεία του στη σκηνοθεσία, την οικογένειά του και όσα τον προβληματίζουν στην ελληνική κοινωνία.

Ο σκηνοθέτης ήταν καλεσμένος στο «Καλύτερα Αργά» και μεταξύ άλλων, ρωτήθηκε αν οι Έλληνες είναι καλοί γονείς.

Σε αυτό, ο ίδιος απάντησε: «δεν είμαστε καλοί γονείς» και εξήγησε: «Γιατί αρχικά, και να θέλαμε, δεν μας αφήνουν. Όταν έχει γίνει πλέον απαραίτητο να δουλεύουν και οι δύο από το πρωί μέχρι ο βράδυ. Δεν έχεις και τις αντοχές να ασχοληθείς τόσο ποιοτικά όσο θα ήθελες».

Αναφερόμενος στην ιδιότητά του, ο Σωτήρης Τσαφούλιας δήλωσε: «Ένας σκηνοθέτης πρέπει να είναι παντού αλλά για μένα το πιο σημαντικό είναι το κείμενο.

Μπορείς να το διορθώσεις, να ζητήσεις εξηγήσεις και να το κατανοήσεις. Δεν είχα ποτέ στο μυαλό μου να κάνω μία υπερπαραγωγή αλλά ιστορίες που αξίζει να τις μοιραστώ με τον κόσμο. Δεν έχω καλλιτεχνικά απωθημένα».

Στην πορεία, αναφέρθηκε στην αλληλεπίδρασή του με τον κόσμο και τους συναδέλφους του, ο Σωτήρης Τσαφούλιας, είπε: «Δεν μπορώ καθόλου τη φασαρία αλλά χαίρομαι τις κουβέντες και την επαφή που έχω με τον κόσμο στον δρόμο.

Στον καλλιτεχνικό κόσμο υπάρχουν άνθρωποι με τους οποίους θα ήθελα να συνεργαστώ. Εγώ δεν αντιπαθώ κανέναν, ίσως υπάρχουν όμως κάποιοι που με αντιπαθούν».

Τάσος Χαλκιάς: «Πηγαίνω στο βουνό και ουρλιάζω, είναι ανακουφιστικό»

Το Σάββατο 27 Απριλίου η Βράβευση των μαθητών του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Θαλής

Απόστολος Τζιτζικώστας: Ο πολιτισμός κορυφαία προτεραιότητα για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Επταπυργίου 2024 παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και η Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Άννα Μυκωνίου.

Παρουσία καλλιτεχνών και συντελεστών των φετινών παραστάσεων, ο κ. Τζιτζικώστας στην τοποθέτησή του επισήμανε ότι “το Φεστιβάλ Επταπυργίου, που δημιουργήσαμε με πάρα πολλή όρεξη και μεράκι το 2019 και το οποίο αμέσως αγκάλιασαν οι συμπολίτες μας,

το Φεστιβάλ που μας έφερε πιο κοντά σε ένα από τα σπουδαιότερα και πιο όμορφα ιστορικά μνημεία, το Επταπύργιο, πλέον έχει καθιερωθεί ως ο νέος σύγχρονος πολιτιστικός θεσμός του τόπου μας.

Και γι’ ακόμα μία χρονιά, γι’ ακόμα ένα καλοκαίρι, από τις 5 Ιουνίου μέχρι τις 23 Ιουλίου, το Φεστιβάλ Επταπυργίου έρχεται με αυθεντικές εμπειρίες τέχνης και πολιτισμού, για να προσφέρει σε όλους τους συμπολίτες μας και στους επισκέπτες, ένα μοναδικό πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα, όπως πάντα υψηλής ποιότητας και αισθητικής.

Με επτά παραγωγές εκ των οποίων οι πέντε είναι παραγωγές του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στις οποίες συμμετέχουν 270 καλλιτέχνες, από τους οποίους οι περισσότεροι ζουν και δημιουργούν στον τόπο μας.

Με 15 παραστάσεις. Με τέσσερις παραστάσεις Όπερας, σε συμπαραγωγή με το Κρατικό Θέατρο και την Κρατική Ορχήστρα Βορείου Ελλάδος και 100 συντελεστές πάνω στη σκηνή, αλλά και προσιτό εισιτήριο 15 ευρώ για όλους τους θεατές. Επειδή πιστεύουμε ότι ο πολιτισμός πρέπει πάντα να είναι ανοιχτός και προσιτός για όλους τους συμπολίτες μας.

Με συναυλίες σπουδαίων ερμηνευτών, όπως ο Μάριος Φραγκούλης, η Δήμητρα Γαλάνη, η Γιώτα Νέγκα, η Ευανθία Ρεμπούτσικα, ο Δημήτρης Μπάσης, η Παυλίνα Βουλγαράκη, η Μαργαρίτα Ζορμπαλά και η Έλλη Πασπαλά. Με βραδιές ποίησης, αλλά και με μια συναυλία νέων καλλιτεχνών και σχημάτων, που έρχεται μετά το εξαιρετικό SKG LIVE MUSIC FEST”.

Φέτος το Φεστιβάλ Επταπυργίου επιστρέφει στον αύλειο χώρο του μνημείου, ενώ ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός χτίζεται γύρω από τη γυναίκα, τη γυναίκα των διαφορετικών τόπων και χρόνων, σε μια προσπάθεια να φωτιστούν διαφορετικές πλευρές της στο διάβα των αιώνων.

Ο κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε ότι ο πολιτισμός είναι κορυφαία προτεραιότητα για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: “Είμαστε δίπλα στους ανθρώπους του πολιτισμού, ακούμε τις ιδέες τους, υλοποιούμε τις προτάσεις τους και όλοι μαζί δημιουργούμε ένα ζωντανό, δυναμικό και καινοτόμο πολιτιστικό περιβάλλον, που υποστηρίζει όλες τις μορφές τέχνης, χωρίς αποκλεισμούς.

Είμαστε σταθεροί στη δέσμευσή μας, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να είναι ο σύγχρονος θεσμός που ενώνει, κινητοποιεί και ενισχύει τις παραγωγικές και δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας, με περισσότερες από χίλιες εκδηλώσεις τα τελευταία χρόνια και στις επτά Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας, με ελεύθερη είσοδο στο 80% των εκδηλώσεων και περισσότερους από 1.000 καλλιτέχνες εκ των οποίων σχεδόν το 90% ζει και εργάζεται στην Κεντρική Μακεδονία.

Είμαστε σταθεροί στη δέσμευσή μας, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να είναι ο θεσμικός και ουσιαστικός υποστηρικτής όλων των μεγάλων πολιτιστικών θεσμών και διοργανώσεων του τόπου μας, όπως η Διεθνής Έκθεση και το Φεστιβάλ Βιβλίου, όπως τα Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, όπως επίσης, η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Είμαστε σταθεροί στη δέσμευσή μας, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να προστατεύει, να αναδεικνύει και να προβάλει σε όλο τον κόσμο, τη σπουδαία πολιτιστική μας κληρονομιά, υλοποιώντας 130 έργα στους αρχαιολογικούς χώρους, στα μνημεία και τα μουσεία μας, μεταξύ των οποίων, το Νέο Μουσείο Βεργίνας, τα έργα στον Τύμβο Καστά και στην ευρύτερη περιοχή της Αμφίπολης, το Ανάκτορο της Αρχαία Πέλλας, το Σπήλαιο των Πετραλώνων, που πρόσφατα ανοίξαμε ξανά στους συμπολίτες και τους επισκέπτες μας”.

Ο Περιφερειάρχης κάλεσε τους πολίτες να δώσουν και στο φετινό Φεστιβάλ Επταπυργίου το παρών μαζικά, υποστηρίζοντας έναν θεσμό, ο οποίος έχει αποδείξει πλέον την αξία του: “Το Φεστιβάλ Επταπυργίου είναι ο νέος σύγχρονος θεσμός, που δημιούργησε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με το Κέντρο Πολιτισμού εντάσσοντας στην καθημερινότητά μας, ένα σπουδαίο και ιστορικό μνημείο του τόπου μας, συνδέοντας την ιστορία με το σύγχρονο πολιτισμό και την τέχνη.

Στο Επταπύργιο, σε αυτόν τον ξεχωριστό ιστορικό χώρο, με τις ανθρώπινες ιστορίες και τους μύθους που κουβαλά, και το φετινό καλοκαίρι, θα υποδεχθούμε αγαπημένους καλλιτέχνες, καταξιωμένους αλλά και ανερχόμενους δημιουργούς και θα μοιραστούμε μοναδικές στιγμές.

Θέλω να συγχαρώ όλους τους συντελεστές του Φεστιβάλ Επταπυργίου 2024 και να προσκαλέσω όλους τους συμπολίτες μας να ανηφορίσουν το καλοκαίρι στην Άνω Πόλη, για να ζήσουμε μαζί αξέχαστε στιγμές ποιοτικής ψυχαγωγίας.

Και επαναλαμβάνω τη δέσμευσή μου προς όλους τους συμπολίτες μας, προς όλες τις δημιουργικές δυνάμεις και τους καλλιτέχνες του τόπου μας, ότι θα συνεχίσουμε κάθε χρόνο να βάζουμε τον πήχη ψηλότερα, θα συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε και να σχεδιάζουμε πιο τολμηρά, σε πείσμα των δυσκολιών της εποχής.

Γιατί για εμάς ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια. Είναι ένας δρόμος συνύπαρξης, εξωστρέφειας και συνεργασίας που κάνει τη ζωή μας πιο όμορφη και πιο φωτεινή”.

Από την πλευρά της η κ. Μυκωνίου τόνισε μεταξύ άλλων: “Το Φεστιβάλ Επταπυργίου διανύει τον έκτο του χρόνο και έχει χτίσει πια μια σχέση εμπιστοσύνης με το κοινό της Βόρειας Ελλάδας, ξεπερνώντας ακόμα και τα σύνορά της.

Φέτος, αποφασίσαμε την επιμήκυνση της διάρκειάς του, τοποθετώντας την έναρξή του πολύ νωρίτερα, καθώς διαπιστώσαμε τη μεγάλη προσέλευση των θεατών.

Αποτελεί πλέον πολιτιστικό σημείο αναφοράς και για τους τουρίστες που βρίσκονται εκείνο το διάστημα στην πόλη μας. Το γεγονός ότι οι παραγωγές φέρουν τη σφραγίδα του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας δίνει τη δυνατότητα στους θεατές να παρακολουθήσουν πλούσιες παραγωγές, όπως όπερα, βραδιές ποίησης και μουσικής, με πολύ χαμηλό εισιτήριο. Και αυτό για εμάς είναι το πιο σημαντικό, καθώς ένας από τους κεντρικούς στόχους της διοργάνωσης είναι να εκπαιδευτεί το κοινό σε θεάματα που δεν συναντά συχνά στην περιοχή μας”.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ έχει ο Αθανάσιος Κολαλάς.

Στη συνέντευξη τύπου παρέστησαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού Χρήστος Μήττας, η Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης Ελισάβετ Τσιγαρίδα και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Θανάσης Μιχαηλίδης.

Συνοπτικό Πρόγραμμα Φεστιβάλ Επταπυργίου 2024

-ΤΕΤΑΡΤΗ 5 Ιουνίου 2024: «Ευανθία Ρεμπούτσικα» με την ΣΟΔΘ

-ΠΕΜΠΤΗ 6 Ιουνίου 2024: «Ευανθία Ρεμπούτσικα» με την ΣΟΔΘ

-ΤΕΤΑΡΤΗ 19 Ιουνίου 2024: «Μάριος Φραγκούλης – Γιώτα Νέγκα»

-ΠΕΜΠΤΗ 20 Ιουνίου 2024: «Μάριος Φραγκούλης – Γιώτα Νέγκα»

-ΚΥΡΙΑΚΗ 30 Ιουνίου 2024: «Δήμητρα Γαλάνη μαζί της η Παυλίνα Βουλγαράκη»

-ΔΕΥΤΕΡΑ 1 Ιουλίου 2024: «Δήμητρα Γαλάνη μαζί της η Παυλίνα Βουλγαράκη»

-ΤΡΙΤΗ 2 Ιουλίου 2024: «#SKG!live Από την Παράδοση στο Σύγχρονο»

-ΤΕΤΑΡΤΗ 10 Ιουλίου 2024: «I PAGLIACCI» με την ΚΟΘ

-ΠΕΜΠΤΗ 11 Ιουλίου 2024: «I PAGLIACCI» με την ΚΟΘ

-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 Ιουλίου 2024: «I PAGLIACCI» με την ΚΟΘ

-ΚΥΡΙΑΚΗ 14 Ιουλίου 2024: «I PAGLIACCI» με την ΚΟΘ

-ΤΕΤΑΡΤΗ 17 Ιουλίου 2024: «ΦΕΔΕΡΙΚΟ ΓΚΑΡΘΙΑ ΛΟΡΚΑ»

-ΠΕΜΠΤΗ 18 Ιουλίου 2024: «ΦΕΔΕΡΙΚΟ ΓΚΑΡΘΙΑ ΛΟΡΚΑ»

-ΔΕΥΤΕΡΑ 22 Ιουλίου 2024: «Μαργαρίτα Ζορμπαλά – Μαρία Παπαγεωργίου – γυναίκες δημιουργοί»

-ΤΡΙΤΗ 23 Ιουλίου 2024: «Μαργαρίτα Ζορμπαλά – Μαρία Παπαγεωργίου – γυναίκες δημιουργοί»

Ολοκληρώθηκε η 1η αποστολή της ProCredit Bank στις Σέρρες

Κώστας Μπούμπας: Να δικαιωθούν οι πολίτες για την αμαρτωλή ιστορία της ΑΕΠΙ

Απέναντι στα έντονα καιρικά φαινόμενα αντιπλημμυρική προστασία στο Νομό Σερρών!

Τάσος Χαλκιάς: «Πηγαίνω στο βουνό και ουρλιάζω, είναι ανακουφιστικό»

0

O αγαπημένος ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα νεανικά του χρόνια

τα οποία όπως είπε αναπολεί αλλά δεν θα επέστρεφε σε αυτά και αποκάλυψε πως όταν βρίσκεται σε φάση απελπισίας, πηγαίνει στο βουνό και ουρλιάζει.

O Tάσος Χαλκιάς βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή “Στούντιο 4”.

O αγαπημένος ηθοποιός, ο οποίος έχει διαγράψει τη δική του σημαντική πορεία στον χώρο της υποκριτικής, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα νεανικά του χρόνια τα οποία όπως είπε αναπολεί αλλά δεν θα επέστρεφε σε αυτά και αποκάλυψε πως όταν βρίσκεται σε φάση απελπισίας, πηγαίνει στο βουνό και ουρλιάζει.

«Αν μπορούσα να γυρίσω στα νεανικά μου χρόνια, δε θα το έκανα γιατί πάλι τα ίδια πράγματα θα έκανα, ίσως και χειρότερα.

Τα νοσταλγώ εκείνα τα χρόνια, τα θυμάμαι, συγκινούμαι, αλλά δε θα ήθελα να γυρίσω στα νιάτα μου.

Τα νιάτα είναι μόνο μια φορά, πρέπει να τα ζούμε και να τα χαιρόμαστε… Τα πρώτα ήντα, και τα δεύτερα είναι βατά… Μιλάω για τους άντρες, για τις γυναίκες δεν μπορώ να πω… Οι άντρες μετά τα εξήντα έχουν μια άλλη καμπή προς τα κάτω….» δήλωσε ο Τάσος Χαλκιάς.

«Πάω στο βουνό και ουρλιάζω… Δεν κάνω το τσακάλι… Αλλά ουρλιάζω…. Η κραγή αυτή ξεκινά από απελπισία. Δεν είναι εύκολο να τα περιγράψεις αυτά… Είναι ανακουφιστικο» ανέφερε σε άλλο σημείο ο Τάσος Χαλκιάς.

Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: «Ήταν επιλογή μου να μην κάνω παιδί. Είμαι εγωιστής και ευθυνόφοβος. Δεν ένιωθα την ανάγκη»

Συναντήθηκε η Δήμαρχος Σερρών Βαρβάρα Μητλιάγκα με μαθήτριες και εκπαιδευτικούς του 4ου Γυμνασίου Σερρών

Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: «Ήταν επιλογή μου να μην κάνω παιδί. Είμαι εγωιστής και ευθυνόφοβος. Δεν ένιωθα την ανάγκη»

0

Ο ηθοποιός αναφέρθηκε και στη σειρά εποχής «Ψυχοκόρες» που συμμετέχει.

Καλεσμένος στον Νίκο Χατζηνικολάου και την εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης (18/4) ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος.

Ο δημοφιλής ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην επιλογή του να μην κάνει οικογένεια αλλά και την περιπέτεια υγείας του.

Τι είπε για τη δημιουργία οικογένειας;

«Μου έδιναν τους ρόλους του ωραίου και δεν ήταν αυτό που ήθελα. Δεν εκμεταλλεύτηκα την πλούσια ερωτική μου ζωή καθόλου.

Είχα ευκαιρίες να το εκμεταλλευτώ αλλά ήταν έξω από εμένα. Είμαι άνθρωπος των σχέσεων», είπε αρχικά ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος.

«Έχω κάνει μόνο μακροχρόνιες σχέσεις. Δεν μπορώ να πω ότι δεν είχα και περιστασιακές σχέσεις αλλά κυρίως είχα μακροχρόνιες.

Έχω περάσει μια πολύ ευτυχισμένη ζωή. Ήταν επιλογή μου να μην κάνω παιδί. Είμαι εγωιστής, είμαι ευθυνόφοβος ή και τα δύο; Δεν έπαιξε ρόλο η καριέρα και δεν το δέχομαι.

Ξέρω μεγάλους ηθοποιούς που έχουν οικογένεια. Δεν ένιωθα την ανάγκη. Μου αρέσουν τα παιδιά να τα βλέπω, να τα αγκαλιάζω, να τα αγαπάω και να πάνε σπίτι τους. Να μην τα έχω εγώ! Για αυτό και δεν έχω και σκυλί», είπε ο ηθοποιός.

Θανάσης Αλευράς: Διάβασα για τη Eurovision όσο δεν έχω διαβάσει για τις Πανελλήνιες

Το Σάββατο 27 Απριλίου η Βράβευση των μαθητών του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Θαλής

Κώστας Μπούμπας: Να δικαιωθούν οι πολίτες για την αμαρτωλή ιστορία της ΑΕΠΙ

Αναλυτικά η ομιλία ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΕΡΡΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΟΥΜΠΑ ΓΙΑ ΤΟ σχέδιο νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού «Μέτρα για τη διαφύλαξη και την ανάδειξη της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, την προστασία και ενίσχυση του ελληνόφωνου τραγουδιού και τον ηχογραφημάτων νέων δημιουργών ή καλλιτεχνών,

καθώς και την προστασία και διάχυση της ελληνικής γλώσσας στο πλαίσιο της διαφύλαξης και ανάδειξης της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς – Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό της εμπορικής πολιτικής του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων και λοιπές διατάξεις του Υπουργείου Πολιτισμού». 

Κυρία Υπουργέ, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, πριν πάω στο νομοσχέδιο         -γιατί έχω τροποποιήσει την ομιλία μου με βάση τα πνευματικά δικαιώματα που μπορούν να στηρίξουν το ελληνόφωνο τραγούδι, αλλά να το στηρίξουν σωστά και με δίκαια κριτήρια-, αυτήν τη στιγμή το θέμα που ταλανίζει πρωτίστως τον μεροκαματιάρη έξω Έλληνα που αγκομαχεί, είναι οι τιμοληψία σε προϊόντα καθημερινής ανάγκης.

Αν δείτε τι γίνεται στα σούπερ μάρκετ, καταργούνται πλέον τα δώρα, μειώνονται οι συσκευασίες και η ακρίβεια καλά κρατεί. Μην ευαγγελίζεται η Κυβέρνηση ότι θα αυξήσει τον κατώτατο μισθό, όταν σήμερα τα χρήματα δεν φτάνουν με τίποτα για τα προς το ζην σε είδη καθημερινής ανάγκης.

Και επειδή υπάρχει ένα ισχυρό λόμπι από πέντε μεγάλα σούπερ μάρκετ που διαμορφώνουν τις τιμές, αντιλαμβάνεστε ότι η πολιτική -με ήττα και όμικρον γιώτα- αδυνατεί να εισχωρήσει στην αγορά -δυστυχώς- για να προστατεύσει τον καταναλωτή ως θα έπρεπε. Είναι ένα θέμα που στο Κοινοβούλιο θα πρέπει να μας απασχολήσει, διότι αφορά την καθημερινότητα του πολίτη.

Αυτήν την ώρα εσείς όλοι στη γαλάζια Κυβέρνηση που μιλάτε για την ψηφιακή κάρτα, να θυμίσουμε ότι είναι μια πονηρή ψηφιακή κάρτα, όπου εργοδότης μπορεί να απολύσει τον εργαζόμενο για έναν ασήμαντο λόγο και στην αποζημίωση του παρακρατά το 10%, νομίμως.

Θα του το δώσει -λέει- αφού πρώτα θα γίνει έλεγχος. Ωραία, διώχνουμε δέκα εργαζόμενους, από 100 ευρώ στον κάθε εργαζόμενο, κάνουμε ένα κομπόδεμα.

Θα πάμε λίγο τώρα στο σημερινό νομοσχέδιο, κυρία Υπουργέ, που λέτε να προωθήσουμε το ελληνόφωνο τραγούδι ως άυλη πολιτιστική κληρονομιά, με μόνη διαφορά βέβαια ότι το τραγούδι είναι ένα ελεύθερο μέσο έκφρασης και δεν κινδυνεύει, όπως τα ρεμπέτικα μεταφράστηκαν σε πάρα πολλές γλώσσες.

Και για να τα λέμε όλα και από την άλλη πλευρά του νομίσματος, σήμερα υπάρχει ένα ραδιόφωνο στο Ισραήλ, κύριοι, που λέγεται «φίλοι της μουσικής».

Παίζει εικοσιτέσσερις ώρες μόνο ελληνικά τραγούδια. Άρα, λοιπόν, το ελληνικό τραγούδι και τη μουσική μπορούμε να την εκμεταλλευτούμε και για διπλωματικές -αν θέλετε- διακρατικές σχέσεις. Γιατί η μουσική ενώνει και έχει έναν δικό της κώδικα επικοινωνίας και είναι ο κόσμος της μουσικής.

Σε ό,τι αφορά το ελληνικό τραγούδι, για φανταστείτε τώρα να υποχρεώσουμε Έλληνες δημιουργούς να έχουν το 30% της γκάμας του ρεπερτορίου, μελοποιημένα ποιήματα Ελλήνων ποιητών. Δεν θα άρεσε. 

Σήμερα να πας σε έναν μεγάλο μουσικοσυνθέτη, στον Ξαρχάκο και να του πεις δεν θα παίζεις Γκαρθία Λόρκα, δεν γίνεται.

Το ελληνικό τραγούδι όμως δεν κινδυνεύει. Όμως, ο πιο κατάλληλος συνδετικός κρίκος για να προωθηθεί το ελληνικό τραγούδι είναι φυσικά το ραδιόφωνο και από πίσω τα καταστήματα. Και αντί σήμερα, κυρία Υπουργέ, να μιλάμε για έναν ισχυρό οργανισμό πνευματικής ιδιοκτησίας, έναν ισχυρό ΟΠΙ δηλαδή ως εθνική υπόσταση…

Το λέγαμε και την άλλη φορά ως Ελληνική Λύση, γιατί σήμερα πραγματικά οι καταστηματάρχες δεν ξέρουν πού πληρώνουν. Στην αμαρτωλή ιστορία της ΑΕΠΙ που θα φρεσκάρουμε τη μνήμη, υπήρχαν δύο οργανισμοί συλλογικής διαχείρισης και η GEA ως επιχείρηση ως εισπρακτικός μηχανισμός συγγενικών δικαιωμάτων. 

Ακούστε τώρα. Η αμαρτία της ΑΕΠΙ που διαχειριζόταν περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο -κρατήστε το νούμερο-, ο δε Πρόεδρος της ΑΕΠΙ Γιάννης πίνει, Γιάννης κερνάει, οικογένεια Ξανθόπουλοι αν θυμάμαι καλά, ο μηνιαίος μισθός του ήταν όσο περνούν 10 Βουλευτές τον μήνα, 50 χιλιάδες ευρώ. Αυτός ήταν ο μισθός του. Η ΑΕΠΙ λοιπόν εν μία νυκτί πήγε στη Λευκωσία.

Βγήκε δικαστική απόφαση που δικαιώνει καταστηματάρχες και ραδιόφωνα που πρέπει να πάρουν πίσω χρήματα. Δεν υλοποιήθηκε ποτέ.

Η ίδια εταιρεία ως ΑΕΠΙ έχει σήμερα στη Θεσσαλονίκη πίσω από τα δικαστήρια ένα ιδιόκτητο κτήριο και δύο εταιρείες την BT flow και την ΕΔΙΣ, όπου εκεί και επί ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα νοικιάζονται από το ελληνικό δημόσιο υπηρεσίες με ενοίκιο 10 χιλιάδες ευρώ τον μήνα. Αν δεν είναι αυτό μέγα σκάνδαλο, τότε ποιο είναι;

Ξέρουμε ότι δεν αρέσουμε με αυτά που λέμε στην Ελληνική Λύση φέρνοντας αυτά τα στοιχεία, αλλά εδώ πρέπει να δικαιωθούν οι πολίτες για την αμαρτωλή ιστορία της ΑΕΠΙ. Επί ΣΥΡΙΖΑ η παράγκα συνεχίστηκε, κύριοι. Δεν έγιναν ρηξικέλευθες τομές σε ό,τι αφορά την αμαρτωλή ιστορία της ΑΕΠΙ.

Δηλαδή και σήμερα, κυρία Μενδώνη, έχουμε δύο οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης και μία η GEA, που σημαίνει τρεις. Εποπτικός ενιαίος μηχανισμός κατά τα πρότυπα της γηραιάς δεν υπάρχει. Στην Ιταλία είναι διαφορετικά τα πράγματα, στην Ισπανία Ή τη Γαλλία. Δεν υπάρχει ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας για να μάθει ο καταστηματάρχης τι πληρώνει. 

Ακούστε τώρα τι γίνεται στην αγορά. Γιατί καλά να μιλάμε για το ελληνόφωνο τραγούδι. Κατ’ αρχάς πρέπει να πληρωθούν οι πνευματικοί δημιουργοί για τα συγγενικά δικαιώματα; Βεβαίως.

Τα κριτήρια να είναι δίκαια γιατί κανείς δεν ξέρει πού πάνε αυτά τα χρήματα. Το είδαμε και κατά την περίοδο του covid, που δεν αποδόθηκαν στους πραγματικούς δικαιούχους και έγιναν μηνύσεις. 

Πριν από λίγες μέρες έρχεται σε καταστήματα και ραδιόφωνα ένα περιβόητο μπιλιετάκι για μουσική με αναδρομικά από το 2019. Αν είναι δυνατόν. Αυτό πάει υπό τη μορφή της αποζημίωσης, δεν μπορεί να πάει υπό τη μορφή χαρατσιού.

Θα πρέπει να βοηθήσουμε την αγορά η οποία στενάζει και θα πρέπει επιτέλους να δημιουργηθεί ένας ενιαίος εθνικός φορέας για να υπάρχουν δίκαια κριτήρια για να ξέρει ο άνθρωπος πού πληρώνει.

Χαριτολογώντας την άλλη φορά σας έλεγα ότι ο κάθε σύλλογος του καγκουρό ή του πιγκουίνου περνά και παίρνει λεφτά. Το θυμάστε. Δεν γίνεται αυτό να συνεχιστεί. Θα πρέπει να μπουν κριτήρια. 

Ακούστε τώρα τι κάνουν. Ζητούμε προώθηση του ελληνόφωνου τραγουδιού και στραγγαλίζουμε κυρίως τα ραδιόφωνα και δη της περιφέρειας. Γιατί; Έρχεται λοιπόν το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων και ένα ραδιόφωνο στην επαρχία, επειδή δεν έχει μεγάλη διαφημιστική πίτα, βάζει ένα με συγκεκριμένο χαράτσι. Θα μου δώσεις τόσα. Νταβατζιλίκι δηλαδή, υπό αυτήν την έννοια.

Το ραδιόφωνο ή το κατάστημα θέλει να πληρώσει, αλλά να ξέρει σε ποιον πληρώνει. Δεν μπορεί να περνάει κάθε τρεις και λίγο κάποιος διαφορετικός. Τα ραδιόφωνα της Αττικής, που έχουν μεγαλύτερο διαφημιστικό πακέτο τα έχει με το 2% του τζίρου. 

Και πείτε μου τώρα, είναι αυτό δικαιοσύνη; Γι’ αυτό λέμε ότι πάνω απ’ όλα αν μιλούμε σήμερα για στήριξη στο ελληνόφωνο τραγούδι, θα πρέπει να δημιουργήσουμε έναν ισχυρό οργανισμό πνευματικής ιδιοκτησίας με εποπτεία από το ίδιο το Υπουργείο Πολιτισμού για να μπορέσει και ο κόσμος να νιώσει μια αξιοπιστία και έναν σεβασμό ότι τα χρήματα που δίνει, πηγαίνουν στους πραγματικούς δικαιούχους και πέραν τούτου να υπάρχουν δίκαια κριτήρια για το πώς θα πληρώνει το κατάστημα, για το πώς θα πληρώνει το ραδιόφωνο. 

Εάν λοιπόν δεν τα κάνουμε όλα αυτά, το ελληνόφωνο τραγούδι πάλι θα είναι στο περιθώριο υπό την έννοια ότι αν δεν έχουμε ένα ραδιόφωνο με δίκαια κριτήρια ή ένα κατάστημα με δίκαια κριτήρια δεν θα μπορέσει να υπάρχει μια ανακούφιση στο κύτταρο της αγοράς. 

Και ολοκληρώνω με αυτό. Δεν μπορείς σήμερα να φορολογείς ένα κατάστημα στα πνευματικά δικαιώματα ανάλογα με τα τετραγωνικά που καταλαμβάνει. Δηλαδή ένα κατάστημα το οποίο είναι 150 τετραγωνικά, δεν σημαίνει ότι έχει πελατεία για να το πας ανάλογα με τα τετραγωνικά.

Το δίκαιο κριτήριο λοιπόν που γίνεται στην Ιταλία -και στην Ισπανία αν θυμάμαι καλά- είναι να πάει ανάλογα με τη φορολογική δήλωση. Δηλαδή σήμερα ένα ραδιόφωνο της επαρχίας, με αυτό το σκεπτικό για τα τραγούδια που βάζει θεωρητικά ο νομοθέτης, η Κυβέρνηση, αυτός που θεσπίζει το νόμο, λέει ότι «κονομάει» -να το πω έτσι απλά στην καθομιλουμένη- 50 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο.

Δεν βγαίνουν ρε παιδιά αυτά τα λεφτά. Με μια διαφήμιση της τάξης των 100 ή 150 ευρώ, 40 χρόνια κοντά ραδιόφωνα έχουμε κάνει- δεν βγαίνουν αυτά τα λεφτά. Περιμένει να πάρει καμιά διαφήμιση της Αθήνας για να πάρει ένα 500 ευρώ το μήνα. Είναι ακριβώς το ίδιο που έχετε θεσπίσει με τα 10.900 αν το δείτε. 

Άρα λοιπόν δίκαια κριτήρια δεν υπάρχουν και από τη στιγμή που δεν υπάρχουν στη μουσική δίκαια κριτήρια για να αποδοθούν τα χρήματα στους δικαιούχους, τους δημιουργούς, τους ανθρώπους που έχουν πραγματικά βάλει το πνεύμα και το ταλέντο τους, δεν μπορούμε να ελπίζουμε ότι μπορεί να προωθηθεί μόνο το ελληνόφωνο τραγούδι, το οποίο δεν έχει σύνορα και μπορεί να κρατηθεί όπως κρατήθηκε τόσα χρόνια αν δεν δημιουργήσουμε ένα υγιές περιβάλλον που να εμπνέει εμπιστοσύνη σε ό,τι αφορά την καταβολή χρημάτων για τους πνευματικούς δημιουργούς, για τα πνευματικά τέκνα.

Γιατί τα τραγούδια, η μουσική έχουν κηδεμόνα και είναι τα τέκνα που ακούμε εμείς. Άρα λοιπόν δημιουργήστε πρώτα αυτήν την αγαστή σχέση, αυτήν τη σωστή επικοινωνία με αξιόπιστα κριτήρια, αξιοκρατικά πάνω απ’ όλα, για να μπορέσουμε να προωθήσουμε γενικότερα την ελληνική μουσική και το ελληνικό τραγούδι.

Τα υπόλοιπα, πάλι η αγορά θα έχει μία στεναχώρια, θα δυσανασχετεί και δεν θα χαίρει ισονομίας και ισοπολιτείας δημιουργώντας έτσι καταστήματα, επιχειρήσεις, ραδιόφωνα πολλών ταχυτήτων. 

Ιωσήφ Παναγιωτίδης: 100 ημέρες της νέας δημοτικής αρχής στο Δήμο Σιντικής

Ολοκληρώθηκε η 1η αποστολή της ProCredit Bank στις Σέρρες

Απέναντι στα έντονα καιρικά φαινόμενα αντιπλημμυρική προστασία στο Νομό Σερρών!

Ολοκληρώθηκε η 1η αποστολή της ProCredit Bank στις Σέρρες

Η ProCredit Bank στις Σέρρες : « Στην Ελλάδα έχουμε παρουσία από το 2015 ,  με 99% του πελατολογίου μας μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπως αυτές των Σερρών»

Με μεγάλη συμμετοχή επιχειρηματιών στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο την Τετάρτη 10 Απριλίου και ολόθερμη υποδοχή στελεχών της Τράπεζας σε εργοστάσια & εταιρείες, ολοκληρώθηκε η πρώτη αποστολή της ProCredit Bank  στις Σέρρες

Ο Α´Αντιπροέδρος του Επιμελητηρίου των Σερρών Θωμάς Τενεκετζής υποδεχόμενος την ProCredit Bank  τόνισε : «Σε μία περίοδο που όπως όλοι γνωρίζουμε το επιχειρείν περνάει δύσκολα και οι επαγγελματίες αναζητούν διαρκώς ευκαιρίες, στήριξη και διεξόδους, υποδεχόμαστε τις προτάσεις μία νέας τράπεζας που θα ωφελήσουν τους επιχειρηματίες του νομού μας»

Ο Πρόεδρος της ProCredit Bank Petar Slavov με αφορμή την εκδήλωση στις Σέρρες    δήλωσε χαρακτηριστικά:

 «Η Procredit Bank εξισορροπεί μεταξύ της  ψηφιακής & της  παραδοσιακής τραπεζικής τακτικής, , προσφέρει  ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών στις επιχειρήσεις, με απόλυτα διαφανείς όρους, χωρίς «κρυφές» χρεώσεις και προμήθειες.

Με τη δανειοδοτική της δραστηριότητα, είναι η «οικογενειακή τράπεζα» για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ανεξάρτητα από το αν χρειάζονται χρηματοδότηση.»

Η διευθύντρια της Τράπεζας Αγγελική Αρβανίτη ανοίγοντας με χαιρετισμό την πρώτη εκδήλωση της ProCredit Bank στις Σέρρες, τόνισε :

«Στην Ελλάδα έχουμε παρουσία από το 2015 ,  με το 99% του πελατολογίου μας τις   μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπως  αυτές των Σερρών που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της οικονομίας,».

Ο επίσης διευθυντής της ProCredit Bank Στέλιος Βλησίδης υπογράμμισε:

«Είμαστε μία ευέλικτη τράπεζα που αφουγκράζεται το άτομο η την εταιρεία που έχει απέναντί της και βρίσκει άμεσες ,προσιτές λύσεις .

Στα κύρια πλεονεκτήματά μας δεν είναι μόνο τα επιτόκια τα οποία είναι πράγματι χαμηλότερα, αλλά η έμφαση στην μακροχρόνια σχέση συνεργασίας».Ακολούθησε μία πλήρης οπτικοακουστική παρουσίαση της ProCredit Bank  από τους επιχειρηματικούς συμβούλους Γεωργία Νοταρά και Κωνσταντίνο Ξένο .

Δήμος Ηράκλειας: Με επιτυχία η ημερίδα για την Πολιτική Προστασία

Ιωσήφ Παναγιωτίδης: 100 ημέρες της νέας δημοτικής αρχής στο Δήμο Σιντικής

Απέναντι στα έντονα καιρικά φαινόμενα αντιπλημμυρική προστασία στο Νομό Σερρών!

Θανάσης Αλευράς: Διάβασα για τη Eurovision όσο δεν έχω διαβάσει για τις Πανελλήνιες

0

Είχαν κάνει διδακτορικό ο Καπουτζίδης και η Κοζάκου στη Eurovision, τους μελετάμε, πρόσθεσε ο ένας από τους φετινούς παρουσιαστές του μουσικού διαγωνισμού

Ο Θανάσης Αλευράς, που θα είναι ο παρουσιαστής των ημιτελικών και του τελικού της Eurovision στην ΕΡΤ μαζί με τον Ζερόμ Καλούτα, εμφανίστηκε στην εκπομπή «Super Κατερίνα» την Παρασκευή 19 Απριλίου για να μιλήσει σχετικά με τον διαγωνισμό.

Αρχικά, σχολίασε τους προηγούμενους παρουσιαστές, τον Γιώργο Καπουτζίδη και τη Μαρία Κοζάκου και αποκάλυψε ότι μελέτησε τον τρόπο παρουσίασής τους.

Συγκεκριμένα, είπε: «Είχαν κάνει διδακτορικό ο Καπουτζίδης και η Κοζάκου. Τους μελετάμε από κάποιους ημιτελικούς, ακούμε λίγο τον τόνο, να καταλάβουμε λίγο τι σημαίνει 40 δευτερόλεπτα που έχεις να συμπυκνώσεις τις πληροφορίες.

Τα μελετάμε τα παιδιά. Η μέθοδος είναι ότι θα μοιραστούμε τις χώρες, να έχουμε και οι 2 σχόλιο, αλλά εγώ το σκέφτομαι λίγο πιο ραδιοφωνικά».

Επίσης, τόνισε ότι παρά το γεγονός ότι δεν είναι ο μεγαλύτερος γνώστης της Eurovision, εργάστηκε πολύ σκληρά για να μάθει πληροφορίες πάνω στην ιστορία του θεσμού.

Αναλυτικά, ανέφερε: «Διάβασα για την Eurovision όσο δεν έχω διαβάσει για τις Πανελλήνιες. Την αγαπώ τη Eurovision, αλλά δεν ήμουν eurofan.

Έβλεπα τους φαν χθες που τραγουδούσαν όλα τα τραγούδια σε όλες τις γλώσσες απέξω. Εγώ αγαπώ τη μουσική, μ’ αρέσει ο διαγωνισμός, γιατί έχει κάτι πολύ χαρούμενο και σαν πρόθεση που ενώνονται οι λαοί, οι κουλτούρες, οι γλώσσες, μ’ αρέσει πολύ».

Σε άλλο σημείο, τοποθετήθηκε ως προς το θέμα που έχει προκύψει με τον σταυρό που σχηματίζεται στην σκηνή της Eurovision και όπως είπε χαρακτηριστικά η ίδια η σημαία της Σουηδίας έχει σταυρό.

Επίσης, ο ηθοποιός δήλωσε ότι τον αγχώνει η διαδικασία της Eurovision γιατί χαρακτηριστικά «δεν έχει συνηθίσει στα επιθετικά μηνύματα».

«Η Μαρίνα δέχτηκε σχόλια με μια επιθετικότητα, αλλά συμβαίνει σε όλα. Έχω πολύ ωραίο feeling γιατί έχουν συντονιστεί πολύ ωραίες ενέργειες, έχει ένα θετικό vibe, ότι δεν πάμε ούτε διεκπεραιωτικά ούτε ότι το πάμε πατριωτικά», σημείωσε ο Θανάσης Αλευράς.

Συγχρόνως, για την αισθητική του βίντεο – κλιπ του «Ζαριού», ο ηθοποιός τόνισε: «Γνώμη μου είναι ότι η Ελλάδα σε σχέση με το βίντεο που έκανε η Μαρίνα είναι πολύ κοντά σε αυτό».

Δημήτρης Αλεξάνδρου: Δεν με αφήνει η μητέρα μου να παντρευτώ, είμαι μικρός ακόμα

Το Σάββατο 27 Απριλίου η Βράβευση των μαθητών του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Θαλής

Δημήτρης Αλεξάνδρου: Δεν με αφήνει η μητέρα μου να παντρευτώ, είμαι μικρός ακόμα

0

Τι απάντησε στο ενδεχόμενο γάμου με την Ιωάννα Τούνη

Το ενδεχόμενο του γάμου με τη σύντροφό του, Ιωάννα Τούνη, ρώτησε ένας δημοσιογράφος τον Δημήτρη Αλεξάνδρου, κατά τη διάρκεια δημόσιας εξόδου το βράδυ της Πέμπτης 18 Απριλίου.

Την επόμενη μέρα, το θέμα συζητήθηκε στον αέρα της εκπομπής «Οδός Ζαρίφη» μεταξύ του ίδιου και των συνεργατών του.

Η Άννα Ζηρδέλη ρώτησε αν έχει γίνει πρόταση γάμου φέρνοντας σε αμηχανία τον Δημήτρη Αλεξάνδρου που προσπάθησε να αλλάξει το θέμα.

«Η μόνη πρόταση επίσημη που θα γίνει είναι σε σένα! Ας γυρίσουμε στο σημαντικό θέμα της ημέρας, η Ελένη Μενεγάκη πού θα πάει;» απάντησε.

Και συνέχισε με χιούμορ: «Δεν με αφήνει η μητέρα μου να παντρευτώ, είμαι μικρός ακόμα».

«Ο Σεπτέμβρης είναι καλός μήνας», σχολίασε στη συνέχεια η Άννα Ζηρδέλη και στο οποίο απάντησε ο Δημήτρης Αλεξάνδρου: «Ναι, αλλά είναι δίσεκτος χρόνος».

«Εμάς μας ενδιαφέρει ένα: να καλεστούμε όταν είναι, να φέρουμε τα δώρα μας κτλ.», είπε στο τέλος η Κατερίνα Ζαρίφη.

Μπέσσυ Μάλφα: Η τpuφερή εξоμоλόγηση για τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση – «Είναι ο άγγελóς μου, τον λατpεúω»

Το Σάββατο 27 Απριλίου η Βράβευση των μαθητών του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Θαλής

Ιωσήφ Παναγιωτίδης: 100 ημέρες της νέας δημοτικής αρχής στο Δήμο Σιντικής

Κάθε δύο μήνες θεσμοθετήθηκε από την πολιτεία να λογοδοτεί ο δήμαρχος στο δημοτικό συμβούλιο σε μία ανοιχτή συνεδρίαση για όλους και να ενημερώνει για τα πεπραγμένα του .

Το ίδιο λοιπόν οφείλει προς στους δημότες και αποφάσισε να πράττει και η αντιπολίτευση ενημερώνοντας τους δημότες αναλύοντας την κατάσταση από την δική της σκοπιά.

Έχουν περάσει ήδη οι πρώτες 100 ημέρες της νέας δημοτικής αρχής.

Ολοκληρώνεται ήδη ο 4ος μήνας από τότε που ανέλαβε η νέα διοίκηση του δήμου Σιντικής και είναι η ώρα να κάνουμε «ταμείο»

Έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα από την 1η Ιανουαρίου 10 δημοτικά συμβούλια ένας αριθμός υπερβολικός εάν σκεφτεί κανείς ότι σε καμία προηγούμενη χρονιά ο συνολικός αριθμός για όλο το έτος δεν ξεπέρασε τα 30.

Πρέπει να σημειώσουμε για την ενημέρωση των δημοτών ότι η νομοθεσία προβλέπει τουλάχιστον 1 δημοτικό συμβούλιο τον μήνα και ότι για κάθε δημοτικό συμβούλιο οι σύμβουλοι αποζημιώνονται (για τις πρώτες 4 συνεδριάσεις ανά μήνα) με συνολικό κόστος για τον δήμο περίπου 1.500 ευρώ ανά συνεδρίαση.

Ξοδέψαμε λοιπόν μέχρι σήμερα περίπου 15.000 ευρώ μόνο που συνεδριάζουμε.

Με όλα αυτά που προηγήθηκαν προεκλογικά και με τον αριθμό των συνεδριάσεων θα περίμενε κανείς να υπάρχει οργασμός σοβαρών αποφάσεων και έναρξη έργων.

Των έργων που με σιγουριά και βεβαιότητα ανακοίνωνε ο δήμαρχος είτε στα ΜΜΕ είτε στην προσφιλή του τακτική των αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αντί αυτού παρακολουθούμε μία αρρωστημένη υπερφίαλη προβολή του «τίποτα» σαν να πάσχουμε από παλιμπαιδισμό.

Ήδη από τον Φεβρουάριο είχαμε επισημάνει ότι μέσα σε 45 ημέρες ο δήμαρχος είχε πραγματοποιήσει περισσότερες από 150 αναρτήσεις χωρίς καμία ουσία με αποκλειστικό στόχο την δημιουργία ενός κλίματος ευφορίας στους δημότες ότι η δημοτική αρχή είναι «ασυγκράτητη.»

Και θα σαρώσει τα θέματα Και ξαφνικά προσγειώθηκαν με θόρυβο.

Οι υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια σταμάτησαν μόλις έγινε η επαφή με την πραγματικότητα και άρχισε να ξεδιπλώνεται το αφήγημα της καμένης γης που παρέλαβε ο κ. Τάτσιος.

Μία κοινότυπη τακτική που δείχνει όχι μόνο ότι δεν ήταν έτοιμοι όπως διατυμπάνιζαν αλλά ότι έχουν και πλήρη άγνοια των προβλημάτων του δήμου.

Μπαίνοντας στα ουσιώδη των θεμάτων του δήμου υπάρχουν οι εξής διαπιστώσεις:

Με την πρώτη αναμόρφωση του προϋπολογισμού τον Ιανουάριο αντιλαμβάνεται αμέσως κανείς ότι έχουμε μία από τα ίδια.

ΝΕΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΙΝΤΙΚΗΣ

– Διατέθηκαν 7000 ευρώ για δημιουργία ΝΕΑΣ ιστοσελίδας του δήμου (ενώ υπάρχει ιστοσελίδα σε λειτουργία) ποσό υπερβολικό για το θέμα πράγμα που ήδη έχουμε καταγγείλει.

-Μελετήθηκαν να δοθούν 3.500 ευρώ για την μπάρα του χώρου στάθμευσης του Δημοτικού μεγάρου ενώ ήδη υπάρχει η εγκατάσταση χωρίς καμία έστω πρόχειρη έρευνα αγοράς όταν μία σύγχρονη εγκατάσταση από την αρχή κοστίζει λιγότερο από 2000 ευρώ.

-Υποσχέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο ότι οι αναθέσεις θα γίνονται με προτεραιότητα στους τοπικούς επιχειρηματίες αλλά τις πρώτες αναθέσεις τις έδωσε σε επιχειρηματίες των Σερρών αποκλείοντας τους τοπικούς ακόμη και από την λήψη προσφορών.

Συνοψίζοντας:

ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ

Η πολεοδομία στην Σιντική «λύθηκε» με την απόσπαση ενός μηχανικού στις Σέρρες αποδεκατίζοντας την τεχνική Υπηρεσία του δήμου. Λύση ανάγκης που δρομολογήθηκε για όλους τους δήμους από το 2023 και παρουσιάστηκε ως εξαιρετική έμπνευση και πρωτοβουλία του δημάρχου.

ΛΟΥΤΡΑ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ:

Ανακοίνωσε ένα μεγαλειώδες σχέδιο αναβάθμισης των Ιαματικών Λουτρών Σιδηροκάστρου αλλά αυτό που έκανε ήταν να τα θέσει σε «αναστολή λειτουργίας» τονίζοντας ότι το προσωπικό παραμένει στις θέσεις του.

Αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι πληρώνονται χωρίς να προσφέρουν υπηρεσίες. Η κατάσταση στην ΔΑΕ Σιντική όπου συμπεριλαμβάνονται και τα λουτρά ήταν ήδη γνωστή εδώ και 4 χρόνια από τις δικές μας καταγγελίες και παρεμβάσεις και όφειλε να την γνωρίζει. Η επιχείρηση είναι αμφίβολο εάν είναι πλέον βιώσιμη.

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΧΟΡΤΕΡΟΥ:

Για το αεροδρόμιο Χορτερού ενώ είχαμε καταθέσει από το 2020 στο ΔΣ την κατάσταση που επικρατούσε, ανέλαβε προσωπική δέσμευση με δήλωσή του ότι «δεσμεύεται προσωπικά» να εξασφαλίσει τα χρήματα που οφείλει ο δήμος ώστε να λειτουργήσει και να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης της περιοχής και ενώ οι ημερομηνίες έχουν παρέλθει προ πολλού δεν γίνεται πλέον καμία απολύτως αναφορά.

ΔΗΜΟΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΕ (ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ)

Δεν έφερε ως όφειλε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο για τοποθέτηση διοικητικού συμβουλίου για μία εταιρία του δήμου που χρωστά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και στις επίμονες ερωτήσεις μας η απάντηση είναι «το διερευνούμε». Μέχρι πότε άραγε ??

ΑΜΕΑ

Μέχρι σήμερα κανένα απολύτως κοινωνικό μέτρο δεν έχει ληφθεί για την κατηγορία των ΑΜΕΑ.

Δεν έχει έλθει από τον Ιανουάριο το θέμα του καθορισμού μειωμένων δημοτικών τελών 2024 για τις οικογένειες που έχουν ΑΜΕΑ οι οποίοι σήμερα πληρώνουν κανονικά όλα τα ποσά χωρίς καμία έκπτωση.

Το ίδιο και για τα τροφεία των παιδικών σταθμών όπου δεν έχει συμπεριλάβει την κατηγορία των ΑΜΕΑ στις εκπτώσεις που καθορίστηκαν.

ΑΝΑΒΙΩΣΗ -ΡΟΥΠΕΛ 1941

Η κατάκτηση της «ΑΝΑΒΙΩΣΗΣ-ΡΟΥΠΕΛ 1941» που με κόπο και δουλειά αρχικά εθελοντών έγινε πόλος έλξης χιλιάδων επισκεπτών κάθε χρόνο κινδυνεύει να μετατραπεί σε παρωδία.

Με μία εμμονή στα όσα λαμβάνουν χώρα σε εκδηλώσεις στην Νορμανδία κάτι που είναι τελείως άσχετο με το πνεύμα του ΡΟΥΠΕΛ, κάτι διαφορετικό όπου λείπει κάθε ΗΡΩΙΚΟ στοιχείο σε αντίθεση με τα ΟΧΥΡΑ ΤΟΥ ΡΟΥΠΕΛ και τον αγώνα που έδωσαν με το αίμα τους οι πρόγονοι μας για να υπερασπιστούν τα πάτρια εδάφη σχεδίασε δράσεις ενός μηνός και ξοδεύοντας πάνω από 65000 ευρώ χωρία να αντιλαμβάνεται ότι με τον τρόπο αυτό υποβαθμίζεται η κύρια δράση που είναι η ΑΝΑΒΙΩΣΗ του ΡΟΥΠΕΛ.

Προσπάθησε να αλλάξει τις ημερομηνίες διεξαγωγής με αστεία επιχειρήματα αναφέροντας με σοβαροφάνεια στο ΔΣ ότι μία μαθήτρια όταν ρωτήθηκε πότε εορτάζουμε την μάχη των Οχυρών απάντησε 12 Μαίου επειδή η Αναβίωση γίνεται εκείνη την ημερομηνία.

Δηλαδή ο κ. Τάτσιος που έκοβε Βασιλόπιτες μέχρι τον Μάρτιο φαντάζομαι ότι ανησυχούσε μήπως τα νεαρά παιδιά των συλλόγων θεωρούσαν κάθε φορά ότι έχουμε Πρωτοχρονιά . Αστεία πράγματα.

Χρηματοδότησε με 17.000 χιλιάδες ευρώ τον Σύνδεσμο φίλων Ιστίμπεη για «Αναβιωτικές Δράσεις» και καλά έκανε διότι συμφωνούμε όλοι σε κάθε τι που αναδεικνύει τον τόπο μας.

Θα πρέπει βέβαια να δοθούν τα αναλυτικά τιμολόγια ώστε να γνωρίζουμε λεπτομερώς που διατέθηκαν τα χρήματα των δημοτών.

Ανακοινώθηκε «συναυλία» με τον αξιόλογο καλλιτέχνη Πέτρο Γαϊτάνο με κόστος 15.000 ευρώ και στο πρόγραμμα διαπιστώνουμε ότι πρόκειται για απαγγελία ύμνων σε Ιερό Ναό.

Ενώ μία συναυλία μπορούν να την παρακολουθήσουν χιλιάδες άνθρωποι σε έναν Ιερό Ναό πόσοι μπορούν να την παρακολουθήσουν??? Όχι περισσότεροι από 150 άνθρωποι !!

Στο πολυτελές φυλλάδιο που εκδόθηκε η διαφήμιση του κ. Γαϊτάνου καταλαμβάνει μία ολόκληρη σελίδα ενώ για τον σύλλογο «ΣΤΕΝΩΠΟΣ » που είναι η καρδιά και συνιστά την κορύφωση των εκδηλώσεων διατέθηκε τόσος χώρος όσος για την δράση «Διαγωνισμός Κόμμωσης Εποχής» πράγμα απαράδεκτο που μας οδηγεί σε σκέψεις.

Εν κατακλείδι παρακολουθούμε μία δημοτική αρχή που καθημερινά όλο και περισσότερο διαπιστώνει ότι δεν έχει γνώση της κατάστασης αλλά το χειρότερο ούτε σχέδιο ακολουθώντας την ιστορία και ευρισκόμενη καθημερινά προ εκπλήξεων !!!

Ταξίδια -Φωτογραφίες με χόρτα και βαψίματα- Επικοινωνιακές Επαφές – Επιτροπές

Αυτό βλέπουμε μέχρι σήμερα χωρίς κανένα ουσιαστικό μετρήσιμο αποτέλεσμα.

Η εξέδρα των παρελάσεων που είχε εδώ και χρόνια καταργηθεί επανήλθε την 25η Μαρτίου με τρόπο και σε χώρο ακατανόητο που η μόνη δικαιολογία θα μπορούσε να είναι η κατάληψη του πεζοδρομίου στο κεντρικό πάρκο στο σημείο από που την παρακολουθούσαν μέχρι σήμερα οι εκπρόσωποι των φορέων από κατασκευές με ηλεκτρονικά παιχνίδια (!!!!

ΟΙ 4 μήνες είναι ένα μικρό χρονικό διάστημα αλλά πολύ μεγάλο διάστημα για να έχουμε το δείγμα γραφής για τον τρόπο που λειτουργεί ο δήμος μας.

Μία κακέκτυπη επανάληψη της προηγούμενης εποχής με νέους μαθητές αλλά τα ίδια και χειρότερα βιβλία. Μια απλή «ανάγνωση» του προσωπικού κατά τομέα δεν μας κάνει καθόλου αισιόδοξους.

Όταν αποφασίσει ή μπορέσει η δημοτική αρχή να βρει τον δρόμο της είμαστε εδώ για να την στηρίξουμε. Εάν δεν το κάνει θα μας βρει απέναντι μαζί με τους δημότες !!

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ !!

Το Σάββατο 27 Απριλίου η Βράβευση των μαθητών του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Θαλής

Δήμος Ηράκλειας: Με επιτυχία η ημερίδα για την Πολιτική Προστασία

Απέναντι στα έντονα καιρικά φαινόμενα αντιπλημμυρική προστασία στο Νομό Σερρών!

Δήμος Ηράκλειας: Με επιτυχία η ημερίδα για την Πολιτική Προστασία

Μεγάλη επιτυχία είχε η εκπαίδευση και η ενημερωτική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στις 18 Απριλίου 2024 στο Πολύκεντρο Ηράκλειας, με θέμα «Μαθαίνω να αντιμετωπίζω καταστάσεις εκτάκτων αναγκών.»

Η εκπαίδευση συμπεριελάμβανε την προσέλευση Εκπαιδευτών και οργάνωση τεσσάρων ομάδων των συνεργείων εκπαίδευσης, την ταυτόχρονη οργάνωση μαθητών και προσωπικού Σχολείων και Δήμου σε ομάδες. Ενημέρωση – εκπαίδευση μαθητών,

προσωπικού σχολείων, υπαλλήλων του Δήμου Ηράκλειας και εθελοντών πολιτών από τις ομάδες εκπαιδευτών χωρισμένες στα συνεργεία εκπαίδευσης που θα λειτουργούν παράλληλα και με διαφορετικά αντικείμενα.

Έναρξη δοκιμής τηλεπικοινωνιών μεταξύ Δήμου και ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ Πολιτικής Προστασίας και Άσκησης και δοκιμής τηλεπικοινωνιών μεταξύ Δήμου και Σχολείων.

Στην ενημερωτική ημερίδα τον συντονισμό είχε η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Ζωή Μαρίγκου και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Χρυσοβαλάντης Παπαγεωργίου, χαιρετισμό απεύθυνε ο Δήμαρχος Ηράκλειας κ. Κλεάνθης Κοτσακιαχιδής, ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ.κ. Μακάριος, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ιωάννης Καραβασίλης. 

Έγινε διαδικτυακή σύνδεση με την εκπρόσωπο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας κα Ιωάννα Δεδέ. 

Ο Υποπυραγός και Διοικητής από το Πυροσβεστικού Κλιμάκιο Σιδηροκάστρου κ. Ιωάννης Μήλτσιος ήταν εισηγητής στο θέμα «Οι πυρκαγιές, οι σεισμοί και οι πλημμύρες μέσα από την πολύτιμη εμπειρία των πυροσβεστών.» 

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με την εισήγηση του θέματος «Καταστάσεις εκτάκτων αναγκών στο σχολείο: περιστατικά, προετοιμασία, εφόδια» με εισηγητή τον Νομικό ΠΕ78 ΔΔΕ Σερρών, Δικηγόρο Παρ΄ Αρείω Πάγω, ΑΜ ΓΓΠΠ 3/2020 κ. Ευστρατιάδη Χ. Ιωάννη. Ολοκληρώθηκε και ο προγραμματισμός των εκπροσώπων των φορέων που συμμετέχουν στην άσκηση της 25ης Απριλίου 2024.

Την ημερίδα παρακολούθησαν μεταξύ άλλων οι Αντιδήμαρχοι Ηράκλειας κα Νατάσα Χαλκίδου, οι κ. Σωτήρης Βατμανίδης και Χρήστος Μπαλάσκας, ο Δήμαρχος Σιντικής, ο Διευθυντής και η Προϊσταμένη του Κέντρου Υγείας Ηράκλειας εκπρόσωποι από όλους τους φορείς Αστυνομία, Πυροσβεστική, Στρατού, Δασαρχείου, Πολιτικής Προστασίας, υπάλληλοι του Δήμου Ηράκλειας καθώς εκπαιδευτικοί και μαθητές από το Γυμνάσιο και τα Λύκεια Ηράκλειας.

Συναντήθηκε η Δήμαρχος Σερρών Βαρβάρα Μητλιάγκα με μαθήτριες και εκπαιδευτικούς του 4ου Γυμνασίου Σερρών

Το Σάββατο 27 Απριλίου η Βράβευση των μαθητών του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Θαλής

Απέναντι στα έντονα καιρικά φαινόμενα αντιπλημμυρική προστασία στο Νομό Σερρών!

Συναντήθηκε η Δήμαρχος Σερρών Βαρβάρα Μητλιάγκα με μαθήτριες και εκπαιδευτικούς του 4ου Γυμνασίου Σερρών

Με εκπροσώπους μαθητών και εκπαιδευτικών του 4ου Γυμνασίου Σερρών συναντήθηκε η Δήμαρχος Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα. 

Η Δήμαρχος Σερρών ενημερώθηκε από τις μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς για τις δράσεις και τα περιβαλλοντικά προγράμματα που υλοποιούνται στο σχολείο σχετικά με τη βιώσιμη πόλη και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Μάλιστα, παρουσιάστηκε στην κ. Μητλιάγκα και το πρόγραμμα «Σέρρες έξυπνη πόλη», μια κατασκευή των μαθητών που αναπαριστά σε κλίμακα μεγέθους την πλατεία Ελευθερίας και εντυπωσίασε το κοινό στο 3ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο στην Πράγα. 

Επιπλέον, η Διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου Λίλα Σκέμπερη, κατέθεσε στη Δήμαρχο έγγραφο με τα αιτήματα της σχολικής κοινότητας, για τη βελτίωση των υποδομών του σχολικού συγκροτήματος. 

Τέλος, οι μαθήτριες, χάρισαν στη Δήμαρχο έναν πίνακα ζωγραφικής που φιλοτέχνησε μαθήτρια του Γυμνασίου.

Στη συνάντηση παρόντες ήταν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού, Καινοτομίας και Νέας Γενιάς κ. Παναγιώτης Κεΐσογλου, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Σερρών κ. Αριστοκλής Αναστασιάδης, η Υποδιευθύντρια του 4ου Γυμνασίου  κ. Μαρία Ζίχναλη και ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Διδασκόντων κ. Αθανάσιος Ελευθεράκος.

Ἱερά Μητρόπολη Σερρῶν καί Νιγρίτης: Τό πρόγραμμα τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου

Το Σάββατο 27 Απριλίου η Βράβευση των μαθητών του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Θαλής

Απέναντι στα έντονα καιρικά φαινόμενα αντιπλημμυρική προστασία στο Νομό Σερρών!

Το Σάββατο 27 Απριλίου η Βράβευση των μαθητών του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Θαλής

Το παράρτημα Σερρών της Ε.Μ.Ε σας προσκαλεί στην Oμιλία με θέμα “Κυρίες των αριθμών: Ο ρόλος των γυναικών στον κόσμο των Μαθηματικών” με ομιλήτρια την Καθηγήτρια Βασιλική Βράνα, αντιπρύτανη του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος (ΔΙ.ΠΑ.Ε.).

Θα ακολουθήσει η Βράβευση των διακριθέντων μαθητών του Πανελλήνιου Διαγωνισμού της ΕΜΕ (Θαλής) καθώς και του τοπικού διαγωνισμού Διόφαντος. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 27 Απριλίου 2024 και ώρα 7:00μμ στο κεντρικό Αμφιθέατρο του ΔΙ.ΠΑ.Ε. Σερρών.

Επιτυχόντες Νομού Σερρών του διαγωνισμού «Θαλής» της Ε.Μ.Ε. και «Διόφαντος» ανά τάξη :

(ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ «ΔΙΟΦΑΝΤΟΥ» 04-11-2023)

Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ (17 Επιτυχόντες)

ΕΠΩΝΥΜΟΟΝΟΜΑΣΧΟΛΕΙΟ
ΑΓΓΕΛΑΚΗΣΜΙΧΑΛΗΣ6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΕΡΡΩΝ
ΑΣΙΚΗΣΔΗΜΗΤΡΗΣΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ ΣΕΡΡΩΝ
ΓΕΩΡΓΑΚΑΚΗΑΡΓΥΡΩ2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΕΡΡΩΝ
ΓΟΥΖΕΛΗΣΓΡΗΓΟΡΗΣ4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΕΒΡΙΑΔΗΣΜΕΛΕΤΗΣ2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΕΡΡΩΝ
ΚΑΠΕΤΑΝΗΣΟΦΙΑ5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΕΡΡΩΝ
ΚΑΡΑΤΣΙΩΛΗΣΟΦΙΑΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΡΩΤΗΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΚΑΣΜΕΡΙΔΗΣΓΙΩΡΓΟΣΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ ΣΕΡΡΩΝ
ΜΑΔΕΜΤΖΟΓΛΟΥΓΙΩΡΓΟΣ6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΕΡΡΩΝ
ΜΠΛΑΤΣΙΩΤΗΧΡΙΣΤΙΝΑ6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΕΡΡΩΝ
ΠΑΥΛΟΥΦΑΝΟΥΡΙΟΣΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ Δ.Σ. ΣΕΡΡΩΝ
ΠΕΤΑΛΙΔΗΣΧΡΗΣΤΟΣ5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΕΡΡΩΝ
ΠΕΤΡΙΔΟΥΔΑΝΑΗ-ΦΩΤΕΙΝΗΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ
ΠΟΛΥΖΟΣΑΡΗΣΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ ΣΕΡΡΩΝ
ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥΣΤΥΛΙΑΝΟΣ2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΕΡΡΩΝ
ΤΖΕΛΕΠΗΜΑΡΙΑ5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΕΡΡΩΝ
ΤΖΙΒΡΙΚΟΥΣΤΥΛΙΑΝΗ-ΣΤΕΛΛΑ17ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ

(ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ «ΘΑΛΗ» 04-11-2023)

Β’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ (13 Επιτυχόντες)

ΕΠΩΝΥΜΟΟΝΟΜΑΣΧΟΛΕΙΟ
ΑΓΓΕΛΙΔΗΣΔΗΜΗΤΡΙΟΣ6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΕΡΡΩΝ
ΓΙΟΥΒΑΝΤΣΗΣΒΑΣΙΛΕΙΟΣ2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥΟΔΥΣΣΕΑΣΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ
ΚΑΙΣΑΡΗΣΕΥΑΓΓΕΛΟΣ2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΕΡΡΩΝ
ΚΑΡΑΜΠΑΛΙΟΣΑΘΑΝΑΣΙΟΣΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ
ΚΟΛΟΒΟΣΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΕΡΡΩΝ
ΜΑΜΑΛΗΠΑΡΑΣΚΕΥΗΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣΙΩΑΝΝΗΣΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ
ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥΒΑΣΙΛΕΙΟΣ5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΕΡΡΩΝ
ΠΑΥΛΟΥΑΝΔΡΕΑΣΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ
ΣΙΑΤΡΑΙΩΑΝΝΑ4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΕΡΡΩΝ
ΤΟΚΟΓΛΟΥΒΑΣΙΛΕΙΟΣΜΟΥΣΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΕΡΡΩΝ
ΤΣΙΤΑΚΗΦΩΤΕΙΝΗΜΟΥΣΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΕΡΡΩΝ

Γ’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ (5 Επιτυχόντες)

ΕΠΩΝΥΜΟΟΝΟΜΑΣΧΟΛΕΙΟ
ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣΣΤΕΛΙΟΣ4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΕΡΡΩΝ
ΚΑΝΕΛΗΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΕΡΡΩΝ
ΠΑΝΤΑΖΗΣΧΡΗΣΤΟΣ4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΕΡΡΩΝ
ΠΟΥΡΠΟΥΡΗΣΠΑΝΤΕΛΗΣ6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΕΡΡΩΝ
ΣΙΑΤΡΑΣΘΩΜΑΣΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ

A’ ΛΥΚΕΙΟΥ (2 Επιτυχόντες)

ΕΠΩΝΥΜΟΟΝΟΜΑΣΧΟΛΕΙΟ
ΠΙΠΕΛΕΣΓΕΩΡΓΙΟΣ2ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ
ΡΑΪΛΥΔΗΜΗΤΡΙΟΣΜΟΥΣΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ

 Β’ ΛΥΚΕΙΟΥ (2 Επιτυχόντες)

ΕΠΩΝΥΜΟΟΝΟΜΑΣΧΟΛΕΙΟ
ΑΧΛΑΤΗΣΔΗΜΗΤΡΙΟΣΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΤΩ ΠΟΡΟΪΩΝ
ΜΑΖΝΕΙΚΟΣΜΙΧΑΗΛΠΑΛΛΑΤΙΔΕΙΟ ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ ΣΕΡΡΩΝ

 Γ’ ΛΥΚΕΙΟΥ (3 Επιτυχόντες)

ΕΠΩΝΥΜΟΟΝΟΜΑΣΧΟΛΕΙΟ
ΝΥΧΤΟΠΑΤΗΣΑΝΤΩΝΙΟΣ1ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ
ΠΑΝΤΑΖΗΣΓΕΩΡΓΙΟΣ4ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ
ΣΑΒΒΙΔΗΣΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ

Επισκέψεις Νίκα – Κικίλια στον Μητροπολίτη Σερρών

Ἱερά Μητρόπολη Σερρῶν καί Νιγρίτης: Τό πρόγραμμα τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου

Απέναντι στα έντονα καιρικά φαινόμενα αντιπλημμυρική προστασία στο Νομό Σερρών!

Ἱερά Μητρόπολη Σερρῶν καί Νιγρίτης: Τό πρόγραμμα τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου

Ἀπό τήν Ἱερά Μητρόπολη Σερρῶν καί Νιγρίτης ἀνακοινώνονται τά ἑξῆς ἀναφορικῶς μέ τό πρόγραμμα τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας:

Τήν Κυριακή 21 Ἀπριλίου, ὁ Σεβ. θά ἱερουργήσει στήν θ. Λειτουργία, πού θά τελεσθεῖ στόν ἱερό Ναό Ἁγ. Κων/νου καί Ἑλένης Βόλου, κατά τήν διάρκεια τῆς ὁποίας θά τελέσει ἱερό μνημόσυνο ὑπέρ ἀναπαύσεως τῆς ψυχῆς τῆς μακαριστῆς μητρός του, Αἰκατερίνης προσκυνητρίας, μέ ἀφορμή τήν συμπλήρωση τριῶν ἐτῶν ἀπό τῆς πρός Κύριον ἐκδημίας της.

Τό «Μαξίμειο» Πνευματικό καί Πολιτιστικό Κέντρο τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεώς μας, στήν αἴθουσα «Ἀρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος» τῆς Ἐκκλησιαστικῆς Βιβλιοθήκης «Μυριόβιβλος», πού εὑρίσκεται στόν τρίτο ὄροφο τοῦ ὡς εἴρηται Ἱδρύματος (Νικ. Νικολάου 21), θά φιλοξενήσει ἔκθεση φωτογραφίας, ἕνα εὐλαβικό ὁδοιπορικό τοῦ φιλότεχνου Σερραίου φωτογράφου κ. Μιχαήλ Κωνσταντινίδη στίς ἁγιασμένες διαδρομές τῆς Ἀθωνικῆς Πολιτείας. Τά ἐγκαίνια τῆς ὡς εἴρηται ἐκθέσεως,

ἡ ὁποῖα τελεῖ ὑπό τήν πνευματική σκέπη τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεώς μας, ὑπό τόν τίτλο: «Ἁγιορειτικές Ἐπισκέψεις», θά τελεσθοῦν τήν Δευτέρα 22 Ἀπριλίου, στίς 6:00 μ.μ.. Ἡ ἔκθεση θά λειτουργήσει γιά τό κοινό, ἀπό 22 ἕως 27 Ἀπριλίου,  κατά τίς ὧρες 9:00 π.μ. – 11:00 π.μ. καί 5:30 μ.μ. – 9:00 μ.μ.. 

 Ἡ τοπική μας Ἐκκλησία, ἐργαζομένη πάντοτε γιά τόν ἁγιασμό, τήν πνευματική στερέωση καί ἐνίσχυση τῶν πιστῶν, μέ τιμή, σεβασμό, ἀλλά καί χαρά πνευματική, θά ὑποδεχθεῖ ἀπότμημα ἐκ τοῦ χαριτοβρύτου ἱεροῦ λειψάνου τοῦ Ἁγ. Νεκταρίου, Ἐπισκόπου Πενταπόλεως, τοῦ θαυματουργοῦ, προερχόμενο ἀπό τήν ἱερά Μονή Ἁγ. Τριάδος Αἰγίνης, στόν ἱερό Ναό Ἁγ. Γεωργίου Νιγρίτης, τήν Δευτέρα 22 Ἀπριλίου, στίς 7:00 τό ἀπόγευμα. Τό ἱερό λείψανο θά εὑρίσκεται στόν ἱερό Ναό Ἁγ. Γεωργίου Νιγρίτης, ἕως καί τίς 27 Ἀπριλίου, ὅπου καθημερινῶς θά τελοῦνται ἱερές ἀκολουθίες.

Απέναντι στα έντονα καιρικά φαινόμενα αντιπλημμυρική προστασία στο Νομό Σερρών!

Επισκέψεις Νίκα – Κικίλια στον Μητροπολίτη Σερρών

Απέναντι στα έντονα καιρικά φαινόμενα αντιπλημμυρική προστασία στο Νομό Σερρών!

Επισκέψεις Νίκα – Κικίλια στον Μητροπολίτη Σερρών

Τον Σεβ. Μητροπολίτη Σερρών επισκέφθηκαν η Πρόεδρος του Σ.τ.Ε. κ. Νίκα και ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής κ. Κικίλιας

Τον Σεβ. Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο επισκέφθηκε, τη, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, στις 11:00 το πρωΐ, η εκ Σερρών καταγομένη, Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας (Σ.τ.Ε.), κ. Ευαγγελία Νίκα. 

Ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε την κ. Νίκα, στο Επισκοπείο Σερρών, συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών κ. Π. Καρίπογλου και συζήτησε σε εγκάρδιο κλίμα ζητήματα επικαιρότητος.

Ο Σεβ. κ. Θεολόγος, προσέφερε στην κ. Πρόεδρο, εκδόσεις της Σερραϊκής Εκκλησίας, ως ευλογία και αγαθή ενθύμηση της σημερινής επισκέψεως.

Ακολούθως, στις 2:00 το μεσημέρι, τον Σεβ. κ. Θεολόγο, επισκέφθηκε, στο Επισκοπείο Σερρών, o υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ., κ. Ηλίας Κικίλιας, στο πλαίσιο της περιοδείας του στον Νομό Σερρών. 

Ο κ. Κικίλιας, αφού συζήτησε μετά του Σεβ. κ. Θεολόγου, σε πολύ εγκάρδιο κλίμα, ζητήματα επικαιρότητος, κοινού ενδιαφέροντος και προβληματισμού, ευχαρίστησε τον σεπτό Ποιμενάρχη της Εκκλησίας των Σερρών και της Νιγρίτης για την εγκάρδια δοχή και φιλοξενία, για τις πολύτιμες σκέψεις του και τον γόνιμο διάλογο,

που ανέδειξε τις συγκλίσεις των σκέψεων και του γενικότερου προβληματισμού πάνω σε θέματα της τρεχούσης επικαιρότητος, αλλά και για τα τίμια ενθυμήματα, που του προσέφερε, σε ανάμνηση της συναντήσεώς τους.

Υπουργείο Εσωτερικών: Επίλεκτα Στελέχη αναλαμβάνουν κρίσιμο ρόλο στο Δημόσιο

Απέναντι στα έντονα καιρικά φαινόμενα αντιπλημμυρική προστασία στο Νομό Σερρών!

Απέναντι στα έντονα καιρικά φαινόμενα αντιπλημμυρική προστασία στο Νομό Σερρών!

Νίσυρος: Έδειχνε στο παιδί πορνό, λέει η μητέρα του 10χρονου για τον αρχαιοφύλακα που κατηγορείται για ασέλγεια

Ο 50χρονος αρνείται τις κατηγορίες και κάνει λόγο για μια σκευωρία με πολιτικά κίνητρα

Ανάστατη είναι η κοινωνία της Νισύρου από τις καταγγελίες σε βάρος του 50χρονου αρχαιοφύλακα ο οποίος φέρεται να έχει παρενοχλήσει σεξουαλικά τουλάχιστον έξι ανήλικους μαθητές με τους γονείς να κάνουν λόγο για αποκαλύψεις από τη νοσηρή δράση του υπαλλήλου του Υπουργείου Πολιτισμού που θα προκαλέσουν σοκ.

Η υπόθεση ήρθε στο «φως» το πρωί της Δευτέρας όταν ο πατέρας ενός 11χρονου παιδιού κατήγγειλε στις Αρχές πως το απόγευμα της προηγούμενης Παρασκευής ο 50χρονος ξεμονάχιασε το γιο του στο υπόγειο του Αρχαιολογικού Μουσείου του νησιού και άρχισε να του δείχνει ταινίες πορνό.

Όπως αναφέρει η μητέρα του αγοριού, μαζί με το γιο της ήταν τέσσερα ακόμη παιδιά τα οποία έπαιζαν στην παιδική χαρά, δίπλα από το υπόγειο του Μουσείου όπου μένει ο 50χρονος. Η ίδια περιγράφει πως ο αρχαιοφύλακας έκανε μασάζ στους ανήλικους ενώ στη συνέχεια έπεισε το γιο της να μείνει μόνος μαζί του.

Τότε, ξεκίνησε να δείχνει στο παιδί τα χυδαία βίντεο ενώ δεν δίστασε να του κάνει και «μαθήματα ανατομίας» σε μια φουσκωτή κούκλα.

«Όταν είδε τα παιδιά τα κάλεσε να μπουν μέσα στο χώρο που διαμένει. Εκεί, διατηρεί καρέκλα και μηχανήματα τα οποία κάνουν μασάζ στο πόδια και όλο το σώμα. Ύστερα από λίγη ώρα και αφού όλα τα παιδιά δοκίμασαν τα μηχανήματα έφυγαν. Εκτός από το γιο μου τον οποίο παρότρυνε να κάτσει λίγο ακόμα.

Αφού, λοιπόν, έκατσε μαζί του τουλάχιστον για μισή ώρα του έδειξε πορνογραφικό υλικό στο τάμπλετ και ένα σεξουαλικό παιχνίδι, μια κούκλα σιλικόνης, στην οποία φαίνονται τα γυναικεία, γεννητικά όργανα» αναφέρει στην καταγγελία της η μητέρα του 11χρονου ο οποίος μόλις επέστρεψε στο σπίτι του αποκάλυψε στους γονείς του τι είχε συμβεί στο υπόγειο του Μουσείου.

Από την πλευρά του, ο 50χρονος αρχαιοφύλακας, μιλώντας στο protothema.gr, αρνείται τις κατηγορίες και κάνει λόγο για μια σκευωρία με πολιτικά κίνητρα.

«Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, εγώ είμαι ελεύθερος και πάω στην οικογένειά μου. Είναι μια σκευωρία, δεν έχω κάνει κάτι και είναι επαγγελματικοί οι λόγοι που γίνεται όλο αυτό.

Με στοχοποιούν για επαγγελματικούς αλλά και για πολιτικούς λόγους. Θα το παλέψω με όλους αυτούς οι οποίοι με κατηγορούν» τονίζει ο αρχαιοφύλακας.

Πάτρα: 7χρονος σκηνοθέτησε τον ξυλοδαρμό 8χρονου για να το ανεβάσει στο TikTok

Νίσυρος: Πατέρας κατήγγειλε τη σεξουαλική παρενόχληση του παιδιού του και συνελήφθη

Απέναντι στα έντονα καιρικά φαινόμενα αντιπλημμυρική προστασία στο Νομό Σερρών!

Μόνικα Μπελούτσι: Είμαι 59 ετών, θέλω να γεράσω με ειρηνικό τρόπο

0

Το ότι ο χρόνος περνάει σημαίνει ότι είσαι τυχερός που είσαι ακόμα εδώ, επισήμανε η ηθοποιός

Η Μόνικα Μπελούτσι έδωσε μία συνέντευξη σε περιοδικό, αναφερόμενη στο πέρασμα του χρόνου, τον ρόλο που έχει παίξει η εξωτερική της εμφάνιση στην καριέρα της, αλλά και τα γηρατειά.

Πιο αναλυτικά, η Ιταλίδα σταρ σε μία αποκαλυπτική φωτογράφιση, σχολίασε στο Elle Spain, το γεγονός ότι μεγαλώνει, λέγοντας πως «είναι ανώφελο να πηγαίνω ενάντια σε κάτι που είναι πιο ισχυρό από εμένα».

Πιο αναλυτικά, η Μονικά Μπελούτσι ανέφερε ότι: «Είμαι σαν όλους τους άλλους, λέω στον εαυτό μου ότι είναι ανώφελο να πηγαίνω ενάντια σε κάτι που είναι πιο ισχυρό από εμένα. Και αν ο χρόνος περνάει σημαίνει ότι είσαι τυχερός που είσαι ακόμα εδώ.

Η βιολογική ηλικία έχει συνέπειες, δεν απολαμβάνουμε πλέον τα πλεονεκτήματα της νεότητας. Υπάρχει ένας φυσικός μετασχηματισμός και έρχεται μια στιγμή που πρέπει να τον αποδεχτείς. Το σημαντικό είναι να συνεχίσω να αισθάνομαι καλά και να κάνω πράγματα που μου αρέσουν και με διεγείρουν».

Δείτε τις φωτογραφίες

monika beloutsi gerasw1
monika beloutsi gerasw2

Όπως και σε άλλες συνεντεύξεις που έχει δώσει, έτσι και σε αυτή, η ηθοποιός επέμεινε ότι η επιτυχία της δεν οφείλεται στην ομορφιά της. Μετά από ερώτηση που δέχτηκε, η Μόνικα Μπελούτσι απάντησε: «Είμαι 59 ετών και εξακολουθώ να εργάζομαι, οπότε δεν νομίζω ότι πρόκειται μόνο για την ομορφιά. Η αρχική περιέργεια καταλήγει στο κενό αν δεν υπάρχει κάτι άλλο πίσω από αυτήν».

Για τη φυσική της κατάσταση, ανέφερε ότι: «Δεν έχω εμμονή. Πάντα ήμουν μια γυναίκα με καμπύλες, ποτέ πολύ αδύνατη, αυτή είναι η φύση μου. Και θέλω να γεράσω με ειρηνικό τρόπο. Όταν είσαι 50 ή 60 ετών δεν έχεις τις ίδιες ανάγκες όπως όταν είσαι 20 ετών».

Δυστυχώς τα καναλια δεν θα το δείξουν: Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο σκάκι η μικρή Μαριάντα

Ακάθιστος Ύμνος: Γιατί στέκονται όρθιοι οι πιστοί

Απέναντι στα έντονα καιρικά φαινόμενα αντιπλημμυρική προστασία στο Νομό Σερρών!

Δυστυχώς τα καναλια δεν θα το δείξουν: Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο σκάκι η μικρή Μαριάντα

0

Πρωταθλήτρια Ευρώπης στα κορίτσια μέχρι 10 ετών αναδείχθηκε η Μαριάντα Λάμπου στα Πανευρωπαϊκά Ατομικά Πρωταθλήματα 8 έως 18 ετών που ολοκληρώθηκαν χτες Δευτέρα 14 Νοεμβρίου στην Αττάλεια της Τουρκίας. Στην κατηγορία της συμμετείχαν 65 σκακίστριες από 30 Ευρωπαϊκές χώρες.

Μαριάντα Λάμπου: Μεγάλη διάκριση για την 9χρονη πρωταθλήτρια

Η 9χρονη Πρωταθλήτρια Ελλάδας, σκακίστρια του σωματείου ΑΠΟ Αίγλη Παπάγου, με τη νίκη της στο τελευταίο 9ο γύρο εξασφάλισε την 1η θέση συγκεντρώνοντας 8 ½ βαθμούς με 8 νίκες και 1 ισοπαλία!

Φενέρ-Ολυμπιακός: Έγραψε ιστορία ο Θρύλος και ο Τζολάκης! Προκρίθηκε στα ημιτελικά

Ακάθιστος Ύμνος: Γιατί στέκονται όρθιοι οι πιστοί

Απέναντι στα έντονα καιρικά φαινόμενα αντιπλημμυρική προστασία στο Νομό Σερρών!

Απέναντι στα έντονα καιρικά φαινόμενα αντιπλημμυρική προστασία στο Νομό Σερρών!

0

Στόχος της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών και του Υπουργείου Υποδομών ήταν και παραμένει η αντιπλημμυρική προστασία και θωράκιση του Νομού μας, πράγμα που επιτυγχάνεται με ένα ακόμα έργο που δρομολόγησε το Υπουργείο Υποδομών κατά την προηγούμενη τετραετία με προϋπολογισμό 2,13 εκατ. ευρώ και σήμερα υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Το αντικείμενο της σύμβασης αφορά την προμήθεια αντλητικών συγκροτημάτων στο αρδευτικό – αποστραγγιστικό δίκτυο αρμοδιότητας Π.Ε. Σερρών, του ΓΟΕΒ και των ΤΟΕΒ Δήμητρας και Ψυχικού – Πεθελινού της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, ενώ τα χρήματα προήλθαν από πόρους του Τομεακού Προγράμματος Ανάπτυξης 2021-2025 του Υπουργείου Υποδομών.

Μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης των νέων αντλιών στο δίκτυο έως τα τέλη Καλοκαιριού, η αντιπλημμυρική θωράκιση κατά μήκος του Στρυμόνα θα ενισχυθεί σημαντικά και ο Νομός Σερρών θα οχυρωθεί απέναντι στα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, όπως αυτά που είχαμε το 2021.

Μετά την αναβάθμιση του εξοπλισμού των ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ στόχος η αντιπλημμυρική οχύρωση στο Νομό Σερρών

Μετά την αναβάθμιση του εξοπλισμού των ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ στόχος η αντιπλημμυρική οχύρωση στο Νομό Σερρών

Το αντικείμενο της σύμβασης σύμφωνα με τον Μηχανικό Ιωάννη Χατζόπουλο αφορά την προμήθεια αντλητικών συγκροτημάτων στο αρδευτικό – αποστραγγιστικό δίκτυο αρμοδιότητας ΠΕ Σερρών, του ΓΟΕΒ και των ΤΟΕΒ Δήμητρας και Ψυχικού – Πεθελινού της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, με χρηματοδότηση από πόρους του Τομεακού Προγράμματος Ανάπτυξης 2021-2025, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών όπως προτάθηκε από τον πρώην υπουργό και νυν βουλευτή Σερρών κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Με το έργο αυτό θα εγκατασταθούν 18 νέες βυθιζόμενες αντλίες, τεχνολογίας inverter και συνολικής παροχής 23.000 m3/h, ειδικές για να καλύψουν τις αντιπλημμυρικές ανάγκες του νομού Σερρών.

Οι 10 από αυτές θα είναι των 75 kw παροχής 2.740 m3/h και οι 8 των 45 kw και παροχής 2.350 m3/h.

Φώτης Κοκολιός Χαρίσσης Κοτσάνπαπας

Οι τοποθεσίες είναι το ΤΟΕΒ Ψυχικού – Πεθελινού στην Μεσοκώμη (2), το ΤΟΕΒ Ψυχικού – Πεθελινού στο Πεθελινό (4), το ΤΟΕΒ της επαρχίας Φυλλίδας (2) και του ΤΟΕΒ της πεδιάδας των Σερρών, που θα συνδεθούν με νέους ηλεκτρονικούς πίνακες καθώς και με συστήματα τηλεχειρισμού, ενώ θα τοποθετηθούν σε 9 αντλιοστάσια των ΤΟΕΒ εκατέρωθεν και κατά μήκος του Στρυμόνα για να αντλούν το πλεονάζον νερό προς τον ποταμό, έτσι ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες ενός μεγάλου τμήματος της λεκάνης απορροής του ποταμού και να αποφορτίζουν από το πλεονάζων νερό ένα μεγάλο μέρος της πεδιάδας του Νομού.

Υπολογίζουνε περί τα 110.000 στρέμματα πεδιάδας μόνο από τα συγκεκριμένους ΤΟΕΒ, χωρίς να συμπεριλάβουμε την λεκάνη απορροής τους που είναι πολλαπλάσιου μεγέθους.

Η αντικατάσταση έγινε καθώς οι αντλίες που επιτελούσαν αυτό τον σκοπό είναι παλαιές, 50ετίας είναι επιφανείας και λειτουργούσαν πλημμελώς, ενώ οι περισσότερες απ’ αυτές καταστράφηκαν ολοσχερώς από την θεομηνία που έπληξε το νομό στις 4 και 11 Ιανουαρίου 2021.

Ιωσήφ Παναγιωτίδης Έλενα Τούσκα

Οι αντλίες επιφανείας με την άνοδο της στάθμης του νερού στην υδροληψία της αποστράγγισης βραχυκυκλώνουν, «καίγονται» από το νερό σε αντίθεση με τις νέες υποβρύχιες όπως αυτές που προμηθευτήκαμε, οι οποίες εκ κατασκευής λειτουργούν σε απόλυτα στεγανό περιβάλλον οπότε δεν είναι ευάλωτες στα πλημμυρικά φαινόμενα.

Δηλαδή η λειτουργία τους δεν εξαρτάται από το ύψος της στάθμης του νερού στην αποστράγγιση και είναι σε θέση να λειτουργούν αδιάλειπτα μέχρι να επιτελέσουν το έργο τους.

Μάρκος Μπόλαρης Ανδρέας Λοβέρδος

Τα νέα αντλητικά συστήματα είναι σε θέση να λειτουργούν με μεγαλύτερο βαθμό απόδοσης και μικρότερο ενεργειακό αποτύπωμα, χαμηλότερο επίπεδο θορύβου, μικρότερες απαιτήσεις συντήρησης και μεγαλύτερη ασφάλεια αδιάλειπτης λειτουργίας για μιας ασφαλέστερη, ταχύτερη και οικονομικότερη απομάκρυνση των υδάτων.

Τα νέα αντλητικά συγκροτήματα σε συνδυασμό με τους εκτεταμένους καθαρισμούς των αντιπλημμυρικών τάφρων και χειμάρρων που πραγματοποιήθηκαν πέρυσι μέσα από τα ίδια κονδύλια, θα οχυρώσουν σε σημαντικό βαθμό τον νομό μας έναντι έντονων καιρικών φαινομένων και θεομηνιών.

Μέσα στα 2.139.000 ευρώ συμπεριλαμβάνονται και το δεύτερο υποέργο της πράξης ένταξης είναι ο καθαρισμός αρδευτικών – στραγγιστικών καναλιών και τάφρων συνολικού μήκους 163,4χλμ. και ρεμάτων συνολικού μήκους 150,4 χλμ, με χρήση υδραυλικού εκσκαφέα.

“Με την ολοκλήρωση της τοποθέτησης των νέων αντλιών στο δίκτυο, η αντιπλημμυρική θωράκιση κατά μήκος του Στρυμόνα ενισχύεται σημαντικά και ο Νομός μας οχυρώνεται περισσότερο απέναντι στα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα” συμπλήρωσε ο Κώστας Καραμανλής που βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του ΓΟΕΒ για να επιθεωρήσει τα νέα μηχανήματα.

Βάνα Πλιάκου: Την Δευτέρα Πανβισαλτιακό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για το Ειρηνοδικείο Νιγρίτας

Ξεκίνησε η υλοποίηση 4έργων από την Π.Ε Σερρών ύψους 10 εκ. ευρώ!

Ενόψει των Ευρωεκλογών στις Σέρρες τη Κυριακή ο Βελόπουλος

Επέβλεψε και ενημερώθηκε για τα έργα στις Σέρρες ο Κώστας Καραμανλής

Βαρβάρα Μητλιάγκα: Φτάνει ο λαϊκισμός που τόσο κόστισε στην κοινωνία και την πατρίδα μας

Σε επιφυλακή από τον Σπυρόπουλο όλες οι Υπηρεσίες της ΠΕ Σερρών λόγω καιρού

imgonline com ua twotoone bkARN5BTQ6ID5

ΔΕΕΠ Σερρών: Στις Σέρρες οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Εξαδάχτυλος – Φλέσσα

Οι προεκλογικές επισκέψεις των υποψήφιων ευρωβουλευτών στο Νομό Σερρών συνεχίζονται με τις επισκέψεις των Αθανάσιου Εξαδάχτυλου τη Κυριακή και της Βίκυς Φλέσσα τη Δευτέρα. Στα...
elli stai e vima

Έλλη Στάη: Αποκαλύπτει την ηλικία της και ότι περιμένει το τρίτο...

Η γνωστή δημοσιογράφος σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης. Η Έλλη Στάη βρέθηκε καλεσμένη στον Σταύρο Θεοδωράκη και τους «Πρωταγωνιστές» το βράδυ της Πέμπτης...
sotiris tsafoulias e vima

Σωτήρης Τσαφούλιας: Οι Έλληνες δεν είμαστε καλοί γονείς

Και να θέλαμε, δεν μας αφήνουν, τόνισε Ο Σωτήρης Τσαφούλιας μίλησε για την πορεία του στη σκηνοθεσία, την οικογένειά του και όσα τον προβληματίζουν...
apostolos tzitzikwstas politismos perifereia

Απόστολος Τζιτζικώστας: Ο πολιτισμός κορυφαία προτεραιότητα για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Επταπυργίου 2024 παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και η Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας...
tasos halkias e vima

Τάσος Χαλκιάς: «Πηγαίνω στο βουνό και ουρλιάζω, είναι ανακουφιστικό»

O αγαπημένος ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα νεανικά του χρόνια τα οποία όπως είπε αναπολεί αλλά δεν θα επέστρεφε σε αυτά και αποκάλυψε πως...
alexandros antonopoulos e vima

Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: «Ήταν επιλογή μου να μην κάνω παιδί. Είμαι εγωιστής...

Ο ηθοποιός αναφέρθηκε και στη σειρά εποχής «Ψυχοκόρες» που συμμετέχει. Καλεσμένος στον Νίκο Χατζηνικολάου και την εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης (18/4)...
kwstas mpoumpas polites aepi

Κώστας Μπούμπας: Να δικαιωθούν οι πολίτες για την αμαρτωλή ιστορία της...

Αναλυτικά η ομιλία ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΕΡΡΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΟΥΜΠΑ ΓΙΑ ΤΟ σχέδιο νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού «Μέτρα για τη διαφύλαξη και την ανάδειξη της άυλης...
apostolh procredit bank

Ολοκληρώθηκε η 1η αποστολή της ProCredit Bank στις Σέρρες

Η ProCredit Bank στις Σέρρες : « Στην Ελλάδα έχουμε παρουσία από το 2015 ,  με 99% του πελατολογίου μας μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπως αυτές των...
thanasis aleuras e vima

Θανάσης Αλευράς: Διάβασα για τη Eurovision όσο δεν έχω διαβάσει για...

Είχαν κάνει διδακτορικό ο Καπουτζίδης και η Κοζάκου στη Eurovision, τους μελετάμε, πρόσθεσε ο ένας από τους φετινούς παρουσιαστές του μουσικού διαγωνισμού Ο Θανάσης Αλευράς,...
dimitris alexandrou e vima

Δημήτρης Αλεξάνδρου: Δεν με αφήνει η μητέρα μου να παντρευτώ, είμαι...

Τι απάντησε στο ενδεχόμενο γάμου με την Ιωάννα Τούνη Το ενδεχόμενο του γάμου με τη σύντροφό του, Ιωάννα Τούνη, ρώτησε ένας δημοσιογράφος τον Δημήτρη Αλεξάνδρου,...
iwshf panagiwtidhs arxhs

Ιωσήφ Παναγιωτίδης: 100 ημέρες της νέας δημοτικής αρχής στο Δήμο...

Κάθε δύο μήνες θεσμοθετήθηκε από την πολιτεία να λογοδοτεί ο δήμαρχος στο δημοτικό συμβούλιο σε μία ανοιχτή συνεδρίαση για όλους και να ενημερώνει για...
dhmos hrakleias hmerida

Δήμος Ηράκλειας: Με επιτυχία η ημερίδα για την Πολιτική Προστασία

Μεγάλη επιτυχία είχε η εκπαίδευση και η ενημερωτική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στις 18 Απριλίου 2024 στο Πολύκεντρο Ηράκλειας, με θέμα «Μαθαίνω να αντιμετωπίζω καταστάσεις...
varvara mytliagka mathitries ekpaideutikous

Συναντήθηκε η Δήμαρχος Σερρών Βαρβάρα Μητλιάγκα με μαθήτριες και εκπαιδευτικούς του...

Με εκπροσώπους μαθητών και εκπαιδευτικών του 4ου Γυμνασίου Σερρών συναντήθηκε η Δήμαρχος Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα.  Η Δήμαρχος Σερρών ενημερώθηκε από τις μαθήτριες και τους...
vraveysh mathitwn diagwnismou thalh

Το Σάββατο 27 Απριλίου η Βράβευση των μαθητών του Πανελλήνιου Διαγωνισμού...

Το παράρτημα Σερρών της Ε.Μ.Ε σας προσκαλεί στην Oμιλία με θέμα “Κυρίες των αριθμών: Ο ρόλος των γυναικών στον κόσμο των Μαθηματικών” με ομιλήτρια...
iera mhtrrolpolh serrwn progrramma

Ἱερά Μητρόπολη Σερρῶν καί Νιγρίτης: Τό πρόγραμμα τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου

Ἀπό τήν Ἱερά Μητρόπολη Σερρῶν καί Νιγρίτης ἀνακοινώνονται τά ἑξῆς ἀναφορικῶς μέ τό πρόγραμμα τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας: Τήν Κυριακή 21 Ἀπριλίου, ὁ Σεβ. θά...
episkepseis nika kikilia mhtropolith

Επισκέψεις Νίκα – Κικίλια στον Μητροπολίτη Σερρών

Τον Σεβ. Μητροπολίτη Σερρών επισκέφθηκαν η Πρόεδρος του Σ.τ.Ε. κ. Νίκα και ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής κ. Κικίλιας Τον Σεβ. Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο...
nisyros paidi mhtera

Νίσυρος: Έδειχνε στο παιδί πορνό, λέει η μητέρα του 10χρονου για...

Ο 50χρονος αρνείται τις κατηγορίες και κάνει λόγο για μια σκευωρία με πολιτικά κίνητρα Ανάστατη είναι η κοινωνία της Νισύρου από τις καταγγελίες σε βάρος του 50χρονου αρχαιοφύλακα ο...
monika beloutsi gerasw

Μόνικα Μπελούτσι: Είμαι 59 ετών, θέλω να γεράσω με ειρηνικό τρόπο

Το ότι ο χρόνος περνάει σημαίνει ότι είσαι τυχερός που είσαι ακόμα εδώ, επισήμανε η ηθοποιός Η Μόνικα Μπελούτσι έδωσε μία συνέντευξη σε περιοδικό, αναφερόμενη στο πέρασμα του χρόνου,...
prwtathlitria eyrwphs skaki

Δυστυχώς τα καναλια δεν θα το δείξουν: Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο σκάκι...

Πρωταθλήτρια Ευρώπης στα κορίτσια μέχρι 10 ετών αναδείχθηκε η Μαριάντα Λάμπου στα Πανευρωπαϊκά Ατομικά Πρωταθλήματα 8 έως 18 ετών που ολοκληρώθηκαν χτες Δευτέρα 14 Νοεμβρίου στην Αττάλεια της...
antiplimmiriki prostasia serron karamanlis spiropoulos goev toev antlies nerou inverter

Απέναντι στα έντονα καιρικά φαινόμενα αντιπλημμυρική προστασία στο Νομό Σερρών!

Στόχος της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών και του Υπουργείου Υποδομών ήταν και παραμένει η αντιπλημμυρική προστασία και θωράκιση του Νομού μας, πράγμα που επιτυγχάνεται με...

Δείτε επίσης